Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie
Psycholoog / angsttherapeut / coach - Breda - Nicolette
Psycholoog Breda
Moskesbaan 8 Haagse Beemden
4823 AH Breda
Stuur een bericht


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtNicolette | Psycholoog / angsttherapeut / coach

Introductie

Angst..... een slechte raadgever. Ben je angstig, ben je soms in paniek en weet je niet hoe dat komt? Vind je het moeilijk om contacten te leggen of de straat op te gaan? Ben je bang voor veroordeling door anderen? Kan je relaties moeilijk behouden? Ben je bang om te falen en voel je je veel onzeker? Ben je overmatig hygiënisch en heb jij of je omgeving daar last van?

Bang zijn voor de toekomst, of angst hebben voor het onbekende als je een belangrijk besluit moet nemen, kan ook meespelen. Ben je voor iets anders bang of voel je je gewoon gespannen en weet je niet waar het vandaan komt? Hier ben je aan het goede adres.

 

Mijn naam is Nicolette. Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in de vraag hoe het komt dat mensen soms voor heel specifieke dingen of situaties bang kunnen zijn, en hoe het komt dat andere mensen soms "gewoon" bang kunnen zijn zonder dat er een aanleiding voor is. Ik besloot psychologie te studeren aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Mijn bul heb ik gehaald in 1999. Hiermee kan ik zowel groepstrainingen ontwikkelen en geven, alsmede de diepte in gaan tijdens individuele gesprekken.

 

Tijdens mijn studie heb ik onder andere bij Slachtofferhulp gewerkt als vrijwillig medewerker. Daar heb ik zowel op het hoofdkantoor als op een politiebureau gewerkt. Daarnaast heb ik in de reïntegratiebranche gewerkt en daarna heb ik ervaring verdere opgedaan met psychologische hulp- en dienstverlening en relatietherapie en loopbaancoaching. 

 

Mijn visie is gericht op niet alleen praten, maar ook doen! Acties die mensen op basis van vaak irreële angst uit de weg gaan samen ondernemen en samen bespreken hoe succes kan worden geboekt en – nog belangrijker – hoe succes bij het zetten van een volgende stap voelt! Doen waar je bang voor bent, is iets wat je nu nog waarschijnlijk niet ziet zitten. Maar met de juiste begeleiding en op geleidelijke schaal heb je kans dat het gaat lukken!

 

Als je tegen problemen aanloopt waarvan je niet weet hoe je ze moet aanpakken, dan help ik je graag!

 

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op. Laat bij de aanmelding ook je telefoonnummer achter. Dan kunnen we sneller schakelen, nadere informatie uitwisselen of een afspraak maken. Als je alleen je emailadres wilt achterlaten, hou dan goed je SPAM box in de gaten, omdat mijn email naar jou mogelijk daarin kan belanden. 

Mijn praktijk is aan de Moskesbaan 8, 4823 AH in Breda. 

Route:

De praktijk is op de eerste verdieping (toegankelijk met trap of lift), boven het bedrijf Living Projects.

Met de auto kun je gratis vóór het pand parkeren (vóór / buiten het hek).

Met openbaar vervoer: vanaf NS station Prinsenbeek is het 5 a 10 min lopen op het rode fietspad (vanuit NS direct links rode fietspad aanhouden, parallel lopen aan het treinspoor) Is Moskespad. Op een gegeven moment, loopt dit over naar de Moskesbaan en zie je Living Projects aan je rechterkant.

Met de fiets, parkeren kan binnen het hek, vlak voor de ingang (De ingang is aan de linker zijkant van het gebouw, entree Living Projects).

Je bent welkom!

 
Nicolette

Online therapie

De meeste gesprekken vinden life plaats in de praktijk in Breda. Als je het heel graag wenst of als het echt nodig is, én als je in Sprundel woont, is het mogelijk thuisbezoeken te doen. Ik woon zelf namelijk in Sprundel.
Door de Corona-crisis kon of durfde niet iedereen ""life"" te komen naar de locatie. Toch had men dan hulp nodig. Daarom was videobellen in het leven geroepen. Ik heb er goede ervaringen mee. Middels videobellen kunnen we elkaar goed zien en horen en kunnen we toch inhoudelijk aan de slag. Het is laagdrempelig en goed beschikbaar en je kunt het vanuit huis / je eigen omgeving doen. Ik ben blij dat zo de hulpverlening toch door kan gaan zodat mensen hun problemen kunnen overwinnen.
Online therapie is dus mogelijk, ook los van Corona, als je daar gewoon behoefte aan hebt of als je bv thuis moet werken, of als je geen kinderopvang hebt.

Ook als je bijvoorbeeld straatvrees / pleinvrees hebt (agorafobie), is letterlijk de deur uit gaan voor een intakegesprek in de praktijk erg moeilijk. Graag stel ik voor om dan in het begin van het traject te videobellen. En juist als je iets meer vertrouwd raakt, wil ik je stap voor stap gaan begeleiden om juist wel naar de praktijk te komen.

Dit hoort bij je therapie: juist doen waar je bang voor bent, zodat je op den duur wél de deur uit durft. Het gaat letterlijk stap voor stap en eerst krijg je uitleg wat angst en vooral je negatieve gedachten en die angst met je doet. Pas als een eerste stapje lukt, gaan we een volgende fase in.

Alles doe ik in overleg met jou, om je angst te overwinnen en een gelukkiger leven tegemoet te gaan.

Opleidingen & registraties

- Universitaire bul, afgestudeerd in Sociale Psychologie

- Daarnaast tevens een tijd Klinische Psychologie gestudeerd

- Diverse bijscholingscursussen

Tevens:
- NIP registratie (Nederlands Instituut voor Psychologen)
- AGB code zorgverlener: 94008308
- AGB code psychologenpraktijk: 94057137
- TP Therapie Psycholoog


Registraties

Specialisaties

We gaan eerst in gesprek over wat precies datgene is waar je bang voor bent. Zijn het specifieke dingen of situaties of heb je een algeheel gevoel van angst / spanning?

Exposure in Vivo is een methode die ik kan toepassen. Het is een moeilijk woord voor blootstelling in het dagelijks leven, om te doen waar je bang voor bent. Je wordt blootgesteld aan datgene wat je niet wilt doen, omdat het zoveel angst op roept. Ik begeleid je in rustig te worden of te blijven. Ook ga ik stap voor stap na waar je nare gedachtes vandaan komen die zoveel angst oproepen. 

Die nare gedachtes gaan we zeker aanpakken! Dat doen we met cognitieve gedragstherapie: mensen kunnen nare gedachten hebben en zich daardoor heel slecht voelen. Als de situatie zelf niet te veranderen is, is het handig om de gedachten daaromtrent wel te veranderen. Vaak draaien sommige radartjes dan ook mee en voel je je beter. Je zult zien dat je dan ander gedrag laat zien, waar je meer geluk uit haalt.

 

Als je veel oefent met deze opdrachten, kan het snel werken. Als er trauma's aan ten grondslag liggen, duurt het langer, omdat er dan ook andere zaken aangepakt dienen te worden. Doorverwijzing naar bijvoorbeeld EMDR valt dan onder de mogelijkheden. 

Ook kan ik dilemma('s) met je aanpakken. Door middel van huiswerkopdrachten en concreet aan de slag te gaan, kunnen dingen heel inzichtelijk worden wat voor jou het juiste besluit zou kunnen zijn. Ik geef je tools om te achterhalen wat de juiste keuze zou kunnen zijn, en natuurlijk ben jij degene die dat besluit neemt. 

De meest behandelde angsten in mijn praktijk:

Top 5 is:

 • Faalangst
 • Sociale angst
 • Onzekerheid
 • Angst voor de toekomst
 • Angst voor het onbekende bij een belangrijk besluit

Wat kan ik verder voor je betekenen?  

Psychologische dienstverlening:

 • Ontspanningstherapie bv dmv Mindfulness 
 • Meditatie
 • Activerende begeleiding
 • Hulp bij dilemma's en keuze-stress, leren keuzes maken door grondig onderzoek te doen
 • Persoonlijkheidsonderzoek
 • Rouwtherapie, bij bv verlies van dierbaren (ervaringsdeskundigheid) 
 • Time-management-therapie
 • Gaan of terugkeren naar je eigen kwaliteiten
 • Leren gelukkiger te worden
 • Assertiviteitstraining
 • Zelfbeeldverhogende training

 

 

Relatietherapie / training of relatietherapie voor stellen met relatieproblemen. Voorbeelden zijn:

 • Communicatieproblemen
 • Vreemdgaan
 • Verschil in behoeftes of verwachtingen
 • Hechtingsproblemen
 • Niet kunnen binden of verlatingsangst
 • Onzekerheden
 • Jaloezie
 • Intimiteitsproblemen
 • Verdriet of verschil in omgaan met verdriet
 • Ruzies / conflicten, verwijten, je gelijk willen halen ipv voor je geluk willen gaan

 

 

Loopbaan coaching:

 • Ziekteverzuimpreventie
 • Beroepskeuze- en loopbaanoriëntatie: (niet het daadwerkelijk bemiddelen naar een nieuwe baan, maar wel weten welke richting je in zou willen)
 • Sollicitatie- en Presentatietraining

Tarieven

De kosten van de therapie is 105 euro per uur (incl BTW). Dat geldt ook voor de intake.

 

Het wordt niet vergoed door de verzekering. Belangrijk is dus dat je nagaat of je het zelf kunt betalen.

 

Check regelmatig je Spam-box van de email. Het kan zijn dat bij de beantwoording op je aanmelding mijn email namelijk in de Spam-box belandt.

 

Let er dan ook op dat je bij de aanmelding ook duidelijk je telefoonnummer noteert. Als we je bellen voor informatie of voor het maken van een afspraak, dan is dat risico dan ook al opgelost.

Openingstijden

Maandag 8.30 - 14.30 uur
Dinsdag 8.30 - 14.30 uur
Woensdag 8.30 - 14.30 uur
Donderdag 8.30 - 14.30 uur
Vrijdag --------------------------------------------------
Zaterdag --------------------------------------------------
Zondag --------------------------------------------------

Praktijkfoto's

Ligging

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht