Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Karin Lepelaars | Sociaal psychiatrisch verpleegkundige

Sociaal-psychiatrisch-verpleegkundige-Eersel
Stokkelen 13
5521 NB Eersel

✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtIntroductie


---
Op dit moment heb ik een clientenstop.
Kijk daarom even bij een andere therapeut op deze website.
---

Mijn naam is Karin Lepelaars. Ik ben opgeleid tot Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige en heb veel ervaring in de geestelijke gezondheidszorg. Je kunt bij mij terecht met diverse angstklachten, zoals angstaanval, angststoornis, bloosangst, jaloezie, onzekerheid, paniekstoornis, perfectionisme, ptts.

 

Je kunt bij mij terecht voor zowel individuele therapie, inzichtgevende gesprekstherapie, lichaamsgerichte therapie, emdr-therapie, voetreflexologie, mindfulness als relatietherapie.

 

“Een belangrijk uitgangspunt bij mijn werkwijze, is het geloof in het vermogen van ieder mens om zichzelf te herstellen en ontwikkelen. Je kunt zelf richting geven aan je leven. Vanuit mijn praktijk help ik mensen op een betrokken manier bij het vinden van hun eigen pad.”

 

 

Angstklachten

Angst is een emotie die ons helpt om alert te zijn bij dreigend gevaar. Maar wat als je voortdurend angstig bent ook als er geen (fysiek) gevaar is. Veel mensen hebben de neiging om de angstige situaties uit te weg te gaan. Door meer en meer situaties te vermijden worden de problemen vaak alleen maar groter. Angst kan dan een grote impact op je dagelijks functioneren hebben.

 

In die gevallen kan het verstandig zijn om samen met een hulpverlener op zoek te gaan naar de oorzaak van de angsten en te leren hoe je het patroon van vermijden kunt doorbreken.

 

Hierbij kunnen verschillende invalshoeken ondersteunend zijn. Tijdens een intake gesprek verkennen we samen welke methode aansluit bij uw klachten.

 

 

Soorten therapie

 

Lichaamsgericht werken
Je komt weer in contact met jezelf en je leert voelen wat voor jou wérkelijk van belang is. Ik werk onder meer met ademhalingstechnieken, meditatie/mindfulness en voetreflexzonetherapie en EMDR. 

 

Gesprekken
De manier waarop je denkt, heeft veel invloed op hoe je de wereld beleeft. Door gesprekken – met technieken uit onder meer de oplossingsgerichte therapie en gedragtherapie – krijg je meer inzicht in je levensgeschiedenis, je waarden en normen en gedachtepatronen. En dat is de eerste stap naar verandering: als je de patronen die je beperken herkent, kun je ze gemakkelijker loslaten. 

 

Mediteren en mindfulness
Mediteren bestaat al duizenden jaren en wordt steeds vaker officieel aanbevolen door artsen en wetenschappers. Wie mediteert, maakt zijn geest scherp en helder. Daardoor kun je gemakkelijker omgaan met de hectiek van alledag. Door meditatie te beoefenen leer je omgaan met spanning en stress. 

 

Compassie

In de compassie training zijn we gericht op mildheid richting onszelf en onze omgeving. Veel mensen hebben de neiging om zichzelf streng te beoordelen. Hier wordt actief mee gewerkt tijdens de compassie training. Een begripvolle houding is dikwijls meer ondersteunend op momenten dat het even tegenzit, dan jezelf ook nog eens op je kop geven.

 

EMDR
EMDR staat voor: Eye Movement Desensitization and Reprocessing
Het is een snelle en effectieve behandelmethode voor het verwerken van nare ervaringen en trauma's.

 

 Mentaal fit 

Volgens cijfers van het centraal bureau voor statistiek (CBS)  ervaart 13%  van de mensen in meer of mindere mate last van burn-out klachten., heeft 1 miljoen mensen last van depressiviteit en krijgen 1 miljoen mensen ooit in hun leven een angst stoornis. Alle reden dus om preventief te werk te gaan , om  te voorkomen dat je er zelf mee te maken krijgt of om te voorkomen dat je hierin terugvalt. Waar krijg jij stress van? wat moet jij allemaal van jezelf? Hoe zou je leven er in de ideale situatie uit zien? Wat houdt je tegen op dat leven te leiden? Weet je niet wat je wilt? Heb je te weinig zelfvertrouwen om de stappen te zetten die nodig zijn om je doelen te bereiken? Laat jij gemakkelijk over je grenzen gaan? Wat zijn belemmerende gedachten? Heb je gedachten als Ik ben niet goed genoeg, ? Wat zullen anderen ervan denken? Wat is het verhaal dat jij jezelf vertelt? Wat ben je gaan geloven over jezelf?

Antwoorden op deze vragen kun je ontdekken tijdens de training mentaal fit 

 

 

Voor de regio Bergeijk - Eersel - Veldhoven - Valkenswaard - Reusel - Hapert - Bladel

Online therapie

NIEUW ONLINE-MENTAAL FIT
Mentaal fit is ontstaan vanuit de behoefte om mensen te ondersteunen in hun verlangen naar persoonlijke ontwikkeling en groei. We weten allemaal hoe belangrijk het is om lichamelijk fit te zijn. Hetzelfde geldt voor onze mentale conditie. Deze training helpt je te ontdekken wat voor jou belangrijk is en waar je naar toe wilt. Om een op waarden gebaseerd leven te leven.
We zijn geneigd om het leven te bekijken vanuit onze huidige situatie en het is best een klus om uit je patronen te stappen en te doen waar je echt naar verlangt. Door de training mentaal fit ga je vragen beantwoorden die jij jezelf waarschijnlijk niet zou stellen.
Je kunt deze training helemaal zelf doorlopen. Thuis op je eigen bank. Als je het fijner vind om daar extra ondersteuning bij te krijgen kun je kiezen om naast de training nog een individuele sessie in te plannen. Hiervoor kun je dan een aparte afspraak maken. Bij Interesse en voor meer informatie mail mij gerust.Mededeling inzake corona-pandemie

In overleg kunnen we kijken welk medium het meest eenvoudig is.
Zo kunnen we connecten dmv video bellen via zorglink (beveiligde omgeving) Whats app, facetime, messenger of zoom .

Opleidingen & registraties

MGZ_GGZ, opleiding tot relatieteherapeut, mindfulness en compassie trainer.opleiding tot natuurgeneeskundig werker met oa voetreflexologie, nlp,act en commitment

Ook ben ik opgeleid tot hypnotherapeut .Registraties

Tarieven

€97 per individuele sessie

Openingstijden

Maandag 8.00 - 1715
Dinsdag 8.00 - 1715
Woensdag 8.00 - 1715
Donderdag 8.00 - 1715
Vrijdag -
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging

Reviews Therapie Eersel

Hieronder staan een aantal reviews over Therapie Eersel - Karin Lepelaars

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 1 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Veel meer zelfvertrouwen gekregen

Het was niet altijd makkelijk omdat ik soms moest oefenen met situaties die ik spannend vond, maar door ze te doen heb ik veel meer zelfvertrouwen gekregen.

Ik heb nu weer vriendinnen en ben bezig met mijn opleiding. Ik heb nog wel eens angsten maar weet nu beter wat ik kan doen om er mee om te gaan.


| 26 okt 2018
Vond je dit een nuttige review?
© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |