Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Hypochondrie - forum lotgenoten


 

Lotgenoten hypochondrie

Heb je last van hypochondrie? Vind je het moeilijk om hiermee om te gaan?

Voor veel mensen lucht het op als ze hun verhaal opschrijven en delen.

 

  • Je kunt hier je hart luchten.
  • Je kunt de verhalen van lotgenoten lezen.
  • Je kunt reageren op de ervaringen van lotgenoten.

 

Ontdek hier de verhalen van andere mensen met hypochondrie en deel jouw eigen verhaal.

 


+ Mijn verhaal delen
Alle verhalen


Verhaal 1 - Constante ziektevrees die mijn leven beheerst

De eerste keer dat ik angst had voor een ziekte was toen ik een tiener was. Er was niet echt een aanleiding, maar ik was in paniek. De huisarts kon me toen geruststellen.

Toen ik in de twintig was overleed een familielid op jonge leeftijd en besefte ik dat je zomaar ziek kon worden. Wekenlang heb ik paniek gevoeld. Toen gebeurden er meer dingen in mijn omgeving. Mensen die ernstig ziek werden en dood gingen.

Sindsdien heb ik een constante ziektevrees die mijn leven beheerst. Bij ieder pijntje denk ik gelijk aan de meest erge ziektes. Ik ga dan ook op internet zoeken en kom allerlei ziektes tegen waarvan ik denk dat ik die dan mogelijk heb.


Anoniem

13
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:

Heb je ook daadwerkelijk klachten?Jouw reactie:Verhaal 2 - Hypochondrie begonnen na overlijden van mijn vader

Hallo allemaal,
Een paar jaar geleden is mijn vader overleden .
Hier is het allemaal begonnen.

Ik heb last van hypochondrie maar het probleem is ook dat ik daadwerkelijk gezondheidsklachten heb. Veel pijn in mijn hoofd benauwd gevoel last van maag en in verleden een te snelle schildklier , een eeuwige lymfeklier die soms heel erg opzwelt en soms maar een beetje.

Last van mijn lichaam aan de kant van de gezwollen lymfen zoals jeuk spierpijntjes etc. Last van gewrichten en altijd moe. Geen alcohol kunnen verdragen regelmatig last van schimmelinfecties.

Dit alles is niet niks maar het zijn allemaal vage klachten en de meeste gaan wel weer over behalve de gewollen lymfe die blijft steeds terugkeren.

Ik word helemaal gek van angst gemiddeld 4x per dag denk ik aan kanker. Mijn bloed is al heel vaak getest en altijd zijn de uitslagen goed op de schildklier na. Ik ben heel bang dat ook als ik niet ziek ben ik mezelf ziek denk.

Ik weet niet zo goed of het zin heeft om dit alles op te schrijven en of dit forum leeft maar ik word de laatste tijd steeds gekker en mag gelukkig over 4 weken naar een psycholoog.

Groetjes


Vanders

3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Verhaal 3 - Ik voel paniek en angst opkomen en ben dan bang

Alles wat ik om me heen hoor over ziektes betrek ik op mezelf. Ik voel paniek en angst opkomen en ben dan bang. Dat gevoel neemt me als het ware over en ik heb geen grip meer over mezelf.

Het is nu zover dat als er op tv iets is over een ziektes ik gelijk weg zapp, zodat ik niet in mijn eigen draaikolk terecht kom.


sandra

1
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:

Hoi Sandra,

Ik herken dat helemaal!
Hier precies hetzelfde helaas..
Zo moeilijk !

Groetjes


Reactie:

Dag Sandra, wat herkenbaar!
Ik heb exact hetzelfde... zo frustrerend en zo vermoeiend :(((


Reactie:

Ik zit ook met dezelfde angsten. Angst voor de dood en vooral voor kanker. Mijn overgrootopa, opa en oom zijn eraan gestorven en veel naasten hebben het gehad. Na mijn vakantie ben ik erg ziek geworden en voel me nog steeds ziek. Ik ben twee keer naar de spoed geweest door paniekaanvallen.

 

En vaak naar de dokter geweest. Allemaal zeggen ze dat ik gezond ben en niks heb. En dat het na symptomen zijn van een virus die ik heb opgelopen. 2,5 later zit ik nog steeds met angst en paniekaanvallen. Elke dag huilbuien, kan niet fatsoenlijk eten en voel overal pijn. Pijn door de spanning waarschijnlijk en de zware huilen. Gisteren ben ik voor het eerst agressief geworden, niet naar mijn omgeving maar naar spullen toe.

Ik heb het gevoel dat ik helemaal aan het doordraaien ben. Van de ene dag op de andere ben ik ongelukkig geworden. Niks boeit me meer, want ik ga toch “dood”. En dat doet me veel pijn, want ik heb een mooie familie, ben pas getrouwd en heb pas een huis gekocht. Voordat ik ziek werd wilde we aan kinderen beginnen. Ook dat lukt me niet meer. Kan van niks genieten.

 

Elke dag word ik wakker met de gedachte waarom? Waarom nog een dag leven in een nachtmerrie. De zelfmoordgedachtes lopen ook helaas op.

Ik weet niet wat ik moet doen. Ik zou heel graag met iemand willen praten of ontmoeten die hetzelfde probleem heeft. Wie wilt me helpen?

Groetjes,Jouw reactie:Verhaal 4 - Al vanaf mijn jeugd last van angst voor ziektes

Hoi allemaal ik ben 61 jaar en al vanaf mijn jeugd last van angst voor ziektes, ze mogen alles met me doen kwa onderzoeken of operaties maar de angst dat ze wat vinden (kanker) in mijn dagelijks leven is dit echt verschrikkelijke.

 

soms weken geen last dan weer 2 maanden achter elkaar en steeds maar geruststelling vragen aan artsen of onderzoeken vragen nu weer druk boven in het hoofd al 2 weken dus denk ik ook weer dat er wat in mijn hoofd zit ,

 

en ik weet zelf wel dat het ook stress kan zijn , op mijn werk gaat het niet zo heel lekker dus daar kan het ook aan liggen , word er doodongelukkig van , maar we moeten ons zelf helpen een ander kan dat helaaas niet .


Anna

1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Verhaal 5 - Al meer dan 15 jaar pijn in mijn bovenbuik

Ik heb al meer dan 15 jaar pijn in mijn bovenbuik. Elke dag. Als ik vet eet wordt het erger en zo krijg ik van steeds meer voedsel last. Ik denk zelf al jaren dat het mijn galblaas is. Ben heel erg bang dat ik geopereerd moet worden.

 

Er zijn al tal van echo"s en bloedonderzoeken geweest maar vinden niets. Zes jaar geleden ben ik bij een internist geweest maar ook na scan en darmonderzoek geen diagnose.(behalve dan dat het pds zou zijn, daar val je onder wanneer ze niets vinden in je buik))

 

Ik ben daarna wel weer met de zelfde klacht bij de huisarts geweest maar zij stuurde mij naar fysio haptonoom. Ze gebruikte ook het woord hypochonder.

 

Ik kan zelf niet geloven dat het niets is en dat het door de angst komt. Ik zou wel willen maar ben geen dag zonder klachten. Ben niet bang dat het kanker is en ben verder ook nooit ziek (of denk ik daar aan)


Marijan

1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Voeg zelf een verhaal toe


Wil je ook je hart luchten?


+ Mijn verhaal delen
© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacyverklaring | Reviews | Login |