Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie
Integratief en hypnotherapeut  - Almere - Rabia
Therapie Almere
Randstad 22 163
1316 BM Almere
Stuur een bericht


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtRabia | Integratief en hypnotherapeut

Introductie

Mijn visie en missie

Via coaching, counseling, therapie en trainingen help ik mensen om hun angsten te overwinnen of te verminderen zodat ze weer in hun kracht gaan staan en het beste uit zichzelf kunnen halen. 

Wat is angst? 
Angst kan mensen behoorlijk in de weg zitten. Wat is angst eigenlijk?
Angst is een menselijke emotie net als alle andere emoties. Bij angst ervaar je een ongemakkelijk gevoel in je lichaam en je gedachten zijn negatief.

Je reacties vallen min of meer in deze drie mogelijkheden: vluchten, vechten of bevriezen. Bij angst is de prefrontale cortex afgesloten. Ons limbisch systeem of de amygdala, de plek in de hersenen waar de emoties worden verwerkt, neemt het over. Ons gedrag is dan minder logisch en doelgericht. Hetzelfde gebeurt bij stress en paniek. 

Dit gevoel hebben we allemaal weleens. Angst is soms een alarmsignaal voor reel gevaar en dat kun je dan beter serieus nemen. Maar er is ook een angst zonder dat er sprake is van gevaar. Op bewust niveau kun je dat dan niet verklaren. Dat geeft dan vaak frustraties en verwarring voor veel mensen. Maar er is altijd een oorzaak op onbewust niveau. Iets wat deze fysieke reacties activeert, waar jij nog geen grip op hebt. 

Wat kan ik voor je betekenen?

Mijn begeleiding is erop gericht jou te helpen om je angst te verminderen te overwinnen. In mijn aanpak leggen we de focus op de binnenwereld en de buitenwereld. In de binnenwereld ( de wereld van je bewuste, semi- bewuste of onbewuste gevoelens en overtuigingen) onderzoek je waar dat gevoel vandaan komt en wat de betekenis ervan is.

In de buitenwereld zet je de nodige stappen om verder te komen in je leven. Beide sporen zijn op elkaar afgestemd. In het onbewuste liggen niet alleen de problemen maar ook de oplossingen. Wanneer op dat niveau contact maakt met deze inhouden en doet wat nodig is, kun versteld staan van de mogelijkheden die je weer tot je beschikking hebt om je doel te bereiken. 

 

Regie over je leven

Ik stem mijn begeleiding op jou af, want jij staat centraal. Ik hoor en zie je in alle facetten van jouw mens-zijn. Niet alleen je problemen, maar ook je kracht en wijsheid. Mijn taak is om jou te helpen om oplossingen te vinden en stappen te zetten. Zo krijg je weer regie over je leven.

 

Leren, groeien en genezen

Ik ben onder andere gespecialiseerd in integratieve psychotherapie en maak gebruik van de laatste inzichten vanuit wetenschappelijk onderzoek. De basisgedachte is dat ieder mens kan leren, groeien en genezen. Misschien lukt het tijdelijk niet om dit vermogen in te zetten, maar wees gerust: het is altijd aanwezig. Tijdens onze sessies kiezen we samen de juiste werkvormen om je weer op weg te helpen.

 

Plan van aanpak

Na een uitgebreid intakegesprek maken we samen een plan met concrete stappen, zodat jij aan de slag kan. In dit proces is het heel belangrijk dat jij actief bent en acties onderneemt. Ik help je om het probleem te localiseren en aan te pakken zodat jij je mooiste leven kan leiden. Door telkens de focus te leggen op een specifieke situatie, kun je binnen afzienbare tijd mooie resultaten bereiken.

 

Jouw privacy is gegarandeerd

Alles wat we tijdens onze sessies bespreken is vertrouwelijk en valt onder mijn beroepsgeheim. Ik verstrek alleen informatie aan anderen als ik jouw expliciete toestemming hiervoor heb. 

 

Wie ben ik?

Tijdens en na mijn studie heb ik veel ervaring opgedaan als hulpverlener in de geestelijke gezondheidzorg. Deels ben ik nog steeds werkzaam in de basis GGZ. Ook ben ik afgestuurd als integratief therapeut en hypnotherapeut en ik werk al een paar jaar in mijn eigen therapiepraktijk.

Zowel in mijn werk in de geestelijke gezondheidzorg als in mijn praktijk heb ik honderden mensen geholpen bij de thema's Stress, angst en paniek. Ik ben ook supervisor, leertherapeut en docent en geef les aan studenten van de Nederlandse Academie.

Ben je nieuwsgierig geworden? neem dan contact met mij op om te kijken wat ik voor je kan betekenen. 


Rabia

Online therapie

Online therapie werkt ook heel goed. Als voordeel heeft het dat je niet naar de pratkijk hoeft te reizen. Bij sommige vormen van angst is het juist belangrijk dat je naar de praktijk komt.

Opleidingen & registraties

Mijn recente opleidingen op een rij

Nederlandse academie voor psychotherapie

Hypnotherapie (2014)

Europees Certificaat Psychotherapie: Integratieve psychotherapie (2015)

Docentenopleiding (2019)
Supervisie-opleiding (2020)

Rino Amsterdam

Post-hbo POH-ggz (2019)


See true

Mindfulness (2021)

Pat Ogden

Sensorimotor therapy (2022)Registraties

Specialisaties

Mijn specialisaties zijn: 

 • Faalangst
 • Sociaal angst 
 • Presentatieangst 
 • Verbindingsangst
 • Verlatingsangst 
 • Groepstrainingen om angst te verminderen zoals: 
 • Assertiviteit
 • Zelfvertrouwen 

De meest behandelde angsten in mijn praktijk:

 • Faalangst 
 • Sociaal angst
 • Piekeren oftewel Gegeneraliseerd angststoornis 
 • Angst voor het onbekende 
 • Paniek 

Tarieven

Tarief: 

Vrijblijvend kennismakingsgesprek 20 min: Kosteloos 
Sessie van 60 minuten: €100

Vergoedingen: 

Voor therapie er is vanuit de aanvullende pakket gedeeltelijk vergoeding mogelijk. 
Check hiervoor de zorgwijzer of neem contact op met je eigen zorgverzekeraar.

Trainingen: 
Assertiviteit: 395 voor 4 bijeenkomsten van 2 uur 
Zelvertrouwen: 395 voor 4 bijeenkomsten van 2 uur 


Openingstijden

Maandag -
Dinsdag -
Woensdag 10.00 uur tot 20.00 uur
Donderdag 9.00 uur tot 18.00 uur
Vrijdag 10.00 uur tot 18.00 uur
Zaterdag 10.00 uur tot 12.00 uur
Zondag -

Ligging

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht