Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Tips bij gegeneraliseerde angststoornis

gegeneraliseerde angststoornis

 

Gegeneraliseerde angststoornis - tips

Zoek je tips bij een gegeneraliseerde angststoornis?

Je kunt hier:

 

  • tips verkennen.
  • en heb je zelf een goede tip, dan kun je die toevoegen.

 

Wat is jouw tip voor omgaan met gegeneraliseerde angststoornis

 

Overzicht tips
+ tip toevoegen
Alle tips


Tip 1 - Zeg STOP tegen jezelf

Opvallend bij een gegeneraliseerde angststoornis is dat deze zich te lijkt te verspreiden naar alles om je heen. Probeer je gedachten een halt toe te roepen door STOP tegen jezelf te zeggen.

 

Als je afstand kunt nemen van je gedachten kun je samen met een therapeut gaan ontdekken waar de rode draad in jouw angsten zit. Als je dit leert zien kun je samen met je therapeut je grootste angsten bespreken zodat je deze ook kunt leren verdragen.10

deel deze tip

Tip 2 - Een korte meditatie

Probeer meer "grip" op de angst te krijgen door er van een afstandje naar te kijken.

Dit kan je doen door een drie minuten ademruimte in te lassen en die gaat als volgt:

Ga comfortabel zitten en sluit je ogen. Voel het contact met de ondergrond en volg met aandacht enkele in en uitademingen.

Voor de eerste stap van de ademruimte inventariseer je eerst het "interne weerbericht": wat zijn er voor gedachten? Welke emoties ervaar je nu? Welke lichaamssensatie voel je? Je benoemt ze en laat ze weer los.

Voor de tweede stap laat je de aandacht voor gedachten, emoties en lichaamssensaties los en richt je je volledig op de ademhaling. Je volgt de ademhaling in de buik: het uitzetten van de buikwand bij de inademing en het weer inzakken bij de uitademing. Doe dit ook ongeveer een minuut.

Voor de derde stap laat je de aandacht voor de ademhaling weer los en breid je hem uit naar het lichaam als groter geheel. Gewaar van hoe jij hier zit. In een aanvaardende houding: alles wat er nu aan gedachten, emoties en lichaamssensaties is... laat het er maar zijn, het is ok om mij nu zo te voelen.... ik kan het aan en verzet mij er niet tegen.

Door deze korte meditatie in te lassen creëer je meer afstand tussen jou en de gebeurtenis.. kan je op een andere wijze naar kijken en wordt je niet meer zo meegesleurd.8

deel deze tip

Tip 3 - Oefening die je kan doen bij spanning, angst en piekeren

Oefening die je kan doen bij spanning, angst en piekeren

Merk je op dat je teveel piekert?
Heb je last van spanning in je lichaam?
Las een pauze in en ga met je aandacht naar de plek in je lichaam waar je de spanning voelt.
Maak contact met de spanning, laat het toe ipv het weg te drukken. Leg je hand op de plek waar je de spanning voelt.
Adem vervolgens naar de plek toe en adem alle spanning uit.
Bij elke uitademing zeg je: spanning uit
Bij elke inademing zeg je : rust in
Na een paar minuten zal je merken dat de spanning verminderd is of zelfs verdwenen is.

Anoniem

4

deel deze tip

Tip 4 - Voelen en toelaten

De angst voelen (fysiek) en toelaten.


Els van L

3

deel deze tip

Tip 5 - Zoek een therapeut

Heb je last van gegeneraliseerde angststoornis en kom je er zelf niet meer uit? Een therapeut of psycholoog kan je dan verder helpen.


Angstfobietherapie.com

2

deel deze tip

Heb je zelf een goede tip?

+ tip toevoegen


Tip 6 - Zie de algemene tips bij angsten

Kijk voor algemene tips bij angsten ook even op het forum algemene tips bij angsten.


Angstfobietherapie.com

2

deel deze tip

Tip 7 - Mindfulness - kijken als waarnemer naar jezelf

Angstgevoelens in je lichaam worden opgewekt door gedachten. Door met een afstandje naar jezelf te kijken, als een 'waarnemer', kun je leren zien dat jij niet je gedachten bént, maar dat je ze hébt. Ze komen en gaan, net als de wolken!

Mindfulness, je ademhaling als instrument leren inzetten om te kalmeren en meer in je lijf te komen, kijken naar de onderliggende redenen van je angst, in therapie kun je vanuit verschillende invalshoeken leren hoe je je angsten kunt verminderen.2

deel deze tip

Tip 8 - Lichaamsgerichte therapie bij gegeneraliseerde angststoornis

Met een gegeneraliseerde angststoornis zit je in een vicieuze cirkel. Je zit veel in je hoofd om controle te houden over de situatie en wat er allemaal mogelijk kan gaan gebeuren.

 

Dat zorgt dat je nog meer stress en angst gaat voelen in je lijf. Je staat continu op scherp.

 

Met een lichaamsgerichte therapie kan je deze vicieuze cirkel doorbreken. Door te leren ontspannen geef je jezelf rust en kalmeer je jezelf. Hierdoor krijg je weer grip op je leven. Niet op een controlerende manier maar gebaseerd op vertrouwen.


Tineke

2

deel deze tip

Tip 9 - Angst aanpakken als je er last van hebt

Angst wordt groter


Angst die je niet behandelt wordt steeds erger. Hoe eerder je er bij bent hoe makkelijker je angst ook weer weg kan krijgen.

 

Om langdurig lijden te voorkomen kan je maar beter snel beginnen om angst aan te pakken als je merkt dat je er last van hebt.


Jolande

2

deel deze tip

Tip 10 - Boekentip: Claire Weekes

De boeken van de Australische arts Claire Weekes zijn geweldig als je last hebt van gegeneraliseerde angst. Voor mij zijn deze boeken enorm helpend geweest. De boeken zijn niet in het Nederlands vertaald, wel in veel andere talen. Je kunt ze bijvoorbeeld bij Bol.com bestellen. Het boek dat mij enorm geholpen heeft is Essential help for your nerves.


Anoniem

2

deel deze tip

Heb je zelf een goede tip?

+ tip toevoegen


Tip 11 - Een eerste stap

Angst speelt een grote rol in jouw leven en waarschijnlijk ook al lang. En toch weet je als je nu op dit moment even stil staat bij je angst. Dat jij daar bent, samen met je angst. Ergens voelbaar in je lijf, in je hoofd.
Een eerste stap is om dat zo te beseffen. En hoe groot is die angst eigenlijk. En weet dat gevoel wel dat jij er ook bent?
Dat is zo je binnenwereld en daar ben jij de baas. Fijn om samen met iemand naar dat stuk te kijken en er mee te leren omgaan. Zodat jij niet meer overleeft maar leeft!


2

deel deze tip

Tip 12 - Goed voor jezelf zorgen

Goed voor jezelf zorgen helpt je om de angstreacties van je lijf beter op hun waarde in te schatten.

Wanneer je je prettig voelt in je lijf doordat je voldoende beweegt, gezond eet, cafeine en alcohol mindert, dan reguleert je lijf vanzelf je stress-systeem beter. Stresshormonen worden sneller weer afgevoerd en je hartslag wordt sneller weer normaal.

Hierdoor zul je minder gaan piekeren en ook minder snel een paniekaanval krijgen.


2

deel deze tip

Tip 13 - STOPPEN

STOPPEN
Vaak gaat het leven met ons aan de haal. Gebeurtenissen, emoties, indrukken, verwachtingen, verleden en toekomst slepen ons mee en we lopen het risico geleefd te worden in plaats van te leven. Het is belangrijk om stil te staan en terug te komen in het hier en nu. Dat doe je door je aandacht bewust te richten op iets dat hier en nu aanwezig is.
Aandacht bij wat er is, is het enige wat je kan helpen om te stoppen. Je ademhaling of je lichaam zoals bij de bodyscan kunnen je daarbij helpen weer terug te komen in het hier en nu. Mocht je afdwalen, afdwalen is nu eenmaal de natuur van de geest, breng dan je je aandacht gewoon weer terug naar je ademhaling of je lichaam. Doe dit met een glimlach en met een mildheid voor jezelf. Het hier en nu is de enige plek waar je tot rust kunt komen.

Een voor de hand liggend object om je aandacht op te richten is je ademhaling. Je ademhaling heb je in iedere situatie en op ieder ogenblik bij de hand.Oefening: Bewust ademen

- Ga met je aandacht naar je ademhaling en ga na waar je nu in je ademhaling bent.
- Weet of je in een inademing bent of in een uitademing.
- Volg het op en neer gaan van je ademhaling zonder er zelf iets aan te veranderen.
- Het kan helpen als bij elke inademing in stilte in jezelf zegt: “ Ik adem in.” en bij elke uitademing: ” Ik adem uit.”
- Staat jezelf toe al het andere los te laten. Houd dit even vol.

Merk hoe allerlei gedachten en gevoelens om je aandacht vragen en je van je ademhaling afleiden. Gun het jezelf om wat zich ook aandient, nu even los te laten en weer met je aandacht bij je ademhaling uit te komen. Wees nieuwsgierig naar je ademhaling. Is ze diep of oppervlakkig, snel of langzaam?


Laat je vooral niet meeslepen in boosheid over jezelf als je merkt hoe je telkens weer afgeleid bent, maar glimlach naar jezelf en keer telkens weer terug naar de veilige thuishaven van je ademhaling.

Anoniem

2

deel deze tip

Tip 14 - Deel je verhaal

Voor veel mensen lucht het op als ze hun verhaal opschrijven en delen. Je kunt jouw verhaal delen op het gegeneraliseerde-angststoornis-lotgenotenforum op deze website.


Angstfobietherapie.com

1

deel deze tip

Tip 15 - EMDR bij een gegeneraliseerde angststoornis

Ook voor een gegeneraliseerde angststoornis kan EMDR heel goed helpen.
Evenals lichaamsgewaarwordingstherapie.

Door EMDR gaat de emoties van de angstaanvallen af en door de lichaamsgewaarwordingstherapie ga je jezelf beter leren kennen.

Succes1

deel deze tip

Heb je zelf een goede tip?

+ tip toevoegen


Tip 16 - Anker jezelf en blijf in het hier-en-nu

Wat te doen wanneer angst je in haar greep heeft en jouw hele leven beheerst?

Vaak niet eens weten waar dat gespannen, beklemmende gevoel precies vandaan komt en erger nog; wanneer gaat het ooit weg?

De behandeling van de gegeneraliseerde angststoornis is gericht op het in de gaten krijgen van de automatische denkpatronen, die zijn altijd op dreiging en gebrek aan veiligheid gericht. Hier spreken wij over de Cognitieve Gedragstherapie, tweede generatie.

Een therapie uit de derde generatie is ACT ( acceptance and commitment therapie) waarin mindfulness een belangrijke peiler is.

Mijn ervaring is dat een combinatie van deze twee vaak het beste werkt.

Eigenlijk: stoppen, afstand nemen, jezelf ankeren door middel van de adem of een ander onderdeel van je lichaam, wat je in het hier en nu houdt. Daarna onderzoeken welke automatische gedachtenpatronen een rol spelen.

Stukje bij beetje leer je jezelf zo kennen en krijg je steeds meer grip op je leven. Je vermijdt niet meer en weet dat je altijd een krachtig gereedschap met je meedraagt om in lastige situaties staande te blijven en eigen regie te blijven houden.


1

deel deze tip

Tip 17 - Wat is de omvang van je angst?

Wat is de omvang van je angst?
Als je angst zich heeft uitgebreid als een olievlek over je leven en je steeds meer last krijgt van je angstproblemen, dan spreken we over gegeneraliseerde angst. Het breidt zich uit. De angst wint terrein, jij verliest terrein. Om dit proces te stoppen, moet je beginnen met de omvang van je angst in kaart te brengen. Waar is het gestart en hoe heeft het zich uitgebreid? Hoever is de angst nu al gekomen en hoe ziet jouw angstcirkel er uit? Dit zijn de eerste stappen in een angstbehandeling.

Jolande

1

deel deze tip

Tip 18 - De mens lijdt vaak het meest.........

Aan Nicolaas Beets wordt deze spreuk toegeschreven 'de mens lijdt vaak het meest van het lijden dat hij vreest'. Door je steeds zorgen te maken over wat er allemaal mis kan lopen, ben je daar in je hoofd (en lijf) mee bezig. Uit angst ga je plekken en dingen vermijden, je lijkt veilg maar de angst neemt toch weer toe. En het gaat je leven steeds meer beheersen.
Schakel hulp in, leer de touwtjes in handen te nemen en de angst onder ogen te komen.
Er zijn mogelijkheden: EMDR, lichaamsgerichte aanpak, exposure enz.
Zet de eerste stap en ervaar hoe je je weer kunt voelen!1

deel deze tip

Tip 19 - Jezelf bij de hand nemen

Je weet wel van jezelf dat je vaak bang bent. In de meest uiteenlopende situaties, voor mensen, voor gedrag van mensen. Het is erg veel.
Op een bepaalde manier ben je bang om te leven, bang om brokken te maken.
Dan is het fijn om het klein en overzichtelijk te houden. Je aandacht zoveel mogelijk bij jezelf en kleine stapjes zetten. Jezelf bij de hand nemen.


1

deel deze tip

Tip 20 - Hoe eerder hoe makkelijker

Als je je angst niet aanpakt maar laat voortduren dan breidt de angst zich over steeds meer levensgebieden uit. Hoe eerder je angst aanpakt, hoe makkelijker dat gaat. Angst is als een olievlek, ruim je het niet op, dan breidt het zich steeds verder uit.

Jolande

1

deel deze tip

Heb je zelf een goede tip?

+ tip toevoegen


Tip 21 - Op naar een fijner leven.

Heftig al die angsten, niet altijd weet je de oorzaak maar je ervaart gewoon een algeheel gevoel van spanning. Graag ga ik met je aan de slag op basis van het model dat je situaties kunt herkennen, en ook kan duiden op waar dingen zijn ontstaan, en vooral dat je leert concluderen wat de basis kan zijn waar het allemaal vandaan komt. en daarna ben je er hopelijk klaar voor om nieuw geleerde technieken te gaan toepassen in de praktijk. Op naar een fijner leven.


1

deel deze tip

Tip 22 - Leer met je angst om te gaan

Als je leert om niet voortdurend met je angst in gevecht te gaan maar er mee leert omgaan vanuit acceptatie dat die angst er nu eenmaal is, dan pas begint de ontspanning en ware verandering pas echt. Al het andere zoals vermijden, vluchten etc. helpt niet.

Jolande

1

deel deze tip

Tip 23 - Vergeten

Je angst gewoon vergeten en tegen je eigen zeggen stop het is genoeg


Lente

1

deel deze tip

Tip 24 - Denken over piekeren

Mensen met een gegeneraliseerde angststoornis piekeren veel, over van alles en nog wat. Vaak hebben ze onbewuste opvattingen over de functie van piekeren. Zo kan het zijn dat je onbewust denkt dat het piekeren je gaat helpen meer controle te hebben op de dingen waarover je piekert. Of misschien probeer je toekomstig onheil af te weren. Wat het ook is, samen kunnen we kijken naar die onbewuste opvattingen over piekeren en kijken of dat goed voor je werkt of niet. Dat helpt dan weer om het piekeren wat meer los te kunnen laten.


1

deel deze tip

Tip 25 - Mijn angst onder ogen gekomen

Ik heb doodsangsten gehad en ben I.p.v het weg te stoppen mijn angst onder ogen gekomen. Wat maakt me zo bang? Waarom is het eng? Wat is er bekend over dit onderwerp? Ik ben me echt gaan verdiepen in de dood. Documentaires, boeken, gesprekken van wetenschappelijk tot zweverig. Ik heb er door deze blootstelling vrede mee gekregen. Het proces was niet makkelijk, maar ik ben heel blij dat ik het gedaan heb.

Jilly

1

deel deze tip

Heb je zelf een goede tip?

+ tip toevoegen


Tip 26 - Vertrouwder raken

Angsten.....
bang zijn voor het moment dat je bang wordt, en daar nu al over in zitten. Afschuwelijk.
Ik begeleid je stap voor stap naar je relaxter kunnen voelen,
Doen waar je bang voor bent, onder begeleiding en door middel van uitleg over hoe dit werkt en ontspanningsoefeningen, kun je stap voor stap vertrouwder raken met datgene doen waar je eigenlijk tegen op ziet. Ik wens je een relaxter en gelukkiger leven.


1

deel deze tip

Tip 27 - "Een deel van mij is bang"

Voor iemand met gegeneraliseerde angstklachten is het lastig zichzelf gerust te stellen. Het kan helpen om tegen jezelf te zeggen dat 'een deel van jou' bang is, ipv 'ik ben bang'. Probeer die angst te voelen op de plek in je lijf waar die angst zit en op deze manier te kijken naar dit deel. Alsof het een kleine, jongere versie van je is die geruststelling nodig heeft. Wat zou je liefdevol tegen dit deel van jou kunnen zeggen? En wat heeft dat deel van jou Zelf nodig?


1

deel deze tip

Tip 28 - Uit je hoofd

Wat me opvalt bij mijn clienten is dat ze zo bezig zijn met wat er allemaal mis kan gaan, dat ze niet in contact zijn met de omgeving.
Stap voor stap de angst niet vermijden maar met aandacht naar buiten gaan: bij rijangst eerst de auto verkennen en rustig om je heen kijken wat er te zien is, bij prikangst niet naar de arm en de spuit kijken maar naar waar je bent, naar wie er verder is, bij angst voor onbekende plekken echt kijken naar wat je ziet.
Samen met ondersteuning van de therapeut en bepaalde aanpak zoals EMDR kun je hier echt verder mee komen en is de angst niet langer de bestuurder van jouw leven.
deel deze tip

Tip 29 - Test: Heb ik last van gegeneraliseerde angst?

Iedereen is wel eens bang. Angst hoort bij het leven. Maar gegeneraliseerde angst doet iets met je kwaliteit van leven. Problemen kunnen het je moeilijk maken om je werk te doen, om te zorgen voor de dingen thuis en/of met andere mensen overweg te kunnen gaan.

Hoe weet je nou of je last hebt van gegeneraliseerde angst? Ik gebruik in mijn praktijk o.a. een zelfrapportage-vragenlijst - de zogenaamde GAD-7 - om te screenen op klachten die passen bij een gegeneraliseerde angststoornis. Het zijn 7 vragen over angstklachten gedurende de afgelopen 14 dagen, waarbij je antwoord valt op een vierpuntsschaal:
- helemaal niet (0 punten)
- verschillende dagen (1 punt)
- meer dan de helft van de dagen (2 punten)
- bijna elke dag (3 punten)

Als je die 7 vragen hebt beantwoord, en je komt in totaal uit op 10-14 punten, dan lijkt er sprake van een 'gematigde' angst die invloed heeft op je dagelijks leven. Vanaf 15 punten lijkt er sprake van 'ernstige' angst met veel impact op je functioneren. In beide geval is het aan te raden om hulp te zoeken.

Dit is de vragenlijst:
Hoe vaak heb je in de afgelopen 14 dagen last gehad van:
1. je zenuwachtig, ongemakkelijk of gespannen voelen?
2. niet in staat om te stoppen met piekeren of om controle te krijgen over het piekeren?
3. je te veel zorgen te maken over verschillende dingen?
4. moeite om je te ontspannen?
5. zo rusteloos zijn dat het moeilijk is om stil te zitten?
6. snel geirriteerd of prikkelbaar zijn?
7. je bevreesd voelen alsof er iets afschuwelijks zou kunnen gebeuren?

Heb je de 7 vragen voor jezelf beantwoord en wil je daarover praten, neem dan gerust vrijblijvend contact met me op.

deel deze tip

Tip 30 - Bestaat gegeneraliseerde angst?

De DSM (IV) is een indelingssysteem voor psychiatrische stoornissen. In feite is het een afstreeplijstje: als je aan b.v. 5 van de 7 symptomen van een stoornis voldoet, dan krijg je dat stickertje opgeplakt.

Dat geldt dus ook voor angsten en angststoornissen. De gegeneraliseerde angststoornis is het afvoerputje van de angststoornissen. Als alle andere angststoornissen onvoldoende afgevinkte symptomen opleveren, dan blijft de gegeneraliseerde angststoornis over. Oftewel, we weten het eigenlijk niet en het beestje moet toch een naampje hebben.

Irreële angsten, oftewel situaties waarvan je rationeel wel weet dat je er niet bang voor hoeft te zijn maar die je toch in de angst doen schieten, komen m.i. altijd voort uit negatieve ervaringen eerder in je leven; het kan zelfs overgenomen angst van iemand anders zijn. Mocht je in vorige levens geloven, dan kan het ook daar vandaan komen.

Waar een angst vandaan komt is niet altijd duidelijk, maar het betekent niet dat je die angst niet kunt behandelen. Er zijn methoden die je terug brengen naar de bron van de angst en waarmee je de wortel er uit kunt halen, zoals regressietherapie en The Journey. Er zijn ook therapievormen waarbij je de angst in het hier-en-nu aangaat en loslaat, zoals EMDR en PSYCH-K. In de ene situatie past de ene aanpak beter, in andere situaties de andere aanpak. In beide gevallen gaat het om verwerken van wat je eerder in je leven niet hebt kunnen verwerken en wat in je onderbewuste opgeslagen ligt en steeds opnieuw wordt getriggerd.

Het is mijn ervaringen dat angsten over het algemeen heel goed los gelaten kunnen worden.deel deze tip

Tip 31 - Boektip: Schrijfster Els van Steijn - De Fontein

Aan de hand van de fontein als metafoor van je familiesysteem krijg je praktische handvatten om hardnekkige patronen in je gedrag te doorbreken. Je krijgt meer rust en grip op je leven.

Door de fontein (Aan de hand van de fontein als metafoor voor het familiesysteem) leer je wat jouw eigen, unieke plek is. Op die plek ontvang je de stroming die essentieel is voor hoe je leven verloopt. Veel mensen staan onbewust niet op de juiste plek, waardoor ze op allerlei vlakken problemen kunnen ervaren. Dit boek geeft je praktische tips waardoor je stevig op jouw plek kunt staan.
Je bent als mens veel meer verbonden met je familiesysteem dan je kunt bevroeden; de onlosmakelijke verbinding met al je familieleden. Net als de natuur kent dat systeem onzichtbare wetmatigheden en principes waarvan je je vaak niet bewust bent, maar die grote invloed op je leven uitoefenen. Het patroon dat je in de familiefontein laat zien, herhaalt zich bijna altijd op andere vlakken in je leven, zowel in je relatie of eigen gezin als in je verdere privé - en werkleven.

De theorie van de fontein legt in heldere taal uit wat jouw plek is. Vaak sta je niet op je eigen plek. Hoe herken je dat en welke consequenties horen daarbij? Voel je je snel schuldig, neem je structureel te veel verantwoordelijkheid op je en geef je meer dan je ontvangt? Heb je moeizame relaties, ben je erg kritisch op jezelf en anderen, heb je bewijsdrang of zie je dat je kinderen je patronen ook al overnemen? Met behulp van dit boek ben je zelf in staat om een mogelijke diagnose te stellen waarom bepaalde zaken in je leven niet zo lopen zoals je zou willen. Vervolgens wordt op praktische wijze toegelicht hoe je op jouw plek in de fontein komt en welke stappen je daartoe kunt nemen.

Als je leert om op de juiste plek te staan in de fontein, vind je rust en laat je het jezelf goed gaan. Je laat los wat van de ander is en ziet onder ogen wat van jou is. Hiermee stel je grenzen, blijf je in verbinding en neem je verantwoordelijkheid voor jouw leven. Je leert ja te zeggen tegen al het goede en het minder goede wat er is, waarbij je je eigen primaire gevoelens gaat ervaren. Je zult merken dat je toegang krijgt tot een positieve spiraal waardoor de relatie met jezelf en je omgeving verbetert.
Het boek reikt je een ander perspectief aan waarmee je kunt kijken naar je leven en je de juiste verbinding met belangrijke mensen om je heen gaat vinden.
deel deze tip

Tip 32 - Adem

De ademhaling is onze belangrijkste bron van energie. We beschouwen ademhalen als iets heel gewoons, als iets dat vanzelf gaat.

Invloed van omstandigheden en onze gesteldheid op de adem
Alles lijkt vanzelfsprekend, totdat een gebeurtenis in je leven alles op zijn kop zet. Dan is het gewone niet meer gewoon en gaat de ademhaling in meer of mindere mate stagneren. Dan moet je weer leren goed adem te halen. De adem kan behoorlijk stagneren bij een plotselinge ziekte of bij vervelende of droevige omstandigheden. Ook stress laat zijn sporen achter in het lichaam en beïnvloedt de ademhaling. Dan kan het nodig zijn om veel uitgebreider met ademhaling te gaan werken. Ook kun je traumatiserende omstandigheden meemaken waardoor er blokkades in het lichaam ontstaan die je belemmeren vrij te bewegen, te leven en te ademen.

Het doel van de ademtherapie is stagnaties in het lichaam zoveel mogelijk weg te werken of te voorkomen. Ik werk met zeer uiteenlopende ademtechnieken in combinatie met lichaamswerk.deel deze tip

Tip 33 - Hypnotherapie de oplossing bij angsten

Welke angst je ook doet, met behulp van hypnotherapie kan je snel en effectief van je angsten af komen.deel deze tip

Voeg zelf een tip toe


Heb je zelf een goede tip?


+ tip toevoegen
© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |