Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Erna Therapie | Therapeut PRI en Polyvagal benadering, Relatietherapeut

Therapeut-PRI-en-Polyvagal-benadering,-Relatietherapeut-Arnhem
Velperweg 95
6824 HH Arnhem

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtIntroductie


---
Op dit moment heb ik een clientenstop.
Kijk daarom even bij een andere therapeut op deze website.
---

Worstel niet langer met angst en fobie. Goed dat je hulp zoekt, want vaak kom je met angsten in een vicieuze cirkel terecht, het is enorm lastig om daar zelf uit te komen. Graag help ik je, want de lijdenslast van angst en fobieen is groot, het kan je leven beheersen. Gelukkig is er een uitweg.

 

 

Angst gaat over de werking van het zenuwstelsel

In mijn werk staan de Polyvagaal en PRI (Past Reality Integration) methode centraal. Dit gaat over de werking van ons zenuwstelsel. Bij angsten is het zenuwstelsel ontregeld geraakt.  Het sympatische deel van het zenuwstelsel is overactief en zorgt voor een stroom van stresshormonen als cortisol en adrenaline.

 

Het zenuwstelsel heeft zijn vorm gekregen onder invloed van de ervaringen in ons leven die in het zenuwstelsel opgeslagen liggen. Door triggers wordt de vecht en vluchtmodus geactiveerd, er komt  een stressrespons op en ons hoofd maakt een hierbij passend verhaal. Het lijkt dan te gaan over iets in het nu, maar in feite zijn we bang voor iets wat al gebeurd is.

 

Het zenuwstelsel reageert wat te overijverig op situaties in het nu. Tenzij je natuurlijk nu in een levensbedreigende situatie zit, maar dan zijn er andere maatregelen nodig dan therapie. 

 

Belangrijk je te realiseren dat er niks mis met je is. Het gaat hier om een overactief programma van het zenuwstelsel, dat is niet je schuld.

 

 

Therapie

Het goede nieuws is dat we het zenuwstelsel opnieuw vorm kunnen geven. In mijn therapie leer ik je hoe je de stressrespons voortijdig kunt ontdekken en hoe je deze kunt reguleren.

 

Met hele concrete tools. Ook maken we bewust contact met de gezonde mogelijkheden die naast de angst altijd aanwezig zijn.

 

In mijn aanpak staat dan ook de (h)erkenning van lichamelijke gevoelens centraal. Steeds meer laat onderzoek zien dat heling plaatsvindt via het lichaam en niet louter via het hoofd. De Polyvagaal methode biedt hier een passend antwoord.

 

Worstel niet langer, je bent van harte welkom!

 

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met me op. 

 

Erna

 

Online therapie


---
Wachtlijst

---


Clienten zijn live welkom op mijn locaties in Arnhem en Nijmegen. Geef je er liever de voorkeur aan om online therapie te doen, dan kan dat ook. Ik werk veel op deze wijze en het is mijn ervaring dat de kwaliteit van het contact goed is. Mijn voorkeur gaat uit naar beeeldbellen via zoom. Ik stuur je dan voorafgaande aan de sessies een uitnodiging. Een combinatie van face-to-face en online is natuurlijk ook mogelijk.Mededeling inzake corona-pandemie

Je bent welkom in mijn praktijk als je je houdt aan de richtlijnen van het RIVM. Als je zorgt dat je er bent op het afgesproken tijdstip, dan laat ik je binnen. Helaas kan ik je momenteel geen wachtruimte bieden. Ook kunnen we geen handen schudden, hetgeen ik echt een gemis vindt in deze tijd. Bij de entree staat desinfectiemiddel klaar, deze kun je ook weer gebruiken bij vertrek. Je kunt tevens gebruik maken van de toilet. 

Opleidingen & registraties

2021 Polyvagal Learning Labs door Deb Dana

2020  Polyvagaal theorie in therapie door Deb Dana LCSW bij het Four Cycles Institute in Spanje.  Zij vertaalde de evidence based Polyvagaal theorie van Dr. S. Porges op briljante wijzen naar de therapeutische praktijk waarmee het breed toepasbaar is en o.a. zeer geschikt voor het reguleren van angstklachten.

 

2011 - 2014 Vierjarige opleiding PTP Professional Training Programm  PRI (Past Reality Integration) door grondlegster Ingeborg Bosch. Gecertificeerd PRI therapeut.

 

2006 - 2007 Opleiding Systemsch werken gebaseerd op de methode Hellinger door Indra Thorsten Preis

 

2006 Training Geweldloze communicatie bij Marshall Rosenberg

 

2005 Coach post HBO bij BGL Hoofddorp

 

2004 De trainer als professional, post HBO bij BGL Hoofddorp

 

2001 - 2004 Leergang Orshof Revitalisatie, 3 jarige opleiding energetisch therapeut volgens de Orshof Methodiek bij Instituut Orshof in Belgie. 

 

Tot 2003 Senior Communicatieadviseur en lid management team bedrijfsleven.

 

 

 

Registraties

VIV Vereniging Integrale Vitaliteitskunde

RBCZ Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg

Therapiepsycholoog Netwerk van Therapeuten en Psychologen

 Registraties

Specialisaties

Onze angsten komen voort uit de programmatuur van ons zenuwstelsel. Daarin zijn (vroegkinderlijke) ervaringen opgeslagen die door ons niet verwerkt konden worden. Veelal is dit onbewust. En het is goed je te realiseren dat we allemaal dit soort ervaringen hebben. Het gaat vooral over gebeurtenissen waar we als kind alleen mee waren omdat onze ouders bij momenten niet in staat waren ons te geven wat we nodig hadden.

 

Deze onverwerkte ervaringen worden onbewust getriggerd door situaties in het hier en nu. Rationeel weten we vaak dat we niet in gevaar zijn, maar het voelt helemaal anders.

 

 

Reguleren van het zenuwstelsel

In de aanpak van angst en fobie werk ik met een combinatie van de Polyvagaal methode en Past Reality Integration. Samen gaan we onderzoeken hoe jouw zenuwstelsel geprogammeerd is. Het leren kennen van het programma biedt al meteen ruimte, 'oh zo werkt het, het ligt niet aan mij'.

 

Vervolgens onderzoeken we wat de  triggers zijn en hoe je het zenuwstelsel kunt leren reguleren.

 

Hierbij spelen op maat interventies als ademhaling, mindfull oefeningen en ontspanning een rol. Tegelijkertijd werken we ook met het gezonde deel van het zenuwstelsel.

 

Door middel van concrete oefeningen versterken we dit deel. Zo werken we aan twee  kanten aan de heling. Niet het vermijden van alle stress in je leven is het doel, maar een vol leven leiden, waarbij je dingen durft aan te gaan omdat je vertrouwen hebt gekregen in het kunnen reguleren van je zenuwstelsel. Dat maakt je leven lichter en plezieriger. 

De meest behandelde angsten in mijn praktijk:

  • Bindings- en verlatingsangst
  • Vliegangst
  • Agorafobie
  • Rijangst
  • Angst om ziek te worden (Corona)
  • Angst voor spreken in het openbaar
  • Sociale angst. 

Tarieven

110,- euro per sessie van 60 minuten. Studententarief 100,- euro. Ik ben lid van de Vereniging Integrale Vitaliteitskunde (VIV), waardoor gedeeltelijke vergoeding via de aanvullende verzekering mogelijk is. Op dit moment heb ik een wachtlijst.

Openingstijden

Maandag 09.00 - 17.30
Dinsdag 09.00 - 17.30
Woensdag 09.00 - 17.30
Donderdag 09.00 - 17.30
Vrijdag 09.00 - 17.30
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |