Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Hypochondrie - forum lotgenoten


 

Lotgenoten hypochondrie

Heb je last van hypochondrie? Vind je het moeilijk om hiermee om te gaan?

Voor veel mensen lucht het op als ze hun verhaal opschrijven en delen.

 

  • Je kunt hier je hart luchten.
  • Je kunt de verhalen van lotgenoten lezen.
  • Je kunt reageren op de ervaringen van lotgenoten.

 

Ontdek hier de verhalen van andere mensen met hypochondrie en deel jouw eigen verhaal.

 


+ Mijn verhaal delen
Alle verhalen


Verhaal 1 - Constante ziektevrees die mijn leven beheerst

De eerste keer dat ik angst had voor een ziekte was toen ik een tiener was. Er was niet echt een aanleiding, maar ik was in paniek. De huisarts kon me toen geruststellen.

Toen ik in de twintig was overleed een familielid op jonge leeftijd en besefte ik dat je zomaar ziek kon worden. Wekenlang heb ik paniek gevoeld. Toen gebeurden er meer dingen in mijn omgeving. Mensen die ernstig ziek werden en dood gingen.

Sindsdien heb ik een constante ziektevrees die mijn leven beheerst. Bij ieder pijntje denk ik gelijk aan de meest erge ziektes. Ik ga dan ook op internet zoeken en kom allerlei ziektes tegen waarvan ik denk dat ik die dan mogelijk heb.


Anoniem

13
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:

Heb je ook daadwerkelijk klachten?


Vanders

Jouw reactie:Verhaal 2 - Ik voel paniek en angst opkomen en ben dan bang

Alles wat ik om me heen hoor over ziektes betrek ik op mezelf. Ik voel paniek en angst opkomen en ben dan bang. Dat gevoel neemt me als het ware over en ik heb geen grip meer over mezelf.

Het is nu zover dat als er op tv iets is over een ziektes ik gelijk weg zapp, zodat ik niet in mijn eigen draaikolk terecht kom.


sandra

1
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:

Hoi Sandra,

Ik herken dat helemaal!
Hier precies hetzelfde helaas..
Zo moeilijk !

Groetjes


Anne
Reactie:

Dag Sandra, wat herkenbaar!
Ik heb exact hetzelfde... zo frustrerend en zo vermoeiend :(((


Anja

Jouw reactie:Verhaal 3 - Hypochondrie begonnen na overlijden van mijn vader

Hallo allemaal,
Een paar jaar geleden is mijn vader overleden .
Hier is het allemaal begonnen.

Ik heb last van hypochondrie maar het probleem is ook dat ik daadwerkelijk gezondheidsklachten heb. Veel pijn in mijn hoofd benauwd gevoel last van maag en in verleden een te snelle schildklier , een eeuwige lymfeklier die soms heel erg opzwelt en soms maar een beetje.

Last van mijn lichaam aan de kant van de gezwollen lymfen zoals jeuk spierpijntjes etc. Last van gewrichten en altijd moe. Geen alcohol kunnen verdragen regelmatig last van schimmelinfecties.

Dit alles is niet niks maar het zijn allemaal vage klachten en de meeste gaan wel weer over behalve de gewollen lymfe die blijft steeds terugkeren.

Ik word helemaal gek van angst gemiddeld 4x per dag denk ik aan kanker. Mijn bloed is al heel vaak getest en altijd zijn de uitslagen goed op de schildklier na. Ik ben heel bang dat ook als ik niet ziek ben ik mezelf ziek denk.

Ik weet niet zo goed of het zin heeft om dit alles op te schrijven en of dit forum leeft maar ik word de laatste tijd steeds gekker en mag gelukkig over 4 weken naar een psycholoog.

Groetjes


Vanders

1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Verhaal 4

Hoi allemaal ik ben 61 jaar en al vanaf mijn jeugd last voor angst voor ziektes, ze mogen alles met me doen kwa onderzoeken of operaties maar de angst dat ze wat vinden (kanker) in mijn dagelijks leven is dit echt verschrikkelijke soms weken geen last dan weer 2 maanden achter elkaar en steeds maar geruststelling vragen aan artsen of onderzoeken vragen nu weer druk boven in het hoofd al 2 weken dus denk ik ook weer dat er wat in mijn hoofd zit , en ik weet zelf wel dat het ook stress kan zijn , op mijn werk gaat het niet zo heel lekker dus daar kan het ook aan liggen , word er doodongelukkig van , maar we moeten ons zelf helpen een ander kan dat helaaas niet .

Anna

Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Voeg zelf een verhaal toe


Wil je ook je hart luchten?


+ Mijn verhaal delen
© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacyverklaring | Login |