Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Ziektevrees beheerst mijn leven

Ziektevrees beheerst mijn leven, ik kan het niet anders zeggen.
Ik ben altijd iemand geweest die vrij vatbaar is voor het ontwikkelen van angsten, heb claustrofobie, vliegangst, lichte sociale angst, the list goes on... Maar sinds ongeveer 2-3 jaar heb ik enorm last van ziekteangst, vaak met periodes waarin het meer of minder speelt maar ondertussen heb ik er al ongeveer 6 maanden dagelijks last van. Ieder klein kwaaltje dat ik voel is bij mij automatisch een ernstige ziekte. Een aantal dagen hoofdpijn? Hersentumor. Last van hoesten en pijn bij inademen? Longembolie. Maar wat het meeste terugkomt is angst voor het krijgen van een hartaanval. Ik ben me ontzettend bewust van mijn hart en denk bij de minste overslag dat ik een hartaanval zal krijgen. Dit leidt dan tot paniekaanvallen, wat de angst enkel nog versterkt. Dokter heeft al meermaals bevestigd dat alles ok is, maar de angst blijft. Ik betrap mezelf er ook op dat ik enorm vaak mijn symptomen zit te googlen en dat maakt alles ook alleen maar erger. Dit eist soms ook zijn tol op mijn relatie omdat mijn vriend me niet begrijpt, zegt dat ik me niet moet aanstellen en dat er toch niets aan de hand is.
Begin deze week met een traject bij de psycholoog, ik hoop echt dat dit mij gaat helpen want op deze manier is de situatie niet meer leefbaar.

Laura
16-05-2023
laatste reactie: 22-07-2023

4
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hoi Laura,

Ik wil even zeggen dat ik het heel goed van je vindt dat je hulp hebt gezocht hiervoor en ik hoop dat je je inmiddels ietsjes beter voelt. Ik ervaar dezelfde klachten als jij (en de rest van de mensen op deze site), dus weet hoe lastig dit kan zijn. Veel liefs ❤️

Stella
22-07-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |