Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Merel | Gestalttherapeut

Gestalttherapeut - Amersfoort - Merel
Therapie Amersfoort
Van Spilbergenstraat 3b
3814 VK Amersfoort
Stuur een berichtGoed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtIntroductie

Ik wil niet dat je verándert door een ontwikkelingstraject te volgen. Ik wil dat je wordt wie je bent!


De persoon die (weer) vrij komt te staan van oude opgelegde patronen, van zelf-oordelen en angst.

"Ik heb wel zicht op dat patroon, maar hoe doe ik het nu anders?"

Als Gestalttherapeut werk ik o.a. in het hier-en-nu met deze oude patronen omdat ik erop uit bent dat je iets nieuws kunt erváren. Ademwerk ondersteunt het releasen van oude emoties en blokkade's opgeslagen in het lijf en corrigeert het adempatroon. 


Visie en werkwijze

We hebben een prachtig systeem gekregen, ons lichaam, geest en ziel. Met dat geheel kunnen we denken, voelen, verlangen, bewegen, handelen, creëren. Alleen, collectief leren we meestal niet zo goed hoe we dit systeem kunnen begrijpen en helemaal vóór ons kunnen laten werken. Voor onze dromen, onze missie in het leven.

Datgene wat snel werkt en door onze huidige maatschappij wordt (over)gewaardeerd is ons denken. Ons denken is regelmatig overactief waarmee we een beetje "wandelende" hoofden zijn geworden. Grip proberen te houden op onszelf en de omgeving. Daarmee zijn we echter het contact met ons innerlijk kompas kwijtgeraakt. 

Ons brein is bedoeld om te ordenen, te analyseren, oorzaak en gevolg te kunnen overzien bijvoorbeeld. Zodra het dat gedaan heeft zouden we de uitkomsten ervan voor moeten leggen aan ons hart om te beslissen welke actie we ondernemen. Dit geeft een waarachtig, vervullend en vreugdevol leven dat recht doet aan wie jij bent. 

Ik leer mensen om hun emoties en gevoelens te verstaan, om te duiden wat ze betekenen om er zo passende actie bij te kunnen ondernemen. Ik leer mensen hun copingsstrategieen te herkennen en onderdrukte delen weer te integreren.

Ik leer mensen het onderscheid tussen emoties als copingstrategie en gezonde gevoelens met een functie.

Ik doe dit aan de hand van een helder model en het werken met de dynamiek ter plekke. Hiermee ontdek je een soort routekaart van jezelf, van hoe het werkt van binnen. Met deze routekaart vind je je eigen antwoorden op situaties in het leven, antwoorden die jóu recht doen. 

Mijn werkwijze is een combinatie van werken in het hier-en-nu in het contact, werken met het traumamodel van dr. Franz Ruppert, experimenten (oefeningen om ter plekke iets te ervaren), werken met de invloed van het autonoom zenuwstelsel, ontwikkelen van lichaamsbewustzijn en ademwerk. Altijd op maat en in contact. 

Mijn stijl is een combinatie van directief terwijl ik warm en betrokken ben. Ik spiegel en breng zachtheid. Ik confronteer en ontmoet je. Geen oordelen. Ik houd ook erg van een grap en een grol op zijn tijd. Je kunt ook leren terwijl je lol hebt. Tegelijk schuw ik de diepte niet en bied ik een bedding voor diepe emotie. 


Over mij

Ik had al jong vragen over hoe dat nu werkte, interactie tussen mensen. Ik zag doodgezwegen conflicten of juist uit de hand gelopen ruzies en verharde contacten. Ik was verlegen en dacht dat ik daarmee geboren was en het daar maar mee moest doen in dit leven. Ik zag mensen die allemaal deden alsof het altijd goed met ze ging en vroeg me af of ik de enige was die het soms ingewikkeld vond...

Ik dook de boeken in op zoek naar antwoorden en koos voor een vak als hulpverlener. Ik greep met beide handen alle leermogelijkheden aan, alle feedback en confrontaties. Makkelijk was dat niet, om geconfronteerd te worden met mijn eigen overlevingsstrategieen, die verlegenheid bijvoorbeeld. Maar zo belonend eenmaal doorgewerkt! Vrijheid. 

Inmiddels ervaar ik het als heel vervullend om bij te mogen dragen aan dit groeiproces bij anderen. Ik heb jaren in de GGZ gewerkt als sociotherapeut, persoonlijk begeleider en projectleider.

In 2009 startte ik parttime mijn eigen praktijk als supervisor en coach (inmiddels ben ik daarbij ook leersupervisor en docent supervisiekunde). Supervisie is een persoonlijk/professioneel ontwikkeltraject. Sinds 2014 ben ik ook Gestalttherapeut en vanaf mei 2020 werk ik fulltime in mijn eigen praktijk, met heel veel plezier!

En nog steeds investeer ik in mijn eigen ontwikkeling middels meditatie, lichaamswerk, intervisie en supervisie, nascholing, retraites omtrent bewustwording. Het is net zo gewoon geworden als ademen. 

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contat met mij op.

Merel

Opleidingen & registraties

  • Sociaal Pedagogische Hulpverlening (HBO)
  • Voortgezette Opleiding supervisie en coaching (post HBO) (geregistreerd bij LVSC)
  • Gestalttherapie/gestaltgezins- en relatietherapie (geregistreerd bij NVAGT en EAGT))
  • Opleiding tot leersupervisor
  • Opleiding tot supervisiekundedocent
  • Opleiding tot Ademcoach
  • Geregistreerd bij RBCZ (verzekeringskoepel)

Mijn zorg wordt gedeeltelijk vergoed wanneer je aanvullend verzekerd bent, met alternatieve zorg in het pakket. 

AGB code zorgverlener 90059545
AGB code praktijk 9059546


Registraties

Tarieven

€ 90 per uur
€ 110 ademsessie (2 uur)

Praktijkfoto's

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht