Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Loes | Integratieve Hypnotherapie, Psychotherapie en Counseling

Integratieve Hypnotherapie, Psychotherapie en Counseling - Laren - Loes
Therapie Laren - Eemnes
Ericaweg 46
1251 WN Laren
Stuur een berichtGoed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtIntroductie

Angst.

Angst om contacten te leggen met anderen, vriendschappen te sluiten, relaties in stand te houden.

Pijnlijke ervaringen uit het verleden.

Grenzen stellen in relaties.

Angst om je lichaam te voelen.

Angst om emoties te voelen omdat ze overweldigend zijn.

Angst om kwetsbaar te zijn.

Angst voor het onbekende.

Angst voor het verleden.

Angst voor de toekomst.

 

Zoveel angsten.

 

Samen aan de slag gaan om balans te vinden tussen menselijk verlangen naar zowel nieuwheid en uitdaging als veiligheid en behoudendheid.

 

 

Integratieve psychotherapie

Spannende gebeurtenissen laten hun sporen na in je lichaam. Lang nadat de gebeurtenis voorbij is ervaren mensen nog steeds de gevolgen ervan in hun denken, hun voelen, hun handelen, in hun lichaamshouding, beweging, in hun hele zijn. De gebeurtenissen kun je niet weghalen, de innerlijke lading ervan is wel te verminderen.

 

Hierbij ligt de nadruk op het reorganiseren van de invloed die het verleden op het lichaam heeft en niet zozeer op het formuleren van een verbale beschrijving van wat er is gebeurd.

 

Met behulp van technieken als ingebedde relationele mindfulness, het creeren van duaal bewustzijn en het herkalibreren van je zenuwstelsel leer je je eigen innerlijke angsten, onrust en hyper-alertheid terug te brengen binnen voor jezelf aanvaardbare grenzen.

 

Via ingebedde relationele mindfulness leer je om in het contact met je therapeut, je aandacht te richten op je innerlijke ervaring in het huidige moment van je gedachten (cognities), emoties, zintuiglijke waarnemingen, bewegingen en lichaamssensaties, niet op het verleden of de toekomst. Dit proces zorgt ervoor dat je je bewust wordt van de eb en de vloed van de ervaring in het huidige moment. Je leert dat angst is als een golf: hij komt aanrollen en ebt ook weer weg. Je traint als het ware om te kunnen surfen op die golf in plaats van erdoor overspoeld te worden.

 

Duaal bewustzijn is het vermogen om contact te blijven houden met het hier en nu en tegelijkertijd een nare innerlijke ervaringstoestand opnieuw te beleven die vergelijkbaar is met de toestand zoals die destijds was. In plaats van je af te sluiten voor herinneringen of ze volledig opnieuw te beleven, leer je met bewuste aandacht te onderzoeken wat het effect is van herinneringen op je ervaring in het huidige moment.

 

Het herkalibreren van je zenuwstelsel betekent dat je leert om aan angst gerelateerde emoties, gedachten en inhoud opzij te zetten en je in plaats daarvan te richten op je lichaam. Je leert om je bewuste aandacht uitsluitend te richten op onwillekeurige angstige lichaamssensaties en bewegingen tot je angst terugkeert binnen de grenzen van je eigen draagkracht.


Persoonlijk

Loes (1972) is gediplomeerd Integratief (Hypno)therapeut en is opgeleid aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam. Ze is alleenstaande moeder van drie kinderen. Loes werd geboren in Amsterdam, leerde lezen en schrijven in de Verenigde Staten van Amerika (English native speaker).

 

Na haar eindexamen gymnasium studeerde zij Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit van Maastricht. Vervolgens was Loes werkzaam als projectmanager bij een Amerikaans telecombedrijf en gedurende 10 jaar beleidsadviseur binnen het Erasmus MC te Rotterdam.

 

Als gevolg van een aantal ingrijpende gebeurtenissen in haar eigen leven besloot Loes in 2010 het roer om te gooien en haar ervaringsdeskundigheid te professionaliseren. Ze voert een praktijk voor Integratieve Psychotherapie, Hypnotherapie en Counseling voor volwassenen in Laren NH met als specialisatie trauma- en rouwbegeleiding.

 

Naast begeleiding van mensen die intense ervaringen en ingrijpende levensgebeurtenissen hebben meegemaakt, neemt ze binnen de beroepsvereniging “Vereniging van Integraal Therapeuten” (VIT) zitting in de “Commissie onderzoek kwaliteit opleidingen”, waarmee ze ook via deze weg actief bijdraagt aan de ontwikkeling en professionalisering van haar vakgebied in het psychosociale werkveld.

 

Ervaren zwemster (IJsselmeer-oversteek in 2017, Free a Girl Channel Challenge, Kanaaloversteek van Engeland naar Frankrijk in 2018, Henley-Swim Bridge to Bridge, 14 km in Engeland in 2019), begenadigd kok, meerdere “Outward Bound“ survival programma’s in de voorbije jaren.

Mijn praktijk ligt in Laren, centraal gelegen tussen Hilversum, Bussum, Huizen, Eemnes en Baarn.

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Loes

Opleidingen & registraties

AGB zorgverleners code Loes: 90104399

AGB praktijk code: 90063704 

VIT lidnummer Loes Kaijen: 571.17.A
RBCZ licentienummer Loes: 171303R
SCAG licentienummer Loes: 16188
KVK-NUMMER: 53512715

 

Opleiding

2014-2017: Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam: Integratieve Hypnotherapie

 

2010-2012: Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam: Counselor

 

1991-1989: Universiteit Maastricht: Gezondheidswetenschappen

 

1996: Universität Bielefeld (Duitsland): Gesundheitswissenschaften

 

1985-1991: Erasmiaans Gymnasium Rotterdam: Gymnasium ß

 

1979-1981: Houston, U.S.A: Lagere school (Native speaker engels)Registraties

Specialisaties

Praktijk voor Integratieve Psychotherapie, Hypnotherapie & Counseling. Gespecialiseerd in begeleiding van mensen die ingrijpende levensgebeurtenissen doormaken of hebben doorgemaakt. Trauma, angst en rouwbegeleiding. Burn-out. Sociale angst. Sociaal isolement.

In eerste instantie bied ik individuele therapeutische begeleiding. Het gaat dan om het persoonlijke verhaal en wat er bij iemand “in de binnenwereld” van gevoelens, gedachten, gedrag, emoties en in het lichaam gebeurt. In 80% van de gevallen gaat het om middellange begeleiding: 7-12 sessies. Alleen in uitzonderlijke en uiterst complexe gevallen duren trajecten langer.

Tarieven

Het tarief voor een therapeutisch consult bedraagt € 90,- voor afspraken tussen 9-17 uur (per consult, dus geen uurtarief).

 

Op beperkte schaal is het ook mogelijk afspraken in te plannen in de vroege ochtend (7-9 uur) of avonduren (17-21 uur) voor een tarief van € 120,-.

 

Duur van een begeleidingssessie is ongeveer 90 minuten, tenzij anders overeengekomen. Uitloop is voor mijn rekening en verantwoordelijkheid.

Therapeutische begeleiding is vrijgesteld van BTW. Therapeutische begeleiding valt onder de complementaire zorg. Je kan de nota indienen bij je zorgverzekeraar als je aanvullend verzekerd bent. Een deel wordt vergoed. Kijk bij je verzekeringsvoorwaarden van je zorgverzekeraar, aangezien de voorwaarden per verzekering kunnen verschillen. Een verwijsbrief van de huisarts is niet nodig.

Openingstijden

Maandag 7-21 uur
Dinsdag 7-21 uur
Woensdag 9-12 uur
Donderdag 9-17 uur
Vrijdag 9-14 uur
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |