Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Guido Smeding | Psycholoog/Gestalt-therapeut/EMDR-therapeut

Psycholoog-Gestalt-therapeut-EMDR-therapeut-Zutphen
de Moesmate 18
7206 AC Zutphen
psycholoog-zutphen@datzitzo.com
Stuur een bericht

Ga direct naar:

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtIntroductie

Mijn naam is Guido Smeding (geboren 1958).

Als Psycholoog, EMDR-therapeut en Gestalttherapeut verzorg ik therapie en begeleiding van personen. Ik werk sinds 1993 zowel in eigen praktijk als binnen organisaties. Ik ben als erkend hulpverlener geregistreerd bij beroepsverenigingen BPHA en NVPA.

 

In therapie bij jouw angstklachten of fobie zijn jouw (hulp)vraag, je draagkracht en situatie het uitgangspunt. We bepalen samen de aanpak, waarbij we kijken hoe we jouw eigen kwaliteiten en levenservaring in kunnen zetten voor het herstel van je bewegingsvrijheid en welzijn.

 

 

Angsten, fobieën en de mens

Iedereen heeft in zijn leven in meer of mindere mate te maken met angsten en soms fobieën. Het ervaren van angst is iets wat allereerst in onze psyche gebeurt, waarna ons lichaam 'mee doet'. Dit helpt ons bij echte fysieke of psychische bedreigingen. Een gezonde reactie is dan om je te beschermen.

Er kunnen echter verschillende aanleidingen zijn waardoor je gaat reageren op dreigingen die er (nog) niet zijn; je ‘denkt’ dan dat er iets zal gebeuren, je maakt een verkeerde inschatting, of je ziet in gedachten nare dingen voor je die je eerder mee maakte.

Wanneer je angst zich op een speciale situatie richt (bijv. onweer, moeten overgeven), op een object (bijv. een begrafenisauto, een doktersjas) of een dier (bijv. spinnen, slangen of honden), dan is er meestal sprake van een fobie.

Het is typisch menselijk om allerlei gedachten te hebben en (soms) verkeerde inschattingen te maken, maar wanneer ze je voortdurend angstig maken, kan je daardoor heel sterk in je bewegingsvrijheid beperkt worden. Je angst kan dan zo groot worden dat het je hele leven gaat bepalen. Je levenskwaliteit gaat achteruit door iets wat er (nu) eigenlijk niet is, maar waar je in je gedrag en gevoel wel op reageert.

Hoe krijg je dan de controle over je leven zelf weer terug en kom je weer in je werkelijkheid van het ‘hier en nu’?

 

Hulp bij angsten en fobieën

Er zijn allerlei soorten angsten, die bij behandeling verschillende manieren van aanpak vragen. Het allereerste wat je nodig hebt om zelf je angsten weer ‘de baas’ te worden is een stukje moed om daarmee je gedrag weer zelf te gaan bepalen. Behandeling van angsten is in wezen: (weer) gaan ontdekken dat je ‘het aan kunt’, en dat het bijna altijd ‘mee valt’.

 

Of misschien zelfs dat het niet erg is als iets niet lukt (bij faalangst). Als je de angsten tegemoet treedt en je voelt je gesteund, uiteindelijk vooral door jezelf, dan merk je dat je er steeds beter tegen kunt, de angst ‘dooft uit’ of verdwijnt. Angst krijgt dan doorgaans weer ‘normale proporties’.

 

Behandeling bij angsten gaat zeker over begrijpen: hoe werkt angst bij jou? Maar daarnaast is vooral een heel gestructureerde aanpak nodig, waarin je met ondersteuning je angst ‘uitdaagt’. Dit maakt je psychisch sterker, het brengt je met ‘beide benen terug op de grond’ en dat voelt goed, omdat je dan verder kunt. Je gevoel van eigenwaarde en persoonlijke kracht herstellen dan ook.

 

Hiernaast is EMDR (Eye Movement Desensitisation and Reprocessing) een goede methode in de behandeling van angsten. Eerst werd EMDR alleen gebruikt bij trauma behandeling, maar EMDR bleek ook prima te werken bij angsten en fobieën. Verder helpen o.a. ontspanning- en ademoefeningen, meditatie, en beweging.


Als je nog vragen hebt of een afspraak wilt maken, dan kun je gerust contact met mij opnemen.

 

Een eerste afspraak kan meestal binnen een week.

 

 

Guido Smeding

Praktische informatie

Werktijden: ma-do 9.00u - 18:00u, vrijd. 9.00u - 18.00u
Tarieven: Individuele sessie: € 70 (incl. BTW). Budgettarief (in overleg)
Sessieduur: Individueel 60 min.
Opleidingen: Psychologie, Gestalt-therapie, EMDR
Beroepsvereniging: Beroepsvereniging Psychosociale Hulpverlening Antroposofie BPHA- NVPA beroepsvereniging voor gespecialiseerde psychosociaal therapeuten

Ligging


Reviews Psycholoog Zutphen

Hieronder staan een aantal reviews over Psycholoog Zutphen - Guido Smeding

rating
Waardering van 4 uit 5
Op basis van 1 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik raad Guido zeker aan

“Vanwege psychische klachten/depressie/sociale angst ben ik doorverwezen naar een re-integratieorganisatie. Daar kreeg ik Guido als behandelaar. In de eerste behandelingen vond ik het vooral moeilijk om informatie los te laten.

Maar het lukte Guido goed om mij te helpen. Het ging mij gemakkelijker af in het praten en als persoon kwam ik verder op sociaal gebied en vond weer werk.   Ik raad Guido zeker aan, hij begrijpt je goed en zorgt ervoor dat je verder komt!””

| Zutphen | 18 jun 2018
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login |