Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Monique | Psychosociaal Therapeut

Psychosociaal-Therapeut-Heelsum
Therapie Heelsum
Doornenkampseweg 10
6866 BG Heelsum

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtIntroductie


---
Op dit moment heb ik een clientenstop.
Kijk daarom even bij een andere therapeut op deze website.
---

Het kan iedereen gebeuren dat je te maken krijgt met spanning en/ of angst. Soms met een duidelijk aanwijsbare factor, bijvoorbeeld na een (al dan niet ingrijpende) gebeurtenis. Het kan ook zijn dat een en ander langszaam in je dagelijks leven is gegroeid, en je bijvoorbeeld (onbewust) steeds meer bent gaan vermijden. Of dat je juist plotseling een paniekaanval hebt gekregen.

Als je je niet meer vrij voelt om de dingen te doen die je graag zou willen kan ik ondersteuning bieden om je spanning of angst onder de loep te nemen, aan te pakken, of juist om er anders mee om te leren gaan.

 

In een of twee intakegesprekken bespreken we onder andere hoe je angst is ontstaan, zich heeft ontwikkeld, hoe het je belemmert in je dagelijks leven en wat er al dan niet op van invloed is. Ik probeer me daarnaast een zo breed mogelijk beeld te vormen in jou als persoon en vindt het bijvoorbeeld belangrijk te weten wat je kwaliteiten en je steunbronnen zijn.

Aan het eind van de intake bespreken we dan een plan van aanpak. Het kan zijn dat we starten met Emdr of juist met (elementen) van protocollaire behandelingen zoals de protocollaire behandeling voor paniekstoornissen, sociale angst of fobieën. Het kan ook zijn dat er eerst een voorwerk gedaan moet worden waarbij we in een later stadium een 'module' invoegen, of dat er juist een combinatie nodig is zoals Emdr met gedragsoefeningen.

Ik ben Monique, geboren in 1973. Ik heb ruim 20 jaar gewerkt in de specialistische ggz, onder andere als Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige. In dit werken heb ik veel ervaring op kunnen doen met onder andere Emdr, schematherapie en cognitieve gedragstherapie. Daarnaast heb ik sinds 2011 mijn praktijk voor psychosynthese, psychologische begeleiding en therapie opgebouwd. Sinds januari 2017 ben ik alleen nog maar werkzaam binnen mijn eigen praktijk.

Ik begeleid op ontspannen wijze vanuit verschillende stromingen en invalshoeken en probeer bij je aan te sluiten net wat bij je past. Ik kan daarbij bijvoorbeeld gebruik maken van psychosynthese maar ook EMDR, cognitieve gedragstherapie, exposure, lichaamsbewustwording, praktische oefeningen voor het dagelijks leven, ontspanningsoefeningen etc.

 

Korte uitleg over een aantal werkvormen:

 

Psychosynthese is een optimistische holistische therapie, dat wil zeggen dat zij naar héél de mens kijkt, een mens met gevoelens, gedachten, lichamelijke gewaarwordingen en spirituele belevingen.  In je dagelijks leven kom je veel gedragingen, gewoontes en verlangens tegen die je als verschillende delen van jezelf zou kunnen zien (bijvoorbeeld een kant die veel zorgt of heel kritisch is). Deze delen worden binnen de psychosynthese subpersonen genoemd. Iedereen heeft subpersonen en er bestaan geen goede of slechte subpersonen. Soms kan je subpersonen ervaren als spanning of als negatieve overtuigingen over jezelf. Door meer zicht te krijgen op deze kanten in jezelf, gaan omstandigheden minder snel met je op de loop. Dit doordat je steeds bewuster keuzes kan maken van waaruit je reageert. Je krijgt hierdoor meer grip en regie over je dagelijks leven.

 

Psychosynthese kan je daarnaast helpen een stille plek te ontwikkelen in jezelf.Op deze stille plek kun je mildheid ervaren, je passie voelen, waarnemen wat achter je drijfveren en verlangens zit. Vanuit deze stille plek kun je kiezen wat goed is voor jou, vanuit je hart. Psychosynthese is een heel praktische psychologie.

 

EMDR: Emdr kan worden toegepast om de vastgelopen verwerking van traumatische ervaringen weer op gang te helpen, maar wordt tegenwoordig ook gebruikt bij de behandeling van diverse angstoornissen of bij bijvoorbeeld een laag zelfbeeld.

Bij Emdr worden elementen van verschillende gangbare therapievormen gecombineerd met beurtelings stimulatie van beide hersenhelften door middel van oogbewegingen of geluiden. Zo wordt de informatieverwerking in de hersenen gestimuleerd. Dit zal er langzamerhand toe leiden dat de herinnering haar kracht en emotionele lading verliest. Een voordeel van Emdr is dat de traumatische ervaring niet in detail vertelt hoeft te worden en dat de herbeleving plaatsvindt onder begeleiding. Daarnaast geeft Emdr vaak snel resultaat.

 

Cognitieve gedragstherapie: Cognitie is een ander woord voor gedachte. Cognitieve therapie gaat ervan uit dat psychische klachten verband houden met de gedachten die mensen hebben in een situatie waarin ze verkeren. Je leert je manier van denken en doen anders te bekijken en beoordelen waardoor je je ook anders gaat voelen en gedragen. 

 
Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Monique

Online therapie

Indien gewenst is er de mogelijkheid te beeldbellen middels Teams (Microsoft). Dit geldt niet voor EMDR behandelingen, deze kunnen alleen op de praktijk plaatsvinden.Mededeling inzake corona-pandemie

Maatregelen en aandachtspunten rondom het Corona virus:
– Bij verkoudheid (snotneus of keelpijn, ook een klein beetje ) óf koorts (38 graden of meer), is het verzoek niet naar de praktijk te komen. Ik hanteer zelf ook deze richtlijnen en zal de afspraak bij bovengenoemde klachten annuleren of online/ telefonisch vervolgen indien mogelijk.
– Naast richtlijnen zoals het niet meer geven van een hand en ruim afstand houden, is er een intensivering van de dagelijkse schoonmaak waaronder trapleuning, deurknoppen, toiletruimte etc.
– De goed geventileerde spreekkamer is ruim opgezet en de tijd tussen de afspraken door ruim gepland waarbij onderlinge ontmoeting bijvoorbeeld in de wachtkamer, niet voorkomt.

Opleidingen & registraties

BIG-register (nr 79045959330, geregistreerd als verpleegkundige)
Samenwerkende Emdr therapeuten Nederland: EMDR Master Practitioner
Stichting EFT Nederland: basis EFT therapeut
Psychosynthese Academie: psychosynthese-gids
NVPA (nr 101028, beroepsvereniging voor psychosociaal therapeuten)
RBCZ (nr 204547R, register beroepsbeoefenaren complementaire zorg)
ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 51518783

 

 Registraties

Specialisaties

Ik heb veel ervaring in de behandeling van diverse trauma's en diverse angststoornissen zoals paniekstoornissen, PTSS en fobieën. Maar ook angst in de vorm van een laag-zelfbeeld, podiumvrees of onzekerheid.

De meest behandelde angsten in mijn praktijk:

PTSS, Paniekstoornis met of zonder agorafobie, Specifieke Fobieën zoals emotofobie en Sociale angststoornis,

Tarieven

Tarieven per 1 januari 2021: intake en individuele therapieën duren ongeveer een uur en kosten 70,00 euro per sessie (vrijgesteld van btw). Relatietherapie kost 87,50 euro per sessie van een uur. Hierin zit een btw-verrekening die niet van toepassing is op de individuele consulten.
EMDR-behandelingen worden per kwartier berekend (15,00 euro per kwartier, kwartieren worden naar boven afgerond). Naast dit behandeltarief wordt daar bovenop een starttarief berekend van 20,00 euro per sessie. Dit geldt dus alleen bij de EMDR-behandelingen.

Voor alle gesprekken geldt een onregelmatigheidstoeslag van 5 euro in de avonduren.
Soms kan extra administratietijd/ indirecte tijd in rekening worden gebracht bijvoorbeeld na aanmelding via de werkgever, protocollaire behandelingen of bijvoorbeeld reistijd. Dit zal ik van tevoren met je bespreken. Afspraken die binnen 24 uur worden afgezegd, kunnen in rekening worden gebracht. Uitzondering zijn annuleringen rondom de covidmaatregelen

 

Vergoeding mogelijk vanuit het aanvullende pakket (Alternatieve Geneeswijzen: Psychosociale Therapie), als je je daarvoor verzekerd hebt. Voor dit pakket geldt geen eigen risico en eigen bijdrage. Soms worden de gesprekken ook door werkgevers of het UWV vergoed. Je hebt geen verwijzing van je huisarts nodig.

 

Ligging

© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |