Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie
Trauma therapeut - EMDR - Rotterdam - Valeria
Traumatherapie Rotterdam - Capelle aan den IJssel
Barbizonlaan 104
2908 ME Rotterdam
Stuur een berichtGoed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtValeria | Trauma therapeut - EMDR

Introductie

Ik werk als trauma coach in Rotterdam/Capelle aan den IJssel.

 

Ik vind het heel jammer als mensen door angsten geregeerd worden. En nadat ik mijn EMDR opleiding heb voltooid, heb ik mij hierop toegelegd. Wie wil er nou niet van zijn fobie of angst af? Nou, heel veel mensen, maar het verbaasde me wel hoe weinig mensen echt actie ondernemen.  

 

Angst of fobie is niks anders dan het gevolg van een niet verwerkte traumatische gebeurtenis. Met behulp van EMDR zet ik het verwerkingsproces weer aan zodat je snel, effectief en blijvend van je angst/fobie af komt. In drie behandelingen heb je ineens een nieuwe toekomst. Wil jij dat ook of blijf je nog langer aanmodderen en de angst je leven laten beheersen?

 

Dus als jij last hebt van sociale fobie, aerofobie, arachnofobie of iets anders, en je bent op het punt gekomen dat je er wat aan wilt doen, dan moet je bij mij zijn. Ik help je snel en blijvend je fobie te verwerken zodat jij je weer vrij voelt om te doen en leven zoals jij wilt.

 

Maak een afspraak als jij je vrijheid weer terug wilt.

Valeria

 

Opleidingen & registraties

 • Psychosociale Basiskennis
 • EMDR
 • NLP
 • Hypnotherapie
 • IEMT
 • Kerntransformatie
 • mBit
 • Voice Dialogue
 • TCT
 


Registraties

Specialisaties

Mijn specialisatie is om mensen in 3 behandelingen, snel en blijvend, van hun vliegangst EN een eventuele onderliggende angst zoals claustrofobie of hoogtevrees, af te helpen, waardoor ze meer vrijheid krijgen om te reizen. Ik help ze om hun horizon figuurlijk en letterlijk te verbreden. En daardoor hebben ze uiteindelijk meer vrijheid.

 

Ik werk heel graag met mensen die last hebben van fobieën. Door de gebeurtenis te behandelen wanneer het ontstaan is, kan een fobie meestal makkelijk binnen 3 behandelingen verwerkt worden. Wist jij dat? Stel je eens voor hoe je leven er uit zou zien zonder hoogtevrees, claustrofobie, emetofobie, sociale fobie en nog meer. 

 

Dus wanneer je het zat bent om je leven te laten bepalen door het verleden, mail me voor een afspaak!

 

De meest behandelde angsten in mijn praktijk:

Seksuele trauma 

1 op de 5 vrouwen heeft te maken gehad met seksueel geweld, 1 op de 10 vrouwen is verkracht! Oftewel die cijfers zijn veel hoger omdat niet iedereen het aangeeft, vooral binnen het huwelijk blijft het vaak verborgen. De gevolgen zijn natuurlijk heel erg. De angst overheerst bij veel van die dames en het beïnvloedt hun leven.

 

Ben jij zo iemand, ben jij slachtoffer geweest van seksueel geweld of ongewenste intimiteiten? Dat je slachtoffer bent geworden betekent niet dat je slachtoffer moet blijven! Onderneem IETS om van die angst af te komen en weer te kunnen genieten van het leven. EMDR werkt heel goed en kan je angsten verlichten en misschien zelfs grotendeels wegnemen. Mail voor meer informatie.

 

Jeugdtrauma

Heel veel angsten en fobieën ontstaan omdat er iets gebeurt.

 

Je komt vast te zitten in een lift: liftfobie/claustrofobie.  

Je ondervindt veel turbulentie of zelfs onweer tijdens een vliegreis: vliegangst.  

Je hebt een auto-ongeluk gehad: bang om auto te rijden.

Enzovoort!

 

Maar wist je ook dat veel angsten en fobieën aangeleerd zijn? Als een klein kind zijn moeder hoort gillen iedere keer als ze een spinnetje ziet, zal het kind dat overnemen. Als een kind zijn vader iedere keer als die een hond ziet, ziet terugdeinzen, dan zal hij dat gedrag overnemen. En dat is jammer. Dus wil je geen fobie aan je kinderen doorgeven, doe er dan wat aan. Want het is echt wel mogelijk om dat sterk te verminderen en zelfs weg te nemen. En daar kan ik je mee helpen. En met vele andere trauma's uit je jeugd.

 

Relatietrauma

Slechte relaties laten diepe sporen achter. En die angsten kunnen je belemmeren om in een nieuwe relatie te stappen. En als je een sociaal mens bent, krijg je dan ook de angst dat je de rest van je leven alleen blijft. Dus stap je toch in een nieuwe relatie, maar die angst neem je mee. En je blijft je afvragen of weer hetzelfde gaat gebeuren. Of je bedrogen zal worden, of psychisch of fysiek mishandeld zal worden, of dat je alleen gebruikt zal worden. En dat doet je relatie ook niet goed waardoor je weer alleen achter blijft met een gevoel dat je angsten bevestigd zijn!

 

Maar dat is niet nodig! Als je stappen onderneemt kan je die angsten verwerken zodat je ze in het verleden laat, waar ze horen en dan kan je voor een mooie nieuwe toekomst gaan. Mail me als je er klaar voor bent. 

 

PTSS

Het is heel heftig om met zware PTSS te moeten leven. Op een gegeven moment ontwikkel je angst voor de mogelijkheid om een ‘aanval’ te krijgen. En in de loop der tijd wordt alles alleen erger en heftiger.

 

Maar het kan ook anders. Hoe zou het weer zijn als je niet bang hoefde te zijn om ieder moment overvallen te worden door de herinneringen en gevoelens. Hoe zou het zijn als je gewoon de rust zou bewaren wanneer de herinnering weer opduikt. Heerlijk toch En dat kan!

 

Ik heb een aantal dames succesvol behandeld die heftige dingen meegemaakt hebben in de burgeroorlog in Bosnië. De herinneringen bleven, maar de lading was er af en ze konden er rustig op terug kijken, als slechte herinneringen aan een verschrikkelijke tijd.

 

EMDR is hier de beste behandelmethode voor, en daarom kan ik je hiermee helpen als je contact met me opneemt.

Aerofobie (vliegangst) en andere fobieën

Ik was oprecht verbaasd toen ik las hoeveel mensen vliegangst hebben. Eén op de drie mensen durft niet te vliegen.

Maar er zijn heel veel diverse fobieën. En ik sta wel eens te kijken waar mensen bang voor kunnen zijn. En je bent er niet mee geboren, ze zijn allemaal aangeleerd. Mijn visie is dat wat je aangeleerd hebt, dat kan je ook afleren. Het is simpel doch niet makkelijk.

En met behulp van EMDR kan je er toch snel en blijvend van af raken.

 

 

Therapievormen

 • Coaching
 • Cognitieve gedragstherapie
 • Emdr-therapie

Behandeling van


Tarieven

Ik werk met een kort traject, 3 behandelingen (gemiddeld 2 uur per behandeling) om mee te beginnen. Daarna bespreek ik met je of dit genoeg was of dat er een behandeling (als je eventueel nog andere problemen wilt aanpakken) bijgeboekt wordt. 

 

Kort traject – € 450,-
Vervolgbehandeling – € 150,-

 

Je hebt geen verwijzing nodig voor een afspraak.

LET OP! De behandelingen worden door de zorgverzekeraars niet vergoed!


Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 9.30-17.00 uur
Woensdag 9.30-12.00 uur
Donderdag Gesloten
Vrijdag 9.30-17.00 uur
Zaterdag 9.30-16.00 uur
Zondag Gesloten

Ligging

Reviews Traumatherapie Rotterdam - Capelle aan den IJssel

Hieronder staan reviews over Traumatherapie Rotterdam - Capelle aan den IJssel - Valeria

rating
Waardering van 4,8 uit 5
Op basis van 4 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Het gaat goed met mij mede dank zij uw therapie

Beste mw Valeria.
Ik zou u nog laten weten hoe het bij mijn eerste onweersbui is gegaan. Deze heb ik gisteren mee gemaakt. Ik was met mijn partner uit eten en na het afrekenen begon er een fikse bui. In de auto gestapt en naar huis want het hondje zat alleen. Onderweg flitste het aan alle kanten en vond dit niet prettig. Mijn partner ging mij rekensommen en allerlei vragen stellen waar door ik afgeleid werd door het noodweer. Ik begon me te ontspannen want mij partner kan net zo goed rekenen als ik dus was het lachen in de auto. Bij de tuin aangekomen moesten we nog een stuk lopen naar het huisje. En tot mijn verbazing stapte ik uit en ging door het noodweer heen. Niet fijn maar ik heb het toch gedaan en heel erg nat geregend. Verder gaat het goed met mij mede dank zij uw therapie.

Met vriendelijke groet,

| Lekkerkerk | 28 feb 2023
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aanOp advies van een vriendin heb ik EMDR therapie gedaan voor mijn hoogtevrees. Nooit gedacht dat deze therapie hier geschikt voor zou zijn. Maar na twee sessies bij Valeria was dit varkentje gewassen. Sta nu zomaar bovenop een keukentrap of loop zonder nadenken dicht langs een reling. De bergen moet ik nog ervaren. Heel bijzonder dit,
Bedankt Valeria

| Zevenhuizen | 1 apr 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik ben haar eeuwig dankbaar

We zijn gisteravond teruggekomen uit Londen. Ik ben zooooo blij! Het vliegen ging goed en vooral alle trappen en hoogtes gingen goed, zo’n bevrijding na al die jaren vooral hoogtevrees! Ik ben haar eeuwig dankbaar!


| 1 mei 2020
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Sinds EMDR-behandeling rij ik weer auto

Ik had angst om auto te rijden, vooral met invoegen op snelweg en door tunnels rijden.

Valeria heeft mij in 3 sessies met EMDR behandeld en sindsdien rij ik weer auto, en heb o.a. al 2x de Maastunnel "bedwongen".

Ze is een heel invoelende vrouw, warm, aardig en kundig.


| Capelle aan den IJssel | 18 apr 2020
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht