Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Moniek van Oss | Integratieve psychotherapie

Integratieve-psychotherapie-Tilburg
Van Bylandtstraat 77
5046 MB Tilburg
therapie-tilburg@datzitzo.com
Stuur een bericht

Ga direct naar:

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtIntroductie

Angst is een normale menselijke emotie laten we dat niet vergeten. Angst betekent dat er iets belangrijks op het spel staat. Maar wat als angst en zorgen je leven gaan bepalen? Wat als je daardoor steeds meer gaat missen? 

 

Waarschijnlijk heb je dan een duwtje in je rug nodig om anders met angst te leren omgaan. In mijn praktijk leer je de patronen die je niet behulpzaam zijn los te laten en je  focus te verleggen naar een leven dat de moeite waard is om geleefd te worden. Een leven dat in balans is.

 

 

Therapeut en Coach in Tilburg

Welkom op mijn pagina. Mijn naam is Moniek van Oss, therapeut en coach in Tilburg. Ik heb een praktijk voor integratieve psychotherapie wat betekent dat ik werk vanuit verschillende invalshoeken. Ik stem me daarbij zorgvuldig af op jou als persoon met jouw hulpvraag.

 

Ik werk onder andere met ACT (Acceptatie en Commitment Therapie), EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing), EFT (Emotional Freedom Techniques), mindfulness, focusing, Voice Dialogue en interventies uit de Positieve Psychologie. Wat mij drijft is mensen te begeleiden naar meer kwaliteit van leven, wat vaak vraagt om een andere benadering van angst.

 

Vragen en klachten waarmee mensen onder andere bij mij komen zijn: fobieën, angst-en dwangklachten, burn-out, stressklachten, piekeren, somberheid, trauma, eenzaamheid, slapeloosheid, chronische pijn of verdriet.

 

 

Omgaan met angst

Vaak proberen we angst kost wat kost te vermijden door de dingen waar we bang voor zijn uit de weg te gaan. Dit helpt vaak wel op de korte termijn maar op de langere termijn draaien we vast in een cirkel waar we niet meer uitkomen.

 

We worden bang voor onze angst en als we niet oppassen wordt onze wereld steeds kleiner terwijl er zoveel meer te beleven is. Ook helpt het meestal niet je angst te negeren en je kiezen op elkaar te klemmen tegen beter weten in. Angst vraagt om een zorgvuldige benadering.

 

In therapie leer je nieuwe manieren om met je angst om te gaan, zodat angst jouw leven niet langer bepaalt. Ook kan het nodig zijn angstige ervaringen uit het verleden te verwerken zodat deze hun greep verliezen op jouw leven nu. Kortom we gaan kijken en luisteren naar wat angst jou te vertellen heeft, wat om aandacht vraagt in jouw leven om hier vervolgens mee aan de slag te gaan.

 

 

Therapie bij angsten kan je helpen:

  • op een effectieve manier met angst om te gaan
  • afstand te nemen van angstige gedachten die je niet behulpzaam zijn

  • een kalmerend ademritme aan te leren zodat je meer rust, energie en ontspanning kunt ervaren

  • angst als signaal te onderzoeken
  • angstige en pijnlijke herinneringen te verwerken

  • angst voor de toekomst terug te brengen naar wat hier en nu ervaren kan worden

  • weer volledig te beschikken over jouw kwaliteiten

  • op een vriendelijke manier met jezelf en je angsten om te gaan

  • de focus te verleggen van het vermijden van angst naar een leven dat de moeite waard is om geleefd te worden

 

Praktische informatie

Werktijden: variabel
Tarieven: 65 euro zonder vergoeding/ 80 euro
Sessieduur: 60-75 minuten
Opleidingen: Educatieve Academie (leidt op tot een Europees certificaat voor integratieve psychotherapie), ACT (Acceptatie en Commitment Therapie), EMDR, MBCL (Mindfulness Based Compassionate Living), Voice Dialogue, Focusing, Positieve Psychologie en Academie Mens en Arbeid. Daarnaast heb ik verschillende cursussen gevolgd: Burnoutbegeleiding, Verliesbegeleiding, HSP, EFT (Emotional Freedom Techniques), Psyche en gewicht.
Beroepsvereniging: Vereniging van Integraal Therapeuten

Ligging

© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login |