Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Hartkloppingen en verhoogde hartslag

Pff ik zit nu al tijdje met chronische hyperventilatie. Na de juiste medicatie te vinden ( dacht ik ) had ik eindelijk beterschap. Bijna alle symptomen waren verdwenen ( hartkloppingen, verhoogde hartslag, hoofdpijn, duizeligheid, steken of druk op de borstkas, trillingen, …)
Nu sinds 2 weken elke avond hartkloppingen terug, dan meet ik eens mijn hartslag en zit ik soms aan 120 slagen per minuut.. en dit altijd in rust. Overdag als ik bezig ben heb ik er eigenlijk weinig last van. Is telkens als ik in rust zit. Omdat ik er dan ook minder aan denk of mee bezig ben waarschijnlijk.. iemand die zich hierin herkent en die hier ook last van heeft s’avonds?

Kelly
22-04-2024
laatste reactie: 26-04-2024

1
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Heb ik ook gehad en soms komt het nog wel eens terug in rust. Advies van de psycholoog was om toch een beetje bezig te zijn om zo niet aan je lichamelijke ‘klachten’ te hoeven denken. Het helpt natuurlijk wel, als je in rust ben dan ben je je bewuster van alles wat je in je lichaam voelt. Maar het kan niet de bedoeling zijn dat je continu bezig moet zijn om je goed te voelen.

Je moet er een beetje een balans in zien te vinden

Rik
25-04-2024
Reageer:
Hyperventilatie komt vaak voor als post Covid klacht. Ik heb het zelf ook al 4 x gehad in lange periode ( weken,maanden) na elke covid besmetting. Telkens mijn hart laten controleren en alles was steeds in orde. Het is niet evident om je gedachten te verzetten wanneer je hart zo raar doet en alles begint te draaien.. maar het helpt idd wel degelijk om je gedachten te proberen verzetten. Ik ga bijvoorbeeld bij een ferme aanval gaan wandelen.. ik zet door en denk dan dat IK baas ben over mijn lichaam, en geen virus! Ben het eerlijk gezegd ook zó beu .. wil me gewoon terug fit en actief voelen. Ps: vaak zijn mensen met hyperventilatie ook wel wat meer angstig in hun denken.. zeker geen dr Google gebruiken🤕

Sofie
26-04-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |