Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie
EMDR en lichaamsgerichte therapeut - Delft - Wim
Therapie & Coaching Delft
van Kinschotstraat 3
2614 XJ Delft
Stuur een berichtGoed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtWim | EMDR en lichaamsgerichte therapeut

Introductie

Welkom bij mijn praktijk voor lichaamsgerichte therapie, EMDR en coaching. Waar nodig combineer ik lichaamsgerichte therapie met EMDR therapie en meerdere interventies, zoals systemisch werk, Voice Dialogue of NLP-methoden.

 

Als je iemand die van zijn of haar angst af wil, vraagt: wat wil je ervoor in de plaats? krijg je vaak te horen: ik wil me steviger voelen, moediger, met meer zelfvertrouwen. Wat uiteindelijk te maken heeft met het thema: ben ik goed genoeg, mag ik er zijn? 

Een combinatie van werken aan je eigenwaarde, het onderkennen van gevoelens in een lichaamsgerichte aanpak en EMDR kan je hierbij helpen. 

Zelfs al ben je bang om een stap te zetten om van je angst af te komen, laat die je toch niet weerhouden … 😊

 

Tegenovergestelde van angst

Angst kan zich in allerlei thema’s uiten, zoals:

 • uitstelgedrag
 • piekeren
 • bang om fouten te maken
 • vooral veel moeten
 • angst om dingen te missen (fear of missing out: FOMO)
 • keuzestress
 • onbalans in voor anderen zorgen/voor jezelf zorgen
 • moeite met nee zeggen
 • perfectionisme en/of controledrang
 • denken in onmogelijkheden

Het tegenovergesteld van angst (wat wil je ervoor in de plaats?) is niet per se: moed. Moed kan zijn dat je ondanks je angst iets toch doet. Maar het verandert de angst zelf niet zomaar. Wat dat wel kan doen is liefde. Liefde voor jezelf en de ander. En dat heeft alles te maken met eigenwaarde.

 

Onbewuste patronen, die je in de weg zitten, zijn belangrijker dan je denkt (ze zijn tenslotte onbewust 😊). Het gaat er dus om die onbewuste patronen te doorzien en vooral om ermee aan de slag te gaan.

De therapie geeft je meer inzicht in je drijf­veren, kwaliteiten, valkuilen en onbewuste overtuigingen. Met deze inzichten zie je beter wie je bent, wat je wil en wat je kan. Naast die inzichten gaan we ook aan de slag met het inschakelen van je onbewuste brein bij het inoefenen van gezonde patronen. Hoe beloon je jezelf bijvoorbeeld? Het is erop gericht dat je jouw vraag kunt beantwoorden en dat je je persoonlijke doel haalt.

 

Soms kan EMDR ook worden ingezet bij een fobie of angst. Dat richt zich dan niet alleen op het reguleren van de intense emoties, maar ook op het herstellen van het gevoel van zelfbeschikking, betrokkenheid en verbinding.

 

 

Over mijzelf als therapeut

Ik zoek vaak de verdieping op, omdat ik geloof dat als er iets geraakt wordt in de onder­lig­gende patronen je tot nieuw (automatisch) gedrag kunt komen. Veelal gaat het dan over identiteit (eigenwaarde) of missie. Hoe je doet en hoe je je voelt, hangt sterk samen met hoe je naar jezelf kijkt en hoe je betekenis aan het leven geeft. Je gedrag verbinden met je missie, kan heel veel ruimte en energie opleveren. In de begeleiding ga ik graag voor zulke structurele verbeterin­gen, waarbij ik wel aansluit bij jouw wensen als cliënt.

Een belangrijke basis voor de therapie is dat het veilig voelt en daar draagt een goede intake aan bij. Die start met een korte kennismaking en gaat verder met het verkennen en verdiepen van de vraag.

Vaak geven cliënten me terug dat ze zich snel veilig voelen, dat ze me soms dingen toevertrouwen, die ze nog aan niemand anders verteld hebben. In de begeleiding vind ik het daarnaast belangrijk om oordeelloos te spiegelen wat me opvalt. Dingen onbenoemd laten helpt namelijk niet veel verder.

Ik ben verder thuis in een analytische denkwereld, leg makkelijk verbanden en ben snel van begrip. Het verbinden van denken en voelen vind ik daarbij wel belangrijk.

 

 

Drijfveer

Het geeft me veel energie en voldoening om met een cliënt constructief in interactie te zijn. Liever gericht op duurzame heling dan op een ad hoc oplossing. Dat vraagt meer tijd, maar levert ook meer op.

Ik krijg er veel energie van om een veilige bedding te bieden, om momenten van verlichting en ontlading mee te maken en om iemand te begeleiden bij het zetten van structurele stappen. De bege­leiding voelt voor mij niet zwaar, mijn insteek is om op een speelse, ontspannen en soms vrolijke manier bij te dragen aan heling.

 

 

Aanpak

In een therapietraject zet ik zowel intuïtieve als resultaatgerichte interventies in. Ik sluit vaak aan bij wat zich aandient en tegelijk stuur ik in het gesprek wel op wat me relevant lijkt. Dat combineer ik met een praktische aanpak met handvatten (en huiswerk) om concreet aan ander gedrag te werken.

Als er sprake blijkt te zijn van een ontwikkelingstrauma of shock trauma zet ik lichaamsgerichte traumatherapie en EMDR in. De combinatie daarvan maakt het erg krachtig. Daarnaast put ik uit een breed scala van methodieken en oefeningen, wat in jouw situatie maar het beste past. Jouw traject staat steeds centraal.

 

In trauma gaat het over gewond zijn, over de hapering tussen gevoel en bewustzijn. Als trauma­therapeut, wil ik iemand helpen de wond verzorgen, hoe spannend ook, zodat het kan genezen. Mijn talent daarbij is om ver­binding te maken met de onderstroom van iemands pijn en van iemands zijn.

Door vanuit bewogenheid te fungeren als een spiegel word je geholpen met het erkennen wat er is en dat het er mag zijn. Dat geeft vervol­gens meer verbinding tussen het gevoel en bewustzijn, waar de verbinding juist tussen verbroken was. Wat dan al een begin van heling is.

 

 

Doel

Het is niet gek waar je mee loopt. Als ervaren begeleider bied ik je erken­ning, verheldering en humor. Zodat je het spoor (her)vindt met meer zelfvertrouwen, rust, balans, energie, ruimte en plezier in je werk en leven.

 

Kortom, als je op zoek bent naar een therapeut die...

o    je wil helpen onderliggende patronen te herschrijven

o    je gedrag kan verbinden met je missie en met zingeving

o    een praktische aanpak met concrete stappen voorstaat

o    die je ruimte en erkenning biedt

o    toegankelijk is en die je makkelijk in vertrouwen neemt

o    met humor de zaak zo nu en dan wat lichter kan laten schijnen

o    je helpt overweldigende gebeurtenissen een plek te geven

o    een analytische denkwereld kent en met empathie kan verbinden

neem dan eens contact op voor een vrijblijvende intake.


In een intakegesprek kun je kijken of het klikt en wat ik voor je kan betekenen. Mocht je dan niet verder willen of als ik reden zie om je door te verwijzen, dan is de intake kosteloos. Wil je wel verder, dan is dat het eerste gesprek.
Als een intake korter dan 48 uur voorafgaand aan de afspraak wordt afgezegd of verplaatst, worden er kosten in rekening gebracht.

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Wim

Opleidingen & registraties

Opleidingen
2020-2022  Traumatherapie - Atma Instituut
2021  EMDR - Takeoffsupport
2020  Teamcoaching - Boeii
2020  Een taal erbij - Systeemacademie
2019  Alexander Concept - Ander Leven
2017  Taal van het lichaam - Eerste verdieping
2014-2015  NLP Master Practitioner - Eerste verdieping
2012-2013  NLP Master - Eerste verdieping
2008-2009  Leergang coaching voor managers - School voor coaching
2005 
Communicatie, Interactie en Management­vaardig­heden - van Harte en Lingsma
Verder diverse communicatietrainingen.
Tenslotte ben ik zelf ook meerdere malen gecoacht en dat heeft me veel opgeleverd.

Beroepsverenigingen

Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO)
Vereniging van Christencoaches (VCC)Registraties

Specialisaties

Het te verwachten aantal sessies hangt sterk af van je vraag en voorgeschiedenis. De ervaring leert wel dat naarmate je dieper afsteekt je daar wel een groter aantal sessies voor nodig hebt.

De meest behandelde angsten in mijn praktijk:

 • Trauma
 • Burn-out en stress
 • Steviger in je schoenen staan
 • Contact met jezelf
 • Loopbaan

Tarieven

Voor particulieren:
€110,- (vrijgesteld van BTW) per gesprek van 60 minuten

Voor bedrijven en organisaties lever ik graag een offerte op maat.

Openingstijden

Maandag 8.00 -17.00
Dinsdag -
Woensdag 8.00 -17.00
Donderdag -
Vrijdag 8.00 -17.00
Zaterdag -
Zondag -

Praktijkfoto's

Ligging


Reviews Therapie & Coaching Delft

Hieronder staan reviews over Therapie & Coaching Delft - Wim

rating
Waardering van 5 uit 5
Op basis van 6 reviews

(Schrijf zelf een review)
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


I feel now more empowered

Wim has helped me to be more empathetic to myself and to others. During the sessions I discovered the power of understanding my emotions/feelings and the roots behind some of them. I feel now more empowered to do the things that I want to do with less stress.

| Delft | 30 mei 2024
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Wim is een gedreven coach die zijn vak verstaat

Wim is een gedreven coach die zijn vak verstaat.

Echt doelgericht op de persoon en alles uit de sessies halen, op een ontspannen wijze en in een rustige omgeving.

Zeer gevarieerde sessies, heb daar echt veel aan gehad.

| Delft | 4 apr 2024
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Wim is een kalme man die aandachtig luistert

Wim heeft mij geholpen om dichterbij de stap te komen om mijn (emeto)fobie te kunnen overwinnen/dit onder ogen te kunnen zien. Wim is een kalme man die aandachtig luistert, op de goede dingen doorvraagt die je aan het denken laat zetten en bovenal jou het gevoel geeft dat hij jou begrijpt.
Met de EMDR-methode hebben we de angsten van vroeger en van de toekomst behandelt en zonder enkele ervaringen die ik had met deze methode heeft dit mij verassend dichterbij mijn doel gebracht. Door middel van deze methode voelde ik de angsten letterlijk mijn lichaam verlaten.
Zeer dankbaar ben ik voor die paar sessies die mij hebben geholpen. Daarnaast neem ik zijn tips mee in het dagelijkse leven en pas ik de methodes toe als ik in een situatie beland van mijn angst.

| Maasland | 8 jun 2023
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik zal Wim altijd denkbaar blijven

Hallo allemaal!

Ik zal eerst ''kort'' wat over mezelf vertellen...
Ik strijd al bijna mijn hele leven met een altijd aanwezige angststoornis en een wisselvallige overgevoeligheid voor negativiteit triggers of soms simpelweg te veel prikkels, met periodes van heftige depressie als gevolg.

Dit heeft altijd als een rode draad door mijn leven heen gelopen en het vreselijk moeilijk gemaakt om mezelf te ontwikkelen tot volwassen man, of om überhaupt te functioneren in deze samenleving en om goede contacten te kunnen leggen en op te bouwen buiten de kleine groep mensen om me heen die ik in mijn jeugd wel heb toegelaten..

Toen ik jonger was dacht ik dat het normaal was om altijd bang of gespannen te zijn, zelfs wanneer er totaal geen reden toe was, over de jaren begon het me steeds duidelijker te worden dat dit niet normaal was en wat vervelender was dat dit niet iets was waar ik zomaar overheen zou groeien..

Je zou kunnen zeggen dat ik in die jaren obsessief gefascineerd ben geworden in het concept van zelf verbetering, ik heb tientallen boeken gelezen over zelf ontwikkeling zodat ik langzaam maar zeker kon begrijpen waarom mijn hersenen dachten op de manier zoals ze dat deden, wat kan ik doen om mijn denken om te draaien zodat ik degene kon worden die bepaalde hoe ik me voelde in plaats van dat ik een slaaf was van de wervelwind aan emoties die door mijn hoofd heen gingen, zelfs wanneer dat voor de buitenwereld nauwelijks zichtbaar was.

Ik denk ook dat ik inmiddels wel kan zeggen dat er veel te leren valt en dat het echt mogelijk is om meer controle te krijgen over de diepere emoties in je hoofd die soms onbereikbaar lijken en onmogelijk te veranderen.
Het heeft me uiteindelijk gemaakt tot de man die ik nu ben, en ik mag er zeker zijn..

Inmiddels ben ik van middelbare leeftijd, ik heb een goede baan die me uitdaagt en een fantastische relatie.....

Ik heb mijn eigen verwachtingen naar mezelf toe op alle fronten overtroffen,
ik durfde vroeger soms de deur niet eens uit om naar de winkel te gaan,
maar dat lijkt nu ze ver weg dat het bijna voelt of dat een ander persoon was
dan wie ik nu ben.. en in zekere zin klopt dat denk ook.

Maar toch was ik niet gelukkig.

Ik begon te geloven dat ik mezelf altijd moest blijven verbeteren, de strijdlust die mij ertoe aanzette om mezelf op te bouwen en waar ik veel aan heb gehad begon langzaam mijn nieuwe grootste vijand te worden.
Het feit dat ik mezelf en mijn emoties nooit 100 % onder controle zou krijgen,
dat de angst en gevoeligheid nog steeds ergens in mij zaten, diep verstopt achter lagen van aangeleerde controle zelfs al had ik er nauwelijks nog last van.

Het zou nooit goed genoeg zijn..

Dat is de reden dat ik in contact ben gebracht met Wim,
en dat is een heel verstandige keuze geweest..
Ik heb niet veel gesprekken gehad, maar het waren er genoeg.
Wat ik heel fijn vond aan Wim is dat hij het bijzondere talent bezit om helderheid te geven aan de chaos die soms in ons hoofd omgaat..

Hij luisterd oprecht en weet je ook te confronteren en uit te dagen op een fijne rustige manier waardoor voor mij al heel snel duidelijk werd wat het missende puzzel stukje was waar ik echt nog voor mocht vechten..
Voor mij was het gevoel om goed genoeg te zijn waar alles om draaide..
Niet dat ik de theorie daarachter zelf niet kon bevatten, maar ik had niet het outsider perspectief wat Wim mij kon geven, en niet de mogelijkheid om helder te zien waar ik mijn energie in moest steken..

Wim heeft mij geholpen om het punt te bereiken waarop ik durf te zeggen dat ik goed ben, niet perfect, maar goed genoeg.. En dat is voor mij intens waardevol....

Ik zal hem ook altijd dankbaar blijven.

Voor wie dit leest, ga ervoor, probeer je bloot te geven,
en hij zal je in de juiste richting sturen!

succes:)

Groetjes,

| Katwijk | 5 feb 2022
Vond je dit een nuttige review?
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Fijne sfeer, bruikbare tools

Wim heeft mij heel goed geholpen om bewuster om te gaan met gevoelens. Daarnaast krijg je door gesprekken te voeren en het doen van activiteiten inzicht van hoe je naar een probleem kijkt en wat je eraan kunt doen. Wim kan heel goed luisteren en stelt gerichte vragen die je aan het denken zetten. Kortom ik ben blij dat ik door de coaching van Wim een zetje in de goede richting heb gekregen

Fijne sfeer
Bruikbare tools
Zet je aan het denken

| Delft | 30 aug 2022
Vond je dit een nuttige review?
Toon meer reviews
rating
√ Ik raad deze therapeut aan


Ik beveel Wim van harte aan

Ik heb Wim ervaren als een heel prettig persoon. Tijdens de gesprekken voelde ik mij erg op mijn gemak, wat bijdroeg aan een vertrouwde omgeving. Wim is oprecht geïnteresseerd, heeft een warme persoonlijkheid en combineert dit met het stellen van de juiste, prikkelende vragen.

Hij is een ervaren coach en gebruikt verschillende methodieken en oefeningen, waardoor meerdere onderwerpen worden besproken.

In de coachingsgesprekken, heb ik concreet geleerd om grip te krijgen op negatieve gebeurtenissen/gedachtes. Het voelde als heel prettig om grip te krijgen op een negatieve ervaring/gedachte en hier vervolgens ook invloed op te kunnen uitoefenen.

Ik beveel Wim van harte aan, hij is een warme en betrokken coach!

| Delft | 1 feb 2022
Vond je dit een nuttige review?

Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht