Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Richard | Hypnotherapeut, EMDR-therapeut

Hypnotherapeut, EMDR-therapeut - Nederland - Richard
Online angst therapie
Nederland
Stuur een bericht


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtIntroductie

Ik ben Richard, (Online) Hypnotherapeut en Orthomoleculair therapeut en ben gespecialiseerd in het oplossen van angsten, trauma’s en depressies.

 

Mijn behandelingen bestaan uit een aantal interventies (meestal 1 tot 3 keer), die snel resultaat opleveren. Ik heb hiervoor krachtige middelen tot mijn beschikking zoals EMDR, IEMT, Hypnotherapie.

 

 

 • Heb je onverklaarbare angsten ( of misschien wel verklaarbaar) of traumatische ervaringen die je niet verwerkt hebt?
 • Durf je geen beslissingen te nemen of knopen door te hakken?
 • Ben je bang om fouten te maken?
 • Heb je het gevoel dat niemand je begrijpt of voel je je eenzaam?
 • Ben je depressief of gewoon ongelukkig?
 • Durf je niet meer auto te rijden (op de snelweg, in tunnels, naast vrachtauto's)?
 • Heb je een gewichtsprobleem en wil je afvallen of juist aankomen?
 • Heb je problemen met je darmen of maag, migraine of clusterhoofdpijnen? 
 • Of wil je misschien stoppen met drugs, alcohol of roken?


Ben je deze problemen zo zat dat je er nu eindelijk wat aan wil doen? Je wil dit grondig aanpakken?

Dan ben ik je beste keuze om je te helpen. Uit alle therapieën waar ik in getraind ben, heb ik unieke combinaties gecreeërd om zeer snel resultaat te bereiken. Soms al met slechts één sessie.

 

Ik laat je kennismaken met de onvoorstelbare kracht van je eigen geest. Jouw onbewuste , je allergrootste vriend, die het beste met jou voor heeft. Daar lossen we al je problemen op en maken weer ruimte voor geluk. Met nieuw verworven inzichten word je in staat gesteld om je kwaliteit van leven weer op het hoogst mogelijke niveau te brengen. 

Ben jij hier klaar voor? 
Dan sta je nu aan het begin van de weg terug naar een ontspannen, vrij en gelukkig leven. Ik wijs je de weg.

 

Online hypnotherapie - online emdr - online therapeut

 

Online therapie

Online therapie gebeurt bij mij via het programma Clientenlogin. Je hoeft niets te installeren. Nadat we een afspraak gemaakt hebben kun je op een link klikken om met mij een verbinding te maken en dan zien en horen wij elkaar. Je hebt nodig een webcam ( vaak ingebouwd in een laptop) en een microfoon met geluidboxen of een headset.  

Alle therapie-methoden zijn mogelijk tijdens de sessie, zelfs EMDR en IEMT.

Online sessies en intake moeten natuurlijk ook betaald worden. Vooraf stuur ik je een betaalverzoek. Deze dient binnen 48 uur voorafgaand aan de sessie  betaald te worden. Wanneer de afspraak eerder dan 48 uur zal plaats vinden, dient het betaalverzoek per omgaande betaald te worden.

Opleidingen & registraties

Opleidingen:

SHO Registeropleiding HBO Medische- en Psychosociale Basiskennis  Total Health Houten (2017)
Cijfers: Anatomie/ Fysiologie:            8,6
            Pathologie/ Farmacologie:     8,5
            Psychosociale Basiskennis: 10
Deze opleiding bevat 50 EC's

 • Master Practitioner EMDR (2017) (Takeoff support Zoetermeer)
 • Advanced Master Practitioner Integral Eye Movement Therapy (2017) (NLP-AC Utrecht)
 • Virtuele Maagband therapeut (2017) ( Next Generation, Wormerveer)
 • Certified Master Practitioner Time Line Therapy (2016) NLP AC-ITA- International Trainers Academy)
 • Master Practitioner Hypnotherapy (2015) HIN- Hypnose Instituut Nederland  Wormerveer)
 • Hypnotherapy Master Practitioner (2014) (NLP_AC Utrecht)
 • Certified Practitioner Time Line Therapy (2014) (NLP AC ITA Utrecht)
 • Certified Practitioner IEMT Integral Eye Movement Therapy (2014) (The Association for IEMT Practitioners, Utrecht)
 • Certified Practitioner of NLP- Classic Code (2014) (NLP-AC ITA, Utrecht)
 • Orthomoleculair Therapeut (2019) (Ortho Health Foundation)
 • Orthomoleculair Specialist Psyche en Voeding (2019) (Ortho Health Foundation, Hoofddorp)

Cursussen:

 • HBO Cursus Intermittent Fasting (2019)
 • HBO Cursus Fibromyalgie (2019)
 • HBO Cursus Neurotransmitters-profiel in de dagelijkse praktijk (2018)
 • HBO Cursus Behandelprotocollen Overgewicht (2018)
 • HBO Cursus Behandelprotocollen Spijsvertering maag lever darmen (2018)
 • HBO Hypnose "Simpson Protocol"( 2018)
 • Advanced Masterclass PTSS (2015)
 • Masterclass PTSS (2015)
 • Excelent coachen met NLP (2014)
 • WRM cursus Autisme en AD(H)D


 

Specialisaties

Mijn specialisaties zijn: 

 • Het oplossen van PTSS, vooral ook bij militairen, politiemensen en brandweer - en ambulancepersoneel,
 • Rijangst ( snelweg, tunnels, vrachtauto's) 
 • Migraine en clusterhoofdpijnen,
 • Behandeling AD(H)D

 

 • Overige angsten en trauma's
 • Faalangst
 • Rijexamenangst

 

Ik heb een speciale techniek ontwikkeld om EMDR tijdens diepe hypnose uit te voeren. Het lijkt erop dat het therapeutisch effect van EMDR hierdoor groter is.

 


Wat is EMDR?

Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring, zoals een ongeval, seksueel geweld of een geweldsincident. EMDR werd meer dan 25 jaar geleden voor het eerst beschreven door de Amerikaans psychologe Francine Shapiro. In de jaren daarna werd deze procedure verder uitgewerkt en ontwikkeld tot een volwaardige en effectieve therapeutische methode.

 

 

Wat is het doel van EMDR?

Bepaalde gebeurtenissen kunnen diep ingrijpen in het leven van mensen. Een groot deel van de getroffenen ‘verwerkt’ deze ervaringen op eigen kracht. Bij anderen ontwikkelen zich psychische klachten.

 

Vaak gaat het om herinneringen aan de schokkende gebeurtenis die zich blijven opdringen, waaronder angstwekkende beelden (herbelevingen, flashbacks) en nachtmerries.

 

Andere klachten die vaak voorkomen zijn schrik- en vermijdingsreacties. Men spreekt dan meestal van een ‘posttraumatische stress-stoornis’ (PTSS).

 

EMDR is bedoeld voor de behandeling van mensen met PTSS en andere traumagerelateerde angstklachten. Dit zijn klachten die zijn ontstaan als direct gevolg van een concrete, akelige gebeurtenis, waarbij het denken eraan nog steeds een emotionele reactie oproept.

 


Werkt EMDR wel?


Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werkzaamheid van EMDR. Uit de resultaten blijkt dat cliënten goed op EMDR reageren. EMDR is een kortdurende geprotocolleerde therapievorm. Als het gaat om een trauma na een éénmalige ingrijpende gebeurtenis, dan zijn mensen vaak al na enkele zittingen in staat om hun dagelijkse bezigheden weer op te pakken. Bij mensen die langdurig trauma hebben meegemaakt en bij complexere problematiek duurt de behandeling langer.

 

 

 

Hoe weet je of EMDR kan worden toegepast?


In het begin van de EMDR-therapie zal er uitgebreid aandacht worden besteed aan de oorzaak en achtergrond van de klachten. Daarnaast wordt er een taxatie gemaakt van een aantal individuele kenmerken, waaronder de persoonlijke draagkracht en de last die men van de klachten ondervindt. Hieruit zal blijken of een gerichte traumabehandeling op dat moment nodig is, en of daarvoor EMDR kan worden gebruikt.

 


Welke voorbereidingen zijn nodig?


EMDR werkt vaak snel. Daarnaast kan het ook een intensieve therapie zijn. Daarom zal de therapeut niet alleen vertellen wat hij gaat doen en waarom, maar ook uitgebreid bespreken hoe de cliënt zijn emoties zo goed mogelijk de baas kan blijven.

 

Hoe gaat EMDR in zijn werk?


De therapeut zal vragen aan de gebeurtenis terug te denken, inclusief de bijbehorende beelden, gedachten en gevoelens. Eerst gebeurt dit om meer informatie over de traumatische beleving te verzamelen.

 

Daarna wordt het verwerkings-proces opgestart. De therapeut zal vragen de gebeurtenis opnieuw voor de geest te halen. Maar nu gebeurt dit in combinatie met een afleidende stimulus. In veel gevallen is dat de hand van de therapeut of door geluiden die door middel van een koptelefoon afwisselend links en rechts worden aangeboden . Er wordt gewerkt met ‘sets’ (= series) stimuli. Na elke set wordt er even rust genomen.

 

De therapeut zal de cliënt vragen wat er in gedachten naar boven komt. De EMDRprocedure brengt doorgaans een stroom van gedachten en beelden op gang, maar soms ook gevoelens en lichamelijke sensaties. Vaak verandert er wat. De cliënt wordt na elke set gevraagd zich te concentreren op de meest opvallende verandering, waarna er een nieuwe set volgt.

 


Wat zijn de te verwachten effecten?


De sets zullen er langzamerhand toe leiden dat de herinnering haar kracht en emotionele lading verliest. Het wordt dus steeds gemakkelijker aan de oorspronkelijke gebeurtenis terug te denken. In veel gevallen veranderen ook de herinneringsbeelden zelf en worden ze bijvoorbeeld waziger of kleiner.

 

Maar het kan ook zijn dat minder onprettige aspecten van dezelfde situatie naar voren komen. Een andere mogelijkheid is dat er spontaan nieuwe gedachten of inzichten ontstaan die een andere, minder bedreigende, betekenis aan de gebeurtenis geven.

 

Deze effecten dragen ertoe bij dat de schokkende ervaring steeds meer een plek krijgt in de levensgeschiedenis van de persoon.

 

 

Hoe werkt EMDR?


Een verklaring voor de werkzaamheid van EMDR is dat het terugdenken aan een nare herinnering in combinatie met het maken van oogbewegingen ervoor zorgt dat het natuurlijk verwerkingssysteem wordt gestimuleerd.

 

Omdat een traumatische herinnering wanneer deze in gedachten wordt genomen zowel levendig als intens is, kost dit betrekkelijk veel geheugencapaciteit. Maar het zo snel mogelijk volgen van de vingers van de therapeut, zoals dat bij EMDR gebeurt, kost ook geheugencapaciteit.

 

Door deze concurrentie van werkgeheugentaken is er weinig plaats voor de levendigheid en de naarheid van de herinnering. Dit biedt de patiënt de mogelijkheid om een andere betekenis aan de gebeurtenis te geven.

 

Zijn er ook nadelen?


Na afloop van een EMDR-sessie kunnen de effecten nog even doorwerken en dat is goed. Toch kan dit in sommige gevallen de cliënt het idee geven even de regie kwijt te zijn, bijvoorbeeld als er nieuwe beelden of gevoelens naar boven komen.

 

Vaak is het dan een geruststelling om te weten dat dit in de regel niet langer dan drie dagen aanhoudt. Daarna is er als het ware een nieuw evenwicht ontstaan. Het is aan te bevelen dat de cliënt een dagboekje bijhoudt en opschrijft wat er naar boven komt. Deze dingen kunnen dan in de volgende zitting besproken worden.

 

 

Waarvoor is EMDR nog meer geschikt?


Er is steeds meer bewijs dat emotioneel beladen herinneringen en beelden ook een belangrijke rol spelen bij andere klachten zoals chronische pijn, depressie, eetstoornissen, verslavingen en psychose.

 

Om deze reden wordt EMDR bij deze problemen en stoornissen steeds vaker toegepast, meestal als onderdeel van een breder behandelplan.

 


En wat is dan hypnotherapie?

Er zijn wellicht momenten in je leven dat je iets wilt veranderen. Mogelijk een beter overzicht nodig hebt, of wilt loskomen uit een bepaalde situatie. Misschien zie je het totaal niet meer zitten, of ben je helemaal vastgelopen.

 

Dan is het belangrijk dat je bij iemand terecht kunt die met jou op zoek gaat naar een oplossing die bij je past. In een veilige setting.


Met hypnotherapie worden veel klachten verminderd of verholpen. Omdat ieder mens uniek is en elke klacht of hulpvraag anders is, zou het onzorgvuldig zijn hier te stellen dat bepaalde klachten opgeheven worden met hypnotherapie.


Doordat ervaren hypnotherapeuten goede resultaten, met hun cliënten hebben bereikt met deze technieken en door wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van de behandeling met hypnose kunnen wij concluderen dat veel klachten in aanmerking komen voor behandeling met hypnotherapie.
De behandeling door artsen en medisch specialisten blijft voor tal van ziektes van groot belang. Als ondersteuning hiervan biedt hypnotherapie steun, inzicht in eigen handelen en kwaliteiten, vermindering van of beter kunnen omgaan met de klachten en bij sommige klachten of problemen klachtenvrij zijn.


Hieronder een greep uit de lijst van klachten, waarvan in de praktijk is gebleken, dat deze zinvol behandeld kunnen worden met hypnotherapie:


o Afleren van ongewenst gedrag
o Angsten, fobieën
o Burn out
o Concentratie- en geheugenproblemen
o Depressieve gevoelens
o Emotionele uitbarstingen
o Inzicht krijgen in eigen mo­ge­lijkheden
o Nervositeit en spanning
o Pijnklachten
o Psychosomatische klachten, bijvoorbeeld maag­- en darmklachten, hyperventileren
o Seksuele problemen
o Slaapproblemen
o Stress
o Trainen van vaardig­he­den
o Traumaverwerking
o Versterken en/of ondersteunen van een genezingsproces

 

Wat is het verschil tussen hypnose en trance?

 

Wat is trance?


Je bent vaker onder hypnose (in trance) dan je denkt! Als je dagdroomt, of misschien opgaat in die ene speciale film of dat boek…

 

Een dergelijke ervaring wordt een alledaagse of spontane trance genoemd. Prikkels van buitenaf zijn op dat moment even minder voelbaar. Je zet ze als het ware op een zijspoor. Trance is een fase tussen waken en slapen in.

Dit type trance (hypnose) wordt gebruikt bij hypnotherapie.

 

Wat is hypnose?


De trance waarover hierboven gesproken wordt, kan spontaan optreden als je helemaal in iets verdiept bent. Zo’n trance kan ook geïnduceerd (opgewekt) worden door een hypnotherapeut. We spreken dan over hypnose.

 

Je bent dan echt helemaal met je aandacht bij jezelf en de omgeving is minder belangrijk. Zo ontstaat ruimte om te werken aan de oplossing van het probleem waar je mee gekomen bent.

Je komt daar doordat de hypnotherapeut je met suggesties daarheen begeleidt. In deze toestand komen er vaak beelden uit je onbewuste die je op het goede spoor van een oplossing brengen.


Hoe lang duurt het?


De duur van de therapie varieert van enkele sessies tot een intensief proces waarbij een aantal keer in therapie bent. Dit hangt af van het probleem waar je aan wilt werken, en hoe ingewikkeld het probleem is.

 

Eén sessie duurt gemiddeld 1 à 3 uur.

 

De meest behandelde angsten in mijn praktijk:

De meest behandelde klachten in mijn praktijk:

 

 • PTSS
 • Rijangst
 • Faalangst
 • Hoogtevrees

 

 • Angst voor de angst
 • PDS
 • Migraine en clusterhoofdpijnen
 • Afvallen
 • Stoppen met roken

 

Tarieven

Een volledige V.I.P.- sessie kost € 243,-. Deze sessie is onbeperkt qua tijd en kan dus soms tot wel 3 á 4 uur uitlopen. Deze sessies leveren snel resultaat. Ik streef er naar om met maximaal drie sessies het gewenste resultaat te bereiken.

 

 Per uur is dat € 81,-

 

Openingstijden

Maandag op afspraak
Dinsdag op afspraak
Woensdag op afspraak
Donderdag op afspraak
Vrijdag
Zaterdag -
Zondag -

Ligging


Reviews Online angst therapie

Hieronder staan reviews over Online angst therapie - Richard

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 7 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Hij stelt je op je gemak

Richard neemt je problemen serieus en wil samen de oorzaak achterhalen om deze vervolgens doelgericht op te lossen. Hij stelt je op je gemak waardoor je je makkelijk open stelt.

| 26 apr 2024
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


In 5 sessies van veel bagage verlost

Richard heeft me in 5 sessies van veel bagage verlost. Alles voelt lichter en helderder en ik ben blij als ik nu in de spiegel kijk. Hij heeft meer voor elkaar gekregen dan jarenlange therapie. Mijn worsteling, me altijd een buitenstaander voelen, is weg en ik weet dat die gevoelens ook niet meer terug gaan komen. Voor het eerst voel ik ontspanning en kan ik genieten. Ik durf weer vooruit te kijken. Sterker dan ooit

| Amsterdam | 1 mei 2023
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Een fantastische, zeer aangename man

Richard is een fantastische, zeer aangename man die alles ter harte neemt.
Hij stelt je op je gemak, gebruikt de nodige humor, maar zegt ook waarop het staat. Dankbaar dat ik bij hem ben terechtgekomen.
Ik zal niet aarzelen hem op te bellen als dat nog eens nodig is en kan hem aan iedereen aanbevelen.

| Schoten | 2 apr 2023
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Positieve invloed

Dankzij Richard kan ik mijn angsten een plek geven waardoor ik er over kan praten en onder ogen kan zien. Dit heeft een positieve invloed voor mijn verdere ontwikkeling.

| 10 mrt 2023
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Voel me opgeruimd en meer ontspannen

Verschillende sessies gehad. Zowel hypnose als emdr. Online; prima! Zooo, wat een innerlijke rotzooi is er opgeruimd! Gecombineerd met de geadviseerde suppletie. Voel me opgeruimd en meer ontspannen van binnen en zelfverzekerder. Zit ook weer zo goed als ontspannen achter het stuur id auto. Al met al een positieve ervaring!

| 15 feb 2023
Vond je dit een nuttige review?
Toon meer reviews
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Heel bijzonder en echt een aanrader

Terecht gekomen bij Richard omdat ik van mijn angsten af wilde.

Kon binnen een week al terecht en nu drie sessie gehad en voel me echt zoveel beter in m’n vel. Ik sliep al twee jaar slecht en dat gaat nu ook een stuk beter. Ook denk ik dat ik minder last heb van mijn angsten.

Heel bijzonder en echt een aanrader.

| Groningen | 17 aug 2021
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Van mijn tunnelvrees afgekomen

Bij Richard ben ik door middel van door hem toegepaste technieken, zoals NLP, EMDR en ontspanningsoefeningen van mijn tunnelvrees afgekomen.

Dat gebeurt natuurlijk niet alleen door te praten. Ook in de praktische lessen kreeg ik het volledige vertrouwen terug, leerde nieuwe regels toe te passen en weer te vertrouwen op mezelf.

Ik rij weer op de snelweg en door tunnels!

Een aanrader als u kampt met welke vorm van rijangst dan ook.


| 23 okt 2019
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht