Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie
Integratief hypnotherapeut | EMDR/IEMT | IZR/IOPT - Soest - Carolina
Therapie Soest
Albert Cuyplaan 59
3764TP Soest
Stuur een bericht


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtCarolina | Integratief hypnotherapeut | EMDR/IEMT | IZR/IOPT

Introductie

Mijn naam is Carolina en ik werk al ruim 13 jaar als integratief hypnotherapeut. Naast hypnotherapie, werk ik ook met IEMT, EMDR, IZR/IOPT (opstellen van verlangen) en wandelcoaching. Je kunt bij mij terecht voor individuele therapie. Of je nu worstelt met angst, fobie, stress, trauma of andere uitdagingen in je leven, ik geloof in de kracht van het onbewuste om diep gewortelde patronen te doorbreken en positieve veranderingen te maken. Ik help je hier graag bij door samen op weg te gaan.


Hypnotherapie Soest
Stap binnen in mijn praktijk, waar ik mensen op een warme en persoonlijke wijze begeleid bij het verlichten en oplossen van psychische en emotionele uitdagingen. Van het verlichten van spanningen en angsten tot het aanpakken van slaapproblemen, onverklaarbare lichamelijke klachten en het omgaan met onverwerkte ervaringen.

Ik heb speciale aandacht voor angst en fobie, waarbij ik gebruik maak van hypnotherapie, IEMT en EMDR. Veel clienten zijn positief over mijn werkwijze en combinatie van methodieken.


In beweging naar balans

Ik geloof in de helende kracht van beweging en dat elke beweging, hoe klein ook, ons dichter bij balans brengt. Of je nu vastzit in oude patronen, worstelt met gepieker, of simpelweg verlangt naar meer rust en harmonie in je leven, elke beweging brengt je dichter bij jouw doel. En de eerste beweging heb je inmiddels al gemaakt. Je bent op zoek gegaan naar hulp en je leest nu deze tekst.

In mijn visie is ieder mens, elke klacht en situatie uniek en heeft ieder mens alle benodigde hulpbronnen in zich of is in staat deze te ontwikkelen. Vaak zijn we ons hier niet van bewust of lukt het ons niet om met onze eigen helende vermogens in beweging te komen. De methodieken die ik toepas, helpen je om opnieuwe met deze hulpbronnen en vermogens in contact te komen, zodat jij jouw eigen beweging kunt maken en jezelf helpt te helen en bevrijdt.


Hypnotherapie bij angst en fobie

Met hypnotherapie kunnen we een diepe staat van ontspanning bereiken die we ook wel hypnose noemen. In deze staat kunnen we voorbij onze kritische gedachten gaan en direct toegang krijgen tot het onderbewustzijn om de diepere oorzaak van de angst of fobie te achterhalen. Op deze manier kunnen we begrijpen waarom een iets of iemand nog steeds zoveel angst of paniek veroorzaakt en uiteindelijk werken aan het loslaten van de angst of fobie. Hierdoor kunnen je onbewuste gedachten opnieuw en helpen vormgegeven worden.IEMT-therapie bij angst en fobie
IEMT staat voor Integral Eye Movement Therapy en is een effectieve therapie voor het oplossen van emotionele blokkades. Deze methode is ontwikkeld door Andrew T. Austin en is speciaal gericht op het verwerken van traumatische ervaringen. Agsten en fobieën kunnen ook heel goed met deze vorm van oogtherapie behandeld worden.

Deze therapievorm bouwt voort op het idee dat oogbewegingen een cruciale rol spelen bij het verwerken van emotionele informatie in onze hersenen. Door middel van doelgerichte oogbewegingen, die vergelijkbaar zijn met die tijdens de REM-slaap, kunnen onverwerkte emoties, angsten en trauma's effectief worden verwerkt.

IEMT werkt door het activeren van de amygdala, een hersengebied dat betrokken is bij het verwerken van emoties en trauma's. Door middel van specifieke oogbewegingen, gericht op het verwerken van de emoties die verbonden zijn aan een bepaalde gebeurtenis, wordt de amygdala gestimuleerd om de emotionele lading van die gebeurtenis los te laten. Hierdoor ontstaat er ruimte voor nieuwe, positieve ervaringen.

IEMT kan bijvoorbeeld worden ingezet bij angsten, angststoornissen, fobieën, trauma, ptss, depressie en ook bij klachten als opzekerheid, negatief zelfbeeld of faalangst.


EMDR-therapie bij angst en fobie

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing en is een effectieve techniek die is ontworpen om de verwerking van traumatische ervaringen te stimuleren en terugkerende gevoelens, zoals angst, aan te pakken. EMDR kan effectief zijn bij het overwinnen van angsten en fobieën, die vaak diep gewortelde automatische patronen zijn. Het gebruik van EMDR kan deze patronen verminderen of zelfs volledig wegnemen.

 

Bij enkelvoudige fobieën, zoals angst voor muizen of spinnen, kan het overwinnen van de angst soms snel plaatsvinden. Voor dieper ingesleten fobieën, die meer impact hebben op het dagelijks leven hebben, gaat de vooruitgang stapje voor stapje.

Vaak werk ik gecombineerd met hypnoterapie, IEMT en EMDR bij angst en fobie.

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.


Carolina

Online therapie

Met een stabiele internet-verbinding en een koptelefoon is therapie ook online mogelijk. Bijvoorbeeld in geval van ziekte, afstand of beperking van mobiliteit. 

Bij angsten en fobie werk ik online vaak met EMDR en IEMT. Hierbij maak ik gebruik van de emdr-online app.
Hypnotherapie en individuele opstellingen zoals IZR en IOPT werken ook heel goed online. 

Het is belangrijk dat we elkaar goed kunnen zien. Vooraf ontvang je dan ook van mij enkele instructies om de online-sessie zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

Opleidingen & registraties

Relevante opleiding/bijscholing:

* Psycosociaal werk (systeemtherapie) bij Academie Integrale Menswetenschappen (4-jarig)
* Integratieve Psychotherapie/hypnotherapie bij BGL & Partners (3-jarig)
* Hypnose practitioner bij Hypnose Instituut Nederland
* PsychoSociale Basiskennis en Medische Basiskennis bij NOGG

* IEMT practitioner, advanced en diverse bijscholingen bij IEMT-Training
* IZR- en IOPT-trainingen, trauma-trainingen en diverse verdiepingen bij Interakt en Parabel Training
* Prikkelbare Darm Syndroom (PDS), Migraine, Tinnitus en EMDR bij BIVT
* Prenatale therapie bij Trance Art
* Soulkey therapy bij The Hypno Academy
* Systemische Opstellingen bij Otteline Lamet
* SOLK/ALK en Medische Hypnose bij Hypnos

* Overgangstherapeut bij Stromend Door De Overgang (SDDO)
* Sociaal Panorama consulent bij Lucas Derks
* Wandelcoaching bij Innersteps

Daarnaast diverse training/bijscholing: virtuele en therapeutische maagband, stoppen met roken, polyvagaal therapie, Mind-Walk, rouw- en verliesverwerking rondom kinderloosheid/miskraam/abortus, allergie en creatieve werkvormen.

Naast de registratie's bij de beroepsvereniging NBVH, RBCZ en SCAG, ben ik ook aangesloten bij het netwerk van IZR (Interactieve Zelf Resonantie-netwerk van Interakt in Tiel) en bij the Association for IEMT Practitioners.


Registraties

Tarieven

Je investering is € 125,– per sessie.

De intake en vervolgsessies duren minimaal 1 uur en maximaal 1 1/2 uur.

Voor jongeren (jonger dan 18 jaar) duurt een sessie maximaal 1 uur en de investering per sessie is € 85,–.

Per 1 september 2024 worden de tarieven verhoogd. Het sessietarief wordt € 130,– per sessie en voor jongeren wordt het tarief € 105,– per sessie.

Bij aanmelding voor 1 september 2024 kun je nog tot 1 januari 2025 gebruikmaken van het huidige tarief, ongeacht of je dan voor of na 1 september daadwerkelijk start.

 

Sessies kunnen tot 48 uur van tevoren worden geannuleerd of verzet. Bij annuleren of verzetten minder dan 48 uur van te voren, om welke reden dan ook, wordt de helft van het sessietarief in rekening gebracht. Bij minder dan 24 uur van tevoren, om welke reden dan ook, wordt het hele sessietarief in rekening gebracht.Voor het berekenen van uren ga ik uit van werkdagen en tellen weekenden niet mee.

Voor sessies in de avonduren (vanaf 18.00 uur) en in het weekend geldt een toeslag van € 25,– per sessie.

Ik ben aangesloten bij de beroepsverenigingen NBVH en RBCZ. Wanneer je aanvullend verzekerd bent, is (gedeeltelijke) vergoeding van de kosten mogelijk. Informeer hiervoor bij je ziektekostenverzekeraar. Mijn therapie valt onder hypnotherapie, psycosociale therapie of alternatieve geneeswijze.

AGB-code praktijk 9053157 - AGB-code zorgverlener 90044453

Vaak is een werkgever ook bereid de kosten te betalen als de klachten werk-gerelateerd zijn: je kunt je werk beter doen en/of uitval door ziekte wordt beperkt dan wel voorkomen. Soms zijn er ook mogelijkheden bij de uitkerende instanties. Informeer hiervoor bij je contactpersoon. De kosten kunnen ook als aftrekpost bijzondere ziektekosten bij de inkomstenbelasting worden opgevoerd. Informeer hiervoor bij de belastingdienst.

Openingstijden

Maandag In overleg
Dinsdag 9.00 tot 21.00
Woensdag 9.00 tot 21.00
Donderdag 9.00 tot 21.00
Vrijdag 9.00 - 17.00
Zaterdag In overleg
Zondag In overleg

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht