Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Karin | Online therapeut / GZ-psycholoog

Online therapeut / GZ-psycholoog - Nederland - Karin
Online GZ-Psycholoog
Nederland
Stuur een bericht


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtIntroductie

In mijn online praktijk help ik mensen met psychische (en lichamelijke klachten) naar een leven waarin zij helemaal verlost zijn van hun klachten / stresspatronen, dan wel veel minder last hebben en er prima mee kunnen dealen. Het betreft vaak (ook) angstklachten.

Alle klachten / stresspatronen hebben een oorsprong.
Van sommige angsten, onzekerheden, vermijding of andere stresspatronen weet je nog precies het moment waarop ze de kop op staken. En soms weet je ook nog wat daaraan vooraf ging. Op het moment dat het een logisch verhaal is qua oorzaak en gevolg, dat er sprake is van onverwerkte situaties en emoties, kunnen deze alsnog verwerkt worden. Ik gebruik hiervoor EMDR, EFT (Emotional Freedom Techniques) en/of Total Release. Maar wat nu als je geen idee hebt waar je jouw angst, onzekerheid of gedragspatroon ontwikkeld hebt? Ook dan kunnen EMDR en in het bijzonder EFT en Total Release de oplossing zijn!

EMDR
Daar waar het gaat om gebeurtenissen die je als schokkend ervaren hebt, die veel impact op je gehad hebben en nog op je hebben, gebeurtenissen die je maar niet los kan laten, geen plekje kan geven of gebeurtenissen waarna je klachten (of een gedrag wat je niet wilt maar toch doet) ontwikkelde, deze kun je allemaal heel goed verwerken met EMDR. Verwerken wil zeggen dat je er emotioneel geen last meer van hebt, dat je niet meer getriggerd wordt en het is alsof je het opnieuw ervaart, dat je niet meer voortdurend alert bent, dat je er anders op terug kijkt, dat het geen of veel minder of anders invloed heeft op hoe jij je leven leidt. Je ervaart weer meer vrijheid, je bepaalt weer zelf hoe jij je leven leidt, en niet de gevolgen van de nare gebeurtenis.
Vaak zeggen mensen na de EMDR: "Ik wist het al wel (dat ik het los mocht laten, of dat het niet aan mij lag, enz. enz.) maar nu voelt het ook zo."

EFT
Op het moment dat je geen idee hebt (of slechts een vaag idee) van de oorsprong van jouw klachten / stresspatronen, kan je in veel gevallen met EFT de huidige klachten aanpakken én al doende op zoek gaan naar onderliggende/eerdere vergelijkbare momenten en emoties. Zo ontdek je dat je je angst geleerd/overgenomen hebt van bijvoorbeeld je moeder of dat je je na je geboorte in de couveuse heel alleen en bang hebt gevoeld. Alle situaties die maar boven komen of waar je een vaag idee van hebt, kunnen verwerkt worden met EFT. Totdat er voldoende opgeruimd is, en er "geen basis meer is" voor jouw angst.

Via diverse therapievormen kun je leren de vicieuze cirkel tussen gedachten - gevoelens - gedrag te doorbreken op basis van anders denken / meer realistischer gedachten. Dat werkt tot op zekere hoogte prima. Alleen niet als er triggers zijn die in miliseconden je stresspatroon aan zetten en een emotie veroorzaken, ver voordat je ook maar iets kan bedenken met je verstand.
Het opruimen van onverwerkte emoties, maakt dat je niet meer getriggerd wordt en in angst/stresspatronen schiet, maar je weer alle ruimte hebt om te denken én voelen én dus doen wat jij graag doet in jouw leven.

Total Release
Total Release is een relatief nieuwe therapievorm in Nederland. Het gaat uit van het principe dat alles energie is en problemen energetisch in je systeem opgeslagen liggen, in wat voor vorm dan ook, én dat je lichaam precies weet hoe hier mee om te gaan / dit los te laten. Anders dan bij EMDR en EFT werk je in deze therapievorm aan je gehele probleem en hoef je niet op zoek naar een specifieke situatie. Je werkt namelijk met de energie van je gehele probleem. Dit doe je in een geleide meditatie. Soms is je gehele probleem in één sessie / meditatie opgelost. Soms zijn er meerdere sessies nodig. Het idee is dat je probleem geen probleem meer is als je het terug brengt naar energie en je lichaam deze energie los laat. Ofwel als de betekenis (het verhaal, de gedachten, de emoties) er niet meer is, en de feiten en gebeurtenissen gewoon feiten en gebeurtenissen zijn zonder betekenis.

Met behulp van ACT (Acceptance and Commitment Therapy) en/of CGT (Cognitieve Gedragstherapie) kan ik je desgewenst nog wat aanvullende tools bieden betreft het omgaan met emoties en gedachten, waarbij uitgangspunt is het leven waar jij heen wilt op basis van jouw behoeften en de voor jou belangrijkste waarden. Ook gebruik ik soms de ACT-matrix om overzicht te creëren, inzicht te krijgen in de patronen en te bepalen waar we mee willen starten qua doel (en methode).

En tenslotte kan ik (met mijn achtergrond als leefstijlcoach) je helpen je leefstijl te veranderen op die gebieden die aansluiten bij jouw hulpvraag. De veranderingen op emotioneel, mentaal en spiritueel (denk aan zingeving) niveau bereiken we veelal met EMDR, EFT en/of Total Release. Aanvullend kunnen we nog kijken naar het fysieke niveau: ontspanning, beweging, voeding, slapen en omgeving.

Ik ben een gepassioneerde online therapeut met een achtergrond als gz-psycholoog. Op basis van mijn ervaring in psychologenpraktijken ben ik me steeds meer gaan verdiepen en specialiseren in het oplossen van klachten door onderliggende gebeurtenissen en stresspatronen aan te pakken. Ik ben erg enthousiast over EMDR, EFT en Total Release en bereik hiermee erg goede resultaten.
Houd er rekening mee dat je aan de slag gaat en het geen (of maar beperkt) praattherapie is:-)

Online therapie

Sinds mijn tijdelijke verhuizing naar Bonaire in augustus 2022 werk ik online. En dat bevalt zo goed, dat ik sinds ik weer terug in Nederland ben, grotendeels online ben blijven werken.
Destijds kwam ik er met een workshop over de online toepassing van EMDR achter dat EMDR online net zo goed of zelfs beter werkt. En mijn opleiding EFT was zelfs volledig online. Voordeel van online behandeling is dat je thuis in je veilige omgeving kan blijven en geen reistijd en dus geen vervoer nodig hebt. Bovendien kan  de behandeling ook gewoon door gaan als je (vaker) in het buitenland of anderszins van huis bent. 


Mijn ervaring is dat de meeste mensen die bewust kiezen voor online behandeling of twijfelen en het vanuit praktisch oogpunt willen proberen, erg tevreden zijn. Slechts een enkeling vindt het toch te lastig of mist iets in het contact.


Belangrijk is dat je voor de online sessies een rustige en comfortabele plek hebt waar je niet gestoord wordt. Het fijnste werkt het op een pc / laptop met een relatief groot scherm. Het is ook mogelijk op de telefoon maar een groter scherm is comfortabeler. De sessies vinden plaats via Skype, Teams of Jitsi. Je kan hierbij zelf je voorkeur aangeven.


Afspraken kunnen ingepland worden onder schooltijd, dat wil zeggen voornamelijk in de ochtend en begin middag. Neem gerust contact op om te kijken of we een passend moment kunnen vinden.

Opleidingen & registraties

Na de afronding van mijn opleiding Gezondheidswetenschappen (2000) heb ik een aantal jaren als onder andere trainer in de GGZ gewerkt met veel verschillende doelgroepen. Daar heb ik ook de opleiding tot GZ-psycholoog gedaan. 
Vervolgens ben ik als ZZP'er aan de slag gegaan in een psychologenpraktijk en dit beviel zo goed, dat ik dit tot op heden ben blijven doen. Sinds augustus 2022 doe ik dit online.

In die laatste jaren heb ik diverse interessante opleidingen gevolgd. Hier een overzichtje van de opleidingen / cursussen waar ik veel aan heb gehad en regelmatig gebruik van maak:
- EFT (Emotional Freedom Techniques)
- online EMDR
- Total Release
- ACT (Acceptance and Commitment Therapy)
- OERsterk coach opleiding


Registraties

Tarieven

Het tarief voor een online sessie (van max. 60 minuten) is €110,-
Vergoeding voor mijn sessies lijkt tot op heden niet mogelijk.

Openingstijden

Maandag ochtend en begin middag
Dinsdag -
Woensdag -
Donderdag ochtend en begin middag
Vrijdag ochtend en begin middag
Zaterdag -
Zondag -

Ligging


Reviews Online GZ-Psycholoog

Hieronder staan reviews over Online GZ-Psycholoog - Karin

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 2 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Enkel positieve ervaringen!

Ik heb zeer positieve ervaringen met Karin, die o.a. EMDR en EFT bij mij heeft toegepast. Karin heeft veel ervaring en neemt de tijd om de, vaak ingewikkelde theorie van de therapieën, in begrijpelijke taal uit te leggen. Dit maakt dat ik mij altijd comfortabel heb gevoeld gedurende de sessies, wat bijdraagt aan het proces. Daarnaast voelt Karin goed aan wat de ander nodig heeft, ondanks de sessies online plaatsvonden.
Ik heb zowel de EMDR als EFT gevolgd en heb hierin geen belemmeringen ervaren. Hoewel ik in eerste instantie mijn bedenkingen had bij online therapie volgen, kijk ik hier positief op terug. En een groot pluspunt van online therapie: geen reistijd.
Kortom, enkel positieve ervaringen!

| 's-Hertogenbosch | 15 jun 2023
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Leerzame periode onder begeleiding van een geduldige psycholoog

Ik heb online therapie gevolgd bij Karin en heb dit zeker als prettig ervaren! Karin heeft mij door middel van EFT enorm geholpen met mijn onzekerheid. Persoonlijk vond ik het fijn om trauma's uit het verleden op te lossen zonder al te veel in te gaan op de details. Je leert ook hoe je zelf EFT kan toepassen op bepaalde situaties en hoe je dingen meer in perspectief kan plaatsen. Al met al was het een hele leerzame periode voor mij onder begeleiding van een geduldige psycholoog.

| 8 mei 2023
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht


Tips van Karin: