Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie
therapeut en relatietherapeut met polyvagal en PRI methode - Amersfoort - Thekla
Therapie Amersfoort
Daam Fockemalaan 22 - Klooster OLV ter Eem
3818 KG Amersfoort
Stuur een bericht


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtThekla | therapeut en relatietherapeut met polyvagal en PRI methode

Introductie

Als je worstelt met angst, fobie of paniek in je leven, dan kan het voelen alsof je er alleen voor staat. Alsof alleen jij hier last van hebt en verder niemand dat heeft. Dan heb je misschien ook het idee dat je er maar mee moet leren omgaan, misschien heb je zo wel heel lang geleefd. En heb je allerlei manieren gevonden om je leven te leven met die angst. 

 

Wat dapper dat je hier bent en op zoek bent gegaan naar hulp. Je bent van harte welkom. Ik loop graag een stukje mee op je pad. Om je te helpen de angst te verminderen of je zelfs te bevrijden van de angst die te veel je leven bepaalt. 

 

Ik geeft therapie op basis van de PRI methode en de polyvagal theory.

 

Klachten en problemen in ons leven en gevoelens van onveiligheid laten zich mij betreft duidelijk verklaren door de werking van ons autonome zenuwstelsel zoals beschreven in de wetenschappelijk onderbouwde Polyvagaal theorie van Dr. S. Porges.

 

 

Zenuwstelsel

Ons zenuwstelsel heeft zijn vorm gekregen door onze (m.n. vroegkinderlijke) ervaringen in het leven. Een veilige hechting is daarbij van levensbelang, vaak heeft het hieraan ontbroken. Het zenuwstelsel dat verlangt naar verbinding is tegelijkertijd ook alert op gevaar. In een veerkrachtig systeem wisselen deze bewegingen elkaar af. Van verbinding naar stress en overleving en weer terug. We noemen dit het ritme van regulering.

 

Als het systeem gedereguleerd raakt slaat de balans door naar overleving. Je ervaart dan bijvoorbeeld  stress, onzekerheid, angst en/of boosheid, krijgen meer fysieke klachten en/of problemen in relaties

 

Dat is niet je schuld, het is nu eenmaal hoe jouw zenuwstelsel is vormgegeven en onbewust reageert, maar je kunt er wel iets aan doen.

 

Het goede nieuws is dat we het zenuwstelsel opnieuw vorm kunnen geven. Door samen met jou te onderzoeken hoe het zenuwstelsel uit balans is en wat jouw manier is om (opnieuw) contact te krijgen met je gezonde mogelijkheden, je nieuwsgierigheid, je levenslust. En meer betrokken te raken bij je omgeving. Heel concreet. Je leert zelf je zenuwstelsel te reguleren. En dan wordt mogelijk wat jij misschien niet meer voor mogelijk had gehouden. 

 

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

 

Thekla

 

Online therapie

Ik bied online therapie aan voor iedereen die hulp nodig heeft, maar niet naar mijn praktijk kan of wil komen voor face-to-face gesprekken. Juist ook als je angstig bent om hulp te vragen bij je angst, kan een online therapietraject de drempel verlagen.
Je bent van harte welkom om in een vrijblijvende kennismaking eens te proberen hoe het voor je is. Mijn ervaring is dat het heel goed werkt en effectief is. En dat we ons heel nabij kunnen voelen ook al hebben we contact via een scherm. We gebruiken het programma waar jij de voorkeur aan geeft. Dat kan Skype zijn, of zoom of facetime of een ander platform waar jij je goed bij voelt.

 

Opleidingen & registraties

2020 - nu Gecerticeerd PRI therapeut en Polyvagal informed therapist. Opleiding door Deb Dana LCSW, een warmhartige Amerikaanse therapeut die het werk van Dr Stephen Porges heeft vertaald naar de klinisch praktijk. De keuze om naast PRI meer met de ingang van het lichaam en het zenuwstelsel te werken via de polyvagal methode, maakt dat ik niet meer vebonden ben aan het PRI instituut en grondlegster Ingeborg Bosch. Ik combineer het beste van beide methoden in mijn eigen aanpak.

2010-2020 Gecerticeerd PRI therapeut en PRI coach, verbonden aan het PRI Instituut van Ingeborg Bosch. Ik ben door haar gecerticeerd en heb de volledige opleiding gevolgd. 

voor 2010 werkzaam als (zelfstandig) loopbaancoach binnen diverse grote bedrijven. Bedrijfskundig opgeleid aan de Hoge Hotelschool Maastricht.

Lid NVPA, SCAG en RBCZ

AGB codes ten behoeve van je zorgverzekering staan op de factuur die ik maandelijks verstuur na de sessiesRegistraties

Specialisaties

Angsten in je leven komen vaak voort uit vroegere ervaringen. Vaak hebben we zelfs geen weet meer van die ervaringen omdat we nog heel klein waren. Soms hebben situaties die we hebben meegemaakt op een later moment in ons leven, zodanig impact, dat het ons leven blijft beïnvloeden. Ook al weten we rationeel dat de angst niet (meer) realistisch is.

 

Niet wat ons overkomt maakt dat we ons voelen zoals we ons voelen, maar hoe we er mee omgaan

 

We hebben bij angst vaak de neiging om te vermijden, iets niet te doen, of we bijten door de zure appel heen met de kiezen op elkaar en een verkrampt lijf. We krijgen dan meestal ook fysieke klachten (hoofdpijnen, chronische pijnen in nek, armen, schouders). Of we worden boos en geirriteerd en ontladen op die manier onze spanning.

 

Angst heeft alleen een functie als we ons daadwerkelijk in een levensbedreigende situatie bevinden. Zijn we bang of hebben we paniek en zijn we niet in direct gevaar, dan is ons zenuwstelsel in een staat waarin een verhaal van gevaar wordt gevormd. 

 

We gaan aan de hand van de Polyvagal Theorie onderzoeken hoe jouw zenuwstelsel in elkaar zit en op basis van PRI (Past Reality Integration) ontdekken wat de triggers zijn die jouw zenuwstelsel activeren. Om vervolgens te leren hoe je jouw zenuwstelsel kan reguleren, met concrete technieken. Op jouw tempo, aangesloten op wat werkt voor jou. Maatwerk dus.

De meest behandelde angsten in mijn praktijk:

Ik behandel mensen met verlatingsangst, faalangst, stress en burnoutklachten, sociale angst, spreekangst, angst voor open ruimtes of juist claustrofobie, angst om ziek te worden, angst voor corona, vliegangst, rij angst, bindingsangst

Tarieven

125 euro per sessie van een uur

 

Lid NVPA, mogelijkheden voor vergoeding zijn afhankelijk van je ziektekostenverzekeraar

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht