Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Karin Lepelaars | Sociaal psychiatrisch verpleegkundige

Sociaal-psychiatrisch-verpleegkundige-Eersel
Stokkelen 13
5521 NB Eersel
karin-lepelaars@datzitzo.com
Stuur een bericht


Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtIntroductie

Mijn naam is Karin Lepelaars. Ik ben opgeleid tot Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige en heb veel ervaring in de geestelijke gezondheidszorg. Je kunt bij mij terecht met diverse angstklachten, zoals angstaanval, angststoornis, bloosangst, jaloezie, onzekerheid, paniekstoornis, perfectionisme, ptts.

 

Je kunt bij mij terecht voor zowel individuele therapie, inzichtgevende gesprekstherapie, lichaamsgerichte therapie, emdr-therapie, voetreflexologie, mindfulness als relatietherapie.

 

“Een belangrijk uitgangspunt bij mijn werkwijze, is het geloof in het vermogen van ieder mens om zichzelf te herstellen en ontwikkelen. Je kunt zelf richting geven aan je leven. Vanuit mijn praktijk help ik mensen op een betrokken manier bij het vinden van hun eigen pad.”

 

 

Angstklachten

Angst is een emotie die ons helpt om alert te zijn bij dreigend gevaar. Maar wat als je voortdurend angstig bent ook als er geen (fysiek) gevaar is. Veel mensen hebben de neiging om de angstige situaties uit te weg te gaan. Door meer en meer situaties te vermijden worden de problemen vaak alleen maar groter. Angst kan dan een grote impact op je dagelijks functioneren hebben.

 

In die gevallen kan het verstandig zijn om samen met een hulpverlener op zoek te gaan naar de oorzaak van de angsten en te leren hoe je het patroon van vermijden kunt doorbreken.

 

Hierbij kunnen verschillende invalshoeken ondersteunend zijn. Tijdens een intake gesprek verkennen we samen welke methode aansluit bij uw klachten.

 

 

Soorten therapie

 

Lichaamsgericht werken
Je komt weer in contact met jezelf en je leert voelen wat voor jou wérkelijk van belang is. Ik werk onder meer met ademhalingstechnieken, meditatie/mindfulness en voetreflexzonetherapie en EMDR

 

Gesprekken
De manier waarop je denkt, heeft veel invloed op hoe je de wereld beleeft. Door gesprekken – met technieken uit onder meer de oplossingsgerichte therapie en gedragtherapie – krijg je meer inzicht in je levensgeschiedenis, je waarden en normen en gedachtepatronen. En dat is de eerste stap naar verandering: als je de patronen die je beperken herkent, kun je ze gemakkelijker loslaten. 

 

Mediteren en mindfulness
Mediteren bestaat al duizenden jaren en wordt steeds vaker officieel aanbevolen door artsen en wetenschappers. Wie mediteert, maakt zijn geest scherp en helder. Daardoor kun je gemakkelijker omgaan met de hectiek van alledag. Door meditatie te beoefenen leer je omgaan met spanning en stress. 

 

Compassie

In de compassie training zijn we gericht op mildheid richting onszelf en onze omgeving. Veel mensen hebben de neiging om zichzelf streng te beoordelen. Hier wordt actief mee gewerkt tijdens de compassie training. Een begripvolle houding is dikwijls meer ondersteunend op momenten dat het even tegenzit, dan jezelf ook nog eens op je kop geven.

 

EMDR
EMDR staat voor: Eye Movement Desensitization and Reprocessing
Het is een snelle en effectieve behandelmethode voor het verwerken van nare ervaringen en trauma's.

 

 

Voor de regio Bergeijk - Eersel - Veldhoven - Valkenswaard - Reusel - Hapert - Bladel

Neem contact op

Wil je een afspraak maken of heb je een vraag?

Stuur een bericht

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtPraktische informatie

Werktijden: maandag tot en met vrijdag
Tarieven: €90 per sessie
Sessieduur: 50-60
Opleidingen: MGZ_GGZ, opleiding tot relatieteherapeut, mindfulness en compassie trainer.opleiding tot natuurgeneeskundig werker met oa voetreflexologie, nlp,act en commitment
Beroepsvereniging: nfg

Ligging


Alle therapeuten in Eersel >>
© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login |