Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Monique Feldmann | Psychosociaal therapeut

Psychosociaal-therapeut-Heelsum
Doornenkampseweg 10
6866 BG Heelsum
therapie-heelsum@datzitzo.com
Stuur een bericht

Ga direct naar:

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtIntroductie

 

---

Wachtlijst

Afspraken mogelijk vanaf half januari 2019

 

 

Wil je sneller een afspraak, kijk dan bij een van mijn collega's op deze website.

--- 

 

 

Het kan iedereen gebeuren dat je te maken krijgt met spanning en/ of angst. Soms met een duidelijk aanwijsbare factor maar vaak ook niet. Bijvoorbeeld na een (al dan niet ingrijpende) gebeurtenis, maar het kan ook zijn dat een oud patroon waar je al dan niet bewust in zat, nu niet meer werkzaam voor je is. Als je je niet meer vrij voelt om de dingen te doen die je graag zou willen kan ik ondersteuning bieden om je spanning of angst onder de loep te nemen, te verminderen of juist om er anders mee om te leren gaan.

 

Ik ben Monique Feldmann, geboren in 1973. Ik werk een geruime tijd voor een instelling voor de geestelijke gezondheidszorg als sociaal psychiatrisch verpleegkundige en heb daarnaast sinds 2011 mijn praktijk voor psychosynthese, psychologische begeleiding en therapie.

 

Ik begeleid op ontspannen wijze vanuit verschillende stromingen en invalshoeken en probeer bij je aan te sluiten net wat bij je past. Ik kan daarbij bijvoorbeeld gebruik maken van psychosynthese maar ook EMDR, cognitieve gedragstherapie, exposure, lichaamsbewustwording, praktische oefeningen voor het dagelijks leven, ontspanningsoefeningen etc.

 

Korte uitleg over een aantal werkvormen:

 

Psychosynthese is een optimistische holistische therapie, dat wil zeggen dat zij naar héél de mens kijkt, een mens met gevoelens, gedachten, lichamelijke gewaarwordingen en spirituele belevingen.  In je dagelijks leven kom je veel gedragingen, gewoontes en verlangens tegen die je als verschillende delen van jezelf zou kunnen zien (bijvoorbeeld een kant die veel zorgt of heel kritisch is). Deze delen worden binnen de psychosynthese subpersonen genoemd. Iedereen heeft subpersonen en er bestaan geen goede of slechte subpersonen. Soms kan je subpersonen ervaren als spanning of als negatieve overtuigingen over jezelf. Door meer zicht te krijgen op deze kanten in jezelf, gaan omstandigheden minder snel met je op de loop. Dit doordat je steeds bewuster keuzes kan maken van waaruit je reageert. Je krijgt hierdoor meer grip en regie over je dagelijks leven.

 

Psychosynthese kan je daarnaast helpen een stille plek te ontwikkelen in jezelf.Op deze stille plek kun je mildheid ervaren, je passie voelen, waarnemen wat achter je drijfveren en verlangens zit. Vanuit deze stille plek kun je kiezen wat goed is voor jou, vanuit je hart. Psychosynthese is een heel praktische psychologie.

 

EMDR: EMDR kan worden toegepast om de vastgelopen verwerking van traumatische ervaringen weer op gang te helpen. Bij EMDR worden elementen van verschillende gangbare therapievormen gecombineerd met beurtelings stimulatie van beide hersenhelften door middel van oogbewegingen of geluiden. Zo wordt de informatieverwerking in de hersenen gestimuleerd. Dit zal er langzamerhand toe leiden dat de herinnering haar kracht en emotionele lading verliest. Een voordeel van EMDR is dat de traumatische ervaring niet in detail vertelt hoeft te worden en dat de herbeleving plaatsvindt onder begeleiding. Daarnaast geeft EMDR vaak snel resultaat.

 

Cognitieve gedragstherapie: Cognitie is een ander woord voor gedachte. Cognitieve therapie gaat ervan uit dat psychische klachten verband houden met de gedachten die mensen hebben in een situatie waarin ze verkeren. Je leert je manier van denken anders te bekijken en beoordelen waardoor je je ook anders gaat voelen en gedragen. 

 

Registraties

Tarieven

  • 67,50 euro per consult

 

Voor EMDR en relatietherapie gelden andere tarieven, bel of mail voor info.

 

Vergoeding mogelijk vanuit het aanvullende pakket (alternatieve geneeswijzen/ psychosociale therapie). Voor dit pakket geldt geen eigen risico. Je hebt geen verwijzing van je huisarts nodig.

Praktische informatie

Werktijden: overdag, in overleg ook 's avonds mogelijk
Sessieduur: maximaal 60 minuten. EMDR in het begin ongeveer 1,5 uur
Opleidingen: EMDR master practitioner, schematherapie, psychosynthese, sociaal psychiatrische verpleegkunde, Hbo- verpleegkunde
Beroepsvereniging: RBNG/ RBCZ (register beroepsbeoefenaren complementaire gezondheidszorg), NVPA (beroepsvereniging voor psychosociaal therapeuten)
Diversen: Overige registraties: BIG- register (nr: 79045959330, geregistreerd als verpleegkundige), Samenwerkende EMDR therapeuten Nederland, Register Psychosynthese academie (psychosynthese-gids)

Ligging


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login |