Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Peter | psychosociaal therapeut

psychosociaal therapeut - Almere - Peter
Therapie Almere
Walvisplein 79
1317JZ Almere

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtIntroductie


---
Op dit moment heb ik een clientenstop.
Kijk daarom even bij een andere therapeut op deze website.
---

Het werken met angsten is echt mijn specialiteit. Dat komt omdat ik zelf heel veel angst gekend heb in mijn leven (zware paniekaanvallen, pleinvrees, sociale fobie, vliegangst, ziekenhuisfobie; resulterend in depressies en chronische vermoeidheid) en ik moest er wel mee aan de slag. Van Riagg tot volstoppen met pillen en dagbehandeling tot assertiviteitstraining en EMDR en steeds meer richting de therapievormen die echt werken en die me thuis hebben doen komen bij mezelf.

Er is gezonde angst, die zorgt dat je niet onder de bus loopt, en je hebt ongezonde irreële angst. Deze irreële angsten kunnen zich o.a. uiten in hyperventilatie, onzekerheid, fobieën, moeite met keuzes maken, perfectionisme en vasthouden aan situaties en personen die niet meer passen. Ze komen meestal voort uit onverwerkte ervaringen uit het verleden. Als je die ervaringen alsnog verwerkt heeft de angst geen functie meer en neemt af. Het goede nieuws: angst verwerken is heel goed mogelijk!

Niemand is zonder angst (angst heeft ook een functie), hooguit de manier waarop we deze toedekken verschilt. Ik kan wel zeggen dat de angsten die nu nog spelen misschien nog 10% zijn van wat het ooit geweest is en paniekaanvallen heb ik zelden meer. Ik heb ontdekt dat ik eigenlijk heel moedig ben en dingen aan ga waar anderen voor weg lopen, dat ik eigenlijk heel goed met mensen kan omgaan, dat ik wel degelijk sociaal ben en dat ik behoorlijk authentiek ben. Waar ik zelf heel veel onveiligheid ervaren heb, krijg ik van clienten regelmatig terug dat ze ze veilig voelen bij mij, en dat is het grootste compliment dat ik kan krijgen.

Angsten kunnen dus wel degelijk sterk verminderen en zelf volledig verdwijnen. De meeste angsten komen voort uit onverwerkte ervaringen uit het verleden (voor mij is dat o.a. een ziekenhuisopname op zeer jonge leeftijd geweest) en het kan zelfs zijn dat je de bron ervan niet meer weet. Alle ervaringen liggen echter opgeslagen in je onderbewuste en zijn naar het bewustzijn te halen. Vanuit je onderbewuste regeren ze je leven, totdat je deze 'programmering' uit je onderbewuste verwijdert. Daar zijn verschillende mogelijkheden voor: EMDR, The Journey, PSYCH-K, Rebirthing, eventueel in combinatie met exposure.

De intake is om de patronen bloot te leggen en de werkdoelen te bepalen. Vanuit die werkdoelen gaan we aan de slag en na een aantal sessies (meestal 5) doen we een evaluatie. Op die manier zorgen we ervoor dat we doelgericht bezig zijn en dat we voldoende vorderingen maken.

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Peter

Online therapie

Met name The Journey en PSYCH-K zijn online net zo effectief als offline. Ik werk veel online en ik zeg dit zowel vanuit mijn eigen ervaring als wat ik van clienten terug krijg.

De aanpak en opzet van online therapie verschilt niet wezenlijk van offline. Wat ik offline uitleg kan ik online via 'screen share' ook uitleggen en, zoals gezegd, de belangrijkste therapievormen werken online net zo krachtig als offline.

De intake is om de patronen bloot te leggen en de werkdoelen te bepalen. Vanuit die werkdoelen gaan we aan de slag en na een aantal sessies (meestal 5) doen we een evaluatie. Op die manier zorgen we ervoor dat we doelgericht bezig zijn en dat we voldoende vorderingen maken.

Online werken gaat via Zoom; ik stuur je de link.


Mededeling inzake corona-pandemie

Corona-maatregelen zijn op dit moment niet meer nodig.

De sessies kunnen ook online vinden of een combinatie van offline en online

Opleidingen & registraties

Ik ben geregistreerd pscychosociaal therapeut en aangesloten bij de beroepsverening LVPW en bij de koepelorganisatie RBCZ. AGB-codes: 90-(0)16534 (praktijk) en 90-037938 (zorgverlener).

Daarnaast ben ik Recommended en Accredited Journey Practitioner (ik werk ook voor The Journey) en PSYCH-K Facilitator.
Ik heb opleidingen gedaan in psychodynamisch lichaamswerk en ademtherapie voor therapeuten, in opstellingenwerk en EMDR.
In astrologie heb ik 10 jaar lang diverse opleidingen gedaan, en nog steeds.

Qua spirituele ontwikkeling heb ik bij verschillende spirituele scholen gezeten.


Registraties

Specialisaties

Doordat ik zelf door zoveel angsten heen gegaan ben, is het werken met angst mijn specialisatie geworden. Er zijn eigenlijk geen angsten die niet óf sterk kunnen verminderen óf zelfs helemaal kunnen verdwijnen.

Angst kan zich ook in verdekte vorm voordoen:
 • onzekerheid
 • twijfel
 • keuzestress
 • laag zelfbeeld
 • perfectionisme, faalangst
 • fobieen
 • blijven hang in je comfortzone
 • geen risico's durven nemen
 • depressiviteit
 • stress, spanning in je lijf
 • vermijdingsgedrag
 • hyperventilatie, hoog ademen, moeite met aarden, dissociatie
 • please-gedrag
 • conflictvermijding

De aanpak is voor al deze vormen van angst hetzelfde: aanpakken bij de bron. Als je bereid bent om je angsten onder ogen te komen, kun je ze los laten.

"In het hart van de angst bevint zich angstloosheid"

De meest behandelde angsten in mijn praktijk:

 1. ptss
 2. sexueel misbruik, verwaarlozing, andere vormen van misbruik
 3. sociale fobie, onzekerheid, negatief zelfbeeld, twijfel aan jezelf
 4. specifieke angst: autorijden, vliegen, reizen met ov, fobieen
 5. angsten veroorzaakt door ziekenhuiservaringen
 6. gegeneraliseerde angststoornis

Tarieven

Intake: € 115,-
 • Coaching-sessies (3/4-1 uur): € 100,- tot € 125,- *
 • Therapie-sessies (1,5-2 uur): € 144,0 tot € 190,0 (aanbevolen) *
* afhankelijk van pakketkeuze; avond en weekend +20%

De meeste zorgverzekeraars vergoed een gedeelte van de sessie vanuit de aanvullende zorgverzekering. Voor een overzicht: https://lvpw.nl/partner/vergoeding-zorgverzekeraar/.

Coaching-sessies zijn vooral praktisch gericht en eventueel ook voor EMDR en PSYCH-K. Voor de echte verwerking van het verleden zijn therapie-sessies meestal de beste optie.

De praktijk leert dat mijn aanpak nogal effectief is; gemiddeld zijn er, naast de intake, 5 tot max. 10 sessies nodig.
 

Openingstijden

Maandag 9.30 - 18.00 + 19.30
Dinsdag 9.30 - 18.00 + 19.30
Woensdag 9.30 - 18.00 + 19.30
Donderdag 9.30 - 18.00 + 19.30
Vrijdag 9.30 - 18.00 + 19.30
Zaterdag 9.30 - 12.00
Zondag 9.30 - 12.00

Praktijkfoto's

Ligging


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |