Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Marjan | GZ-psycholoog

GZ-psycholoog-Baarn
GZ-Psycholoog Baarn
Sparrenlaan 43 A
3742WE Baarn
Stuur een bericht

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtIntroductie

Over mij en mijn praktijk
Als GZ-psycholoog heb ik ruime ervaring in het werken in de geestelijke gezondheidszorg. Sinds een aantal jaar ben ik werkzaam in een sfeervolle praktijkruimte aan huis en steeds meer sessies vinden buiten in de natuur plaats. Vanaf april 2023 werk ik volledig buiten (evt in combinatie met online therapie). Je kunt bij mij terecht voor individuele therapie. Ik bied psychologische zorg voor volwassenen. Je kunt bij mij terecht voor uiteenlopende problemen zoals angsten, somberheid, trauma's, slaapproblemen en burn out.


Mijn aanpak is persoonlijk en betrokken. De interventies die ik toe pas, hangen af van de klachten of problemen waarvoor jij hulp zoekt. Ik maak o.a. gebruik van cognitieve gedragstherapie (CGT), EMDR en acceptence and commitment therapy (ACT).

 

  

Therapievormen 

Cognitieve gedragstherapie (CGT)
Cognitieve gedragstherapie (CGT) is een vorm van psychotherapie die je leert om anders tegen problematische situaties aan te kijken en er anders mee om te gaan.

 

Cognitieve gedragstherapie gaat er van uit dat problemen beïnvloed en in stand gehouden worden door iemands gedachten en gedrag. Door het onderzoeken, bespreken en veranderen van dat gedrag en die gedachten nemen de psychische klachten af.

 

Tijdens de behandeling werk je actief met de behandelaar samen om tot een verbetering van je klachten te komen. Cognitieve gedragstherapie is een combinatie van gedragstherapie en cognitieve therapie.

EMDR
Na een traumatische ervaring of ingrijpende gebeurtenis kunnen hevige klachten blijven bestaan. Voorbeelden hiervan zijn herbelevingen, herinneringen die angst en spanning oproepen, schrikreacties of nachtmerries. Om deze klachten te verminderen kan EMDR een passende behandelmethode zijn.

 

Door het terughalen van de gebeurtenis en tegelijk de ogen te bewegen wordt de herinnering aan de gebeurtenis op een andere manier opgeslagen, waardoor de emotionele lading minder wordt. EMDR kan ook ingezet worden bij klachten die niet traumagerelateerd zijn, zoals bij bepaalde angstklachten. 

 

Acceptance and Commitment Therapy (ACT)
ACT is een therapievorm die voortgekomen is uit de cognitieve gedragstherapie en waaronder ook mindfulness behoort. Het uitgangspunt is dat vechten tegen onvermijdelijke negatieve of ongewenste gevoelens en gedachten ten koste gaat van een waardevol leven.

 

De therapie combineert acceptatie of aanvaarding van deze gevoelens en gedachten (acceptance) met gedragsverandering die nodig is om jezelf te verbinden aan je doelen en waarden in jouw leven (commitment).


Kosten en vergoedingen
Ik heb geen contracten met zorgverzekeraars, toch vergoeden verzekeraars veelal een (deel van de) behandeling middels restitutie. In dat geval is er een verwijsbrief van je huisarts nodig, met een verwijzing naar de BasisGGZ. Ook zonder verwijsbrief ben je welkom bij mij.

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan gerust contact met mij op.

 

Marjan

Online therapie

Bij mij is online therapie mogelijk. Ik maak gebruik van beeldbellen. Tevens kan er gebruik gemaakt worden van e-health programma's naast de sessies.Mededeling inzake corona-pandemie

Momenteel werk ik voornamelijk weer middels gesprekken in de praktijk (face to face) en buiten in het bos. Ik heb ook mogelijkheden de sessies via beeldbellen te laten verlopen.


Opleidingen & registraties

Aan de VU heb ik ontwikkelingspsychologie gestudeerd, waarna ik in 2010 de GZ-opleiding heb afgerond.

Ik volg regelmatig cursussen/ trainingen en ga naar symposia om me te blijven ontwikkelen. De laatste cursussen die ik 2019-2022 gedaan heb zijn:

 • Practial ACT (okt 2022)
 • opleiding buitentherapie
 • Imaginarie exposure voor EMDR therapeuten
 • EMDR Vervolgopleiding volwassenen
 • Symposia betreffende slaapstoornissen-/ slaapklachten
 • EMDR for specific phobias
 • EMDR for panic disorder and OCD
 • Werken met het KOP-model, 2-daagse, RINO
 • Supervisie EMDR, mw. N. ten Hoor   
 • Congres Emotieregulatie bij kinderen en volwassenen                 
 • ACT (Acceptence and Commitment Therapy) 4-daagse opleiding, KING nascholing
 • Slaapproblemen en –stoornissen bij jongeren           


Registraties
BIG registratie: 09912541425
AGB code praktijk: 94-063045
AGB code persoonlijk: 94-009506
Beroepsvereniging: NvGZpRegistraties

De meest behandelde angsten in mijn praktijk:

 • Veelvuldig piekeren en je continu zorgen maken
 • Sociale angstklachten
 • Paniekaanvallen
 • Angstklachten na een ingrijpende gebeurtenis
 • Specifieke angsten, zoals angst voor autorijden
 • obsessief compulsieve klachten

Tarieven

In het kort:
Ik werk in de BasisGGZ, dat houdt in dat er in veel gevallen vergoeding vanuit jouw zorgverzekering (basisverzekering) mogelijk is. Als je een verwijsbrief van jouw huisarts naar de BGGZ hebt is er vergoeding mogelijk. In dat geval hanteer ik vaste tarieven voor de gehele behandeling. Informeer gerust vrijblijvend bij mij wat dit voor jou betekent.

 

Ook zonder verwijsbrief ben je welkom bij mij. In dat geval, of als jouw klachten niet in aanmerking komen voor vergoeding vanuit de verzekering, wordt er een bedrag per sessie gerekend.

Zowel het intakegesprek als een behandelsessie kosten in 2022 117,33 euro.

 

Naast psychologische consulten zijn ook coaching sessies mogelijk. Indien de klachten arbeidsgerelateerd zijn, zijn sommige werkgevers bereid (een deel van) de kosten op zich te nemen.

Uitgebreide informatie:
Vergoedingen & Tarieven

Ik voldoe aan de eisen van alle Nederlandse zorgverzekeraars, waardoor je in de meeste gevallen 50-100% van mijn behandeling vergoed krijgt. De precieze vergoeding is afhankelijk van het type zorgverzekering dat je hebt afgesloten.

Type zorgverzekering
De drie meest voorkomende typen zorgverzekeringen zijn een budgetpolis, een naturapolis of een restitutiepolis. Weet je niet meer welk type verzekering je hebt afgesloten? Je kunt dit op je polisblad zien of opvragen bij je zorgverzekeraar.
* Een budgetpolis biedt de laagste premie maar géén vrije zorgkeuze. Als je een budgetpolis hebt is er bij mijn praktijk geen vergoeding mogelijk.
* Een naturapolis biedt beperkte vrije zorgkeuze. Je krijgt met een naturapolis 50% tot ruim 70% van je behandeling vergoed.
* Een restitutiepolis biedt een ruimere vrije zorgkeuze. Met een restitutiepolis krijg je 70-100% van je behandeling vergoed.


In 2022 zijn er veranderingen en geldt:


Vanaf 2022 vergoeden zorgverzekeraars niet meer per traject, maar per sessie. Vanaf dan krijg je van mij een maandelijkse factuur die je in kunt dienen bij je zorgverzekeraar.

Bij het vaststellen van mijn tarieven volg ik de wettelijke richtlijnen. Vanaf 2022 gelden er verschillende tarieven voor diagnostiek, behandeling en voor intercollegiaal overleg. Met diagnostiek bedoelen we: samen vaststellen wat er bij jou aan de hand is, en waar je last van hebt. Dat kan in een gesprek en met behulp van vragenlijsten. Behandeling zijn de gesprekken die voeren of het inzetten van e-health. Intercollegiaal overleg betreft overleg met collega’s, bijvoorbeeld als jouw problematiek (al dan niet anoniem) met collega’s besproken wordt om de beste behandeling te kiezen of de voortgang te bespreken. Of als we na toestemming van jou overleggen met je huisarts, medisch specialist of andere GGZ instelling.

Vanaf 2022 wordt ieder kalenderjaar opnieuw je eigen risico aangesproken.


Tarieven 2022

Diagnostiek

5 minuten     € 34,96
15 minuten   € 60,27
30 minuten   € 100,06
45 minuten   € 139,90
60 minuten   € 160,61
75 minuten   € 195,67
90 minuten   € 239,95
120 minuten € 345,62


Behandeling

5 minuten     € 27,44
15 minuten   € 49,04
30 minuten   € 83,72

45 minuten   € 118,95
60 minuten   € 141,28
75 minuten   € 173,90
90 minuten   € 212,46
120 minuten € 312,37


Intercollegiaal overleg

kort               € 21,79
lang              € 66,43

Voorwaarden verzekering

Als je de zorgverzekeraar (een deel van de factuur) wil laten betalen voor de behandeling, dan zijn daar een aantal voorwaarden aan verbonden. Ten eerste moet je 18 jaar of ouder te zijn. Ten tweede is een verwijsbrief van de huisarts verplicht voordat je een afspraak met mij maakt. Deze verwijsbrief mag niet ouder dan 9 maanden oud zijn.
In deze verwijsbrief moeten verder een aantal zaken staan:
a. de persoonlijke AGB-code van de huisarts die je verwijst.
b. het gaat om een verwijzing naar de GBGGZ.
c. de (vermoede) DSM-5 diagnose waarvoor je wordt verwezen. De behandeling van sommige DSM-diagnosen (aanpassingsstoornis, levensfaseprobleem, relatieprobleem) wordt niet vergoed door de verzekeraar. Burnout / surmenage geldt verder niet als DSM-diagnose. Het is raadzaam de verwijsbrief hier van te voren op te controleren. 
Bekijk altijd je polisvoorwaarden van je zorgverzekering of neem contact op met je verzekeraar. Bij een zogenaamde selectief- of budgetpolis is het verstandig om je polisvoorwaarden nog eens extra goed na te lezen. Het kan namelijk zijn dat deze polissen extra voorwaarden stellen.

Te laat afgezegde afspraken of no show
Afspraken die niet worden nagekomen of die korter dan 24 uur van te voren worden afgezegd, worden bij jou in rekening gebracht. Deze factuur kun je niet bij jouw zorgverzekering indienen. Ik reken voor gemiste of te laat geannuleerde afspraken een tarief van 60 euro. Bijvoorbeeld: je wil je afspraak op maandag om 10 uur afzeggen, dan dien je mij dit zondag voor 10 uur te laten weten. Je kunt me mailen, bellen of een bericht op mijn voicemail achterlaten. 

Zelf betalen
Wil je liever zelf betalen? Of kom je niet in aanmerking voor vergoeding omdat er geen diagose gesteld wordt/ kan worden? In dat geval betaal je € 117,33 per gesprek in 2021.
 

 

Openingstijden

Maandag 9:00-17:00
Dinsdag -
Woensdag 13:00-17:00 (even weken)
Donderdag 9:00-17:00
Vrijdag 9:00-17:00
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


Tips van Marjan:© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |