Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Janneke | Psychosociaal therapeut

Psychosociaal therapeut - Ommen - Janneke
Therapie Ommen
Jonkheer van Nahuysstraat 64-66
7731 ED Ommen
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtIntroductie

Angst is een menselijke emotie die ervoor zorgt dat we niet in zeven sloten tegelijk lopen. Maar wat nu als de angst je belemmert om een leuk leven te hebben? Wanneer je bang bent om iets verkeerd te doen? Of bang bent om ziek te worden?  Er zijn zoveel manieren waarop angst je leven kan vergallen.

Gelukkig is er meestal vrij snel iets aan te doen, en hee, je hebt de eerste stap al gezet, anders las je dit nu niet. Dankjewel en goed gedaan!

Ons brein werkt op zo'n manier dat angst heel snel kan ontstaan. Als het goed is, verdwijnt de angst ook direct weer wanneer deze niet meer nodig is.

Soms blijft er echter een restje achter, dat ervoor zorgt dat je klachten krijgt. Je durft steeds minder goed beslissingen te nemen uit angst dat je de verkeerde keuze maakt bijvoorbeeld. Of je voelt je niet meer op je gemak in grote groepen mensen en kan daardoor niet meer naar concerten of een braderie. Deze klachten zijn heel vervelend voor jezelf en vaak onbegrijpelijk voor je omgeving.

Omdat angst te maken heeft met onze veiligheid, maakt ons lichaam ons klaar om te vechten of te vluchten. Hierdoor komt het dat angst stress veroorzaakt en zo ontzettend vermoeiend is. 

De aanpak van jouw angst is precies op maat gemaakte therapie. We gaan onderzoeken wat de oorzaak is, en waarbij jij het meest gebaat bent om er weer snel van af te komen.

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Janneke

Online therapie

Online therapie kan via beeldbellen, whatsapp, skype of zoom. We bepalen in overleg wat in jouw geval het beste past.Mededeling inzake corona-pandemie

Ik plan afspraken met zoveel tussenruimte dat je geen anderen tegenkomt.

Opleidingen & registraties

Ik heb ervaring met het behandelen van mensen die een fobie hebben ontwikkeld. Ik heb ook gewerkt met mensen die in een psychose terecht waren gekomen en daarin heel veel last hadden van angsten. Het meest heb ik gewerkt met mensen die het om een bepaald moment genoeg vonden dat hun angst hun leven regeerde. 


AGB-code praktijk: 90069827, ABG-code therapeut: 90110946, CATtherapeut: 50302021-02-18Registraties

Specialisaties

Afhankelijke van het soort angst waar je last van hebt zijn er verschillende behandelmethoden. Daarom gaan we eerst op zoek naar waar jouw angst vandaan komt. Vervolgens gaan we kijken met welke methode we aan de slag gaan. De methode moet bij jouw en bij je angst passen.

Voor de meeste angsten is een traject van 5 - 6 behandelingen voldoende. Het ligt er bijvoorbeeld aan hoe lang de angst er al zit en wat je tot nu toe hebt gedaan om er mee om te gaan.

De meest behandelde angsten in mijn praktijk:

De meeste angst die ik tegenkom in mijn praktijk is de angst om 'op te vallen', om 'gezien te worden'. Je herkent het misschien als bang zijn voor het voorstel-rondje bij een nieuwe cursus of niet de kleren durven kopen die je leuk vindt omdat je bang bent wat anderen daar van vinden (Veel te opvallend!) 

Vaak kom ik mensen tegen die niet voor hun mening uit durven komen. Of die geen grenzen durven stellen. Of niet durven zeggen dat ze single zijn, en daardoor moeilijk een nieuwe partner kunnen vinden.
En de laatste tijd ook veel mensen die Corona-gerelateerde angsten hebben.

Tarieven

Een sessie van ongeveer 1 uur kost 85,50 Euro. Wanneer je aanvullend verzekerd bent kun je, afhankelijk van je verzekering, ongeveer de helft vergoed krijgen.) 
 

Er zijn ook andere manieren voor vergoedingen, dit neem ik graag met je door tijdens ons eerste gesprek.

Openingstijden

Maandag 8:00 - 20:00
Dinsdag 8:00 - 20:00
Woensdag 8:00 - 20:00
Donderdag 8:00 - 20:00
Vrijdag 8:00 - 20:00
Zaterdag 8:00 - 20:00
Zondag 8:00 - 20:00

Ligging


Reviews Therapie Ommen

Hieronder staan een aantal reviews over Therapie Ommen - Janneke

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 3 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Echt geduld en goede tips

Mijn ervaring is goed,
Ben echt goed geholpen, Janneke had echt geduld en goede tips om mijn angsten te lijf te gaan en weer meer van het leven te gaan genieten .

Liefs yvonne

| Nieuwleusen | 24 jan 2023
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Janneke is erg geduldig en eerlijk

Vanaf het eerste moment dat ik bij Janneke naar binnen liep voelde ik me op mijn gemak. Ze wist me niet alleen te helpen met mijn angststoornis, maar wist ook achter onderliggende problemen te komen. Al na een paar sessies kon ik duidelijk verschil merken in mijn doen en laten. Janneke is erg geduldig en eerlijk. De volgende keer zou ik zo weer bij haar naar binnen stappen, maar hopelijk gaat dit niet nodig zijn!

| 5 mei 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik kan er nu veel beter mee omgaan

Ik heb hulp gezocht vanwege spreekangst, tenminste ik dacht aanvankelijk dat dit mijn primaire angst was.

In mijn werk coach, begeleid en leid ik mensen op en vanwege mijn expertise op diverse kennisvelden dien ik regelmatig ook voor een groep uitleg en presentaties te geven. Deze angst heb ik nooit goed weten te controleren en hoe vaak ik het ook doe de angst gaat maar niet weg.

De gesprekken met Janneke hebben me een veel dieper en ander inzicht gegeven waar deze angst nu vandaan komt en hoe deze zich in mij heeft genesteld.

Dankzij de sessies met Janneke heb ik de oorzaak te pakken en begrijp ik ook veelbeter waarom ik nu in dit soort situaties zo reageer. Een angst die veel verder terug gaat en veel breder bleek te zijn dan alleen spreekangst. Nu ik mijzelf veel beter begrijp, geeft dit veel meer innerlijke rust.

Verder heb ik tijdens de sessies enkele handige tools gekregen specifiek gericht op het spreken voor een groep. Nu ik begrijp waarom ik zo reageer, kan ik echter sowieso al veel beter omgaan met dit soort spannende momenten.

| Dedemsvaart | 31 okt 2021
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |