Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Lotte | Psycholoog

Psycholoog - Soest - Lotte
Psycholoog & Neurofeedback Soest
Veenbesstraat 772
3765 BZ Soest
Stuur een berichtGoed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtIntroductie

Ik ben Lotte. Na mijn studie Psychologie ben ik in verschillende functies werkzaam geweest in het bedrijfsleven en als docent het hoger onderwijs.

In mijn eigen zoektocht naar meer in verbinding zijn met mezelf, loslaten, vertrouwen, zingeving en rust heb ik mij laten inspireren door meditatie, yoga, voeding, mindfulness en verschillende ademhalingstechnieken.

Ik heb ervaren dat door emoties te doorvoelen en ongewenste en belemmerende patronen te doorbreken, mijn energie weer vrij kan stromen. De uitdagingen van het leven kan ik met meer helderheid, flexibiliteit en vertrouwen aangaan.

Ik ben mijn praktijk gestart om een plek te creëren waar je even stil staat bij jezelf. Bij hoe het met jou gaat. Waar je de tijd neemt om te voelen en te ervaren. Om stress en weerstand los te laten, te ademen, te verbinden met je hart, je lichaam en om je grenzen te voelen.

 

In mijn praktijk bied ik therapie en training aan voor mensen die zich angstig, overspoeld en overprikkeld voelen.
Ik ben opgeleid als Psycholoog en heb mij de afgelopen jaren, naast de psychologie, gespecialiseerd in het brein, zenuwstelsel, darmgezondheid, voeding, neurofeedback en ademhaling.

 

Ik merk in mijn praktijk dat naast werken met het bewuste brein, het enorm belangrijk en effectief is om het onbewuste brein mee te nemen in de behandeling van angsten. 

 

Angsten

Wordt jouw leven op dit moment overheerst door angsten? Ik weet hoe dit kan voelen. Angsten zijn heel menselijk en horen bij het leven, totdat het je gaat belemmeren om je happy, gezond en fit te voelen.

Ga met je brein aan de slag en alles wat jij jezelf dagelijks vertelt. Zolang jij je belemmerende overtuigingen blijft geloven, zal je leven niet veel anders worden dan dat het nu is. Ik doe dit niet alleen door uit te leggen hoe angsten werken in je brein, maar ook door gericht te gaan oefenen, voelen en ademen.

Verder zet ik graag Neurofeedback in. Bij mensen met klachten als angsten zijn afwijkende patronen in de hersenactiviteit te zien. Met neurofeedback wordt het brein op een veilige en eenvoudige manier getraind om op een effectievere manier met stress en prikkels om te gaan en vrij te komen van ongewenste automatische patronen. Je gaat namelijk het aangeboren vermogen van je lichaam aanspreken zodat het zichzelf gaat herstellen. Op die manier creëer je innerlijke balans.

Tot slot zijn gezonde darmen noodzakelijk om lekker in je vel te zitten en je energiek te voelen. Indien gewenst kun je door middel van een bloedprik, een vragenlijst en persoonlijk voedingsadvies je lijf ondersteunen in het aanmaken van de stoffen die je nodig hebt om rust in je hoofd en lijf te kunnen voelen.

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Hartelijke groet, Lotte

Opleidingen & registraties

* Psychologie Master, Rijksuniversiteit Groningen. 2006 afgerond.

 

* Orthomoleculaire therapie opleiding volgens de klinische psychoneuroimmunologie bij Natura Foundation Bonusan; 2018

* BrainQ therapeut, level 1, opleiding epigenetica; 2018

* Neurofeedback basis- en advanced opleiding NeurOptimal; 2018, en vernieuwd in 2023

* Medische basiscursus welke voldoet aan de plato eindtermen; 2018

 

* Star Remedies verdiepingsmodule; het verschil tussen burn-out en stress; april 2019

* Week event Joe Dispenza; november 2019

 

* SKB basisopleiding; holistische bloeddiagnostiek in de complementaire praktijk; maart 2020

 

* Live the connection kernmodule; 2018 en 2021

* Basisprincipes orthomoleculaire geneeskunde en ondersteuning van darm en lever; april 2021

* NLP Practioner opleiding; 2021

* Bijscholingsdagen Medische basiscursus door Peter Paulussen in oktober 2021 over het ontstaan van ziekte en november 2021 over Stemmingsstoornissen

* Bioresonantie trainingsdagen; 2021

 

* Bloesem therapie opleiding; 2021 en 2022.Registraties

Specialisaties

Ik werk op een holistische manier in het behandelen van angsten. Afhankelijk van je klachten en ernst ervan beslissen we per consult wat er wenselijk is. Vaak komen mensen wekelijks bij mij, en gemiddeld 10 consulten. In principe werk ik met trajecten, op die manier kan ik het beste resultaten garanderen.


Mijn specialisaties zijn het helpen van mensen die last hebben van angsten, onrust, overprikkeling en burn-out.

 

De meest behandelde angsten in mijn praktijk:

De meeste mensen die ik zie in mijn praktijk die hebben angst om in hun eigen kracht te gaan staan en angst om de verbinding met zichzelf en anderen aan te gaan. Angst om echt voluit te leven en voor hun geluk te gaan.


Daarnaast merken veel mensen dat deze angst niet alleen in hun hoofd zit, maar dat ze ook in hun darmen/ontlasting niet lekker zitten. Ik behandel angsten niet alleen vanuit het 'hoofd' of tussen de oren, maar ook in de darmen. Darmen en mentale gezondheid zijn met elkaar verbonden. Zo is herstel sneller en duurzamer te bereiken.

Tarieven

Het tarief per consult is € 108,-. Een consult duurt een uur.

De consulten worden, als je aanvullend verzekerd bent, bij veel zorgverzekeraars (deels) vergoed. Je hoeft hiervoor geen eigen risico te betalen. Ik adviseer je om zelf goed uit te zoeken welke vergoedingen eventueel voor jou van toepassing zijn.

Openingstijden

Maandag 09.00-16.00
Dinsdag 09.00-17.00
Woensdag -
Donderdag 08.30-16.00
Vrijdag 08.30-16.00
Zaterdag -
Zondag -

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht