Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Hyperventilatie - forum lotgenoten

 

Lotgenoten hyperventilatie

Heb je last van hyperventilatie? Vind je het moeilijk om hiermee om te gaan?

Voor veel mensen lucht het op als ze hun verhaal opschrijven en delen.

 

  • Je kunt hier je hart luchten.
  • Je kunt de verhalen van lotgenoten lezen.
  • Je kunt reageren op de ervaringen van lotgenoten.

 

Ontdek hier de verhalen van andere mensen met hyperventilatie en deel jouw eigen verhaal.

 

Overzicht verhalen+ Mijn verhaal delen

Alle verhalen


Chronische hyperventilatie (Verhaal 311)

Hallo,

Ik heb de diagnose gekregen van chronische hyperventilatie. Ik had allerhande klachten zoals pijn op de borst, benauwd gevoel, duizelig, hartkloppingen.. en uiteindelijk kwamen de paniekaanvallen er nog bij.. Nu heb ik medicatie en zijn de paniekaanvallen stuk minder en de klachten op zich ook maar nu zit ik met iets heel lastig. De laatste weken zit ik zo met een trilling op de borst, net alsof mijn hart fibrileert. Ik ben hiervoor naar de cardioloog geweest en zij hebben niets gezien. Dokter zegt dat dit door de hyperventilatie komt, alsook de kinesist want ik doe nu ook ademhalingskine. Ik word gek van die trilling en word er s’nachts wakker van. Ik controleer dan ook mijn hartslag en die is altijd normaal. Meestal rond de 65 a 75 slagen per minuut. Soms kan dat eens aanlopen tegen de 90 maar dit is zeer zelden. Iemand dit die trilling herkent?

Kelly
27-01-2024
laatste reactie: 26-02-2024

2
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Die trillingen heb ik ook sinds een week of twee. Net als jij word ik er ook ‘s nachts wakker van en meet ik mijn hartslag. De hartslag is altijd normaal. Dat is echt van de stress. Ik stel vast dat het veel minder is als ik zo niet meer gespannen ben.

Mila
26-02-2024

Jouw reactie:Linkerneusgat dicht hartkloppingen overslagen (Verhaal 310)

Lieve lotgenoten ik wil graag wat vragen want kom er zelf niet uit met mijn arts. Wat zijn mijn symptomen?

Ik krijg soort aanvallen per dag dit zijn mijn symptomen

Linker neusgat gaat dicht
Linker oog erg droog
Hartoverslagen alsof ik in een achtbaan zit
Hartkloppingen
Vermoeiend hele dag door
Lijkt alsof ik even niet adem moet elke keer op mijn ademhaling letten

Herkent iemand een van deze symptomen ? Denk dat ik namelijk last heb van hyperventilatie

Es
24-01-2024
laatste reactie: 24-02-2024

3
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hoi es...ik heb precies hetzelfde
Hoort bij hyperventilatie
Probeer er geen aandacht aan te besteden
Dan word het minder
Sterkte
Groetjes lientje

Lientje
24-02-2024

Jouw reactie:Het gevoel in de brand te staan (Verhaal 53)

Hallo allemaal. Ik ben Felicia en moeder van 2 kindjes. 1 van 5 en 1 van 1. Nadat vorig jaar mijn moeder overleden was heb ik best wel een heftige verwerkingsperiode gehad waarbij ik helaas toch niet alles verwerkt blijk te hebben. Nu laatst er een acute buikpijn ontstond en het bleek dat ik galstenen had heb ik 2 weken in een noodmodus geleefd. Mijn lichaam heeft in 1 week tijd meer dan 6 soorten medicatie moeten verwerken zoals morfine en maagbeschetmers omdat de huisarts dacht dat ik last had van maagzuur. Ik had een algeheel gevoel van in de brand staan. En het ergste waar het in de brand stond was me gezicht. Ik dacht eerst dat het allemaal te maken had met de galstenen... nu moest ik geopereerd worden en heb ik heel veel angst gehad voor de narcose.. ik ben dan ook slecht de narcose ingegaan. Toen de galsteen verwijderd was zijn de klachten helaas gebleven. Ik slaap niet meer goed en heb de hele dag het gevoel van in de brand staan vooral in me hoofd waarbij de hitte ook lijkt weg te komen uit de oren ... ik ben hiermee naar de huisarts gegaan ... bloed was goed saturatie zat op 97 en bloeddruk ook prima. Hartslag iets wat versneld. De huisarts denkt dat het iets te maken kan hebben met hyperventileren ... zijn er mensen die dit toevallig herkennen ? De hele dag het gevoel alsof je hoofd in de brand staat ? ... het word heel vervelend namelijk ik loop er nu al 3 weken mee ... slaap slecht en functioneer slecht ... ik word in de nacht ook wakker van de hitte aanvallen in het hoofd ... ik merk aan mezelf dat ik hier bang en onzeker van word ik ga dan dingen opzoeken op het internet .. en helaas kom je dan al snel bij Corona... zo dus ook een tijdje gedacht dat ik dat misschien wel had maar ik ben 2x negatief getest. Is er iemand die zich in deze klachten herkent?

-koude handen en voeten
-gevoel alsof je hoofd/oren in de brand staan
-gevoel van brandend maagzuur / reflux
-gevoel van branden achter het borstbeen
-tintelende handen
-wazig zien na lang kijken naar de tv
-moeilijk weer in de normale modus kunnen komen
-slapeloze nachten aanvallen in de nacht
-veel borrelende geluiden vanuit de onderbuik.

Ik probeer met ademoefeningen en tegen mezelf te praten dat er niks aan de hand is om de aanval weg te krijgen. Maar dit lijkt niet te lukken ...

Felicia
> 2 jaar geleden
laatste reactie: 23-02-2024

9
8
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ja ik herken het in brand staan. Ik word vaak in de nacht wakker met een kramp in de bovenbuik. Mijn huid van de buik, borst, bovenramen en nek branden zo ook een branderig gevoel in de darmen, slokdarm, tong en lippen. Ik kan vaak opvliegers hebben (maar ja ik zit ook in de overgang) tijdens een aanval. Ik tril erg erna.


Helma
> 2 jaar geleden
Reactie:
Ik herken ook het in de brand staan van je huid, of een soort kou gevoel. En dichtgeknepen keel met steken. Probeer alleen met je buik te ademen en afleiding zoeken. In het nu leven werkt namelijk het beste dmv afleiding.

Man
> 2 jaar geleden
Reactie:
Wat toevallig, ik heb er de laatste paar nachten ook last van (niet zo zeer overdag) maar vooral s'nachts inderdaad , het gevoel van in brand staan. Mijn huisarts dacht ook aan Corona (testen negatief) en verder zit ik ook in de beginnende overgang. Het kou gevoel heb ik in 1 arm en schouder wat een zenuwbeklemming kan zijn. Maar brandend gevoel tussen schouderbladen kan heel goed van Hyperventilatie zijn. En inderdaad afleiding helpt meestal.

Ivon
> 2 jaar geleden
Reactie:
Ja gevoel in brand staan ken ik ook. Dat kan komen van antidepressieva

Anoniem
03-04-2023
Reactie:
Ik heb het ook al een paar jaar en ben radeloos.

H Gorter
12-04-2023
Reactie:
Hey, ik herken je verhaal precies! Heb je toevallig hierbij ook een hogere hartslag bij inspanning. Ik merk bijvoorbeeld dat ie met traplopen al snel naar 150 stijgt… hij zakt daarna wel meteen weer terug. Maar maak me er zo druk over ..

Kimberly
24-06-2023
Reactie:
Ik heb er veel last van gehad tijdens de eerste weken van start antidepressiva. Nou heb ik soms nogsteeds een branderig dof tintels gevoel over me rug armen nek en borst , maar dit komt door paniekaanvallen.

Ik kreeg na 2 maanden gebruik antidepressiva toch weer last van de buik klachten ook vooral nachts ( brandend maagzuur , reflux , branderig gevoel slokdarm keel) ik heb een tijd omeprezol bij me antidepressiva gekregen na een week hielden deze klachten gelukkig weer op.

Anoniem
11-07-2023
Reactie:
Dit herken ik zo. Ik ben zelf bang voor straling. Er zijn zoveel stralingen overal tegenwoordig. Van mobiele telefoons tot de nieuwe straatlantaarns aan toe. Het is zo eng. Ik heb dat gevoel dat ik in brand staat. Mijn haar breekt af. Ik slaap slecht. Moedeloos wordt je ervan

Teresa
23-02-2024

Jouw reactie:Uit het niks (Verhaal 326)

Dagen lang gaat het goed en dan ineens krijg ik het plotseling ijskoud, rillingen over mijn gehele lichaam maar ook een branderig gevoel rond de liezen, navel. Ik snap de chv niet meer hoor. Elke keer komt het op verschillende manieren terug. Dan in de vorm van adrenaline, dan ineens op een angstige manier, en dan op de sluwe manier… alleen maar omdat ik waarschijnlijk een beetje verkeerd ademhaal, ik weet het niet

Anoniem
23-02-2024

Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:symptomen bij rust (Verhaal 317)

Bij wie komen de symptomen van onwel voelen, geeuwen, het koud krijgen, druk in de buikstreek ...ook meestal voor tijdens bv rustig tv kijken ? Ik moet heel hard oppassen dat ik op den duur rustige momenten niet ga vermijden uit angst om me dan plots uit het niets zo onwel te voelen. Ik probeer het weg te ademen, maar blijf mezelf dan de rest van de avond zo gefocusd voelen over hoe ik mij voel, dat ik niet meer geniet van het rustige moment :-(

Anoniem
01-02-2024
laatste reactie: 18-02-2024

3
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ja dat is juist het moeielijkste ervan..
In rust komen de klachten juist omhoog en dan voel je alles ook beter. Erg naar is dat. Heb het jaren lang niet onder controle kunnen krijgen. Inmiddels wel maar nog steeds nog wel eens onrustig tijdens stil zitten

Anoniem
04-02-2024
Reactie:
Ik herken dit heel goed. Dit is chronische hyperventilatie. Ondanks dat je denkt dat je ontspannen bent komt dat op.
Soms denk ik nu valt mijn hart stil. Het begint in de maag-borstreeks en gaat omhoog naar mijn keel, meestal was dat vroeger het geval, nu blijft het hangen ter hoogte van mijn borst. Ik heb het jaren geleden heel erg gehad, heb toen een goeie therapeut met hyperventilatie ervaring had geraadpleegd. Van de 1e consultatie voelde ik iets van me afvallen. Ademhalingstechniek toepassen, paar keren per dag enkel minuten, zonder aan iets anders te denken.
Je hebt geen arts nodig voor je klachten zei hij, je hebt chronische hyperventilatie...en dat heeft wel 100 verschillende symptomen. Ik ben daar vlot van af geraakt.
Die mens is jammer genoeg op pensioen, dus is het nu een ander therapeut want vorig jaar had ik het heel moeilijk door ernstige problemen, die diep op me ingewerkt hebben. Dat is ook helemaal goed gekomen. En nu heb ik weer last van dat akelige gevoel, ik weet dat ik me zorgen maak over mijn maag, die ook van alles doet wat het niet moet, en waardoor ik die angst ik mezelf cultiveer, soms denk ik het gaat grondig mis met mijn maag, ik heb waarschijnlijk maagkanker....en dan denk ik het is mijn hart. Ik heb matige verkalking in een van de hoofdaders, en normaal gezien zou ik eindejaar afspraak hebben met cardioloog maar dat werd uitgesteld door hem, en zo moest ik langer wachten, en door de ongerustheid of het nu mijn hart is of niet, blijft die hyperventilatie duren. Eens ik gerustgesteld wordt, zal dat snel beteren maar nu. Zelfs in de meest ontspannen momenten heb ik het. Belangrijk is dan je ademhaling doen, niet panikeren, het aanvaarden en laten overgaan. Dat is goeie raad geweest van die therapeut.
Het beste met jullie

Christine
18-02-2024

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delenUitval door hyperventilatie (Verhaal 325)

Een paar weken geleden liep ik in de winkel en ineens uit het niets voelde ik aan de rechterkant van mijn gezicht en mijn hele arm/hand een slapend doof gevoel, het was heel erg aan het tintelen alsof ik er op had gelegen. Ik probeerde mijn hand omhoog te doen en dat lukte moeizaam. Ik voelde aan mijn hand en dat voelde doof. Dat duurde bij elkaar ongeveer 30 seconden denk ik. Ik ben bekend met angst en paniek klachten , en hyperventilatie terwijl ik dit niet echt door heb. Omdat ik dit nooit eerder had meegemaakt en mij zorgen maakte ben ik naar het ziekenhuis gegaan. Daar zeiden ze dit is hyperventilatie ( ook omdat mijn co2 op 100% zat , icm migraine). Ik zelf was eigenlijk bang dat ik iets van een tia had. Omdat het ineens kwam opzetten ( had wel wat angst en hoofdpijn van te voren) , maar het trok ook zo ineens weer weg. Omdat ik er toch mee blijf zitten zoek ik hier herkenning in. Hebben jullie dit ook wel eens meegemaakt?

Anoniem24
17-02-2024
laatste reactie: 18-02-2024

1
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Heeft niemand hier ervaring mee?

Anoniem24
18-02-2024
Reactie:
Ik herken het wel een beetje..
ik blijf meestal uit de drukte anders krijg ik een paniek aanval/angst (en ben dan heel erg prikkelbaar doordat er zo veel beweging is) en dan bij de acute paniek aanval krijg ik tintelingen of zware ledermaten, ook in het hoofd..gevoel van verdoving is dan ook herkenbaar.

Maakt u zich erg druk voordat je iets moet gaan ondernemen?
Want ik herken me er wel in..
ik pieker van te voren.. dadelijk daar heen.. ‘onee, wat als het druk is?” En dan krijg spanningshoofdpijn die langzaam wel eens heel erg kan worden (tot bonzen aan toe) Maar dus ook tintelingen, prikjes, of ineens trillen, slapende been..ook een verdoofd gevoel gehad in mijn rechter gezicht, 1 keer.. ook hier werd het op een mix van hyperventilatie/migraine gegooid. Achteraf was was ik zo erg aan het kaakklemmen dat ik daardoor steeds hoofdpijn kreeg en last van een zijde van mijn gezicht..
Ik heb te veel stress in ieder geval..
Vaak drukmaken om niks..of als ik iets moet ondernemen.. niet leuk in ieder geval. Ik kijk heel erg op naar mensen die er helemaal niks om geven pff had ik dat maar.

Geen idee als je hier iets aan hebt. Maar u weet in ieder geval dat u hyperventileerd…

Anoniem
18-02-2024

Jouw reactie:Schok/ademstilstand door chv (Verhaal 321)


Wanneer chronische hyperventilatie een piek bereikt dan wordt er te veel koolzuurgas afgeblazen. Het lichaam reageert daarop met het stokken, of stilzetten van de ademhaling. In die tijd brengt het lichaam de hoeveelheid koolzuurgas in ieder geval weer een beetje op peil.

(Heb het toch maar even opgezocht want ik vind dit best wel beangstigend)

Bij chronische hyperventilatie is er namelijk continu sprake van te lage hoeveelheden koolzuurgas in het lichaam. Dat veroorzaakt dat een stokkende ademhaling blijft voorkomen. Wanneer de ademhaling even stokt heeft het lichaam de gelegenheid om de hoeveelheid koolzuurgas weer een beetje op peil te krijgen.

Ik heb hier wel eens om de zoveel tijd last van, is dit meschien herkenbaar voor iemand? Soort disfunctioneel ademhalen door chv en dat het ooit wel eens stokt of stil gezet word zoals het hier beschreven staat, lijkt ook wel eens op een stroomstoot vanuit het middenrif.

hoe gaan jullie er mee om? Ik krijg het als ik eindelijk in een rust modus zit.. en dan moet ik weer bewegen van de angst pfff houd ook nooit op dit. (Heb wel dagen dat ik ineens heel veel adrenaline heb, opgejaagd gevoel enzo) mijn lichaam lijkt dit zelf te doen en heb geen controle over mijn lichaam :-(

anoniem
12-02-2024
laatste reactie: 18-02-2024

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
En nu tril ik weer door heel mijn lichaam alsof op de noordpool sta. Mijn hyperventilatie aanvallen zijn elke keer anders, of een zware paniek aanval dat erg lang aanhoud en ik echt het gevoel heb dat ik doodga, of ik krijg het in een vorm van een hoge adrenaline boost (niet het gevoel van doodgaan) maar wel flinke emoties die plotseling uitbarsten met woede en vanalles. Herkenbaar voor iemand? Word hier zo moe van, zit al bijna 4 jaar in deze circel. Eerst gaat het maanden goed en ineens gaat de bom weer af en het is er weer. Nog ff en ik moet huilen want is dit naar!!!

Anoniem
12-02-2024
Reactie:
Ik heb dit regelmatig en al heel veel jaren. Sommige periodes al wat feller dan andere.
Het blijft akelig.
Al bij verschillende artsen gezegd maar ze reageren er weinig over…

Nadia
18-02-2024

Jouw reactie:Welke pijn bij hyperventilatie in de armen? (Verhaal 308)

Welke pijn kan je hebben in je armen bij hyperventilatie of CHV?
Kan dit in beide armen zijn of alleen in je linkerarm?

Anoniem
23-01-2024
laatste reactie: 17-02-2024

3
4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ben mij is het verschillend..dan rechts dan links dan weer tussen de schouderbladen dan de boven arm (zeurend) dan ineens de pols of zelfs de hand.. en soms ook tintelingen erbij of kramp. Als het goed is als je op je bovenrug drukt of onder de armen kun je ook een soort pijn voelen

anoniem
25-01-2024
Reactie:
Je kunt het in beide armen hebben, maar wat het meeste voorkomt is de linkerarm. Daarom zijn mensen vaak bang omdat ze denken aan een hartaanval

Anoniem
14-02-2024
Reactie:
Jaa pff ik had dit dus gisteren avond, gewoon rustig in de zetel aan het zitten kreeg ik een heel erge pijn in mijn linkerarm ik was zo bang, ik ging opzoeken was het iets met mijn hart… verschrikkelijk heel de nacht aan liggen denken hoe meer ik dacht hoe meer pijn het deed, de pijn ging ook weg en kwam terug wat ook een symptoom is van een hartaanval niets kon me gerust stelle, nu is de pijn ook nog aanwezig maar minder heftig.. hebben nig mensen dit? Ik ben 21 jaar …

Anoniem
17-02-2024
Reactie:
Mijn doktor heeft me ooit wel eens gerustgesteld, ik had savonds pijn in de arm maar ook bij de hartstreek, vervolgends toch maar gebeld.

Hij zei me toen, savonds komt van de maag.
schijnbaar kwamen er geregeld mensen binnen, vooral savonds en snachts, en al die keren was het stress, hyperventilatie en maagzuur, maagproblemen (kan ook naar de arm uitstralen ook als je het niet doorhebt) en chv-maagproblemen gaan vaak samen, sindsdien heb ik dat uit mijn hoofd gezet anders zat ik er nog steeds mee, echt een hele fijne spontane arts. en de pijn nam vlug af na rust en gerustelling. Tenzij ik weer hyperventileer (soms onbewust) dan verzuren mijn spieren ook dus in de arm, armen, en dat kan echt pijn doen.. alsof de spieren strak getrokken worden, en kramperig.

Probeer rustig te blijven en probeer het uit je hoofd te zetten, als je er toch ongerust over bent ga dan gewoon eens naar je huisarts.. als je te lang met angsten,ongerustheid blijft doorlopen kan het veel erger worden..
Mvg

anoniem
17-02-2024

Jouw reactie:Pijnlijke steken hartstreek (Verhaal 324)

Na vele onderzoeken gedaan te hebben is het overduidelijk dat ik dus chronische hyperventilatie heb. Ik had vooral eerst last van een benauwd gevoel, nadien kwam er de hoofdpijn, duizeligheid, hartkloppingen, hoge bloeddruk bij, pijnlijke venijnige steken hartstreek, meeste van de symptomen zijn vrijwel weg door dat ik nu deanxit neem. Enkel de steken. Die zijn soms zo erg dat ik echt panikeer dat het mijn hart is, terwijl ik een volledig onderzoek heb gehad en de cardioloog mijn verzekerde dat die steken niet van het hart komen. Maar die zijn soms zo venijnig amai.. Dokter zegt dan neem een pijnstiller. Iemand die ook die pijnlijke steken heeft? En wat doen jullie ertegen?

Kelly
14-02-2024
laatste reactie: 17-02-2024

1
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Lieve mensen jullie moeten echt geen bang hebben van deze klachten waarom omdat ik zelf dit allemaal heb oorsuisen spierpijn niet kunnen ademen maag en darm brok boeren warm zuur ik heb gewoon alles wat je kunt op noemen dit heet angst voor de angst dat je iets hebt ik kan jullie verzekeren dat dit onder controle kan als je even na denkt ik raad je het boek aan van hyperventilatie ontmaskerd aan van chris lenaerts ze heeft zelf de ziekte beeld mee gemaakt en is voledig klacht vrij ze is zelfs een zelstandige kinesiterapeut geweest en zelf heel veel klachten gehad en deze boek heeft mij inorm geholpen ik had gewoon zoveel klachten en dat alleen omdat ik zoveel angst had geloof me lieve mensen jullie gaan echt je ogen open trekken waarom jullie u zo voelen dikke kus allemaal

Anoniem
15-02-2024
Reactie:
Hey kelly, wat je hier vertelt is heel herkenbaar. Zelf zit ik er al voor een lange tijd in..
het is begonnen sinds ik een paniekaanval heb gehad een aantal jaren terug en sinds dien adem ik zo ineens spontaan verkeerd en het lukt niet meer om goed te ademen.. als ik bijv ademhalingsoefeningen doe via de buik-middenrif dan reset mijn lichaam dat door een ademstop en adem ik weer vanuit de borstkas. De steken heb ik ook gehad (een poosje niet meer) ook vlak bij het hart of het hart zelf. Nooit na laten kijken maar ja.. ik leef nog steeds na 5 jaar😅 de maag zit vlak onder het hart, steken kunnen daar wel in voorkomen... En natuurlijk door chv..
probeer rustig te blijven ook al is dat heel moeielijk! En ja doktors met hun pijnstillers.. altijd hetzelfde helaas. Heb dat vaak meegemaakt.

anoniem
16-02-2024
Reactie:
Hoi Kelly, heel herkenbaar die steken, daar heb ik ook regelmatig last van. Volgens de cardioloog die mij heeft onderzocht is er niets aan de hand, maar telekens als het gebeurt ben ik van de leg. Zo vervelend!

Ans
17-02-2024

Jouw reactie:Hyperventilatie neemt heel mijn leven over (Verhaal 323)

Sinds ongeveer een groot jaar zijn de klachten begonnen,extreme vermoeidheid,kortademig,pijn in de hartstreek,hoge bloeddruk,verlammingsverschijnselen,angst voor de dood en dat vooral als ik moet gaan slapen,tintellende handen en voeten enz....
Mijn psycholoog had mij al meermaals gezegd dat ze dacht dat ik chronische hyperventilatie had.
Eind oktober kreeg ik een luchtwegeninfectie en ben ik verschrikkelijk ziek geweest,ik had ook heel taaie slijmen en enorme aanvallen van verstikkingsgevoel.
Ik heb dan halfweg november een test laten doen voor chronische hyperventilatie en was overduidelijk.
De 30ste november een aanval gekregen van 5u s'morgens tot 10u30 en ik helemaal blauw werd en dacht dat het voirbj was voor mij.
Gelukkig was mijn zoon bij mij en heeft de ambulance gebeld,direct zuurstofmasker en naar spoed,ik was er heel erg aan toe en had een bloeddruk van 22 over 10 dus heel gevaarlijk.
Aan mijn slijmen konden ze niks doen en gingen mij terug naar huis sturen maar heb dat geweigerd,ben dan opgenomen op psychiatrie voor 3 weken en opgevolgd geweest en ademhalingstherapie gekregen,een week ook temesta genomen om tot rust te komen bij de aanvallen.
Ik neem nu iets voor de hoge bloeddruk en antidepressiva is ook omhoog van dosis,ben bij hartspecialist geweest,kranslagader nagekeken,neus keel oor en longspecialist.
Mijn slijmen drogen uit door de hyperventilatie en ze hebben ook astma ontdekt.
In het ziekenhuis hebben ze mij ook de moonbird leren kennen en heb daar al heel veel aan gehad bij angst en vastzittende slijmen,kost wel 180 euro maar heeft mij al zoveel geholpen.
Voor de moment terug veel pijn in hartstreek en doodmoe en enorm gezwollen benen dus zeker nog niet voorbij,ik voel mij 80 jaar tewijl ik er 51 ben,het overheerst heel mijn leven.

Veronique
13-02-2024

1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delenMijn spieren trillen heel de dag door (Verhaal 119)

Sinds enkele weken trillen mijn spieren heel de dag door en stopt mijn lichaam niet met trillen van binnen.Anders geen klachten. Zou dit ook hyperventilatie zijn?

Davy
> 2 jaar geleden
laatste reactie: 13-02-2024

2
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Het kan inderdaad voortkomen uit spanning en stress die je lichaam te verduren krijgen tijdens hyperventilatie aanval.

In periodes dat ik zelf heel veel last had van angst en hyperventilatie had ik ook altijd last van trillende spieren.

anoniem
> 2 jaar geleden
Reactie:
Het is een heel late reactie omdat ik nu pas op dit forum zit.
Ik hoop voor jou dat de trillingen inmiddels over zijn.
Heel veel sterkte!
Ik heb het sinds een paar weken, .
En volgens mij komt het door stress.
Mijn man is een half jaar geleden overleden en nu krijg ik klachten.
Het is vreselijke die trillingen..ik kan me niet opmaken en mijn hobby beoefenen.

Anneke
13-02-2024

Jouw reactie:Het maakt me best bang (Verhaal 243)

Hallo goedeavond
Ik heb laaste tijd erg veel last van zuchten
Vooral als ik bv heb gefiest of trap op loop
Veder merk ik dat ik ook veel me neus ophaal
En heel veel last van hart overslagen en hartkloppingen heb ook steeds het gevoel of dat ik te weing zuurstof heb is dit chronische hyper ventilatie? Het maakt me best bang

Herbert
06-04-2023
laatste reactie: 13-02-2024

3
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hallo Herbert,

Het vele zuchten zoals je beschrijft is een typisch symptoom van hyperventilatie, evenals benauwdheid en hartkloppingen. Verder schrijf je dat je veel je neus ophaalt, is er ooit een allergie onderzoek bij je gedaan? Misschien ben je ergens allergisch voor waardoor je deze klachten ervaart. Denk aan hooikoorts, huisstofmijtallergie ed. Misschien goed om, als je dit nog niet gedaan hebt, met je huisarts te bespreken. De angst versterkt de hyperventilatie waardoor je in een vicieuze cirkel terecht komt.

Eline
12-04-2023
Reactie:
Het zijn helaas allemaal klachten van hyperventilatie.
Je neus ophalen hoort ook bij HV

Annneke
13-02-2024

Jouw reactie:Voel mij al enkele jaren duizelig en angstig (Verhaal 281)

Hallo . Ik ben 71 jaar. Ik voel mij al enkele jaren duizelig en angstig. Veel hartoverslagen pijn in mijn borst en als ik ga wandelen voel ik mij precies in een andere wereld. Heel raar. Heb al veel onderzoeken laten doen. Heeft hier iemand ervaring mee want hou dit niet langer vol. Hoop echt dat iemand hierop wil reageren

Erna
17-09-2023
laatste reactie: 13-02-2024

3
4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Herkenbaar! Het gekke is, dat ondanks dat het al jaren aanwezig is, we er nog steeds zijn en er medisch niks gevonden wordt. Dat is alleen maar goed want dat betekent dat het tussen onze oren zit. Ik ben begonnen met het nemen meer noten en zaden en sindsdien ben ik er vanaf. Zoek maar eens op GABA neurotransmitter, als je angstig bent enz heb je hier te kort aan en die moet je aanvullen. Echt het werkt!

Lisa
22-09-2023
Reactie:
Ik heb ook regelmatig hartoverslagen en pijn op de borst.
Sommige dagen redelijk veel en de volgende dag niks. Ben al een paar keer bij de huisarts geweest om het te laten meten. Gek genoeg doet mijn hart dan normaal maar zodra ik de deur uit ben dan gaat het weer vrolijk door. Ik Heb ze nu al een aantal jaren en het is niet gevaarlijk. Angst zorgt juist voor gespannen spieren en stress. Met wandelen heb ik ook last van een onwerkelijk gevoel, alsof ik mijn lichaam niet onder controle heb en dat ik er een overheen zweef, en dan zie ik ook wat slechter door de spanning. Ik heb een echo gehad van mijn organen en alles was goed, bloed afgenomen 2x voor infectie, afwijking en vitamine tekort maar dat was allemaal goed. Spanning/stress is heel erg gemeen, En wat het met je lichaam doet. Oneindig veel klachten. Zoek eens iets waar je veel afleiding van hebt zoals bijv opruimen, puzzelen, en dan zie je vanzelf dat er niks aan de hand is. Gewoon vol houden! Het leven is voor niemand makkelijk.

anoniem
23-09-2023
Reactie:
Ik ook

Priscilla
27-09-2023
Reactie:
Heb je een moeilijke tijd achter de rug.?
Spanning…..het ontregeld je hele lichaam,
En dan die angst die je niet kwijtraakt
Sterkte

Anneke
13-02-2024

Jouw reactie:23 jaar en voel mij 80 (Verhaal 301)

Herkent iemand dit. Niet echt zo zeer paniek
Hebben maar dat het hart onrustig is denk aan ongeveer 100-110 slagen per minuut in rust. Dit komt aanval gewijs dus niet altijd aanwezig duurt een uur en voel mij enorm onrustig dan. Voor de rest de hele dag door het gevoel dat mijn hart overslaat. Ook als ik niet aan het ‘hyperventileren’ ben voor mijn gevoel hyperventileer ik namelijk niet zo. Ik ben ook extrem moe aanval gewijs duurt een uur en dan weer weg. Kortom bloed irritant 23 jaar en voel mij 80

Maar goed komt allemaal goed heeft iemand het zelfde?

Eric
17-12-2023
laatste reactie: 13-02-2024

7
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik begrijp wat je bedoelt..
Mijn hartslag is ook rond de 110
Ik kom er niet van in slaap.
Gek word ik er van ..
Sterkte

Anneke
13-02-2024
Reactie:
@anneke ik heb dat ook wel eens, vooral voordat ik slaap val dan begint het geretteketet.. Voelbare hartslagen, echt bonken en vlug. En ooit wel eens vergeten te ademen dat ik wakker schrik😱

Ik eet in ieder geval niet meer voor ik ga slapen en ook minderen met drinken..

er zijn ook momenten dat het voelt alsof mijn hart heel hard en vlug slaat en als ik de bloeddrukmeter er dan even bij pak is het gewoon goed. Hardslag was laatst 79 maar het voelde echt alsof het veelste vlug ging en dan nog de opgejaagde gevoel wat super vervelend is (laatste keer anderhalve dag last van gehad)

Anoniem
13-02-2024

Jouw reactie:Klachten hyperventilatie (Verhaal 318)

Beste mensen,

Ik lees hier alle herkenbare verhalen en moet ook mijn verhalen even kwijt. Het maakt mij allemaal super angstig. Iedere keer denk ik dat ik MS of ALS heb. Een half jaar geleden voor het laatst bij de dokter geweest maar die zegt dat alles oké is en dat ik dat niet heb, maar steeds komen er andere klachten bij.

Het is inmiddels een enorme waslijst. Hartkloppingen, rare flitsen zien, slappe benen, paniekaanvallen, soms moeite met optillen van mijn armen als ik iets drink en ga zo maar door en het allerangste komt de laatste tijd op zetten.

Sinds de laatste keer dat ik bij de dokter ben geweest heb ik dagelijks enorm veel last van trillende spieren onder mijn huid, heb ik ineens minder kracht met plassen en sinds kort merk ik ook dat mijn spieren trillen als ik kracht zet. Dit geeft mij een enorm angstig gevoel en maakt mij nog banger voor een spierziekte.

Zijn er mensen die dit toevallig herkennen? En weten of dit een gevolg kan zijn van hyperventilatie/stress.

Ik ben 30 jaar oud en ontzettend bang om weer naar de dokter te gaan. Ze zien me alweer aankomen, en wat als het wel ernstig is..

Dennis
02-02-2024
laatste reactie: 13-02-2024

2
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hi dennis, ik wou even laten weten dat het niet erg is om gewoon naar de huisarts te gaan, hoe vaak je ook gaat. Als je daardoor gerust gesteld word en je antwoord krijgt dan is dat toch beter dan alsmaar na denken over wat je momenteel denkt te hebben.. en ik zou niet van iets ernstigs uitgaan hoor. Ms/als is het niet zo te lezen uit uw bericht, dan zou ik er deze keer ook niet vanuit gaan en de volgende keer ook niet en daarna ook niet, Maar als ik jou was zou ik het wel los proberen te laten zeker als je arts dat al aangegeven heeft dat het niet zo is. Heeft geen zin om je druk te maken om iets wat er niet is

Anoniem
04-02-2024
Reactie:
Trillende spieren ….ik heb er de hele dag last van! Gek wordt ik er van… Ik denk dat het is gekomen na een tijd van erge stress
Ik kan mij niet opmaken en heel veel andere dingen. Ik heb Propranolol gekregen, maar daar kreeg ik slaapproblemen van terwijl ik juist die slaap door die spanning zo nodig heb.
Ik slaap soms maar 2 uur op een nacht door o.a. trillingen en hartkloppingen. Ik ben geen dokter, maar ik denk niet dat je bang hoeft te zijn. Voor MS of ALS hoor! Al die klachten die je beschrijft zijn waarschijnlijk van stress. Ik heb er veel van die jij beschrijft.. Helaas heb ik slecht kontakt met mijn huisarts dus durf ik niet heen want ze begrijpt me nooit.
Maar als jij dat wel hebt, ga naar je dokter en zeg dat je bang bent voord de dingen waaraan je denkt.
Heel veel sterkte!
We weten het eigenlijk zo goed….angst is een heel kwade boosdoener, maar zie er maar eens van af te raken….
Mij lukt het tenminste niet en velen met ons..

Anneke
13-02-2024

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delenHyperventilatie / piep in oor (Verhaal 306)

Hoi!

Afgelopen week heb ik voor het eerst in me leven 2 keer een hyperventilatie gehad, vanaf toen heb ik een hele hoge piep in me oor wat heel erg vervelend is.

Is dit normaal na een hyperventilatie, hebben Andre mensen hier ook ervaring mee? Is dit tijdelijk of permanent? Want je begrijpt dat dit wel me angst is als dit permanent blijft. Alvast bedankt voor het reageren.

Gr Jeroen

Jeroen
13-01-2024
laatste reactie: 13-02-2024

1
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ja, dat kan heel goed.
Ik ben er ooit voor bij een oorarts geweest.
In de meeste gevallen gaat het wel over hoor.
Sterkte,

Anneke
13-02-2024

Jouw reactie:Trillen (Verhaal 322)

Ik ben sinds een half jaar weduwe… Na een paar maanden begonnen de klachten …
Hartkloppingen…bonzen…snelle hartslag maar ook trillen .
Ik kom er niet van af… therapie…medicijnen ..mijn leven bestaat uit al deze klachten en niet kunnen slapen Wie helpt!!!!

Anneke
13-02-2024

Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Last van buikklachten en veel lucht.. . (Verhaal 320)

De fysio heeft onlangs geconstateerd dat ik chronisch hyperventileer. Ook ervaar ik veel spanning en angst. Mijn ontlasting is ook al jaren wisselvallig en aan de dunne kant, regelmatig pijn onderin rechts en links van de buik en veel slijm vorming. Ook ervaar ik extreem veel lucht uit mijn maag, met name boeren vooral.

Mijn ontlasting is onderzocht en daar was niks mis mee, ook geen bloedsporen, over twee maanden een bezoek aan de MDL arts.

Is er iemand met soortgelijke problemen?

Tim
11-02-2024
laatste reactie: 12-02-2024

1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hi ja dat heb ik ook, maar ik heb pds en daardoor ben ik gaan hyperventileren en overgeschakeld naar chv door langdurig stress en pds klachten die verergerd zijn (de ouder ik word des te meer klachten lijkt het)
Probeer rustig aan te doen met uw stress en angst.. komt allemaal goed!!
en Meschien beter eventjes wachten tot je antwoord krijg van je mdl arts.

anoniem
12-02-2024

Jouw reactie:Hyperventileren en overlapping bloedarmoede! (Verhaal 282)

Hyperventileren en overlapping bloedarmoede!
Bloedarmoede is volgens de huisarts waarschijnlijk de oorzaak van mijn klachten. Omdat het enge klachten zijn, heb ik ook weken lang last gehad van angst. Ik zal hiervoor bloed laten prikken. Misschien vinden meer mensen zich hierin

Nikki
20-09-2023
laatste reactie: 12-02-2024

4
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Het zijn zeker enge klachten, de laatste keer dat ik bloedarmoede had trok ik wit weg met een trage hartslag en zeer benauwd, op een gegeven moment wouden ze 112 voor me bellen, maar ik zei nee hoeft (nog) niet. Ik ging er echt onderuit. het was een paniekaanval gecombineerd met zware bloedarmoede. Ik blijf bang om het nogmaals mee te moeten maken. De andere 2x dat ik zware bloed armoede had viel reuze mee maar de laatste keer heeft echt een deuk geslagen en vertrouw mijn lichaam niet meer. Voelde me op het moment van de aanval echt in de steek gelaten door mijn lichaam maar bewust was ik er nog wel bij. Heel bizar was dat.

anoniem
28-09-2023
Reactie:
Hoe gaat het nu met jullie? Hier hetzelfde probleem

Es
24-01-2024
Reactie:
Ik heb dagelijks last van hyperventilatie en hartkloppingen. Waarschijnlijk door een erfelijke vorm van chronische bloedarmoede (thalassemie)

Sabrina
12-02-2024

Jouw reactie:Schokken golf (Verhaal 319)

Herkent iemand een soort van druk golf dat in je borstkast vertrekt soms tot in je hoofd
Niet altijd.

Ook een spasme in je hals links
Net of er is iets met de aders van je hart slag ader of je hart, ik ben gecontroleerd maar die kort dirigent golven zijn zo raar en heel beangstigend net of je hart heeft kortsluiting.
Echt rot ! Je ziet geen schok langs buiten

Kimber
11-02-2024
laatste reactie: 11-02-2024

1
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hoi Kimber.


Ik heb dit de laatste dagen ook en is zeer beangstigend.
Ook vaak steken op de borst en bij het hart.
Wat bij mij wel helpt is een lekker stuk wandelen of gaan mediteren.

Anoniem
11-02-2024

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delenTen einde raad (Verhaal 295)

k ben ook ten einde raad.
Ik heb elke dag hartkloppingen en pijn bij het hart. Elke dag weer.
Heb al keer 24 uurs kastje gehad en meerdere controles bij de huisarts.
Allemaal stress en spanning.
Maar dat elke dag weer vind ik gewoon vreemd.
Hebben jullie ook elke dag last van pijn bij het hart? Ik weet inmiddels dat het hyperventilatie is maar toch is het elke dag weer een andere pijn waardoor ik toch elke dag weer bang ben wat uit in een angstaanval.
Slik regelmatig Oxazepam dat verminderd de spanning en de angstaanvallen maar die pijn bij het hart en die hartkloppingen blijven Elke dag weer.
Misselijk , trekt soms door naar mijn kaak en oor.
Maar voornamelijk die pijn bij het hart elke dag weer. Het maakt mij inmiddels zo angstig dat het gewoon mijn dagelijks leven behoorlijk beperkt.

Carina
13-11-2023
laatste reactie: 11-02-2024

5
11
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik heb hetzelfde. Werken haast onmogelijk. Werk in de thuiszorg. Het maakt me bezorgd. Je bent er constant mee bezig. Gek wordt je ervan. En dat maakt het er niet beter op. Heb can alles in de loop der jaren geprobeerd. Het rare ervan is, dat het soms ineens afzakt. Geen idee waarom. Heb je net als mij veel stress? Veel sterkte, je bent niet alleen. En als je het niet vertrouwd, bellen naar de huisarts of spoed.

Shelby
24-11-2023
Reactie:
Heb ik helaas ook veel last van gehad, nu gelukkig wat minder, maar heb ik weer de focus op m’n hoofd en buik. Zo komt alles weer een keer langs… Check het artikel ‘Pijn borstkast’ van de ‘Hyperventilatiecoach’, dit zal je wat meer duidelijkheid geven en hopelijk geruststellen!

Anoniem
27-11-2023
Reactie:
Bedankt voor jullie reacties.
Het is fijn om er over te kunnen praten en dat er mensen zijn die hetzelfde ervaren.
Slikken jullie medicatie?
Soms denk ik dat dat de enige oplossing nog is maar als je alle bijwerkingen daarvan leest, knap je niet van op.
Heb ook elke dag zo'n raar gevoel, kan het niet omschrijven.
Ik ben van mn zelf een pieker persoon en iemand bij wie alles perfect moet en zich gauw druk maakt. Dat is bij mij de oorzaak.
Maar als ik het goed lees hebben jullie ook elke dag pijn bij het hart, hartkloppingen en onrustig gevoel?

Carina
29-11-2023
Reactie:
Maar altijd bij m'n hart. Altijd de linkerkant alleen. Zo vaag

Carina
29-11-2023
Reactie:
Ja soms echt weken achter elkaar last van, dan weer even niet en dan komt het weer terug of weer iets anders (constante hoofdpijn of buikpijn). Ik slik medicatie (sertraline), maar weet niet of het nou echt helpt. Het blijft lastig de juiste medicatie en dosis te vinden en het liefst slik ik het natuurlijk niet! Heb wel het gevoel de medicatie het scherpe randje eraf haalt. Maar wat mij het beste helpt is buiten wandelen in de natuur, leuke afleiding zoeken met vrienden, erover praten met vrienden en professionals, yoga, meditatie en shiatsu massages om de energie in je lichaam wat beter te laten stromen. En wat niet helpt is dr Google:) en constant op telefoon zitten en op de bank liggen wachten tot de symptomen voorbij zijn, want dan wordt het alleen maar erger! Hopelijk heb je er iets aan!

Anoniem
30-11-2023
Reactie:
Ik heb gelijkaardige problemen en er wordt ook niets gevonden, op de duur durf je niet meer naar de dokter te stappen.. maar je blijft maar denken dat er toch iets moet te vinden zijn en dat de klachten te heftig zijn om van angst, paniek, hyperventilatie te komen.. mijn klachten zijn de volgende: plots geen adem, gevoel van stikken, slap worden van armen en benen alsof ze gevoelloos zijn, misselijk, wazig zien, pijn pink en ringvinger die plots verkrampen of tintelen, slapend gevoel in het gezicht, druk op de borstkas,.. soms echt het gevoel dat ik ineens niet goed wordt en in 1 keer in elkaar zak..

V.
30-11-2023
Reactie:
Goede morgen
Ik heb precies het zelfde elke dag pijn linkerkant van de borst word er gek van.
Verder voel ik me futloos en angstig.
En zo een onrustig gevoel op de borst echt een soort van gejaagd gevoel.
Wel ben ik gewoon aan het werk om bezig te blijven anders word het alleen maar nog erger.
Succes allemaal en vertrouwen erop dat het ooit goed komt
Groet Marc

Marc
01-12-2023
Reactie:
Het is verschrikkelijk.
En indd dokter ga ik al niet meer want alles krijgt stress de schuld.
Veel afleiding zoeken.
Dokter adviseert me toch citalopram maar ben zo bang voor de bijwerkingen.

Carina
01-12-2023
Reactie:
Ik heb er nu al 10 bijna 11 jaar lang last van. Heel veel angsten en denken dat je doodgaat. Maar is nog nooit gebeurd in de 10 jaar. Ik heb elke dag pijn in mijn borst en arm. Hoge hartslag. Je moet onthouden dat de pijn maar aan 1 ding is. Of borst of arm of rug. Het is nooit 2 dingen tegelijk waar je pijn in hebt. Zo kan je rustig denken dat het gewoon je hyperventilatie is.

Jacob
08-01-2024
Reactie:
Ik ben sinds vorige week toch maar gestart met Citalopram. Druppel vorm zodat ik heel laag en rustig kan opbouwen. Hoop dat het helpt want ik zat op een gegeven moment elke dag aan de oxazepam.. Ik worstel nu al jaren met die klachten en m'n lichaam en geest raken op. Duurde heel lang om die stap te zetten want ik was zo bang voor de bijwerkingen die je overal las. Maar tot nu toe nog nergens last , dus verhalen zijn verhalen en is dus zeker niet bij iedereen zo.

Carina
17-01-2024
Reactie:
Ik heb ook elke dag pijn

Kimber
11-02-2024

Jouw reactie:Ik word gek van de klachten en zeer ongerust (Verhaal 268)

Hallo sedert een jaar tintelingen in voeten, overgegaan naar brandende voeten, brandende benen, armen en nu soms aan mijn onderop. Ook tintelende gevoelens op de hoofdhuid.
Mierengevoel in de benen. En van dit alles word ik angstig. En zo gaat het maar door. Ik sta komen hoge hartslag en dit duurt uren vooraleer het kalmeert mits het nemen van een Inderal betert het. Ik word gek van de klachten en zeer ongerust. Vandaag de hele dag speldenprikken in armen en benen.
Ik kreeg b 12 injecties , ervoor was ik al in stress maar nu is dat precies alleen maar toegenomen. Iemand die deze symptomen herkent en wat eraan te doen? Dit is niet leefbaar. Groetjes

Sigi
30-07-2023
laatste reactie: 10-02-2024

1
5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Heel erg herkenbaar ook last van heet in benen armen spanning in me lichaam begint al smorgens daarbij komt ook de angst erbij weet me geen raad moeilijk de dag door komen

Ria
10-08-2023
Reactie:
Ik herken jou verhaal 1 op 1. ik kamp hier al jaren mee. Ik heb veel zelfonderzoek gedaan en ben er achter gekomen dat mijn zenuwstelsel ontregeld is. Ik probeer dit middels oefeningen weer rustig te krijgen, mij weer veilig te voelen in mijn eigen lijf. Het is niet makkelijk en in 1 keer weg. Maar wellicht kan dit jou ook wat helpen te verlichten. Als tip kun je filmpjes en uitleg vinden op YouTube.
Groetjes natasja

Natasja
27-08-2023
Reactie:
Hoi Natasja,

Mag ik vragen hoe je erachter bent gekomen dat je zenuwstelsel ontregeld is? Zijn andere aandoeningen uitgesloten? Wat zoek je op youtube? 

Abcd
10-09-2023
Reactie:
Ik heb al JAren brandende benen en voeten knieën. enkels
spierpijn ik kan nog geen 10 mn staan en lopen van de pijn
Daar bij heb ik ook 14/7 hoofdpijn misselijk draaierig en nog
vele andere klachten maagpijn en kortademig erg benauwd
zijn er meer mensen met deze klachten zo kan ik er nog meer
klachten opnoemen die ik heb hele dagen last van ik zie het
Ook niet meer zitten

Anoniem
09-02-2024
Reactie:
Heel herkenbaar, ik heb vorig jaar iets mee gemaakt waar ik erg angstig voor was en heb sinds dien ook de klachten die jij niemand. Ik ben ervoor bij een neuroloog geweest en heb vorige week bioresonantie laten doen bij een natuur arts. Deze gaf aan: een ontregelt zenuwstelsel. Ik heb deze klachten nu 4 maanden en vind er wel een weg in. Maar het is niet fijn

Karin
10-02-2024

Jouw reactie:Dpdr.. (Verhaal 316)

Ik heb chronische hyperventilatie zeggen ze..
Na 1 paniek/hyper is ALLES begonnen..
Herkent iemand ook continu depersonalisatie derealisatie?

Anoniem
30-01-2024
laatste reactie: 03-02-2024

1
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ja ik heb dat ook

Anoniem
03-02-2024

Jouw reactie:Momenteel bereikt het zijn piekmoment (Verhaal 269)

Hallo,

Ik heb al jaren een paniekstoornis/angststoornis. Momenteel bereikt het zijn piekmoment en zie ik geen uitweg. Mijn dokter begrijpt mij, maar ik wil haar ook niet altijd ermee lastigvallen aangezien ik een paar jaar geleden er de deur platliep met de weeral eens nieuwe klacht.

Ik voel mij altijd slecht, heel de dag door. De ene moment gaat het beter dan de andere moment, maar de klachten zijn altijd aanwezig.

Aanvallen van duizeligheid, licht in mijn hoofd, hartkloppingen die wel 2u kunnen aanhouden, vlagen van misselijkheid, angst om te gaan slapen, hoofdpijn, benauwd gevoel, oorsuizen, luchtweginfectie waar ik niet vanaf geraak, soms brandende huid, gespannen spieren, opgejaagd, bij momenten slappe benen, rommelende darmen, zweetaanvallen, ...

Wanneer ik 's morgens wakker word, begin ik meteen te analyseren hoe ik me voel. Ik ben de hele dag bezig met piekeren over mijn symptomen. Ben ook een hypochonder dus momenteel denk ik alle mogelijke ziektes te hebben. Het liefst van al lig ik een hele dag in de zetel, tv kijken.. tegen de avond wordt het altijd wat beter, maar de symptomen blijven aanwezig.

Ik kamp nu al 15 jaar met paniekaanvallen en hyperventilatie (toen ik 8j was, had ik dit in acute vorm, later werd het chronisch) waarbij er betere momenten waren, maar wat ik nu ervaar heb ik nooit eerder gehad. Het lijkt alsof de symptomen veranderen. Het voelt anders dan hoe ik het ik het begin ervaarde.
Heb een hele stressvolle periode achter de rug dus ik denk dat het daarmee wel te maken heeft, maar het idee dat er opnieuw vanalles van mij verwacht gaat worden op werkgebied, geeft me geen rust. Niet omdat ik het niet zou willen, maar ik heb het idee dat ik het niet kan. Ik voel me zo slecht dat ik denk dat ik het niet ga kunnen.

Niets kan mij ontspannen of laten genieten. Ik ben altijd in mijn hoofd aan het malen.

Heeft nog iemand dergelijke ervaringen? Nog iemand die zich echt de hele dag slecht voelt? Ben ten einde raad en de hypochonder in mij maakt het alleen maar erger.


Anoniem
05-08-2023
laatste reactie: 31-01-2024

6
13
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hoi. Wat ben ik blij dat dit geen oud bericht is en hopelijk heb je ook iets aan mijn antwoord. Sinds een week nog maar heb ik alles wat je omschrijft. Mijn bloeduitslag was perfect en toch voel ik me de hele dag door slecht. Evenwichtsstoornissen, misselijk, tintelingen in mijn benen (zo begon het , al waren het eerder kleine spiertrekkingen toen) enz. Ik vraag me af of het zeker hyperventilatie is want ik draag wel wat stress mee maar niks acuut. Ik begrijp dus heel goed hoe je je voelt en dat het echt niet leuk in om je de hele dag al te voelen. Je telt de uren waarsch soms af. Aan werken denk ik nog niet want ik sta ik het onderwijs en heb dus vakantie, maar sowieso ben ik fysiek niet in staat als ik me zo blijf voelen. Ik wens je heel veel moed en kracht om er bovenop te geraken. Je bent niet alleen.

/
10-08-2023
Reactie:
Hoi! Ik ben blij dat ik niet alleen ben!
Tintelingen/spiertrekkingen heb ik ook, was ik nog vergeten te vermelden bij mijn symptomen.

Ik begin ook te twijfelen of het wel hyperventilatie is. Moet zeggen dat ik het erger heb in situaties waarbij ik weet dat ik niet weg kan. S avonds thuis in de zetel is het "beter".

Ik breng de dagen door al googelend naar de symptomen die ik ervaar. Heb ook bij momenten een druk op mijn borst, maar eerder naar de rechterkant.
Heb op dit moment de angst dat er iets aan mijn hart is, gezien de druk en de hartkloppingen.

3 jaar geleden werd er een hartonderzoek uitgevoerd bij de cardioloog en was alles in orde, maar ja, zoals ik zeg, dat is 3 jaar geleden.
Bloedonderzoek is ongeveer een half jaar geleden en ook dat was goed.

Zelfs de simpelste dingen zijn teveel, en denk ik ook meteen "dat ga ik niet kunnen".

Mijn eetlust is ook sterk gedaald, moet mezelf forceren om iets te eten.

Ben echt wel heel angstig en ten einde raad.

/
10-08-2023
Reactie:
Ik kan jullie geruststellen, dit zijn typische symptomen van CHV.
Ik heb inmiddels al zo’n 23 jaar last van CHV en je leert er steeds beter mee omgaan. Vele verschillende vage klachten zijn de revue gepasseerd, en er zullen nog verschillende andere vage klachten af en toe bijkomen.

Probeer eens een haptonoom te bezoeken dat heeft mij goed geholpen.

Arjan
11-08-2023
Reactie:
Heel erg kenbaar ik weet wat je voelt in de ochtend begint het bij mijn ook al de spanningen en angst spierpijn brandend gevoel door melijf weet.niet hoe ik ermee om moet gaan gaat de heledag maar door en.ja me dokter begrijp me ook ik heb ook heel veel mee gemaakt in 3jaar tijd dat speelt ook mee dus nu krijg ik in september hulp hoop dat dat helpt ik wens je dat het iederig dag beter met je gaat als je contact wil zoeken via deze form vind ik het best gr ria

Hallo
19-08-2023
Reactie:
Hey,

Ik vind het verschrikkelijk wat je moet doorstaan. Ik heb al een paar paniekaanvallen gehad, daarbovenop nog epilepsie. Wat mij geholpen heeft met paniekaanvallen, is mediteren met mijn VR headset. Na een 20 tal minuten ben ik er volledig van af. Veel succes!

Simon
19-08-2023
Reactie:
Ik wil graag reageren op jou verhaal

Ik heb ook dagelijks deze klachten en weet me echt geen raad meer

Heb al jaren veel pijn
Graag zou ik met jou in contact willen komen als dat mogelijk zou zijn

Evelien
15-09-2023
Reactie:
Hey Simon heb je die epilepsie allang ik denk dan doir dat je paniekaanvallen krijg dat versterkt en ja mediteren helpt zeker in de ochtend veel kracht

Ria
22-09-2023
Reactie:
Wauw! Dit is zo herkenbaar..

Ik heb 15 jaar last gehad van dit en ik ben afgelopen jaar voor het eerst naar een osteopaat gegaan die mij heeft geholpen m’n organen en alles op z’n plek te krijgen waardoor ik letterlijk meer adem kreeg. Hier heb ik oefeningen van gekregen en sinds ik weer normaal kan ademen doordat alle blokkades zijn opgeheven heb ik mijn leven weer terug. Echt ga naar een osteopaat! Geen fysio maar echt een goede osteopaat. ❤️

Linda
20-10-2023
Reactie:
HEEL ERG VOOR JOU EN LASTIG LEVEN VROEGER KREEG IK 49 JAAR GELEDEN TE HOREN STEL JE NIET ZO AAN .GELIKKIG DAT ER NI HEEL VEEL INFO OVER IS..HEEL ERG WANNEER MENSEN HIER LAST VAN HEBBEN.HET BEGRIJPEN HOE JE GEEST JE LICHAAM BEINVLOED.EN DE KLACHTEN DIE DAARUIT ONTSTAAN IS HEEL BELANGRIJK OM MET HYPERVENTILATIE om te gaan.Gebeurtenis gedachten gevoel gedrag en het gevolg .Heel belangrijk!!!

George
31-10-2023
Reactie:
Hoi Simon ik hoop dat het als je gaat mediteren je rust een beetje krijg en dat je epilepsie dan ook minder word maar had je die epilepsie voor dat je klachten kreeg van paniekaanvallen want zo niet dan kan dat versterken maar hoop voor je dat het allemaal minder word heel veel kracht gr ria

Ria
14-11-2023
Reactie:
Waarschijnlijk heb je ook last van gegeneraliseerde angststoornissen, tenminste ik herken het uit jou verhaal

Niki
27-11-2023
Reactie:
Zoo herkenbaar ook ik voel me elke dag verrot

Cil
17-01-2024
Reactie:
Jeetje ik had dit verhaal zelf kunnen schrijven. Herken alles ik ben ook hypergefocust op mijn lichaam. Dit is gekomen doordat ik weliswaar een klein hartinfarct heb gehad.Dit was lastig te verteren voor mij daar ik nooit gerookt heb geen alcohol en veel sport.Enfin stent gekregen en cardioloog zegt alles ok weer. Tenminste dat dacht ik want toen begonnen de angst en paniekaanvallen en het continu scannen van mijn lichaam. Dit is omdat ik bang ben dat het foute boel is als ik net als iedereen keer steek op mijn borst krijg. En ook bij mij lijkt het steeds erger te worden raar ademen (zuchten) omdat ik gevoel heb dat ik lucht te kort kom, soms echt heftige kramp tussen mijn schouderbladen extrasystolen etc etc. Dus ik herken alles van je verhaal. Maar nu hoe komen we hier met elkaar vanaf ???Dit is zon aanslag op je kwaliteit van leven en eigenlijk ontzeg je jezelf zoveel leuke dingen door die kl....angst!

R.
31-01-2024

Jouw reactie:Trek het niet meer (Verhaal 314)

Normaal gesproken schrijf ik geen verhalen, en ben een erge binnen vetter maar ik word hier gewoon zo moe van dat ik het echt even kwijt wil en misschien iemand advies heeft. Ik struggel al 6 maanden met “hyperventilatie” ik ben 18 jaar oud. alleen betwijfel ik het. Bij mij is het komen opzetten door drugs gebruik en blowen waardoor het 1x fout ging, ik dacht dat ik een hartaanval had maar was een hevige hyperventilatie aanval door middelen gebruik. Sinds dien gestopt met drugs/blowen en ben sinds week geleden ook gestopt met roken. en nogsteeds regelmatig paniek aanvallen. Het neemt mn leven echt over, continue naar adem happen en helft van de tijd werkt het niet eens. En continue het gevoel alsof ik stik. Ademhalings therapeut al gehad en die zegt dat ik normaal adem. Bij dokter al paar keer hartfilmpje gemaakt maar kwam niks uit. Laaste tijd wat steekjes rondom mn borst en bij mn hart, ook druk en steekjes bij mn ribben en middenrif. Angstig voor een hartaanval of om te stikken. Soms zijn er dagen die wel wat beter gaan dan andere. Maar soms heb ik echt een aanval die wel 4-5 uur duurt en ben ik bang om dood te gaan of gevoel dat ik gek word. val ik daarna met angst of een benauwd gevoel inslaap. Ademhalings oefeningen helpen niet, en heb echt gevoel dat er iets verkeerd zit in mn lichaam.. blijft dit voor altijd zo? Bedankt voor het lezen en hoor graag wat advies als dat er is..

Lotte
30-01-2024
laatste reactie: 31-01-2024

1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hoi Lotte.

Ik herken meteen je klachten want heb ze zelf ook al 2,5 jaar lang.
Ik kan je als tip geven om te gaan mediteren.
Ik dacht op het begin dat mediteren totaal niks was voor me.
Maar het heeft me weer vertrouwen in me lichaam gekregen.


Mvg

Sylvester
31-01-2024

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delenMenstruatie (Verhaal 315)

Hallo,

Een week voor en tijdens de menstruatie beginnen mijn vage klachten te verergeren en ben ik benauwder. Komt het jullie bekend voor dat de hyperventilatie klachten dan verergeren?

Anna
30-01-2024
laatste reactie: 30-01-2024

1
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik had vrijdag voor het eerst een hevige hoofdpijn (soort aanvallen) en daarna een doorbraak bloeding gekregen. Ik slik de pil altijd door vanwege zware emotionele klachten tijdens menstruatie en ook veel lichamelijke klachten heb ik dan... veel spierpijn en duizelig en hartkloppingen/bonzen en last van me maag en darmen en nog veel meer.. ja het versterkt wel de chv dan. Benauwdheid heb ik op verschillende dagen maar is nooit verkeerd om eens je bloed na te laten kijken voor mogelijk ijzer tekort

anoniem
30-01-2024

Jouw reactie:Sporten (Verhaal 312)

Tijdens het sporten kan ik moeilijk ademen en heb ik hartkloppingen en druk.
Na het sporten blijf ik die druk hebben en komt er nog eens pijn in mijn linkerarm bij.
Herkennen jullie deze symptomen?

Anoniem
27-01-2024
laatste reactie: 30-01-2024

1
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Als ik jou was zou ik naar de huisarts gaan, voor zekerheid na laten checken of het niet met je hart temaken heeft

Lotte
30-01-2024

Jouw reactie:Ik weet het even niet meer na alles (Verhaal 313)

Hallo,

Ik ben zelf al langere tijd bekend met chronische hyperventilatie maar heb er eigenlijk nog nooit iets mee gedaan omdat ik dacht dat het allemaal wel meeviel.

Vorig jaar in de zomer is het heel erg geworden na een enorm stressvolle periode, Ik had constant het gevoel dat ik dood aan het gaan was.

Ik heb daarbij ook een verergering van mijn oorsuizen en ook het idee dat ik minder hoor terwijl mijn test goed was bij de KNO. Het gevoel alsof ik letterlijk een beetje in een bubbel zit en een beetje van de wereld af ben.
Ik ben ook intens moe de hele dagen door en steeds een gejaagd zijn.

Herkent iemand deze klachten zoals het idee hebben minder te horen en in een bubbel/van de wereld te zijn ??

Luchiaa
29-01-2024
laatste reactie: 30-01-2024

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik herken dat in een bubbel zitten en hele dag moe ook.
Heb ook al sinds mjjn jeugd dit soort klachten .
Wisselend ene keer erger als de andere keer.
Ik ben nu 74...

Anoniem
29-01-2024
Reactie:
Gevoel dat je in een bubbel zit kan derealisatie zijn, zoek dat maar op op internet kan komen door teveel stress

Lotte
30-01-2024

Jouw reactie:Al jaren last van overslagingen aan m'n hart (Verhaal 304)

Hallo,

Ik ben een vrouw van 27 jaar en al jaren last van overslagingen aan m'n hart, elk jaar wordt dit gecontroleerd en opgevolgd. Nu heb ik toch al 3 jaar last van hartkloppingen gepaard met duizeligheid... max 5 seconden altijd, zo eng? Het lijkt alsof m'n hart dan even stilstaat of doorklopt? Dokters enz, zeggen hyperventilatie/stress maar dit kan ik moeilijk geloven, nog iemand die juist dezelfde symptomen heeft?

:((

ANONIEM
10-01-2024
laatste reactie: 24-01-2024

2
4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ja, dat kan echt hoor! Heb ik ook gehad…

Anneke
11-01-2024
Reactie:
Hoi,
Heel herkenbaar wat je schrijft.
Ik heb precies hetzelfde ook dat gevoel dat je hart even stilstaat.
De klachten die jij omschrijft heb ik ook. Bij mij is een burn-out de aanleiding. Ik ben nu 2 jaar verder en ik ervaar nog steeds stress klachten. Mijn hart is 2x uitgebreid nagekeken door de cardioloog maar alles is in orde

Anoniem
15-01-2024
Reactie:
Ben helemaal mee met jou!
Dit heb ik precies sinds 2020 ook al.
Uit alle schrik heb ik 3 verschillende cardiologen alles laten nakijken.
Alles bleek in orde te zijn.
Maar nog steeds heb ik deze klachten. Constante hartoverslagen met zelfs spierpijnen in linker kant van het lichaam.

Best angstig dit gevoel.

Saartje
23-01-2024
Reactie:
Hey Saartje, heb je ook zo duizelingen? Ineens wegdraaien met pijn op je borst en maar een paar seconden altijd?

Anoniem
24-01-2024

Jouw reactie:Pijn aan linkerkant lichaam (Verhaal 286)

PIJN AAN LINKERKANT LICHAAM


Hoi mensen,

Ten einde raad wend ik me tot een forum omdat ik graag wil weten of meer mensen mijn klachten herkennen. Ongeveer 10 jaar geleden (toen 17) kreeg ik ontzettend last van hartkloppingen. Ik heb echt een heel lang traject gehad om te onderzoeken wat het zou kunnen zijn en ben door de hele medische molen gegaan. Uiteindelijk heb ik betablokkers gekregen die ik nu al jaren slik. Toch blijf ik klachten houden en is er verder niets mis met mijn hart. Sinds maanden heb ik weer ontzettend last van mijn ademhaling vooral als ik praat (alsof ik niet automatisch ademhaal), waardoor ik ook duizelig etc wordt. Meestal ging dat gewoon weg als ik weer thuis was of als k eventjes stil was. Nu sinds een week heb ik ook weer pijn aan mijn borst en dit straat uit naar mijn linkerarm, linkerkant van mn nek / linkerkant schouder/ gevoelloosheid in linkerhand. Zoals je ziet is alles aan de linkerkant. Herkennen mensen dit? Dat alle klachten die je ervaart alleen maar links zijn? Ik ben nooit gediagnosticeerd met CHV maar ik denk bijna zeker te weten dat ik dat heb aangezien verder medisch gezien alles lijkt uitgesloten. En ik deze pijn in de afgelopen jaren best vaak heb gehad en het altijd ook weer wegging.. het lijkt er nu op alsof dat maandenlange “verkeerd ademhalen” zijn tol eist. Herkennen mensen dit? Toch maakt die pijn aan mijn linkerkant mij super bang…. Ik wil alleen niet weer mezelf melden bij mn huisarts / spoed, omdat ik weet dat ze gaan denken oh heb je haar weer… herkent iemand deze pijn klachten dus? En kan het idd zijn dat ik CHV heb?

Claudia
01-10-2023
laatste reactie: 24-01-2024

5
9
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hey ik herken je klachten en durf soms ook niet naar de huisarts bang voor een stempel. Tegen mij werd ook gezegd CHV

Jamie lee
04-10-2023
Reactie:
Ik heb sinds mijn 15 ook chv. Ik heb dagelijks het gevoel dat ik niet automatisch ademhaal. Momenten dat het heel erg is en momenten waarbij het draaglijk is. Naar buiten gaan en drukke omgevingen maakt het erger. Ik heb ook veel last van hartkloppingen maar zijn ook gerelateerd aan chv volgens alle dokter die ik al heb bezocht. Als je echt bevestiging wil zou ik de hyperventilatieprovocatietest laten doen in het ziekenhuis. Ik heb deze ook laten doen en ik heb nu iets minder bang als ik de hyperventilatie voel opkomen

Lindsay
08-10-2023
Reactie:
Ik weet hoe moeilijk het is en hoe ... je voelt eens je nobody toe .Heel herkenbaar 49 jaar last van gehad.Heel veel sterkte !!

George
31-10-2023
Reactie:
Ik weet hoe jij je voelt. Ik heb ook. Alles aan de linkerkant. Voelt zwak aan. Steken onderlinkerborst enzo. Duizelig kreeg ik erbij. Allemaal dat soort symptomen. Hyperventilatie. Probeer op je ademshaling te letten. Zorg dat jij je rust pakt. Alles wat jou gestresst maakt, uit je leven wegwerken. Maak wandelingen in het bos. Stress maakt het allemaal nog erger. Doe dingen waar je gelukkig van word. En vergeet niet dat je lichaam en geest steeds aan het herstellen is van de hyper. Dus neem de tijd en werk aan jezelf.

G23
31-10-2023
Reactie:
Ik ben ook ten einde raad.
Ik heb elke dag hartkloppingen en pijn bij het hart. Elke dag weer.
Heb al keer 24 uurs kastje gehad en meerdere controles bij de huisarts.
Allemaal stress en spanning.
Maar dat elke dag weer vind ik gewoon vreemd.
Hebben jullie ook elke dag last van pijn bij het hart? Ik weet inmiddels dat het hyperventilatie is maar toch is het elke dag weer een andere pijn waardoor ik toch elke dag weer bang ben wat uit in een angstaanval.
Slik regelmatig Oxazepam dat verminderd de spanning en de angstaanvallen maar die pijn bij het hart en die hartkloppingen blijven Elke dag weer.

Carina
13-11-2023
Reactie:
ik heb ook ook alles aan de linkerkant vooral spanning en bij het neerliggen of slapengaan gaat het altijd naar een hoogtepunt

arne
16-11-2023
Reactie:
Klachten en uitstraling kunnen echt van hyperventilatie zijn.

Anneke
11-01-2024
Reactie:
Beste Claudia,
Met verbazing en herkenning lees ik jou verhaal. Ook ik heb sinds een tijd last van pijn aan de linkerkant van mijn lijf. Het begint bij mij altijd rond 12:00 uur met een oplopende pijn aan mijn schouder, borstkas, linkerarm en ik krijg altijd een dof gevoel in mijn hoofd. Ik kan dan niets doen van de pijn. Om ongeveer 16:00 uur is het weer over. Ik ben al bij de fysio geweest en de huisarts maar die zeggen dat het komt door de burn out die ik op dit moment. Ik heb nog nooit aan CHA gedacht. Ik ben echt op een zoektocht om een oplossing te vinden. Je bent dus niet alleen!!!!!!

Anke
12-01-2024
Reactie:
Ik herken mezelf ook in jou verhaal! Alles ook linkerkant :( linkerneusgat gaat dicht linker arm en been voelen zwaar linker stuk nek doet pijn .

Links bij slaap kreeg ik steken links op mijn hoofd kreeg ik soort kippenvel achtig iets. Dacht eerst soort hoofdpijn maar ben bang dat dit echt met hyperventilatie te maken heeft.

Es
24-01-2024

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delenWIm hof methode en youtube meditatie (Verhaal 173)

Ik ben gediagnosticeerd met een angststoornis en daarbij/door chronische hyperventilatie, na veel gesprekken met een psycholoog kwam ik niet veel verder. Ben uiteindelijk zelf gaan dokteren met hartcoherentie meditatie via you tube 2x 6 minuten per dag en doe daarbij nu de Wim hof methode (light) koud afdouchen en de ademhalingsoefening 1x per dag. Moet zeggen dat ik me in 3 weken tijd niet zo goed heb gevoeld als nu. Bijna geen paniekaanvallen meer en als ik iets voel opkomen is het makkelijk weg te ademen. Mijn hartslag is weer rustig en slaat niet meer op hol. Ik weet dat het kort is en of het zo goed blijft gaan weet ik ook niet maar ik heb goede hoop! Ik sta op de wachtlijst voor andere therapie maar als dit zo door blijft gaan denk ik dat ik die niet echt meer nodig heb. Ik hoop dat iemand hier wat aan heeft!

Mikki
08-04-2022
laatste reactie: 24-01-2024

5
6
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik heb de Wim Hof methode ook geprobeerd en vind het fantastisch. Een vriend van mij doet die ademhaling al heel lang en loopt nu in de winter altijd in een t-shirt en soms zelfs met slippers door de sneeuw.

Anoniem
21-04-2022
Reactie:
Hey mikki hoe is et het nu met jou?
Heb ook door mijn b.o angst en chronische hyperventilatie. Gebruik je ook medicatie ervoor of heeft al die alternatieve wijze je geholpen. Was ook van plan om hartcoherentie en wim hof te gaan doen

Gr s

Anoniem
25-04-2023
Reactie:
De hartcoherentie doe ik nog steeds, wim hof ben ik gestopt werd me teveel, hartcoherentie helpt mij voldoende.

Mikki
03-06-2023
Reactie:
Hey allen,
Na een fikse griep en 2 nachten niet te slapen kreeg ik wat last van paniekaanvallen.
Door mijn griep zat ik week thuis en veel gelezen over stress en aanverwante klachten.
Heb ook idd een relatief stressvol leven/werk.
Horeca met onregelmatige tijden. Kreeg kinderen, begon een restaurant( inmiddels ander werk met regelmaat). Afgelopen 2 jaar meer stress- en ademhalingsklachten gekregen door overlijden moeder tijdens mijn huisverbouwing waarbij mijn vrouw ook nog eens diverse operaties moest ondergaan schildklier(met vroeg stadium kankercellen). Verdikte speekselklieren uit voorzorg verwijderd. Lijkt nu allemaal schoon te zijn.
Heb ook last van alle klachten die hier in dit forum benoemd worden. Door het lezen hierover viel t kwartje. Ben na m’n griep begonnen met Wim Hoff ademhaling in de ochtend. Voor ik ga werken. Dit geeft een gerust gevoel alsof je de dag iig weer goed doorkomt zonder al te veel klachten. Het middenrif speel hierbij wel een belangrijke rol. (Kortademig zenuwpijnen in elleboog, schouder etc. Zelf mijn onderugklachten waarvoor ik al 25 jaar specialisten zie en regelmatig sport zijn goed vol te houden en ben er voorzichtig positief over.)💪🏻Weer meer plezier in werk en omgang met collega’s en klanten en natuurlijk op de eerste plaats vrouw en kinderen.
Ik probeer niet meer teveel in m’n zelfmedelijden te zitten en een ander lief te hebben.
Het is eigenlijk niet voor te stellen dat het door zoiets “simpels” zoveel beter gaat.
Toch ook het bekende knopje om.
Kan er nog veel over praten en schrijven, maar wens u allen een fijne dag en goed leven.

MG.
10-12-2023
Reactie:
Hoi, klinkt goed, ik ben 55 kan ik dat ook proberen?

Anoniem
16-01-2024
Reactie:
Koudetraining (koud afdouchen of ijsbaden) zorgt er bij de meeste mensen voor dat je weer rust krijgt in je lijf ,en hoofd. Let op, er zijn wel gezondheidsklachten waarbij het ongezond of riskant is.

Angst en stress zorgen ervoor dat je ademhaling omhoog gaat. Duurt dat lang, dan kun je inderdaad lichamelijke klachten krijgen. Door beweging, mindset maar ook ademcoaching kun je dat vaak goed aanpakken. Ik begeleid veel mensen met koudetraining maar ook om weer gezond te ademen.

Google maar op "leer gezond ademhalen en herstel je vitaliteit".

Henrie Zondag - Breathwork Compass
24-01-2024

Jouw reactie:Brandende schedel en ooglid ? (Verhaal 302)

Brandende schedel en ooglid ?
Ik heb sinds gister in een last van prikkelingen me linker hersen helft soms ook in me aan me armen

Het doet soms echt pijn
Wie herkent dit

Laatst al ct van me hoofd gehad niks mis mee

Mariska
30-12-2023
laatste reactie: 23-01-2024

1
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Dit heb ik ook’! Ik lees mee

Esmae Sal
23-01-2024

Jouw reactie:Dpdr (Verhaal 309)

Ik heb chronische hyperventilatie .. zeggen ze ..

Herkent iemand ook continu depersonalisatie en derealisatie?

Josee
23-01-2024

Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Tintelingen die zich verplaatsen (Verhaal 60)

Al jaren allerlei klachten waarvan je eerst denkt ik heb iets ernstigs.
Ook paniek aanvallen maar dat kan ik tegenwoordig goed in de hand houden.
Wat mij nu weer sinds 1,5 jr enorm bezig houd en ook weer angst geeft is tintelingen die zich steeds verplaatsen. Het begon aan de linkerkant hoofd, arm, onderbeen. Paar maanden gehad. Toen verdwenen om vervolgens afgelopen januari weer terug. Body stress release gestart (anti stress therapie) toen verdween het weer. Nu sinds een week zit het in mijn billen en rechter been. Ook soms mijn tong die niet doet wat ik wil. Heel eng en aangezien ik ook hypochondrisch ben denk ik het ergste.
Wanneer ik afgeleid, relax ben of goed op ademhaling let neemt het af. Soms ook onwerkelijk en licht in mijn hoofd. Droge “stijve” tong en een Middenrif wat ook vaak totaal vast zit. En Heel erg moe moe moe
Herkenbaar??

Jos
> 2 jaar geleden
laatste reactie: 21-01-2024

8
7
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Super herkenbaar! Ook ik maakte me zorgen om de tintelingen (vooral linkerkant hoofd) maar nu weet ik dat als ik een tinteling of doof gevoel heb, rustig aan moet doen. Boor mij is dat een teken dat ik weer over mijn grenzen ben gegaan.

Succes!

Tgce
> 2 jaar geleden
Reactie:
Hallo,

Ik heb ook al weken verdoofd gevoel 1 kant gezicht en zwaar gevoel linker arm been en last van schouder en nek.
Ervaar hierdoor veel stress en angst ,( ben hypochonder)
Volgens artsen is het juist een gevolg van de angst

Elly
> 2 jaar geleden
Reactie:
Ja zeker heb ik zulke ervaringen dat zijn de klassieke symptomen van chv iedereen heeft dat hier wel gehad in meer of mindere maten accepteren is de eerste stap die je moet nemen

Kees
> 2 jaar geleden
Reactie:
O dat heb ik precies zo! Tintelingen en spier trekkingen, vooral in benen. Ben echt altijd bang het ergste te hebben, denk nu ook al de ergste superaanbieding te hebben en huil zowat als ik m’n kindjes zie. Denk dan; ik wil jullie niet achterlaten. Ik word er letterlijk echt ziek van. Maandag 1e afspraak osteopaat en naar de haptonoom. Dit is geen leven zo!

Anoniem
> 2 jaar geleden
Reactie:
Heel herkenbaar, het duurde een tijd voordat ik in de gaten had dat ik ‘s nachts en tegen de morgen het meeste hyperventileer met tintelingen, buikpijn en slappe armen en benen tot gevolg …

Jan
06-06-2022
Reactie:
Heel herkenbaar, ik ook vanuit mijn bil tot in mijn been/voet. Zijn er nog meer lotgenoten die dit herkennen? Bij mij is het 24/7 aanwezig helaas.

Ik
05-07-2022
Reactie:
Ik heb hetzelfde, spiertrekkingen op veel plekken maar vooral in de benen en nog specifieker in mijn rechtervoet met name. Ene dag meer dan de andere, sinds ca 2,5 maand nu. Ook tintelingen met name in rechtse voet
maar ook rond stuitje en in linkse been. Ik voel dat ik ook erg vaak mijn bilspieren aanspan (misschien zelfs wel hele benen maar voel het goed in mijn billen). Ik hoop/vermoed dat door hoge spierspanning en druk op zenuwen die tintelingen worden veroorzaakt. Al heb ik ook al enkele maanden veel stress en angsten, waardoor hyperventilatie ook een mogelijke verklaring is. Heb alleen niet veel last van hartkloppingen of benauwdheid…

Ik ook
21-01-2024

Jouw reactie:Radeloos en verdrietig en onzeker voor de toekomst (Verhaal 307)

Beste mensen wat ben ik blij dat ik medemensen heb waar ik dit mee kan delen het gevoel niet alleen te zijn maar goed dit wens je niet eens je ergste vijand toe pff
Het is half 5 in de nacht nu en ik slaap nog steeds niet omdat ik denk dat het me hart is ik ben de afgelopen week 2 keer toe opgenomen met hartkloppingen misselijkheid duizelingen hoofpijn tintelingen hoge bloeddruk in me armen krampen op mijn borst misselijk echt heel erg
Aangezien bij ons hart en vaten erfelijk is
Onderzoeken gehad en op het oog niks alarmerend te zien uit de testen maar omdat ik risicofactoor ben krijg ik ct scan van het hart en ik heb op dit moment een holter onderzoek ik word dus wel serieus genomen ik durf sinds een week al niet meer de deur uit omdat ik bij inspanning erg last krijg ze zeiden dat het erg lijkt op hyperventilatie
Maar heeft iemand hier ook herkennen dat je hele hoge bloeddruk krijgt en hartslag?
Ik heb namelijk dus steeds me bloeddruk die hoog is
Dat baart mij namelijk zorgen
Voor iedereen die te kampen heeft met hyperventilatie hee vee sterkte
Wat is dit een eng gevoel zeg elke dag weer en zo de ene dag niks en dan op 1 dag 3 of 4 aanvallen

Cil
17-01-2024
laatste reactie: 17-01-2024

2
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik wil trouwens ook nog erbij vermelden van mijn bericht dat ik op mijn 17 de al de diagnose kreeg van angstoornis
Ik ben nu 38 dus heb de nodige ervaringen en acceptaties maar dit deze aanvallen die zijn zo heftig zelfs als ik slaap word ik gewoon wakker en dan krijg ik een warmte gevoel vanaf beneden naar boven en misselijk en voel me dan zo eng en verkeerd ademen vreselijk

Anoniem
17-01-2024

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delenNog nooit zo erg gehad als nu (Verhaal 303)

Ik ben al sinds mijn 15e bekend met hyperventilatie/angstoornis (ben inmiddels 46) toch heb ik het nog nooit zo erg gehad als nu.
Daar waar ik vroeger eens in de zoveel tijd ademnood had heb ik het nu al 5 maanden elke dag de hele dag door. Ben al meerdere malen bij de huisarts geweest maar volgens haar is het echt hyperventilatie (longen klinken goed, saturatie is goed, hartslag normaal en daar moet ik het mee doen). Ik snap wel dat ze het daar op gooit want ze weet dat ik de afgelopen 2 jaar veel op mijn bordje heb gehad (overlijden moeder, diagnose kanker vader, echtscheiding broer met de nodige zorgen) maar zou het niet beter zijn om eerst e.e.a. medisch uit te sluiten vraag ik me af? En misschien moet ik haar er ook gewoon naar vragen maar aan de ene kant durf ik niet, bang voor bevestiging dat het niet goed is.
Dus wil ik hier om herkenning vragen voor nu. Zijn er mensen die voor langere periodes elke dag, de hele dag door, aan het luchthappen zijn?

J.
04-01-2024
laatste reactie: 16-01-2024

4
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hoi, ik ben 55 en ik ervaar ook hartkloppingen sinds 2 weken met trillingen druk op mijn borst steken ook branderige gevoel onder mijn oksels ben 2 keer onderzocht door cardioloog er keam niks. Ja kan stressen zijn, ik heb afgelopen ook heel veel meegemaakt wat niet leuk was en meek het nog mee. Ik zit ook met angst nu omdat het eng vind er slaap er nog et van. Heb vandaag nog niet geslapen, het wil niet door de klachten en ook angstig om te slapen eigenlijk.

Anoniem
16-01-2024

Jouw reactie:Ook heel veel last van trillen (Verhaal 305)

Een half jaar geleden is mijn man overleden. Daarvoor, tijdens zijn ziekte en na zijn overlijden heel erg in spanning gezeten. Nu begint het iets beter te gaan maar krijg nu allemaal lichamelijke klachten. Ik heb al eerder in tijden van spanning hyperventilatie gehad maar is jaren weg geweest.
Ik weet dat je hartkloppingen, hoofdpijn en nog veel meer klachten kunt hebben.
Maar ik heb ook heel veel last van trillen. Ik heb daar nog niets over gelezen .
Herkent iemand deze klachten?

Anneke
11-01-2024
laatste reactie: 16-01-2024

1
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ja dat heb ik ook erbij en harkloppingen en niet slapen en angst gevoel wat pijn is weer op de borst, ben 2 keer onderzocht cardiologie alles is goed zeggen ze

Anoniem
16-01-2024

Jouw reactie:Probeer mezelf te overtuigen dat het komt door angst (Verhaal 292)

Hey allemaal,

Sinds juni heb ik (vrouw, 22 jr.) ineens last van allerlei verschillende klachten. Deze klachten belemmeren inmiddels aanzienlijk mijn dagelijks leven.
- Het begon allemaal met maagzuur, hier heb ik maagzuurremmers voor gekregen van de huisarts. Ik probeer ook met het hoofdeinde van mijn bed iets omhoog te slapen, maar als ik wakker word heb ik nog steeds een intens gevoel van maagzuur, ondanks dat ik maagzuurremmers slik;
- Daarnaast heb ik de hele dag door hartkloppingen. Het voelt alsof letterlijk mijn hart de hele tijd aan het overslaan is, vooral als ik een moment van rust heb voel ik dit;
- Ik heb last van duizelingen en soms voelt het alsof de wereld niet echt is;
- Vooral als ik in bed lig zijn de hartkloppingen het ergste, ik ga er ook de hele tijd op letten waardoor ik gewoon niet in slaap kom;
- Soms lig ik wel eens op de bank met mijn vriend en dan hoor ik zijn hartslag. Als ik deze hoor dan krijg ik een soort paniekaanval, omdat ik mij focus op zijn hartslag;
- Af en toe voel ik rare steken in mijn hoofd, ook heb ik erg last van spanningshoofdpijn;
- Soms voelt het ook alsof ik mijn rechterhand niet heel goed kan bewegen
- Als ik ga letten op mijn ademhaling en deze wil reguleren, worden mijn hartkloppingen heftiger
- Als het hard waait, of als ik bijvoorbeeld hard fiets lijkt het soms alsof ik letterlijk geen adem kan krijgen. Ik ben meermaals van de fiets gestapt en in huilen uitgebarsten, dan duurde het ongeveer 10 minuten voordat ik weer op adem was gekomen.

Ik vind het vreemd dat dit allemaal op is komen zetten in de zomervakantie, een periode waarbij ik juist geen stress heb ervaren. Als ik alcohol drink heb ik ook het idee dat de klachten minder worden, misschien omdat ik dan iets meer ontspan. Ik heb ook al allerlei dingen geprobeerd, zoals yoga. Ik overweeg om weer naar de huisarts te gaan om alles te laten onderzoeken, ondanks dat ik een angst heb voor de huisarts. Ik ben vooral de hele dag door bang dat ik een hartaanval of hartstilstand krijg, terwijl ik mijzelf probeer te overtuigen dat het komt door angst.

Heeft iemand hier soortgelijke klachten? Of tips?

Lot
03-11-2023
laatste reactie: 11-01-2024

2
5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik neem ook maagzuurremmers (omeprazol 20mg) ook ik heb wel eens hartkloppingen, of van die flinke overslagen die mij weer angstig maken. Maagzuur is bij mij de boosdoener die zulke ritmes uitlokt of dat mijn maag/midderif tegen het hart aandrukt en daardoor dus die vervelende kwaaltjes, (ook wel eens kortademig! Maar meestal komt dat van angst en stress) Inmiddels heb ik er mee leren leven… maar valt niet altijd mee. Als je het niet vertrouwd ga naar je huisarts. op jou leeftijd is de kans zo goed als nihil dat zoiets gebeurd, denk daar maar eens aan, en probeer je aandacht te verzetten, je maakt je veelste druk volgends mij. Het is moeielijk maar als je genoeg afleiding hebt kun je het proberen te onderdrukken. De rest van je klachten herken ik ook, komt vaak door stress. Ik hoop dat ik je hiermee wat gerust kan stellen! Mvg

Anoniem
07-11-2023
Reactie:
Heeel herkenbaar. Sinds ik klein ben iheb ik dat ook met harde wind echt geen lucht kunnen krijgen

Eer
05-12-2023
Reactie:
Herkenbaar. Ik heb dit ook gehad, omdat je bang bent dat er wat met je aan de hand is ga je allerlei klachten ontwikkelen. Vooral het duizelig zijn en de derealisatie had ik ook. Momenteel heb ik er weer wat last van, maar omdat ik weet dat er niks mis is, kan ik het redelijk beperken en heb ik toch minder last van dan voorheen. Hoe meer ik mij focus op de klachten hoe erger ze worden. Bij mij helpt afleiding zoeken, vooral niet focussen op je ademhaling. Dan word je gek.

Sanne
06-12-2023
Reactie:
ik wil jullie waarschuwen voor maagzuurremmers, met name omeprazol! hier komen ook veel klachten uit voort, mijn broer heeft het meer dan 10 jaar geslikt en voelde door de maagzuurremmers niet dat er een tumor aan het groeien was. Helaas was het te laat, en zijn verhaal staat niet op zichzelf. Een geweldig alternatief is biologische troebele appelazijn met een mespunt baking soda. Elke ochtend een scheut appelazijn, baking soda en afvullen met water. Zelf volg ik de blogs van Leef Bewust Mike Verest. Echt een aanrader! maar goed, ik zit hier ook voor de klachten die ik bij jullie herken, verkeerde ademhaling, hartkloppingen, pijn op de borst....soms maanden geen probleem, maar momenteel weer erg aanwezig...

marjon
09-12-2023
Reactie:
Van maagzuurremmers kun je inderdaad veel klachten krijgen.
En hyperventilatie kun je juist vaak krijgen na tijden van spanning ..dus als je tot rust komt b.v. in de vakantie.
Afleiding is goed, maar zoals vaak gezegd , dat is makkelijker gezegd dan gedaan…

Anneke
11-01-2024

Jouw reactie:Vage klachten (Verhaal 280)

Hoi,
Ik loop al een tijd met allerlei vage klachten
Ik heb vooral pijn op de rechter kant van mijn borst en dit trekt door naar de schouder en tussen de schouderbladen, ook voel ik het in mijn rug. Kent iemand dit?

Pijn op borst rechts
12-09-2023
laatste reactie: 28-12-2023

4
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik heb dat ook, voelt heel eng en kramperig. Trekt vanuit borst naar rug en vice versa. Bij drukke dagen en vooral als ik koffie heb gehad..Het trekt bij mij dan ook weer weg binnen een paar minuten. Nou heb ik er een handje van om mijn lichaam de héle dag aan te spannen en moet heel bewust ontspannen. Zelfs als ik aan het 'ontspannen' ben. Als ik dat doe heb ik er minder last van. Ben er ook al eens mee bij de huisarts geweest. Stress...Maar ben benieuwd of er meer mensen last van hebben want het voelt ècht niet fijn en is heel beangstigend.

Stieeg
03-12-2023
Reactie:
Ja helaas wel. Ik heb daar anderhalf jaar mee rond gelopen. Spierpijn tot kramp/spierspasmes aan toe. Bij mij kwam het door te vaak hoog ademhalen en daardoor teveel spanning op de middenrif (dus benauwd en rare pijntjes in de borstkas) tot zelfs in de keel (globus gevoel). In ieder geval proberen om er niet mee bezig te zijn dan word het met de tijd steeds minder en gaat weg. Ik vraag me af als je toevallig pds hebt? Want dat zou ook kunnen. En anders gewoon naar de huisarts gaan

Anoniem
15-12-2023
Reactie:
Hoi ik loop ook al een jaar met Globus klachten verkrampte rugspieren. Scheuten in borstbeen lijjkt soms op een hartaanval. Rugspieren die verkrampen noem het maar op. Alles bij mij is stress te gespannen en zeker verkeerde ademhaling. Wat bij mij heel goed helpt is afleiding zoeken. Kan ook een gesprek zijn met iemand over koetjes en kalfjes of een hobby en daar lekker in opgaan. Op dat moment vergeet je alles en heb je ineens niets meer. Probeer iedere dag je ademhaling te oefenen vanauit je buik ademen. Als dat lukt in de dag zul je zien dat het heel veel kan helpen. Bij mij gaat het heel goed. De Globus is al een heel stuk minder en ik ga wel naar een logopediste om mijn nek te masseren. Hoop dat dit vee mag helpen bij iedereen. Stress is echt een probleem factor! gr

Remn
28-12-2023

Jouw reactie:Ik word er helemaal gek van (Verhaal 271)

Goede avond ik heb het vaak benauwt en volgens de dokter heb ik hyperventilatie.
De klachten die ik ervaar zijn:
Wazig zien
Duizelig en soms misselijk
Spierpijn (in borst boven armen en oksels en onder rug en benen.
Verder voel ik me gewoon elke dag niet goed.
Ik word er helemaal gek van waarom mag ik niet leven net als andere die ik plezier zie maken.
Ook zit er wel angst bij dat je elke dag denkt ik zal toch geen ziekte hebben of dood gaan.
Herkennen mensen ook deze klachten kom graag in contact.
Groet mars

Mars
14-08-2023
laatste reactie: 23-12-2023

3
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hoi Mars ik heb precies t zelfde al een aantal jaren het went nooit maar de angst wordt iets minder soms is t ook weg dus volhouden t komt vanzelf goed hopen we dan

Anna
14-12-2023
Reactie:
Hoi Mars,

Heel herkenbaar, ik heb doorlopend het gevoel dat mijn keel dichtgeknepen is en veel spierpijn in mijn ribben, borstspieren en armen. Soms ook kuiten. Inderdaad geven ze als reden hyperventilatie, ook al denk ik soms er moet meer aan de hand zijn. Ik weet mijzelf soms geen raad. Hopen dat mijn ademhaling zich op een gegeven moment weer zal aanpassen, dit is overleven en niet leven.

Michel
23-12-2023

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delenHelpt hardlopen? (Verhaal 272)

Helpt hardlopen?

Ik heb sinds een jaar een aantal “aanvallen” van hardkloppingen gehad. Ook heb ik (denk ik) last van paniekaanvallen/angst en ik denk daarbij aan hyperventilatie. Vrijwel namelijk dagelijks last van benauwdheid/kortademigheid, vooral tegen de avond. Ik heb al verschillende homeopathische middelen geprobeerd, maar deze helpen niet echt naar mijn idee.
Ik heb nu van de dokter aan aantal pilletjes oxazepam gekregen (0,5 per keer). Iemand ervaring met deze pilletjes? Ik vind het best spannend om deze pilletjes te nemen.

Verder kwam ik op de website van runnersworld een artikel tegen, die beweert dat hardlopen een angststoornis kan verminderen. Heeft iemand daar ervaring mee? Op het moment sport ik helemaal niet, maar zou dit best willen proberen….

Lotje
19-08-2023
laatste reactie: 14-12-2023

6
6
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik denk eerlijk gezegd dat het je best kan helpen wat meer vertrouwen in je lichaam te krijgen. Sowieso zeggen ze dat half uurtje per dag sporten goed voor je is om je hartslag af en toe dus om hoog te brengen. Misschien dat het je dan ook lukt je ademhaling weer langer te maken.

Ik heb zelf ook oxanzepam gehad voor de paniekaanvallen, alleen schrijft de huisarts standaard 0,5 voor en hier voel je eigenlijk niks van. Ik nam er 2 als ik echt hoog in me paniek/ angst zat en dat werkte goed. Alleen is dit natuurlijk niet iets wat je altijd kan gebruiken. Aangezien dit verslavend is.

Jamie lee
24-08-2023
Reactie:
Die pilletjes moet je heel voorzichtig mee zijn. Ik hoop dat je goed begeleid wordt daarmee. Veel ouderen krijgen die pilletjes en dat is vaak de reden dat veel ouderen vallen. Je hebt een mooie lage dosering. Blijf daar maar bij. Sterkte, ik hoop dat je snel geholpen wordt.

Ellen
05-10-2023
Reactie:
Hoi Lotje,

Wat vervelend dat je last van deze klachten hebt, ik hoop dat je snel wat tot rust komt. Wat bij mij heel veel heeft geholpen is de zorgen waarmee ik in mijn hoofd zit (waardoor het gevoel van controle over ademhaling erger wordt) te delen met mensen om mij heen. Ook heeft het geholpen om te praten met een psycholoog waardoor ik handvatten heb gekregen om mijn zorgen te achterhalen, want dat is ook zo makkelijk nog niet.

Ik sport zelf regelmatig, en ook hardlopen. Sporten helpt bij mij vaak wel, vooral als het in groepen is. Zo kom je uit je hoofd en focus je minder op ademhaling en bijvoorbeeld je hartslag. Dan kan je het even vergeten. Belangrijkste is dat je dingen vindt die jou uit je hoofd krijgen. Zoals muziek maken, wandelen in de natuur of koken?

Oxazepam heeft bij mij vooral geholpen op de volgende manier, en ik zou je adviseren hetzelfde te doen: zorg ervoor dat je het in huis hebt, maar enkel gebruikt als je denkt dat je echt op een dieptepunt zit. Ik heb echt nog maar heel soms een pil hoeven nemen, omdat de geruststelling er is dat als ik echt niet meer kan, je er toch een kan nemen. Dat geeft al heel veel rust.

Houd er ook rekening mee dat als je in de avond een keer weinig tot niet slaapt dat niet erg is, je doet niks fout. Er zijn altijd momenten dat er even een dieptepunt is, en op dat moment kan je jezelf eraan proberen te herinneren dat je lichaam maar een korte tijd in die staat van zijn kan verkeren. Dat zijn voor mij rustgevende gedachtes geweest.

Wees lief voor jezelf en bespreek je angsten met mensen om je heen, en als je niet meer weet wat je moet doen, bespreek het met een therapeut. Dat werkt altijd beter dan alleen medicatie bijvoorbeeld.

Groetjes en sterkte!

Essie
06-10-2023
Reactie:
Ik zou dan altijd met een beginnersgroep mee gaan lopen. Duursporten maken endorfinen aan: lichaamseigen zeer krachtige pijnstillers waardoor je je heel happy gaat voelen, de "runners high". Er bestaan volgens mij speciale hardloop-groepen voor mensen met psychische klachten (ik hoop dat ik dat zo mag zeggen).

Joop
08-11-2023
Reactie:
Ik probeer elke dag een lange wandeling te maken. Ik vind persoonlijk hardlopen nog iets te spannend, terwijl ik weet het juist goed voor je is! Maar volgens een onderzoek schijnt wandelen in de natuur meer effect te hebben dan de meeste antidepressiva. Ik slik persoonlijk wel ook antidepressiva en soms 0.5mg alprazolam als ik echt niet uit de angst kom en ik al meerdere nachten achter elkaar niet kan slapen. Sterkte!

Anne
21-11-2023
Reactie:
Oxazepam is een heel goed middel voor innerlijke rust en zeker niet eng ik slik dit al zolang

Riy
14-12-2023

Jouw reactie:De laatste week is het nog nooit zo erg geweest (Verhaal 300)

Hallo allemaal, ik heb een jaar geleden als diagnose 'angststoornis' gekregen. De laatste week is het nog nooit zo erg geweest. Ik ben de laatste drie dagen 'uit balans', ik heb moeite met mn evenwicht en duizelingen. Ben bij de arts geweest en die zei dat hij me zag.hyperventileren. Ik ben dus al een tijdje in cgronische htperventilatie. Hebben nog am mensen dit ervaren? Ik maak me er nl. ongerust over en dat helpt dan ook weer niet. Ik durf niet met de wagen rijden uit angst voor de duizelingen... Groetjes

Annelies
14-12-2023

4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Ten einde raad.. (Verhaal 297)

Ten einde raad..
Al 3 jaar heb ik ondertussen volgens de dokters chronische hyperventilatie, hun advies was om ademhalingsoefeningen te doen met een therapeut wat ik dan ook onmiddellijk heb gedaan, elke dag trouw mijn oefeningen gedaan maar er was gewoon geen verschil. Toen zei een andere dokter ik zou start to run gaan doen, dus ook weer advies opgevolgd weer zonder succes.. na duizenden onderzoeken zeggen ze me dood leuk je moet hier mee leren leven? Excuseer? Elke dag duizelig zijn, hoofdpijn hebben, misselijk zijn tot overgeven toe en dood moe zijn , hier kan ik niet mee leren leven.. ik heb al zo vaak ziek moeten bellen op mijn werk omdat het gewoon niet gaat. Ik heb zo bang om ook nog mijn job te verliezen en niemand begrijpt je als je zegt wat je hebt niemand gelooft je. Ben zo radeloos 😔😔

S.
26-11-2023
laatste reactie: 12-12-2023

4
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik begrijp je heel goed wat het is. Maar het zal niet blijven duren. Wat ik ook Kan aanraden is elke dag progmanor nemen en veel afleiding zoeken. Probeer het.

Christine
05-12-2023
Reactie:
Ooit al eens gedacht aan een hyperfree apparaatje ? Zelf ben ik al 20 jaar bekend met hyperventilatie en astma. De hyperfree help zeker verkrijgbaar bij de apotheek. Rond de 20 euro.

elke
12-12-2023

Jouw reactie:Misschien dom van me (Verhaal 299)

Ik heb het al.weken moeilijk.met erge pijn in mijn been en heup.Nu gaat het daar een beetje minder mee Maar ik weet niet wat er met me is Eerst kon ik niet naar het toilet lange tijd Probleem natuurlijk.Nu gaat dat wel iets beter Maar nog maak.ik me daar nerveus over ik.had ook.omdat ik al 8 weken thuiszit en graag op.straat zou willen maar het..gaat nog niet echt goed. Maar ondanks dat ben ik niet gerust Ik.hsd ook.al een paar weken bijna door de pijn bijna niets gegeten Ik dronk wel thee en water Ik heb ook twee injecties gekregen met cortisoine en toen werd de pijn erger. En nu heb ik vandaag wel een bordje penne gegeten En kreeg daarna pijn in het kuiltje tussen mijn borsten Ik maak.me dan zo angstig omdat ik bang ben voor mijn hart Masr mijn hartslag was 72 en de bloeddruk 115/65 Maar toch raak ik in paniek.Ik moest ook meteen na het eten heel vlug naar het toilet Ik ben bang dat ik misschien hyperventileer en dat onbewust doe Ik zeg ook.eerlijk.dat ik best een Hypogronder ben En ook.bang ben dat die twee injecties niet veel.goeds hebben gedaan Misschien dom van me

Maria
10-12-2023

4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Raar gevoel tussen mijn keel en middenrif (Verhaal 288)

Hallo, ik heb al 2 jaar last van een raar gevoel tussen mijn keel en middenrif. De ene keer een druk op de borst dan weer kriebelend gevoel in keel. Het is het gevoel wat je hebt met ademhalen na een dag zwemmen na veel onderwater geweest te zijn. Kort kunnen uitademen en ook een raar gevoel daarbij. Met vlagen is het weg maar het komt ook steeds weer. Dit is nu al 2 jaar! Ben wel een stress type en merk dat ik wel eens adem inhou oid. Zou dit de klachten kunnen veroorzaken?

Lena de W
08-10-2023
laatste reactie: 09-12-2023

2
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Als je verkeerd adem haalt, en dat een lange tijd dan verandert je zuurgraad in je bloed. Als dat dan hebt kan je wel 1001 vervelende symptomen krijgen. Pijntjes of helse pijnen, duizeligheid tintelen over je lichaam. Maar je moet er niet gelijk een etiket op plakken en denken dat je iets ergs heb want het is niet gevaarlijk alleen heel lastig.

Kees
21-10-2023
Reactie:
dit herken ik ook! brokgevoel tot aan je maag, weet soms ook niet hoe ik lekker kan zitten. Rug tegen de leuning verergert dat gevoel. Idd, alsof je lang onder water bent geweest...heb daar ook snachts last van, merk de spanning door dat ik ook enorm met mijn kaken klem...dus, zou niet altijd weten waar die spanning vandaan komt, erg vervelend!

marjon
09-12-2023

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delenchronische hyperventilatie (Verhaal 8)

Hallo ,
Ik ben een vrouw van 30jaar !
Graag zou ik hier iets willen zetten ..
Ik heb al meer dan 12jaar chronisch hyperventilatie
Vooral heb ik het erg moeilijk met ademhaling altijd dat zuchten voor terug op adem te willen komen dan na een paar minuten is het er weer ! En dan komt mijn angst erbij en mijn hart dat bonst .. zoals vannacht kon ik niet slapen alee Ik was wel moe maar kon niet slapen had dan ook een zware angstaanval door dat zuchten heel te tijd .. en zweten en duizelig ! Uiteindelijk na een paar uur wakker te zijn gebleven toch in slaap gevallen voor een paar uur dan wakker geworden ! Herkent iemand dat ? Met Vriendelijke Groeten Manon


Manon
> 2 jaar geleden
laatste reactie: 08-12-2023

20
19
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:

Dag Manon,
Ik zit nu al 6 maanden thuis van mijn werk. Eind november had ik eerst gordelroos gehad. Toen ik ging werken had ik last van een tenniselleboog. Maar ik kreeg toen ook pijn in de andere elleboog. Vooral stekende pijn in ellebogen maar ook korte steekjes in andere lichaamsdelen, zwaar gevoel in beide armen, koude handen, tintelingen, Toen kreeg ik er nog nekklachten bij. Dit bleef maar duren en maar niet weten wat aan de hand is. Normaal mri scan van de nek ging niet door omwille van het coronavirus. Omdat ik verschillende pijnklachten en andere lichamelijke klachten heb. Zo heb ik constant een droge mond, adem nood, slaapproblemen, zware paniekaanvallen, stekende pijn in hoofd gezicht armen en nog op verschillende lichaamsdelen die minder lang duren, tintelingen in vingers en mond, zuchten, nekklachten, verstopte neus, s'nachts in paniek wakker worden, hele dag moe zijn, en nog veel meer.
Nu was ik deze woensdag 6 mei naar een kno arts geweest voor mijn neus klachten. Ik dacht dat ik neuspoliepen had. Maar ze zei dat alles in orde was en zij dacht dat ik chronische hyperventilatie heb. Heb het eens opgezocht op internet en de symptomen komen overeen bij mijn klachten waar ik al zolang mee rond loop.
Ik snap hoe jij je voelt. Amai Jij hebt dat al 12 jaar. Amai dit is zo erg. Hoe gaat het nu met je? Wat helpt er voor jou om met deze klachten om te gaan? Heb jij tips voor mij? Hoe lang duurt dat je er vanaf bent? zoals jij zegt : vannacht kon ik niet slapen alee Ik was wel moe maar kon niet slapen had dan ook een zware angstaanval door dat zuchten heel te tijd. ik herken mij hier wel in. Uiteindelijk na een paar uur wakker te zijn gebleven toch in slaap gevallen voor een paar uur dan wakker geworden: als ik in slaap val dan word ik paniekerig wakker en heb ik een paniekaanval en daardoor durf ik of kan ik soms niet in slaap vallen omdat ik terug in slaap zou vallen na paar uur terug paniekerig wakker word.
Met Vriendelijke Groeten Lotte


Anoniem
> 2 jaar geleden
Reactie:

Heey Lotte, ik heb soms ook last van mijn spieren overal een beetje wat helemaal niet leuk is vanaf ik ergens pijn heb komt mijn angstaanval op .. Ik ben naar mijn huisarts geweest alles was in orde juist mijn suikerspiegeling was aan de lage kant ! Ik volg nu ademhalingsoefeningen en moet zeggen dat dit wel helpt mijn spieren zelf aan de nek en schouder waren gespannen ermee dat ik ook vaak last had daar .. Ik denk dat het jou ook goed zal doen voor ademhalingsoefeningen te doen .. Ik doe dat bij een kinesist en een paar keer thuis :) en savonds voor ik ga gaan slapen drink ik een tas warme melk met honing of thee en ook erover praten kan helpen ! Groetjes manon


Manon
> 2 jaar geleden
Reactie:

Heeeeel herkenbaar het beheerst inmiddels mijn leven 😓😭


Sandra
> 2 jaar geleden
Reactie:

Dag Sandra,
Wat heb jij precies allemaal ?
Als ik dat mag weten.
Xx


Manon
> 2 jaar geleden
Reactie:

Voor mij is jou verhaal ook heel herkenbaar...
bij mij beheerst het inmiddels ook al dik 2,5 jaar mijn leven... en vooral met niks doen en wat jij zegt in bed uren wakker liggen en uiteindelijk toch een keer in slaap vallen. Dan constant die focus erop. Voel me zo eenzaam dacht altijd dat ik de enigste was. Tot ik op deze site terrecht kwam.


Kelly
> 2 jaar geleden
Reactie:

Heey ja is idd niet plezant nee :( x


Manon
> 2 jaar geleden
Reactie:

Hey manon,
Jij moet je rust blijven en niet bang zijn bij aanvallen is geen ziekte of gevaarlijk is enkel hyperventilatie aanvallen dat je krijgt , heb ik ook vroeger 7 jaar terug had super veel last van toen besef ik het niet dat het chronische hyper is toen ging enkel maar negatief denken dat ik een ziekte heb of hartaanval zou krijgen terwijl het niet zo is het zit tussen 2 oren om negatief te denken en zo word het alleen maar erger , ik ben over paar jaren beetje er vanaf en wanneer ik merk dat ik begin te letten op m’n adem of beginnen te hyper dan sta ik recht voor de spiegel en begin ik te praten tegen me zelf van nee je bent niet ziek dit zit tussen mijn oren laat die maar komen ik ben niet bang en geloof mij vanaf ik zo tegen mezelf praat , gaat het automatisch weg en begin weer normaal te voelen en zo ging het doen ik moet je eerlijk zeggen ik voel heel gezond en lekker in m’n vel . Ik adviseer je om dit te doen tegen je zelf praten vanaf het begin en je zult merken is altijd beetje moeilijk in begin en heeft tijd nodig maar geloof mij dat helpt super veel en op een duur ga je het helemaal begrijpen
Hopelijk heb je wat kunnen helpen
Gr Asma


As ma
> 2 jaar geleden
Reactie:

Hey Manon,

Bij mij begon het 8 jaar geleden dat ik hyperventilatie aanvallen kreeg, dat zette zich om in angststoornis en door die cirkel in een focus op de ademhaling. Na een nacht goed te slapen zit die ademhaling zo rustig, dat ik bang ben terug verkeerd te ademen en zo krijg ik telkens hartkloppingen, al zovele jaren.. ik ben wel al wa wijzer geworden nu en weet eindelijk dat het om chronische hyperventilatie gaat. Maar doordat er zoveel jaren zijn overgegaan is er ook wel die mentale obsessie gekomen over die ademhaling en neig ik op goede momenten om het zelf te “verpesten” uit angst natuurlijk. Ik heb net de Bach bloesem mix 84 besteld voor chronische hyperventilatie, hopelijk doet het wat en ik ga ook ademhalingsoefeningen doen want ik wilde telkens weglopen mentaal van die ademhaling maar dat gaat natuurlijk niet, je zit er 24/7 mee. De oorsprong komt wel van veel stress en angst rond gebeurtenissen en dan de angst dat er iets aan mijn hart zou zijn. Doordat die verkeerde adem die hartkloppingen geeft werd dat een cirkel. Alle tips en tricks zijn welkom, weet vooral dat het het resultaat is van een mentale overbelasting en dat je zacht moet zijn voor jezelf. Veel bewegen en gezond eten en op tijd naar bed zijn hier ook heilige hulpmiddelen!
Groetjes Roxanne


Roxanne
> 2 jaar geleden
Reactie:

Hallo; zeker herken ik dit!!!! heb al jaren chronische hyperventilatie en het is echt frustrerend, elke dag opnieuw en opnieuw moe zijn duizelig maag en darmklachten hartkloppingen vooral hoofdpijn en ga zo maar door... het is een impact op je leven


Sigrid
> 2 jaar geleden
Reactie:

Hallo allemaal! Ik herken ook het probleem en het is echt niet fijn.
Ik heb het gekregen toen ik 17 was na een trauma en toen ben ik een half jaar echt goed ziek geweest ervan. De hele dag leek alles een film, dacht dat ik elk moment doodging en dacht dat ik gek aan het worden was, mn lichaam bonkte en had spiertrekkingen, ik viel kilo's af . Na een half jaar voelde ik me gelukkig beter ( heb nooit hulp gezocht toen, maar ik hield hoop dat het over zou gaan en gebruikte nervoheel van de homeopaat. Maar de paniekaanvallen bleven, ik durfde vaak niet alleen te winkelen vanwege duizeligheid en angst, ook met langs terrasjes lopen kreeg ik zo'n aanval omdat ik het gevoel had dat iedereen keek, en dan gingen mijn benen op slot alsof ik niet meer kon lopen. Ik noem het pelikanenbenen haha! Zo erg heb ik het gelukkig niet meer! Ik ben nu 42 en ik heb het programma van Geert verschaeve gevolgd en dat is echt een aanrader! Toch nu met de corona tijd zit ik veel binnen en heb ook last van kriebel in de keel, gevoel alsof ik niet kan slikken, alsof iemand mn hals dichtknijpt, mn oren keel en neus zitten dicht en de huisarts denkt allergie. Zo'n allergie tabletje helpt op zich wel maar ik raak telkens in paniek en denk dat ik stik. Ik gebruik ook nu vaker zoutspray voor de neus en heb het idee dat de duizeligheid daarvan minder wordt en meer lucht krijg
Ook heb ik last van zuurbranden en onregelmatige hartslagen zo nu en dan. Vooral s'ochtends ben ik heel paniekerig, ze zeggen dan dat je cortisol ( stresshormoon) het ergste is en dat dat daardoor komt. Ook s'nachts schrik ik vaak wakker en ben ik naar lucht aan het happen als een vis op het droge , zo eng vind ik dat altijd! Heb jaren geen anticonceptie gebruikt, en heb in die tijd nauwelijks last gehad van hyperventilatie. Nu ben ik sinds 3 maanden verplicht aan de pil en de ellende begint alweer! Ik denk ook al vanaf mn 17e dat ik doodga haha ja zo erg, maar ja telkens als ik idd weer wat anders voel dan is het weer raak! Ik denk dat ik het programma van Geert er maar weer eens bij ga halen want ik word helemaal gek van mezelf en van de hyper! Heel veel sterkte allemaal! Liefs


Cyn
> 2 jaar geleden
Reactie:

Dat duizelig zijn is dat onafgebroken?
Ik ben al 5 maanden onafgebroken 24h ijl duizelheid
tgevoel dat ik ga vallen
gr
Chris


chris
> 2 jaar geleden
Reactie:

Hallo lieve mensen.
Ik ben al jaren lotgenoot vanaf 1993 ben nu 53 maar geen paniek mensen het controleert mijn leven niet meer hoor. Ik heb er nog steeds last van maar de angst ben ik kwijt meestal heb ik zo'n aanval snel onder controle en soms niet zodra je leert leven met hyperventilatie zal de angst en paniek weggaan het is echt niet gevaarlijk hoor ik ben er nog steeds mijn zus heeft het al veel langer en nog andere zusjes ook bij ons zit het duidelijk in de genen. In die jaren heb ik natuurlijk de basis ademhaling techniek geleerd de rest moet je echt zelf doen. Nu heb ik wel gouden tips voor jullie hoor die ik samen deel met mijn zus.

Tip 1. Het kan geen kwaad niet gevaarlijk zeg dat maar tegen jezelf in de spiegel. Het kan ook ECHT geen kwaad.

Tip 2. Bij zo'n grote aanval ga zitten in een stoel hoofd tussen de benen ellebogen steun je op je benen haal diep adem en houd deze vast totdat je echt niet meer kan dan blaas je alles helemaal uit echt helemaal totdat er geen lucht meer in je zit haal dan 1x diep adem en controleer je eigen ademhaling nu zo nodig herhalen.

Tip 3. Ga je rommel lade opruimen en kijk wat weg gegooid kan worden. Opgeruimd staat netjes in je hoofd. En je leid je eigen af van rare gedachte.

Succes mensen en neem van mij maar aan hoe erg het ook word het kan geen kwaad en is niet gevaarlijk. Groetjes kees


Kees
> 2 jaar geleden
Reactie:

Met mij nog een keer haha
Alcohol en koffie of energie drank triggert
De dubbele hartslagen dus komt ook de paniek en je weet de rest wel. Heel vervelend die dubbele systole zo noemen ze dat maarrrrrrr OOK NIET GEVAARLIJK HOOR.
Ik krijg ze ook al jaren met periode zeker met slaap te kort best vervelend soms de hele dag door soms dagen maar kan echt geen kwaad


Kees
> 2 jaar geleden
Reactie:
ja ik herken het ik heb gisteren hyperventilatie gehad en zwaar dat ik dacht van mezelf af te gaan kwam pas in slaap om 05.30 smorgens ongeveer en rond 10.30 weer wakker wat kunnen we eraan doen

kevin
> 2 jaar geleden
Reactie:
Hey lotte heb jij toevallig bloedverdunners? Want die kunnen ook die klachten geven die jij opsomt vooral simvastetine

Kees
> 2 jaar geleden
Reactie:
Sorry dat ik nu pas antwoord en allemaal dezelfde klachten die ik ervaar veel kunnen we er niet aan doen bij mij komt dat luchthappen voor uiteindelijk weer op adem te komen en dat zo heel de dag door soms heb ik het een paar dagen na elkaar en word er dan echt enorm uitgeput van door koffie en suikers kan dit ? Ademhalingsoefeningen helpen wel soms maar niet altijd wel hou ik me dan wel bezig met iets dat ik er niet heel te tijd aan hoef te denken ik adem weer helemaal verkeerd ook .. x manon

Manon
> 2 jaar geleden
Reactie:
Goedendag. Voor corona had ik nergens last van. Na corona heb ik het idee dat me longen achteruit gaan. Ik heb heel erg gehoest echt tot tranen over de wangen. Later kwam er benauwdheid bij. Ik ben echt heel erg bang dat ik voor heb. Dit omdat ik me moeder aan heb verloren. Op de dag haast niet benauwd maar voor snachts of smorgens. Me hart gaat te keer en ik kan niet inademen paniekerig gevoel. Zou dit gewoon hyperventilatie kunnen zijn. Heb alleen smorgens last van beetje slijm de rest niet. Ben echt de hele dag bezig met het feit ik wat aan me longen heb. Ik ben sinds kort gescheidde wat een hel was. Woon nu bij me vader van 78 met 2 kids. Misschien te veel spanning. Ben gewoon bang dat ik nu ik echt gelukkiger ben dat afgenomen word en ik langzaam aan dood ga of zo.

Debbie
20-05-2022
Reactie:
Ja Manon dit kennen wij en nog veel meer.Iedere keer als men denkt men kent nu alle SYmptomen die kunnen geen kwaad meer komen er andere erbij.De Huisdokter zegt al Elke tegen mij omdat ik er bijna mijn Tent opgezet heb.In het Ziekenhuis kennen ze mij ook ondertussen.Ik moet erbij zeggen dat ik al met 42 mijn 1.Hartinfarktbmet Stilstand had dus die Angst is niet voor nix da de 2.Infarkt had ik met 52 jaar.Dus die Hyperventilatie is chronisch geworden en nog erger.Ademouffeningen hebben niet veel veranderd.Probeer ma Autogenes training er zijn Video's op You Toube.Soms helptnhet te ontspannen.Moet het wel regelmatig doen.Mijn Huisokter zegt ook dat Mindfulnes goed kan zijn.Er zijn Cursusse.Is een Sort Yoga gecombineerd met Ademoeffeningen.Ik den ik ga het probeeren want tot nu toe heeft niets echt geholpen.Ik hoop je vind snel hulp want dat is niet echt draagbar .Ik ben het nu toch beu.Sorry voor de Fouten maar ik ben Duitse dus...

Elke
12-10-2022
Reactie:
Ik herken je klachten zeer goed.. elke dag naar adem happen, geen zuurstof krijgen, ijl in mijn hoofd zijn,misselijk, last van m'n darmen heel allendig altijd.. maar ik ben nu naar de dokter geweest moet nog naar de longarts gaan omdat ze denkt dat ik astma heb. En den tilt test doen bij de cardioloog. Als dit allemaal weer niets uithaalt dan weet ik zeker dat ik gewoon chronische hyperventilatie heb.. het enige wat ik kan aanraden is doe elke dag opnieuw je ademhalingsoefeningen 3 seconden in en 6 seconden uit( buik ademhaling) dat helpt mij met momenten.. ook puff ik sinds kort heb het gevoel dat ik meer lucht krijg. Ooit geraken we er allemaal samen van af ❤️

S.
08-12-2023

Jouw reactie:Prikkelingen in mijn gezicht (Verhaal 276)

Ik heb op een avond allemaal tintelingen gekregen in me gezicht en daarvan heel veel angst gekregen. Nu nog steeds prikkelingen in mijn gezicht iemand hier ook last van ?
De dokter zij dat dit door hyperventilatie kwam

Cindy
29-08-2023
laatste reactie: 04-12-2023

3
6
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hey hen daar ook veel last van waar jij hebt denk vaak is paniek dokter zegd dat loop er ook lang mee ik weet het is moeilijk soms daarom moet je juist rustig blijven en normaal ademen en zoek aflijding en probeer wel ook dokter controleren

Soufian
18-09-2023
Reactie:
Ik heb hier momenteel veel last van. De ene keer aan de linkerkant van mn gezicht en dan weer aan de andere kant. Vaak ook met wat druk op m’n voorhoofd en achter mn ogen. En steken in mn hoofd af en toe. Dit maakt me ook altijd erg angstig en ben hier ook vaak voor naar de huisarts gegaan. Erg lastig om er niet op te focussen… en hoe meer je erop focust hoe erger het natuurlijk wordt! Hoop dat het binnenkort wat minder wordt…

Anne
23-11-2023
Reactie:
@ anne jou klachten herken ik. Alleen bij mij werd de druk zo erg dat ik spanningshoofdpijn kreeg tot bonzen aan toe. Heb je toevallig last van je nek/kaak? Dat trekt namelijk ook naar het oor/gezicht en voorhoofd. Groetjes

Anoniem
24-11-2023
Reactie:
Ja heb ik ook weleens periodes gehad, dat ik nauwelijks kon slapen door die spanningshoofdpijn en met name door het bonzen, echt verschrikkelijk! Ik denk dat ik mn lichaam heel erg aanspan tijdens het slapen (en ook overdag) en ook zeker mn kaken. Ook heb ik soms dat mn oren gloeien van de warmte en ik geruis hoor in m’n oren. Heel vermoeiend allemaal, maar probeer mezelf gerust te stellen dat dit echt door chronische hyperventilatie komt. De hyperventilatie coach (Nicole) heeft hier ook goede podcasts over die je op Spotify’ kan vinden!

Anne
26-11-2023
Reactie:
@anne eerst was ik bij de doktor geweest vanwege die knallende hoofdpijn die doortrok naar mijn gezicht. Toen heb ik een neusspray gehad voor voorhoofdholte onsteking, na 3 maanden gebruik en beroerd zijn van de prednison waren de klachten verergerd. Constante lichte druk op hoofd rechts tot voorhoofd en dan ineens naar rechts, en de later het werd de erger het werd, maanden aan een stuk door hoofdpijn gehad. Vervolgends naar de tandarts geweest, dacht ja meschien wel een gaatje ofzo maar ook dat niet. Wel had hij gezegd dat ik onbewust kaakklem onder mijn slaap waarschijnlijk maar ook als ik spanning of stress heb dan kaakklem in onbewust en dat zorgt dus voor die terugkerende hoofdpijn /gezichtspijn. Ook mijn oren suizen wel eens of ik voel een vervelende druk achter mijn ogen en oren, maar tandarts had gezegd dat die 2 vaak samenhangen met kaakklemmen, knarsen of nek/schouder klachten. Van al deze dingen kun je hoofdpijn krijgen. Ik lig voortaan op een lagere kussen en ik neem op tijd rust. Dit is mijn ervaring die ik met je wil delen, meschien dat je hier iets aan hebt of ga naar een fysiotherapeut om je nek en kaak te laten masseren, kan de hoofdpijn flink afnemen. en let goed op wanneer je je kaak aanspant en laat het weer los hangen. Ik ben tot nu toe al bijna 3 weken hoofdpijn vrij. Mvg S

anoniem
04-12-2023
Reactie:
Gezichts pijn is daardoor ook flink af genomen. Ik zag op een gegeven moment zelfs wazig, en slecht in de verte maar mijn ogen waren goed gelukkig maar toch zeer irritant. was het vergeten te vermelden.

Anoniem
04-12-2023

Jouw reactie:Kon ineens niet meer fatsoenlijk praten (Verhaal 298)

In 2019 is het bij mij begonnen, ik was aan het werk en ineens kon ik niet meer fatsoenlijk praten, hier schrok ik natuurlijk heel erg van, maar na een minuut ging het weer, wel had ik hierna hoofdpijn en vlekken voor de ogen. Volgens huisarts niks aan de hand, lichaam kan wel eens raar doen zei ze.
Nou daar gingen we, sindsdien 24/7 duizelig, vaak vlekken voor de ogen, somber gevoel, benauwd, niet fatsoenlijk kunnen ademhalen, nergens meer zin in, niet uit bed willen komen en in de auto naar werk trillen als een gek. Hier heb ik zeker 1.5 jaar last van gehad. Ondanks alles wel door gewerkt. Meerdere malen bij de huisarts geweest, bloedprikken, neuroloog, niks aan de hand. Ik heb hierdoor serieus wel eens gedacht dat het opluchting zou zijn als ik gewoon niet meer wakker zou worden sochtends.
Ik ben uiteindelijk bij een ademtherapeut terecht gekomen, zij dacht chv. Meerdere sessies gehad, oefeningen voor thuis. Uiteindelijk ben ik er zo goed als vanaf gekomen!
Nu sinds 2 weken ineens, weer 24/7 duizelig en kan de focus niet meer van mijn ademhaling afkrijgen. Gek word ik er van! En natuurlijk bang dat ik weer hetzelfde ga krijgen als toen der tijd. Dit triggert natuurlijk enorm. Ik weet dat ik mij niet druk moet maken en gewoon weer de oefeningen moet doen. Maar omdat ik pieker over het feit dat dit weer zooo lang kan gaan aanhouden.. ik hoop zo dat ik er nu optijd bij ben en nog kan voorkomen dat het erger wordt. Ik denk wel dat het helpt dat ik nu een dochtertje heb rondlopen waar ik uiteraard druk mee ben. Maar ik wil echt niet dat dit de overhand krijgt en ik geen goede moeder voor haar kan zijn!
Pff wat naar dit.

Senna
27-11-2023
laatste reactie: 30-11-2023

2
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Wat vervelend! Ik heb ook 2 jonge kindjes en vind het zo veel zwaarder om die heftige angst te hebben nu ik kinderen heb. Je wil er voor ze kunnen zijn en voelt je constant schuldig omdat je denkt je er niet genoeg voor ze bent. Terwijl zij het misschien niet echt zo erg merken als jij zelf. Ik ben wel altijd eerlijk met ze en zeg dat mama zich nu even niet goed voelt, maar dat dit niks met hen te maken heeft en zij zich geen zorgen hoeven te maken. En die angst voor de angst is heel herkenbaar! Maar echt je hebt inmiddels zoveel geleerd, het gaat niet zo lang duren als de eerste keer. Dat wil niet zeggen dat het heel vervelend is! Maar focus op wat je hebt geleerd en wat werkt voor je. Heel veel sterkte!

Anoniem
30-11-2023
Reactie:
Precies wat jij beschrijft. Voel me zo schuldig.
Klachten worden erger en erger. Vannacht geen oog dicht gedaan, lag met bonzend hart en vol adrenaline in bed.
Vanochtend contact opgenomen met een adem therapeut. Hopelijk kan ik gauw terecht.
Bedankt voor je bemoedigende woorden. Hoop echt dat het niet weer zo lang duurt.
Jij ook sterkte.

Senna
30-11-2023

Jouw reactie:Ben gestopt met werken (Verhaal 294)

Beste lezers,

Ik zit op dit moment thuis en ben gestopt met werken. Puur omdat ik lichamelijk er niet meer tot toe in staat ben. Ik weet soms even niet meer hoe ik nog door kan en ik ben bang dat ik psychisch helemaal in de war raak en de werkelijkheid niet meer kan zien.

Het is ongeveer 9 jaar geleden begonnen. De symptomen zijn alleen maar erger geworden en door de jaren heen gegroeid. Mijn hele lichaam zit vast, vooral mijn nek en schouders. Daarbij heb ik door mijn hele lichaam spierpijn. Ik heb constant hartkloppingen en soms ook hartverslagen. Ik heb zelf een aantal keer in de nacht gehad dat ik wakker werd en mijn hart een soort spasme vertoonde (mijn hart ging ontzettend snel onnatuurlijk tekeer en het duurde 5 minuten voordat deze weer normaal ging). Ik ben nu op het punt dat ik al 2 jaar elke dag duizelig wakker wordt en duizelig ga slapen. Meestal ben ik rond 5/6 uur compleet op en ben ik zwaar vermoeid. De duizeling maakt me gek, ik weet dat ik het moet aanvaarden maar het wordt maar niet minder. Ik blijf maar paniekaanvallen krijgen omdat ik de duizelingen met flauwvallen associeer, Mijn bezoeken bij de psycholoog en fysio lijken niet veel invloed te hebben.

Het lijkt erop dat ik mijzelf steeds meer verlies, ik ken mezelf niet meer en ik leef als een soort zombie. Ik heb er ook veel last van dat ik mijn partner hiermee belast aangezien ik nergens meer zin in heb.

Ik hoop dat de duizeling ooit voorbij gaat en ik weer vertrouwen in mijn lichaam terug krijg. Ik brokkel stukje bij beetje af.

Heeft er iemand tips voor mij?

Anoniem
13-11-2023
laatste reactie: 21-11-2023

3
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Helaas allemaal heel erg herkenbaar. Mijn man kan ook altijd exact zien wanneer de angst weer opkomt, dan word ik inderdaad een zombie. Qua tips, wat mij helpt om de spanning uit mn lijf te krijgen zijn shiatsu massages! Ik hoor ook goede verhalen over osteopaten. Is beiden alternatieve geneeswijze, maar ik heb inmiddels ALLES geprobeerd en voor mij helpt dit het beste.

Anne
21-11-2023

Jouw reactie:Ik ben een 40 jarige vrouw (Verhaal 289)

Hallo,

Ik ben een 40 jarige vrouw. Mama van 3 Kids. Mijn klachten zijn begonnen na de geboorte van de tweeling. Al op spoed gezeten en daar kwam tietze, ik en chronische hyperventilatie uit. Leef sindsdien ook met chronische stress. Nu sinds 3 weken kortademig. Naar huisarts geweest. Hartslag was 103, saturatie was 99 en bloed was volledig in orde. Zij schreef me pilletjes voor om de hartslag te verlegen. Nu was dit een momentopname en is mijn hartslag in rust tussen 60-70. Die pilletjes neem ik dus niet. Achteraf zei de arts dat de pilletjes ook zijn om de stress te minderen. Sindsdien dus continu gefocust op ademhaling en hartslag waardoor ik het gevoel heb dat alles in het honderd loopt. Veel zuchten naar adem (adem al 10 jaar te hoog). Zijn er mensen die zich hier in herkennen en eventueel tips hebben?

Anoniel
09-10-2023
laatste reactie: 21-11-2023

3
4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik herken wel wat dingen zoals de chronische stress. Bij mij is de hartslag vaak rond de 80/100 in rust. als ik al een beetje pieker dan zit ik zo boven de 100. En dan krijg ik er ook nog een flinke overslag(en) bij en dan ben ik weer helemaal in paniek. Ik meet de laatste tijd hier en dan wel eens mijn hartslag en bloeddruk zodat ik wat rustiger word. Ademhaling heb ik ook jaren gehad, elke keer wil ik het overnemen maar dat was ineens over na een aantal maanden ademhalingsoefeningen doen. Ik zou het zeker aan willen raden om op tijd rust te nemen, en het over je heen te laten komen, hoe moeielijk het ook kan zijn en Praat erover meschien dat iemand die dicht bij u staat je kan helpen gerust te stellen. Groetjes

anoniem
10-10-2023
Reactie:
Enige wat ik kan zeggen; bezoek eens een osteopaat!

Henry
22-10-2023
Reactie:
Heel herkenbaar .KOMT GOED VEEL INFO LEZEN OVER HOE JE GEEST JE LICHAAM BEINVLOED EN DE DAARIIT VOORKOMEMENDE KLACHTEN PIJNTJES EN ROTGEVOELENS .ANGST OM DE ANGST .Begrijpen opslaan je oude denkwijze wissen.Het zit tussen de oren is makkelijk gezegd ook al KOMT het zich daarop neer.Kemnis is macht heb je de macht heb je controle over lichaam en geest.Komt goed veel INFO lezen wat je geest doet en je lichaam laat voelen .SUSSES STERKTE ECHT HEEL ENG EN LASTIG LEVEN GIN JE NIEMAND ALTANS IK NIET.

George
31-10-2023
Reactie:
Heel erg herkenbaar, ik leef hier al bijna 20 jaar mee. Sommige periodes gaan beter, anderen slechter. Wat me erg heeft geholpen is alle info van de hyperventilatiecoach. Ik kan geen link hier delen, maar als je haar (Nicole) googelt, kom je er terecht. Heeft ook een erg fijne en uitgebreide podcast met alle specifieke klachten door hyperventilatie. Heel veel sterkte!

Anne
21-11-2023

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delenNachtelijke hyperventilatie of hypoventilatie? (Verhaal 168)

Hoi, ik hoop via deze weg te lezen of er meer mensen zijn met het volgende probleem.
Het begon 15 jaar geleden met overspannenheid. Chronische hyperventilatie. Dat kreeg ik onder controle door haptonomie. Daarna ong 7 jaar ernstige slaapproblemen ontwikkelt door een gebeuren buitenaf. Toen dat opgelost was dacht ik dat alles weer goed zou zijn. Maar sindsdien, nu een aantal jaren, last van een brak gevoel bij het wakker worden, ondanks een normale nacht slapen. Geen hoofdpijn maar een erg watterig, vol gevoel, rare longen en een strak gespannen gevoel in het gezicht en de hals. Ook voelt het of ik niet meer op een goede manier kan ademen. Alles wordt erger in de loop vd dag en voel me dan een zombie. Krijg ook last van mijn gehemelte. Ik heb hier gemiddeld 4x in de week last van. De dagen dat ik met een helder hoofd opsta zijn geweldig, kan ik de wereld aan. Als ik s nachts opsta om te plassen is er nog niets aan de hand. Daarna begint dus de ellende. Nachtelijke hyperventilatie of hypoventilatie? Het enige wat helpt om het weg te krijgen is een paar uur goed slapen. Herkent iemand dit?


Anoniem
24-03-2022
laatste reactie: 19-11-2023

3
4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ps ik bedoel een naar, wattering, vol gevoel in m'n hoofd.

Anoniem
25-03-2022
Reactie:
Je weet zelf wel inmiddels welke symptomen kunnen optreden door chv dat zijn er 1001 ik heb ze inmiddels allemaal mogen meemaken pfff niet leuk hoor maar niet gevaarlijk want wij zijn er nog steeds jij hebt het inmiddels 15 jaar nu en ik 30 jaar

Kees
14-05-2022
Reactie:
Heel herkenbaar allemaal, ik krijg rond 4 uur (REM slaap ?) na onrust veel vage klachten zoals licht in hoofd, stokkende adem en vooral angst …
Verder alle mogelijke kleine klachtjes door de dag heen, veel piekeren en blijvende onrust, tintelingen en nerveus gevoel.
Erg vervelend allemaal en vooral het niet weten wat eraan te doen 🫤

Giovanni
31-10-2023
Reactie:
Ik heb precies hetzelfde. Ik ga naar bed en na het plassen begint de ellende. Als ik op de rug ga liggen is er niet aan de hand, maar zo gauw ik mij draai op de zij begin ik te hyperventileren. Bij mij is het begonnen na een urineweginfectie. Heb druppels, ga naar ademhaling therapie en kan wel 12 uur slapen, maar niks helpt. Ben ten einde raad. Sta compleet in de brand.

Joke
19-11-2023

Jouw reactie:Vlagen van benauwdheid (Verhaal 296)

Hele dag vlagen van benauwdheid. Wie herkent dit? Op het moment heb ik de hele dag door last van fases van benauwdheid, heel vaak juist als ik niet veel doe. Het duurt dan weer even tot ik achter mijn adem kom en dan na een tijdje begint de ellende opnieuw. Herken jij dit en heb je tips voor mij, heel graag. Bedankt alvast!

Sandra
15-11-2023

3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Rare uitdroging van de neusslijmvliezen (Verhaal 142)

Heeft iemand ervaring met een soort rare uitdroging van de neusslijmvliezen (disfuntioneel ademen door neus) waardoor neusademhalig bemoeilijkt wordt?

T.
> 2 jaar geleden
laatste reactie: 09-11-2023

8
6
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
ja dit herken ik heel erg. Chronisch dichte neus en uitgedroogd. Maakt het neusademen erg moeilijk.

Hannah
> 2 jaar geleden
Reactie:
Ook last van. Voornamelijk 's avonds en 's nachts.

Anoniem
> 2 jaar geleden
Reactie:
Rare stokkende neusadem. Neus knijpt precies toe. Maagkramp en vaak plassen. Uitgedroogde neus en droge keel en mond. Gevoel geen adem te krijgen via neus. Soms ook opjagingen.

Creablue
02-02-2023
Reactie:
Ja zeer droge neus s nachts en niet kunnen ademen. Ik doe s avonds voor slapen gaan olijf olie in mijn neus. Helpt heel goed

Erna
03-04-2023
Reactie:
Ik heb het ook alles wat je kunt hebben.maag darm krop spieren brand op benen keel moe stress alles ik leer daar mee leven maar het beheerst mijn leven wat moet doen

Angela
07-11-2023
Reactie:
Yep, al jaren lang, altijd de rechterkant zit dicht. Nu zijn mijn ogen ook nog eens erg droog de laatste tijd en vaak last van dagelijkse spanningshoofdpijn erbij gekregen, echt Super irritant. Maar wie weet toch wel een allergie… heb het nog niet laten testen maar ga het wel doen binnenkort want dan weet ik tenminste als het mogelijk daar aan kan liggen.

Anoniem
09-11-2023

Jouw reactie:Klachten die geen enkele dokter kan lokaliseren (Verhaal 293)

Goedemiddag !
Ik ben geconstateerd met chv
nu heb ik klachten die geen enkele dokter kan lokaliseren en snap ik niet wat er gebeurd.
- Extreme vermoeidheid
- Troebel plas
- aanvallen van vermoeid zo moe zijn dat niets meer gaat
- pijn links bovenbuik
- helemaal verkrampen in bed alles aanspannen.
Bloed gezond
plas ondanks substantie gezond
morgen weer naar de dokter
Maar ik voel de bui al hangen er komt niets uit.

Iemand iets dergelijks ?
Ik hoor het graag !

Annoo
08-11-2023

3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Adem eigenlijk mijn hele leven al erg hoog (Verhaal 205)

Hallo,

Ik ben 40 jaar en geboren met astma. Adem eigenlijk mijn hele leven al erg hoog(borst) en heb chronisch hyperventilatie, met de nodige paniek/angstaanvallen. Echt zo herkenbaar wat ik hier allemaal lees. Maar nu sinds kort heb ik wat vreemds. Het lijkt erop dat ik er sneller last van heb wanneer ik vermoeid ben. Het klinkt misschien heel raar maar het lijkt of mijn ademhaling soms stopt. Zowel overdag maar heb het ook weleens op het moment van inslapen. Een heel naar en angstig gevoel. Krijg een soort gevoel dat ik heel diep wegzak, mijn ademhaling stopt. Ik moet mijzelf dan bewegen en dan krijg ik een soort schok of vervelend gevoel vanuit mijn tenen naar mijn buik/borst. Net of mijn lichaam mij laat schrikken. Ik weet niet hoe ik het anders moet uitleggen maar hoop zo dat iemand zich hierin herkend. Het is niet hetzelfde als het gevoel dat je zeg maar van de bank afrolt.

Manon
26-08-2022
laatste reactie: 07-11-2023

5
5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Iemand?

Manon
27-08-2022
Reactie:
Hoi Manon,
Hier een reactie van een chronische hyperventileerder. Ben je ook sneller moe/slaperig? Ik had (ongeveer) dezelfde klachten en bleek slaap apneu te hebben.

Trudy
30-08-2022
Reactie:
Precies dezelfde klachten...verhaal 129. Hoe kom ik hier vanaf ..

Diana
17-03-2023
Reactie:
Ik heb ook al jaren iets soortsgelijk. Soms een periode minder, dan weer meer, denk ik toch..maar blijkbaar gebeurt het ook zonder dat ik mij er de volgende dag bewust van ben. Mijn ademhaling stopt en moet dan met heel mijn lichaam proberen terug adem te halen. Ik schiet al happend en in paniek wakker en zelf heb ik het gevoel dat ik doodga. Hierbij heb ik een raar, beangstigend gevoel in mijn hoofd alsof alles in een soort schok samentrekt en ik met al mijn macht de "zuigkracht naar de dood" moet tegentrekken. Heeel moeilijk om te beschrijven. Alsof alles samentrekt in mijn hoofd. Ik ben op dat moment ook even echt niet in staat om terug in te ademen. Ik kamp inderdaad ook met een angststoornis. Volgens mijn psychiater zouden het paniekaanvallen zijn in mijn slaap. Ik kreeg echter ook de opmerking dat het wel degelijk ook slaapapneu kan zijn.

Liese
19-07-2023
Reactie:
Ik heb dit ook gehad en heb het nog wel eens. Ook voor het in slaap vallen en soms overdag. Ben hiervoor naar de longarts geweest en werd hierdoor wel gerustgesteld. Je lichaam stopt met ademen omdat ie een stofje (weet niet meer welke) naar beneden wil brengen. Omdat je de hele tijd hoog in je ademhaling zit en dus teveel koolzuur (volgens mij was dat het) in je bloed hebt zorgt je lichaam er dus zelf voor dat dat weer op Peil komt door even te stoppen. Ik heb het ook weleens een stuk of 6x gehad voor het slapen,heel beangstigend maar dus niet erg.

Corien
07-11-2023

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delenKamp al twee jaar met verschillende klachten (Verhaal 275)

Hallo allemaal,

Mijn naam is Emma, net 24 jaar en kamp al twee jaar met verschillende klachten (deze klachten zijn ontstaan na mijn master):
- Zeurende hoofdpijn die voelt als een constant lichte steek, vooral in mijn linkerkant.
- Het gevoel om vaak te moeten happen naar lucht.
- Vaak misselijk.
- Een stijve/pijnlijke nek.
- Denken dat ik slis, omdat ik sinds 1 jaar veel meer speeksel in mijn mond heb.
- Spanning in mijn kaken.

Ik ben inmiddels al vaak bij de huisarts, fysio, Chiropractie geweest en sinds kort ook bij een psycholoog. Ondanks ik er ben achter gekomen dat ik onbewust veel spanning in mijn lijf heb zitten, vroeg ik me af of iemand zich in deze klachten herkent en dit typische chv klachten zijn? Daarnaast de vraag hoe ik hier van af kan komen?

Emma
29-08-2023
laatste reactie: 04-11-2023

6
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Dag Emma,
Ik herken me in een aantal van je klachten. Metname hoofdpijn, misselijkheid en spanning in m'n kaken. De psycholoog kan wellicht helpen. Probeer te ontdekken waar je spanning van krijg. Ben 10 jaar verder en het komt nog steeds terug.
Groet, Hugo

Hugo
17-09-2023
Reactie:
Het is spanning. Die zorgt voor alle klachten. Probeer leuke dingen te doen.

Anoniem
31-10-2023
Reactie:
Aja.. de spanning in de kaken heb ik al jaren op en af. Ik word wakker met het gevoel alsof ik aan het knarsen ben geweest en ook dat er spanning op staat die niet weg wilt gaan. Ben al jaren in de stress, en chv/paniekstoornis dus mijn lichaam weet niet meer hoe het moet ontspannen. zodra ik merk dat ik me wat rustiger ga voelen krijg ik klachten die moeielijk genegeerd kunnen worden zoals pijn of steekjes linkerborst, maagpijn en een beginnende paniek aanval. Heb de laatste weken regelmatig hoofdpijn voorhoofd, een drukkende strakke band die erg irritant is en trekt door naar oog en oor (rechterkant). Hopelijk is dit het laatste kwaaltje want ik word er moe van

Anoniem
04-11-2023

Jouw reactie:Ben erg gefixeerd op mijn ademhaling (Verhaal 64)

Ik heb frequent hyperventilatie sinds 1997! Ik wist pas wat hyperventilatie was in 2001 toen ik voor het eerst naar spoed ben gebracht. Zoveel jaar later heb ik er nog met periodes last van. Hoe hebben jullie het overwonnen? Ik ben erg gefixeerd op mijn ademhaling en benauwd gevoel.

Davy
> 2 jaar geleden
laatste reactie: 31-10-2023

1
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik heb sinds 1993 hyperventilatie ik heb het nooit overwonnen in zekere zin wel mee leren leven zodat het niet de overhand krijgt. Dus in zekere zin wel een overwinning. Accepteer dat het bij je hoort en leer de techniek om goed proberen te ademen dan verdwijnt de angst vanzelf want angst is de grootste boosdoener he
Één gouden tip zoek afleiding ga iets op ruimen of onkruid plukken helpt bij mij perfect succes

Kees
> 2 jaar geleden
Reactie:
Veel INFO over wat je psychedelische met je lichaam doet en de DAARUIT komende KLACHTEN. Kennis is macht heb je de macht heb je controle over deze akelige GEVOELENS en pijntjes.Kort door de bocht het zit tussen de oren krijg je VAAK te horen .Heb je wat.Er is een weg uit veel lezen INFO hoe je geest je lichaam beïnvloed.Heel veel succes.!!

George
31-10-2023

Jouw reactie:Zelf adem halen (Verhaal 104)

Hebben jullie ook dat je de hele dag bezig bent met zelf adem te halen.
Iets wat gewoon vanzelf hoort te gaan, is ineens niet meer zo vanzelfsprekend. En gaat juist doordat ik het overneem helemaal fout
Wat doen jullie hiertegen?

Gabriella
> 2 jaar geleden
laatste reactie: 31-10-2023

10
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ademhalingsoefeningen doen, elke dag opnieuw en dan zal je merken dat het straks weer geheel automatisch is

Ron
> 2 jaar geleden
Reactie:
Ten eerste sterkte wens ik je ik herken dit .zgefixeerd op je ademhaling constant denken dat je iets mankeerd en de ANGST natuurlijk om gek van te worden .IK ZOU ER VEEL OVER KUNNEN DOORGEVEN .ALLEEN VIND IK HET VAAK MAKKELIJK GEZEGD DAN GEDAAN. Begrijpen wat.jou geest met je lichaam doet.en welke nare gevoelens hieruit.kunnen voortvloeien

George
31-10-2023

Jouw reactie:Hebben jullie ook aanvallen van extreme vermoeidheid? (Verhaal 290)

Ik ben geconstateerd met chronische hyperventilatie. Hebben jullie ook aanvallen van extreme vermoeidheid?


Eric
23-10-2023
laatste reactie: 31-10-2023

1
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Het is logisch dat je na een hyperventilatie paniek aanval erg moe bent lichaam hersteld zich ik heb er al vanaf mijn .16 heel veel last van gehad nu nog wanneer alleen mijn gevoel volg.Ben nu 65 .

George
31-10-2023

Jouw reactie:Ben soms kortademig en heb gespannen kaken (Verhaal 264)

Ik weet niet zeker als ik chv heb maar heb wel regelmatig spanning in borstkas, rond de longen. Ben soms kortademig en heb gespannen kaken. Soms licht misselijk dat een paar minuten aanhoud en vaak last van maag en darmen.
Heb de laatste tijd kramp in mijn middenrif die heel kort aanhoud maar voelt best beangstigend. Ook de laatste 2 maanden last van oogmigraine. Maar weet niet als dat van hooikoorts komt of spanning. Heb er dit jaar erg veel last van en klachten lijken wel een beetje op elkaar

anoniem
12-07-2023
laatste reactie: 28-10-2023

8
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Heel herkenbaar allemaal. Heb goede en slechte tijden met duizeligheid en angstspanning als dieptepunt. Krijg er geen vat op …

Giovanni
28-10-2023

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delenVaak keelpijn en rode keel en branderig gevoel (Verhaal 45)

hallo allemaal

Herkennen jullie de volgende klacht: vaak keelpijn en rode keel en branderig gevoel in de mond en tong?

Ik heb dit al een poos en las ergens dat het ook met stress te maken kan hebben. Graag jullie reactie.
Groetjes hannah


Hannah
> 2 jaar geleden
laatste reactie: 27-10-2023

9
6
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hey Hannah, heeeeel herkenbaar! Branderig gevoel in mijn keel en tong, trekt ook naar mijn borst.
Ik heb ook veel last van maagzuur, dacht eerst dat het daar aan lag!
Gr. Marleen

Marleen
> 2 jaar geleden
Reactie:
Is bij mij ook heel vaak aanwezig. Keelpijn, maagzuur, krop in keel.

Peggy
> 2 jaar geleden
Reactie:
Ik weet niet hoe oud je bent, maar het branden op je tong en in je mond kan hormonaal zijn, het heeft met de menopauze te maken..

Anoniem
> 2 jaar geleden
Reactie:
Hallo anoniem,

ik ben 63. Aangezien het iets van de laatste jaren is zou heel goed kunnen dat de menopauze eet mee te maken heeft.

Dank voor de tip.

Groetjes

hannah
> 2 jaar geleden
Reactie:
Heel herkenbaar, ik heb hier ook last van, soms periodes van aanwezig en dan weer lange tijd weg.
Keel brand dan en soms de mond zelf ook, soms dagenlang aanwezig en dan plots weer weg.
Het kan ook een syndroom zijn 'mondbranden' maar ook dit komt voornamelijk door stressvolle periodes

Sjonnie
> 2 jaar geleden
Reactie:
Mijn keel brand ook en maag.zuur krob.inde keel komt vaak dagelijks

Angela
27-10-2023

Jouw reactie:Nog steeds bang ben dat het mijn hart is (Verhaal 260)

Hoi ,

Ik ben een man van 39 jaar. Last van hypochondrie

Ik heb sinds november ook last van borstpijnen (kramperig gevoel) last van hartoverslagen, hartkloppingen, pijn achter borstbeen en linkerschouderblad. Ik heb alles bij de cardioloog laten onderzoeken zoals:
- ECG
-Inspanningstest
- hart echo
- CT scan

hier kwam allen niets uit. Volgens mijn huisarts hebt ik angst/stress stoornis mogelijk ook chronische hyperventilatie.

Terwijl ik nog steeds bang ben dat het mijn hart is.

soms zit ik achter mijn computer en krijg ik een raar (soms pijnlijk) gevoel achter mijn borstbeen, alsof het mij overvalt. Dan heb ik moeite met een teug adem te halen en voel tegelijkertijd mijn hart kloppen of zelfs een overslag. Deze kan ik dan weer heel snel weg ademen en dan zakt het langzaam weg.

Heeft iemand hier ervaring mee? of denkt te weten wat het is?
Je zou mij echt helpen in geruststelling want iedere keer ben ik zo alert en bang voor hartklachten of hartinfarct.

Wess
08-07-2023
laatste reactie: 27-10-2023

7
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik herken me heel erg in jouw verhaal. Ik heb hier al 2 jaar last van. Er is niets gevonden. Bij mij is het verteld dat het een combinatie van een angststoornis en hyperventilatie is.

Hoe gaat het nu met je?

Martin
22-10-2023
Reactie:
Dit is heel herkenbaar en heb ook al die onderzoeken gehad. Toen ben ik bij een osteopaat geweest en bleek dat mijn maag en alles eromheen gespannen was waardoor het lijkt alsof het hart ineens overslaat of iets. Hij heeft het behandeld en ben er sindsdien vanaf. Wellicht iets voor jou, !!! Een osteopaat kan kijken hoe jouw wervels, organen enzo zitten en zolang je dat niet laat behandelen blijven die klachten. Succes! 🍀

Laura
22-10-2023
Reactie:
Na nierstenen te hebben gehad met een lange nasleep met plasproblemen heb ik angsten ontwikkeld waardoor ik ben gaan hyperventileren.... ik heb in principe dezelfde klachten... wat ik doe is ik focus mij op mijn ademhaling.... korter in door de neus langer uit door de mond tussen mn lippen door en dit werkt.

Als ik echt heel angstig word door het gevoel op me borst ga ik tellen.... ik begin met 3 in 3 vast 3 uitblazen en 3leeg en dat bouw ik dan op tot 6/7 en dan is het meestal ook wel weer goed

Martin
27-10-2023

Jouw reactie:Kreeg het niet meer onder controle (Verhaal 265)

Hallo allemaal,

Het begon zo'n 5 jaar geleden toen ik ineens begon te hyperventileren. Constante focus op mijn ademhaling en kreeg het niet meer onder controle. Toen echt flink in een dip gezeten. Laatste tijd ging het goed en had ik nergens last van. Tot vorige week. Ik ging fietsen, kwamen terug en mijn ademhaling is helemaal ontregeld. Nu 1,5 week verder amper verbetering. Ik ben heel benauwd, hele snelle ademhaling, ontzettend moe en moet iedere vijf minuten gapen. Vreselijk om zo door het leven te moeten. Ben inmiddels bij de huisarts geweest en doorgestuurd naar een cesartherapeut. Ik heb alleen constant de angst dat die ademhaling nooit meer goed gaat komen. Het moeilijkste vind ik dat als ik naar iedereen kijk die zo'n zorgeloos leven lijdt en ik constant loop te happen naar adem en buiten adem ben.

Zijn er mensen met dezelfde ervaring? Ik voel mij namelijk heel alleen in dit. En heeft iemand tips?

Anoniem
18-07-2023
laatste reactie: 26-10-2023

10
6
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik heb precies het zelfde, continue benauwd en kortademig. Misschien heb je onbewuste spanning waardoor je hyperventileert. Wat mij helpt is ik doe paar keer per dag ademhalings oefeningen, en mindfulness op spotify voordat ik ga slapen. Ook ontspanning zoals wandelen. Het gaat niet 123 weg kan lang duren maar geef het de tijd.

Char
14-09-2023
Reactie:
Klachten ook zeer herkenbaar voor mij, ik ben zeer sportief en het belemmert mij heel erg om mijn sport nog op niveau te beoefenen. Tot mijn grote spijt.
Ondertussen in behandeling bij een ademhalingscoach, dit heeft mij al veel goed gedaan, maar er zijn zeker periodes van terugval, helaas.
TIp: lees het boek (hyperventilatie ontkracht van Chris Lenaerts) dit heeft mij veel houvast gegeven.
Succes aan iedereen hier!

ellen
19-09-2023
Reactie:
Hier ook. Ik hoef maar te wandelen en ik raak soms in paniek door een reset van de ademhaling. veel zuchten onder het lopen, en dan ineens duizelig. Ik ben er helemaal niet mee bezig en toch gebeurd het vaak. Mijn keel voelt elke keer dicht geknepen maar omdat ik vaak spanning heb in mijn nek en kaak en vervolgends last van een globus gevoel krijg dan lijkt het net alsof er iets in de weg zit waardoor ik benauwd word. Heb door chv vaak last van maag en darmen en die zorgen weer voor een opgeblaze buik en dan word ik heel benauwd. Ik heb 2x in mijn leven een zware paniek aanval gehad waardoor mijn hartslag erg langzaam ging en dat ik wit weg trok en misselijk. Heb 3x zware bloedarmoede gehad en sinds dien is alles veranderd in mijn lichaam. nu inmiddels 4 jaar last van, maar het word beter. Dat het ooit helemaal weg gaat geloof ik niet maar ik merk bij mezelf dat het soms weken lang goed gaat en dan begint het weer. In het begin had ik het dagelijks en soms ook echt zwaar dat ik wel mezelf moest dwingen om afleiding te zoeken maar dat kan het juist erger maken. Probeer niet te stressen, druk te maken. Al is het maar een beetje piekeren dan lok je het onbewust of bewust weer uit en zo blijft het terug komen, ik denk persoonlijk dat chv chronische stress is. Ademhalings oefeningen kunnen helpen maar dat is zeer moeielijk en zeker om het goed te blijven doen. Zelf ga ik automatisch terug ademen via de borstkas waardoor ik de volgende dag spierpijn heb in mijn bovenrug nek armen en schouders, hartoverslagen en noem maar op. Covid heeft me laten zien hoe bang ik kan zijn, grootste reden van alles dat ik dit eraan heb overgehouden. En stel dat je rustig op bed/bank of waar dan ook ligt en je voelt wat, probeer het te negeren, niet bang worden of noem maar op. Rustig blijven. Er gaat niks gebeuren

anoniem
21-09-2023
Reactie:
Heel herkenbaar. Bij is in 2017 chronische hyperventilatie vastgesteld en een angststoornis. Het is daarna jaren inden controle geweest en nu sinds april dit jaar heel heftig terug gekomen. Ik ben nu ook thuis met een burnout omdat het minste stress bij mij HV uitlokt . Het gevoel van te MOETEN zuchten is bij mij ook bijna constant aanwezig en als in een paniekaanval zit voelt het letterlijk alsof ik ga stikken. Wat bij goed helpt is yoga ! Daarna voel ik me altijd losser en kan ik diep ademen . Ik herken het gevoel van wanhoop dat t nooit gaat weggaan maar we moeten heel mee leren omgaan en geloof dat het beter wordt ! Veel rusten , lief zijn voor jezelf

Anouk
22-09-2023
Reactie:
Ja herken ik helaas heel erg naar zo moe enzo benauwd er van.

Anoniem
25-10-2023
Reactie:
Herkenbaar ja!
Ik heb elk jaar periodes van hyperventilatie. Soms is niet te peilen waar het nou door komt, maar soms ook weer wel. Onrust in het lijf. Hoe kom je dan aan die onrust? Geen idee. Ik heb er aanleg voor, want mijn ma heeft het ook.
Ik heb nog niet gehad dat ik naar adem moest happen. Het is gewoon ontregelt. Moet vaak gapen, etc.
Het beste middel tegen HV is niet piekeren of denken aan je ademhaling. Afleiding. Iedereen weet dat wel, maar het is moeilijk om je gedachtes helemaal op iets anders te krijgen waardoor je de ademhaling vergeet en het ademen onbewust weer automatisch gebeurt.
Soms probeer ik m'n ademhaling in goede banen te leiden door x seconden in te ademen, x seconden uit. Je denkt dan waarschijnlijk dat je goed bezig ben, maar meestal loopt het op niks uit. Doe dat niet. Of ga naar een ademtherapeut waar je er beter op getraind wordt.
Wat helpt bij mij? Ambient luisteren. Sporten (intensief). In de tuin werken. Soms lukt het mij om gedachtes over ademhaling voor te zijn en m'n gedachten op iets anders te richten. Ook dan ben je met ademhaling bezig, maar ben je de gedachtes net voor, of ze zijn van korte duur. Daardoor lukt het me soms ook nog om tot rust te komen en een normale ademhaling terug te krijgen.

Anoniem
26-10-2023

Jouw reactie:Ik heb al jaren last van een overslaand hart (Verhaal 144)

Hallo allemaal,

Ik heb al jaren last van een overslaand hart en af en toe ook van een plots onregelmatig hartritme. Met de hartoverslagen heb ik leren leven, hoewel ze mij nog steeds angst inboezemen. Maar wanneer mijn hart op hol slaagt, ben ik altijd in paniek. Het komt voor na een plotse sprong, bukken, stamp op een bal,... Plotse bewegingen die het triggeren en het duurt een paar minuten. Het lijkt alsof mijn hart even stopt en dan heel onregelmatig klopt of zelfs trilt. Mijn borstkas wordt dan precies bijeen geduwd. Iemand die deze symptomen herkent? Dank u

JD
> 2 jaar geleden
laatste reactie: 26-10-2023

6
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Het kan totaal onschuldig zijn maar het kan ook een onderliggende aandoening zijn.
Er is maar 1 advies: laat het onderzoeken, ga naar de huisarts en vraag om een holter onderzoek, dit kastje hang een bepaalde periode aan je lichaam en registreert je hartritme en de aanwezige eventuele afwijkingen, de cardioloog kan zo zien of dat ze onschuldig zijn of niet en of er behandeling nodig is.
Vrijwel altijd zijn extrasystolen onschuldig maar wel zeer vervelend en angstaanjagend.

Ik heb ze al ruim 25 jaar en vind het nog steeds lastig ermee om te gaan, maar in de wetenschap, na zeker 4x met een holter te hebben gelopen en diverse ECG's te hebben gehad waaruit bleek dat ze onschuldig zijn.
Dus, ga eerst naar de huisarts ermee!

Sjonnie
> 2 jaar geleden
Reactie:
Zelfde by my ook

Anoniem
26-04-2023
Reactie:
Ja, precies dat heb ik ook!!! Het bepaalt al ruim 10 jaar mijn leven. ik probeer zo min mogelijk onverwachte bewegingen te maken, zoals bukken of springen (dus sporten) want dan bestaat de kans dat het getriggerd wordt. Het duurt ongeveer 2 minuten en het voelt echt alsof je bijna dood gaat. Hartslag gaat naar ongeveer 250 slagen per minuut en bonst in m'n borst en keel. en dan na een minuut of 2 is het opeens helemaal voorbij en heb ik nergens meer last van. Verder heb ik nooit last van hartklachten, dat maakt het zo raar.

Liselot
26-10-2023

Jouw reactie:Heb in het vliegtuig een hyperventilatie aanval gehad (Verhaal 291)

Ik heb in het vliegtuig zoals de arts na thuiskomst vermoeden, een hyperventilatie aanval gehad, heel raar kreeg tintelingen in mijn vingertoppen zweten en duizelig kon nog net mijn man waarschuwen daarna ging mijn licht uit! Mijn man en dochter waren helemaal in paniek omdat ze zagen dat ik met mijn ogen en mond open zat, konden ook geen hartslag signaleren en ik was ijskoud dus na een eeuwigheid voor hen beiden en na wikken en wegen om een noodlanding te maken ging ik weer knipperen met mijn ogen!
Maar oh wat wat een paniek!
Hier ook iemand ervaring mee?

Trudy
24-10-2023
laatste reactie: 24-10-2023

2
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Klinkt als een zware paniek aanval. Alleen wel apart dat ze je hartslag niet voelde. Hebben ze dat wel op de juiste manier gedaan? Als jij je zorgen maakt gewoon terug naar de arts gaan. Ik zelf heb een tijd terug een paniek aanval gehad waarbij ik nog net niet weg viel en ook dezelfde klachten, tot een stik gevoel aan toe en een trage hartslag. Heel mijn lichaam doet dan raar en voel erg veel dingen die beangstigend zijn maar mijn hart blijft rustig.. Snap er niks van. Ik hoop dat je inmiddels bent opgeknapt van de aanval :-)

Anoniem
24-10-2023

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delenKun je alsnog hyperventileren, ook als je normaal ademt? (Verhaal 259)

Goedemiddag,

Ik kamp al enige tijd met kortademigheid. De laatste tijd probeer ik bewust te ademen, door mijn neus en naar mijn buik. Dit gaat goed. Ook mijn fysiotherapeut gaf aan dat ik op de juiste manier lijk te ademen. Rustig en naar mijn buik. Toch heb ik nog steeds het gevoel dat ik adem tekort kom. Dat ik niet ‘lekker’ door kan ademen. Kun je alsnog hyperventileren, ook als je normaal ademt? Of is dit een hele gekke vraag?

ES
08-07-2023
laatste reactie: 23-10-2023

5
5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik heb precies hetzelfde, wat moet je dan nog doen als je ademhaling goed gaat, maar het nare gevoel blijft?
Benieuwd of iemand daar een oplossing voor heeft.


NL
19-07-2023
Reactie:
Ik heb dit ook, ik heb als tip gekregen om het te accepteren en niet 123 weggaat. Blijf 3x per dag ademhaling oefeningen doen voor 5-10 minuten. Kan zijn dat je onbewuste spanning hebt door stress of trauma’s. Misschien kan een psycholoog erbij helpen. Wandelen helpt bij mij ook goed, en doe ontspannings dingen misschien zoals yoga. Probeer afleiding te zoeken waarbij je niet op je ademhaling let.

Char
13-09-2023
Reactie:
Heel herkenbaar. Bij mij is ook chronische hyperventilatie vastgesteld en een angststoornis. Jouw verhaal is heel herkenbaar. Ik heb soms paniekaanvallen dat ik het gevoel heb dat ik stik maar ook als het "goed" gaat heb ik dat gevoel constant dat ik moet zuchten om op mijn adem te komen. Chronisch hyperventilatie dus , ook al adem ik rustig en juist . Het lijkt precies alsof mijn lichaam zo gewend is om te ademen en soms kom ik niet op mijn adem en krijg ik een paniekaanval. Medisch is alles uitgesloten.heel frustrerend maar wat mij wel helpt is yoga en veel rust nemen, meditatie , ontspanning.

Anouk
22-09-2023
Reactie:
Ik heb precies hetzelfde. Volgens fysio adem ik goed. Ben ook bij een psycholoog geweest. Volgens haar moet ik er niet tegen vechten, want dan worden de klachten erger. Dat is dus erg moeilijk, hoe omarm je iets wat je een naar gevoel geeft. Zij gaf ook aan dat mijn lichaam blijkbaar het vele zuchten nodig heeft. Ben ook veel teveel bezig met mijn ademhaling. Toch zou ik er graag vanaf willen, maar zou niet weten hoe.

Nan
02-10-2023
Reactie:
Het kan ook komen omdat vaak wordt gefocused op diep ademen met ademtraining. Ik had dit ook en vond dit wel interessant: youtu.be/T42mFsi6cpg?si=lX2fv1oT1CryGwSL

Thomas
23-10-2023

Jouw reactie:Adem stops voor het in slaap vallen (Verhaal 254)

Adem stops voor het in slaap vallen, en soms zelfs overdag waardoor ik me daarna angstig voel. Wie herkend dit? En wat kun je eraan doen?

anoniem
31-05-2023
laatste reactie: 22-10-2023

7
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik heb ook ademsstops voor het slapen gaam. Gevolg;
Heel de dag draaierig. Wat een leven.. weet niet wat gedaan. Hatse christine.

Anoniem
30-08-2023
Reactie:
Helemaal niet gek hoor! Iedereen stopt met ademen af en toe in zijn slaap. Een baby zelfs 5! keer per uur. Het enige nadeel is dat als je borstspieren en maag wat gevoelig zijn en door teveel eten, verkeerde ademhaling, angsten of iets gebeurd dit sneller maar het lichaam herpakt zich heel snel. Het is niks ernstigs, alleen vervelend als je erop let want dan gebeurd het ook vaker. Het is oké, het is echt niks!

Anoniem
22-10-2023

Jouw reactie:Ten einde raad (Verhaal 285)

Hoi mensen,

Ten einde raad wend ik me tot een forum omdat ik graag wil weten of meer mensen mijn klachten herkennen. Ongeveer 10 jaar geleden (toen 17) kreeg ik ontzettend last van hartkloppingen. Ik heb echt een heel lang traject gehad om te onderzoeken wat het zou kunnen zijn en ben door de hele medische molen gegaan. Uiteindelijk heb ik betablokkers gekregen die ik nu al jaren slik. Toch blijf ik klachten houden en is er verder niets mis met mijn hart. Sinds maanden heb ik weer ontzettend last van mijn ademhaling vooral als ik praat (alsof ik niet automatisch ademhaal), waardoor ik ook duizelig etc wordt. Meestal ging dat gewoon weg als ik weer thuis was of als k eventjes stil was. Nu sinds een week heb ik ook weer pijn aan mijn borst en dit straat uit naar mijn linkerarm, linkerkant van mn nek / linkerkant schouder/ gevoelloosheid in linkerhand. Zoals je ziet is alles aan de linkerkant. Herkennen mensen dit? Dat alle klachten die je ervaart alleen maar links zijn? Ik ben nooit gediagnosticeerd met CHV maar ik denk bijna zeker te weten dat ik dat heb aangezien verder medisch gezien alles lijkt uitgesloten. En ik deze pijn in de afgelopen jaren best vaak heb gehad en het altijd ook weer wegging.. het lijkt er nu op alsof dat maandenlange “verkeerd ademhalen” zijn tol eist. Herkennen mensen dit? Toch maakt die pijn aan mijn linkerkant mij super bang…. Ik wil alleen niet weer mezelf melden bij mn huisarts / spoed, omdat ik weet dat ze gaan denken oh heb je haar weer… herkent iemand deze pijn klachten dus? En kan het idd zijn dat ik CHV heb?


Claudia
01-10-2023
laatste reactie: 19-10-2023

4
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik herken het helemaal
Ik heb dat ook word er soms gek van

Anoniem
19-10-2023

Jouw reactie:Vond honden van mensen (Verhaal 266)

112
Hyperventilatie vlgs de zeer onvriendelijke ambulance broeder

Hij zei doeg de mazzel niet weer bellen.

Later bleek dat mijn lichaam niet meer kon bewegen door verkeerde medicatie.

Vond honden van mensen.

Maar zo is de tijd op dit moment.
Volg voor dit voorval EMDR.


Pip
23-07-2023
laatste reactie: 10-10-2023

2
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Heel zeker. Honden van mensen. Maar ik hoop dat die hoop hetzelfde ondervinden. Ook ik heb veel last maar op een andere manier. Hopelijk voor jou in de toekomst beterschap.

Christine
10-10-2023

Jouw reactie:Denk al snel dat er wat aan de hand is (Verhaal 278)

Al een paar dagen ben ik ontzettend duf in mijn hoofd en ben ik misselijk. Door mijn Angststoornis denk ik al snel dat er dan wat aan de hand is. Mijn buik is ook helemaal opgezet. Dus ik weet dat dit te maken heeft met mijn chronische hyperventilatie en de verkoudheid die ik al een paar dagen heb. Mensen tips hoe je je op zulke momenten weer wat beter kan voelen?

Anoniem
07-09-2023
laatste reactie: 06-10-2023

3
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hey hey,

Ik trek me altijd even terug met een kruikje op bed. Tegen de misselijkheid heb ik zelf nog niks gevonden. Wel vind ik ademhalingsoefeningen fijn en met aandacht door ademen om ruimte te creëren in me lijf

Jamie lee
04-10-2023
Reactie:
Rustig aan doen, komt wel weer goed :-)
Vooral niet gaan denken dat er wat aan de hand is want dan kan het alleen maar erger worden plus je voed je angst wat je echt niet moet doen, er tegenin gaan en desnoods afleiding zoeken. Iets wat echt helpt. En een glas water drinken kan soms wel eens helpen tegen een opgeblaze buik.

anoniem
06-10-2023

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delenMijn dagelijkse zorgen (Verhaal 284)

Hallo, allereerst ik ben Rens en ben 22 jaar oud, en zou me eigenlijk helemaal niet bezig moeten houden met mijn gezondheid en zeker niet met dit forum. Het is bij mij begonnen na een hoop stress en spanningen. Ik was in italie en kreeg begeven moment ontzettend hoofdpijn en oogpijn. Dusdanig dat ik even moest liggen met de ogen dicht en na een half uur was het weg. Dit kwam vaker weer terug en was erg bang voor een hersentumor, omdat een vriend van me hieraan overleden is en weet hoe het begonnen is. Dus heb ik bij Prescan een MRI laten maken van mijn hoofd. Voor dat ik de MRI had was ik heel angstig dat ik een hersentumor had en heb ik hierdoor extreem veel angsten en stress gekend, hiervoor ook oxazempan gepakt.

Eenmaal de MRI gehad bleek deze helemaal goed en is er nergens geen een afwijking geconstateerd. Daar was ik op dat moment erg blij mee.

Niet heel lang erna begonnen de vage klachten. Vaak een algeheel ziekerig gevoel wat spontaan komt en ook weer zo weg kan zijn. Vermoeidheid, rugpijnen overal in de rug komt en gaat weer. Nekpijnen wat komt en gaat. Slechte weerstand en vaak verkouden of moeilijk aden krijgen. Pijn aan de huid wat komt en gaat. Savonds en smorgens pijn aan mijn rechter oog met draaien (zie verder hetzelfde met beide ogen). Tintelingen in mijn benen (soms erger soms minder). Spierstijfheid in benen soms wat meer links, hoge bloeddruk en snelle hartslag, angstig en neerslagtig, ongeduldig en zenuwachtig, soms een onwerkelijk gevoel en watten in mijn hoofd. Vaak kouden handen en voeten. Vermoeidheid. Af en toe zelfs despresieve gedachten/gevoelens (heb ik nooit eerder gehad) En zo kan ik nog wel even door gaan.

Af en toe is het zo erg dat ik echt niet meer weet wat ik moet doen. Waar is die tijd dat ik me gewoon goed voel? Weer lekker zorgeloos mijn ding kan doen?

Ik heb al een paar keer bloed laten prikken, deze was volgens de dokter elke keer goed, maar door een beetje eigen research te hebben gedaan is het verrevan goed.

B12 is verlaagd 200
Vitamine d is verlaagd 51
Foliumzuur is verlaagd 8,9
Ferritine is 230
Ijzer 28
HB 11
Kalium 3,6
Ook is een snelle schildklier geconstateerd

Ook heb ik geprikt op Lyme en hier is niets uitgekomen.

Ik heb ook al een afspraak gehad bij de neuroloog, die heeft ook mijn MRI beelden bekeken en zegt dat het 100% geen MS is. Ook zegt hij vanwege de bloedwaarden op Lyme dat het GEEN lyme is, terwijl de klachten die ik ervaar echt 1 op 1 overeen komen.

Wat mijn doel is van dit berichtje is misschien lotgenoten spreken over jullie ervaringen, mijn doktoren/neurologen zeggen er is niks. Terwijl ik echt iemand ben die normaal nooit ergens last van heeft of zeurt vind ik dit wel erg raar.

Met zoveel klachten MOET er iets zijn, het kan werkelijk niet anders. Ik hoop dat ik met iemand in contact kan komen die in het zelfde scheutje zit of gezeten heeft.

Ik loop al bij een coach maar dat helpt me niet buiten dat ik gewoon mijn dagelijkse zorgen kan bespreken.

Groetjes
Rens
28-09-2023
laatste reactie: 04-10-2023

2
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hey Rens,

Depressieve klachten is niet iets waarbij eerder last van hoeft te hebben gehad dit kan op iedere leeftijd ontstaan. Ook bij burn out horen veel lichaamelijke klachten. Daarnaast maakt de angst de klachten erger. Het is eigenlijk een rode knop waar je niet op mag drukken , je gaat er teveel op focussen en ben je heel bewust van alles wat je voelt. Ik vond het bij mezelf ook heel moeilijk om te geloven dat er niks met mij is medisch gezien alles waar ik last van heb, maar emotionele stress of trauma kan ook flinke impact hebben op je welzijn. Misschien dat een psychomotorische therapie ook wat is om te proberen.

Jamie lee
04-10-2023

Jouw reactie:Ik zit ergens heel erg mee (Verhaal 287)

Hoi ik zit ergens heel erg mee. Zodra ik eindelijk rust heb komt er langzaam hoofdpijn opzetten die best zwaar word. Het is hetzelfde als migraine maar dan zonder het gebons dus ik denk dat het zware spannings hoofdpijn is door de opeenstapeling van piekeren/stressen en angst. Pas in rust komt het eruit via erge hoofdpijn. Nu maak ik me steeds zorgen zodra ik deze soort hoofdpijn krijg en hoop eigenlijk op herkenbaarheid, of het verschil tussen spanningshoofdpijn en migraine en wat je ervaring is. Ik maak mezelf gek met het idee dat ik iets ga krijgen in mijn hoofd.

Mijn klachten zijn dragelijke hoofdpijn die langzaam ondragelijk word, kan 12 uur aanhouden en gebeurd vaak in het weekend of als ik echt een keer rust heb. Vaak pijn in nek en schouders. De pijn trekt door naar mijn gezicht en oog/soms beide en Last van oor en keel. Pas bij 2 paracetamol is er redelijk mee te leven. 1 paracetamol doet helemaal niks.

anoniem
02-10-2023

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Een dizzy gevoel (Verhaal 152)

Hallo,
Ik ben 22 jaar oud en ik heb de laatste weken dagelijks last van hyperventilatie. Het gevoel begint soms bij mijn borst, dan voel ik steken. Daardoor raak ik in paniek. Soms heb ik ook het gevoel dat er druk op mijn hoofd staat of dat mijn keel dichtgeknepen wordt. Het kan verschillende dingen zijn, dat ik denk dat er iets mis is in mijn lichaam en dan raak ik enorm in paniek.

Daarnaast voel ik me niet echt op de wereld soms, een beetje een dizzy gevoel. Mijn reactievermogen is ook minder goed. Ook heb ik veel gevoelens van somberheid en een leeggevoel.

Het is erg vervelend. Ik heb het al wel een aantal jaren, maar minder heftig en 1 keer in de paar maanden. Ik merk dat ik mezelf lastig gerust kan stellen op moment en het me heel erg overneemt en me in controle heeft. Misschien heeft iemand tips?

Veronica
> 2 jaar geleden
laatste reactie: 01-10-2023

2
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hi Veronica,

Heb je hier nog last van?

Jouw post is al van een jaartje terug.
Ik herken de klachten vooral traag reactievermogen. Ik heb daar nu enorm last van, alsof mijn ogen niet meer zo snel zijn. Als er mensen tegen me praten zie ik hun lippen later bewegen terwijl ik al hoorde wat er gezegd werdt.

Hoor graag van je


Steve
01-10-2023

Jouw reactie:Al 2 en half jaar duizelig (Verhaal 198)

Is er ook iemand die al 2 en half jaar duizelig is (lees 24/7) soms hartoverslagen heeft en het gevoel heeft dat die zijn keel/nek continue aanspant? Ik denk telkens dat het toch wat ernstigs is omdat je de klachten maar blijven komen en gaan.

.
21-07-2022
laatste reactie: 29-09-2023

5
6
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
L schmitz heb al 9 jaar last van duizeligheid alles doorlopen noem maar op heb geen leven meer krijg nu epley metTRV stoelen bij manueel therapiehelt goed
Aleen als ik zit of lig voel ik mij goed, als ik iets doe krijg ik druk in mijn hooofd en mijn keel enkloppingen in mijn keel heb ook crohn van af mijn 16 jaar word volgende week 80?
Wie herkent dit graag reageren aub

Anoniem
21-08-2023
Reactie:
Ik ben 73 en vanaf mijn jeugd ook allerlei klachtem benauwd gevoel hartkloppingen ook bang voor dat het.iets ergs is..

Anoniem
24-08-2023
Reactie:
Ik ben 65. Constant duizelig gedurende 5 Jaar. Ben het moe. Wat gedaan? christine

Anoniem
27-08-2023
Reactie:
Het beste dat U kunt doen is zich wenden tot debapharma een erkende site waar U geholpen zal worden in verband met uw problemen . Deze site heeft een rechtstreeks aanspreekpunt via mail.
Ook ik ben zéér goed geholpen door de hulpverlener aan de telefoon. Graag daar uw gsm nummer bijvoegen en ze bellen terug

naamloos
28-09-2023
Reactie:
Ik heb dat ook sinds een paar maandjes, het komt bij mij vanuit de nek, doordat die altijd gespannen is. Trekt door naar de oren, gezicht, band om het hoofd en schouderbladen en tintelingen in ledermaten, handen/voeten krob in de keel, last van kaak en ogen. Probeer eens oefeningen te doen. Meschien dat je hier iets aan hebt. Oog druppels om de ogen vochtig te houden zou meschien ook wel kunnen helpen tegen duizeligheid. Kijk goed waar het vandaar komt. Groetjes

anoniem
28-09-2023
Reactie:
Ddebapharma kortrijk
Iemand die het heel goed voor heeft met ondermeer Mevrouw
Christine en soortgenoten.
Dit is een tof en vertrouwvolle firma.
Héél véél geluk allemaal.
Een engel die over jullie waakt van hierboven.

naamloos
29-09-2023

Jouw reactie:Huisarts denkt niet dat het iets neurologisch is (Verhaal 279)

Hoi allemaal,

Ik heb sinds een paar weken in toenemende mate last van vage klachten. Het begon met kleine tintelingen en nu heb ik de hele dag door het gevoel dat mijn voeten ijskoud zijn. Het doet zelfs pijn. Het gevoel alsof ze in brand staan. Hoe meer ik loop hoe pijnlijker het is. Ook andere plekken in mn lichaam staan soms wat in brand, maar mn voeten (en handen worden ook steeds meer) is continu aanwezig.

Daarnaast heb ik soms tintelingen tussen mijn schouderbladen en losse speldenprikjes over mijn hele lichaam. Mijn huisarts denkt niet dat het iets neurologisch is, maar ik ben er zelf wel heel erg bang voor.

Ik ben continu bang en ook bekend met chronische hyperventilatie. Zolang ik me kan herinneren adem ik via mijn borst ipv buik. Ik heb echter nog nooit van deze klachten gehad.


Iemand hier die chronische hyperventilatie heeft en deze klachten herkent? Kan dit echt hierdoor komen? Ein combinatie met wat stress?


sanne
10-09-2023
laatste reactie: 28-09-2023

2
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Zoek eens op GABA!

Anoniem
22-09-2023
Reactie:
Hey ja ik herken de tintelingen, ik heb ze regelmatig in mijn vingers en ook wel eens in mijn gezicht. Mijn handen en voeten zijn ook meestal koud maar pijn doen ze niet maar heb wel regelmatig een slapende ledermaat/spierpijn door dat ik te lang in een houding zit. Chv word steeds erger en zeker als je angstig word dan komen er meer klachten of ze verergeren

anoniem
23-09-2023
Reactie:
Ja heb dat kouden voeten gevoel ook
En hartbonzen zuchten vemoeidheid veel zweten

Nando
28-09-2023

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delenIk hoor heel graag of iemand dit herkent. (Verhaal 204)

Hallo allemaal,

Kennen jullie dat vreselijke onwerkelijke, afwezige gevoel in je hoofd. Je bent er niet bij een alles is wazig en onwerkelijke. Ook druk op m'n hoofd en boven m'n ogen dan. En het gevoel bij het geringste om te kunnen vallen.
Ik hoor heel graag of iemand dit herkent.
Groetjes en sterkte voor iedereen.

Hannah
04-08-2022
laatste reactie: 27-09-2023

4
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hoi hannah helaas ken ik dat gevoel heb t namelijk ook heel vaak dan probeer ik rustig te blijven en afleiding te zoeken wat dan erg moeilijk is dank denk ik ach het zal wel weer overgaan aangezien ik er nog steeds ben laat t gewoon gebeuren en dat lukt bij mij goed probeer het ook eens

Anna
11-08-2022
Reactie:
Herkenbaar ja. Druk op het hoofd was voor my een nieuw symptoom, maar heb het enkele weken terug ook 2 keer gehad, daarvoor nog nooit.

Een lange lijst vage klachten en als je weer nieuwe klachten krijgt ga je je al snel (onterecht) zorgen maken

Bart
24-08-2022
Reactie:
Jazeker. Ook dat vertraagd zien en dat de reactievermogen niet zo snel lijkt. Hebben jullie dit ook gehad?

Gamen gaat nu ineens veels te snel wordt er misselijk van.

Steve
27-09-2023

Jouw reactie:Trillen hartkloppingen (Verhaal 283)

Herkent iemand dit
Dat je ineens helemaal onwel wordt voor je gevoel duizelig misselijk maar echt extreem . Ik zou mij voorstellen dat iemand zich zo voelt met diabetes . Nu heb ik chronisch hyperventilatie en is elke dag een compleet andere klacht. Maar soms is het zo heftig dat ik niet in staat ben om op te staan. Gebeurd heel soms. Volledig aangespannen en trillen hartkloppingen

Anno
26-09-2023

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Kan moeilijk geloven dat er niets ernstig is.. (Verhaal 267)

Goede avond

Ik kamp al 2 jaar met een angst en paniek stoornis.
Al vele hulp hier voor gehad maar het wordt er niet beter op.
Ervaar veel stress

Ik wordt soms gek van die hartoverslagen ben al paar keer na de huisarts geweest,hartfilmpje en cardioloog maar kwam gelukkig niets uit.

Ik ben daarom continu bezig met met hart.. heb thuis een bloeddruk meter en ben daar soms zo gefocust op.
Ik maak mezelf helemaal gek.

Ik hoop hier in contact te komen met mensen die dit ook ervaren.

Ik ben bang voor de dood.. en dus door de overslagen ook bang om dood te gaan
Wordt er gek van kan moeilijk geloven dat er niets ernstig is..Lisa
25-07-2023
laatste reactie: 13-09-2023

5
6
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hoi Lisa jou klachten passen precies bij mijn klachten heb sinds mijn burnout 4 jaar geleden hoge bloeddruk van stress en spanningen heb er ook medicatie voor moet dus geregeld bloeddruk opmeten wordt ik helemaal gespannen en gek van het lukt mij ook niet om dan rustig te blijven gewoon verschrikkelijk

Anna
05-08-2023
Reactie:
Ik weet wat je ervaar, zelf heb ik al 30 jaar last van hartoverslagen, alle onderzoeken gehad en beta blockers enz. Ik kan er maar niet aan wennen. Vakanties zijn een drama omdat ik er constant mee bezig bent. Nu weer in de medische molen, cardioloog wil dat ik sotalol gaat proberen, ben er geen voorstander van maar dit is ook niet te doen. Zeker als het er veel zijn circa 19 tot 20 p/ min. Schiet ik in de stress.

Peter
23-08-2023
Reactie:
HEB IK VAN MIJN 14 DE .BEN NU 75.ZET HET VAN U AF EN GENIET VAN HET LEVEN.SINDS 8 JAAR NEEM IK NU ECITALOPRAM 10 MG.DAT MAAKT MIJN LEVEN TERUG LEEFBAAR.JE BENT ZO GEZOND ALS EEN VISJE MAAR HET SPEELT JE VEEL PARTEN.ADEMHALINSOEFENINGEN HELPEN OOK HEEL GOED.IK WENS JULLIE VEEL GELUK TOE EN ZET ALLES UIT U HOOFD.

LISA
08-09-2023
Reactie:
hey Lisa, ik heb precies het zelfde als jij. het beinvloed mij leven zo erg, ik kan bijna niet meer genieten van mijn dagelijkse activiteiten. ik sta in de wachtrij voor therapie, maar dan kan best nog wel lang duren.

Suzanne
11-09-2023
Reactie:
Precies hetzelfde hier. Slapeloze nachten. Elke keer als ik iets gevonden heb wat mij kan kalmeren went mijn lichaam daar zodanig aan dat het later dus veel minder of zelfs geen effect heeft. Ik begin echt wanhopig te worden voor antwoorden mbt mijn huidige situatie.

Eric
12-09-2023
Reactie:
Ik heb ook heel lang hetzelfde gehad. Zelfs uit het niets hartslag van 190/200.

Nadat ik het accepteerde en zag dat ik na de zoveelste keer nog steeds leef. Ben ik het gaan loslaten sindsdien nog steeds hartoverslagen en soms verhoogde hartslag. Maar dit is dan ook snel weer weg.

Probeer het een plek te geven en ga ook voor jezelf na, je bent er nog steeds na hoogstwaarschijnlijk tal van angstige momenten.

Ruud
13-09-2023

Jouw reactie:Val elke dag pas rond 3.00 uur in slaap (Verhaal 277)

Het begon 5 maanden geleden met in slaap vallen. Ik kreeg opeens geen lucht meer en ik was meteen klaarwakker. Ik val elke dag pas rond 3.00 uur in slaap. Als ik wakker wordt heb ik nergens last van. Tevens krijg ik hartkloppingen achter het stuur op de snelweg, waardoor ik sneller ging ademen en duizelig word. Nu 5 maanden verder heb ik vakantie en ben heb ik de hele dag last van kortademigheid en weinig adem. Ik heb soms ook last van speeksel slikken en het gevoel dat ik mijn longen dichtslaan en mijn hart stilstaat. Ik gaap/zucht ook heel veel om maar een gevoel van lucht te krijgen. Ik kom ook snel kilo's aan. Dit komt waarschijnlijk omdat ik minder durf te sporten, aangezien ik niet lekker kan ademen en hartkloppingen krijg. Heeft iemand dit ook? Ik ben bang dat er iets met mijn hart is maar tot nu toe heb ik daar nog geen medische verklaring voor.

Anoniem
07-09-2023
laatste reactie: 13-09-2023

2
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
JA snap wat je bedoeld. Vooral bij warm drukkend weer buiten.

Klaske
13-09-2023

Jouw reactie:Kennen jullie de nachtelijke kramp in je benen? (Verhaal 164)

Kennen jullie de nachtelijke kramp in je benen? Vooral in de kuit en net boven m'n voet.
Zou dit ook CHV kunnen zijn?

Hoop dat iemand hier een antwoord op heeft.
Groetjes hannah

Hannah
20-03-2022
laatste reactie: 01-09-2023

5
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hallo Hannah,

Dat is heel herkenbaar, ik heb daar ook last van. Bij het wakker worden in de ochtend doet mijn hakken en kuiten pijn bij het lopen. Dan is het er weer, en dan verdwijnt het weer. Bij mij vooral het geval als ik tot rust kom zoals nu tijdens vakantie.

Arjan
11-08-2023
Reactie:
Je zou magnesium spray kunnen proberen. Dat geeft als het goed is wat verlichting. Zoek maar eens op magnesium tekort.

Alicia
01-09-2023

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delenAkelig drukkend gevoel (Verhaal 273)

Regelmatig heb ik vanwege CHV last van benauwdheid, de laatste tijd heb ik daar erg veel last van. Nu heb ik ook met regelmaat een akelig drukkend gevoel op mijn borst dat soms zomaar komt opzetten. Ik kan wel gewoon fietsen en traplopen, dat kost geen moeite. Herkent iemand dit? Hoort dat erbij?

Sandra
24-08-2023
laatste reactie: 31-08-2023

4
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hoi ja dat kan er wel bij horen zeker als je verkeerd ademt dan kun je pijn in de borstkas/middenrif krijgen. Heb er zelf jaren lang last van gehad en erg benauwd. Mijn middenrif verkrampte wel eens, vaak maag en darm problemen dan weer duizelig.. en zo heb ik alles wel zo’n beetje gehad. Ben zelf 31 maar leef na een 5 helle jaren nog steeds. Heb toch wel regelmatig gedacht dat ik iets ergs mankeerde maar sinds dat uitgesloten is en ademhalings oefeningen gedaan heb (maanden lang) is het uiteindelijk wel gezakt. Niet meer dagelijks, nu nog weekelijks wel eens een soort van aanval. Wandelen heeft ook zeer goed geholpen, hoofd leegmaken al is het maar voor kort. Alle beetjes helpen. Ik heb mezelf op een gegeven moment gewoon de drempel over gegooid door alles te doen waar ik bang of moeite mee had. Dacht ja, als er nu wat gebeurd dan is het maar zo. Scheelt weer een hoop stress en leed. Maar ben er nog steeds :p

JD
30-08-2023
Reactie:
Dank je voor reactie, JD en voor je wijze woorden. Ik moet mezelf ook die drempel over gaan gooien.

Sandra
31-08-2023

Jouw reactie:Pijn op de borst (Verhaal 274)

Ik heb al een tijd CHV en op het moment veel last van benauwdheid en pijn op de borst. Fietsen en trap lopen gaat prima. Herkent iemand dit n heb je wellicht tips? Bedankt alvast!

Sandra
24-08-2023

1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Ik ben bang dat ik iets ernstigs heb (Verhaal 270)

Hoi allemaal, ik ben een jongen van 22 bijna 23 jaar oud. En heb sinds 2 jaar last van veel stress en angsten vanwege werk en persoonlijke zaken zoals thuissituatie etc. Nooit drugs gebruik of traumatische ervaringen gehad. Ik heb het gevoel dat ik in een burnout/ despressie zit. Ik heb veel vage lichamelijke kwaaltjes sinds dien.

- Ik zonder me af
- ik heb spierpijnen
- verminderde eetlust
- minder zin om dingen te ondernemen
- vermoeider
- af en toe pijn aan de ogen
- vooral mijn linkerbeen gedraagt zich raar minder spierspanning en af en toe spiertrekjes
- nekpijn
- kaakpijn
- hoofdpijn
- duizelig
- rugpijn vaak bovenin
- soms hyperventilatie
- vaak angst, ook dat ik denk dat ik iets ernstigs heb

Het maakt me veel zorgen en merk dat ik er moeilijk uit kom

Ps ik heb laatste week veel hoofdpijn gehad en dacht dus meteen dat ik een hersentumor had. Ik heb dus een mri laten maken en daar was niks op te zien.

Nu ben ik bang dat ik een spierziekte heb, of zal dat komen door de stress en angst?

Graag hoor ik van jullie of jullie dit ook vaker hebben ervaren en wat ik hiervan moet denken.

Groet Rens

Rens
13-08-2023
laatste reactie: 19-08-2023

4
5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hoi Rens hier nog iemand die al jou klachten heeft aangezien ik al vele jaren chv heb waar deze klachten helaas bij horen probeer afleiding te zoeken (lukt niet altijd bij mij maar vaak wel) suc 6 je bent gelukkig niet de enige

Anna
15-08-2023
Reactie:
Je kan je eventueel verdiepen in hypochondrie. Chronisch hyperventilatie (CHV) kan ook een oorzaak zijn van veel klachten. Probeer thuis yin yoga voor meer spier ontspanning of probeer is tiggerpoint therapie te nemen. Ik vind het ook fijn om met een warme kruik mijn spieren op te warmen. hartchorentie dit zijn ademhalings oefeningen. Hierdoor adem je weer rustiger en dieper naar je buik.

Angst is de motor van een hoop klachten. Ons brein gaat patronen vormen en door te malen/piekeren. Zet je je lichaam al in een stress en krijg je respons. Alles wat je aandacht geeft dat groeit. In dit geval voed je je angst en groeien de klachten. Angst dat heb je dat ben jij niet dus je kan er vanaf komen. Misschien heb je daar meer hulp bij nodig bijv een psycholoog om de angst aan te pakken. Zo kan je het leren begrijpen en jezelf gerust kunnen stellen.Anoniem
16-08-2023
Reactie:
Beste Rens, erg vervelend om te horen.
Ik zou je toch dringend het advies geven om tijdstippen van de klachten te noteren bv na het eten, voor het eten, slapen. Stressmomenten etc. Ga ook gewoon naar de dokter toe en probeer zo duidelijk mogelijk je klachten te omschrijven en blijf ook doorhameren op dooronderzoek, maagklachten kunnen veel van jou klachten geven. Het.is niet altijd brandend maagzuur wat dit signaal afgeeft, kan ook druk op de borst geven en zelfs nek en s houderklachten het Kan van alles zijn. Ga het ook niet op Google zoeken voor je op enter drukt ben je nl al opgegeven. Is zinloos enniedereen weet het beter. Uitsluiten van oorzaken is onderzoek. Ps je betaald niet voor niks zoveel zorgverz. sterkte!

Rico
17-08-2023
Reactie:
Je kan je eventueel verdiepen in hypochondrie. Chronisch hyperventilatie (CHV) kan ook een oorzaak zijn van veel klachten. Probeer thuis yin yoga voor meer spier ontspanning of probeer is tiggerpoint therapie te nemen. Ik vind het ook fijn om met een warme kruik mijn spieren op te warmen. hartchorentie dit zijn ademhalings oefeningen. Hierdoor adem je weer rustiger en dieper naar je buik.

Angst is de motor van een hoop klachten. Ons brein gaat patronen vormen en door te malen/piekeren. Zet je je lichaam al in een stress en krijg je respons. Alles wat je aandacht geeft dat groeit. In dit geval voed je je angst en groeien de klachten. Angst dat heb je dat ben jij niet dus je kan er vanaf komen. Misschien heb je daar meer hulp bij nodig bijv een psycholoog om de angst aan te pakken. Zo kan je het leren begrijpen en jezelf gerust kunnen stellen.Anoniem
17-08-2023
Reactie:
Ik weet wat je voeltin de ochtend begint het met mijn al last van spanningen word dan helemaal heet van binnen onrust pijn in me armen benen kan niet concentreren angst om de dag door te brengen bang dat het nooit over gaat moet afleiding zoeken lukt me niet negatiefe gedachtens durf dan niet naar buiten pff word er gek van heb wel een hoop mee gemaakt dus ook moet ik nog verwerken er speelt heel veel veel dingen in me hoofd

Ria
19-08-2023

Jouw reactie:Veel last van hartoverslagen (Verhaal 97)

Hallo allemaal,

Sinds 7 maanden heb ik enorm veel last van hartoverslagen (extrasystolen). Vaak wel hele dagen door met de om de 2 slagen een extra slag. Het is een erg vervelend gevoel en word er moedeloos van zo langzamerhand. Het beneemt me echt mijn dagelijks functioneren.
Het is begonnen sinds ik ben gestopt met de pil en in rustiger vaarwater terecht ben gekomen na hele hectische jaren.
Heeft iemand hier ook ervaring mee en tips voor mij? Ik wil het gaat verminderen of natuurlijk er helemaal vanaf komen!

Groet, Anne

Anne
> 2 jaar geleden
laatste reactie: 18-08-2023

3
8
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ja ik ben helaas ervaringsdeskundige hierin al sinds 1993 en ik ben er nog dus neem van mij maar aan dat het geen kwaad kan wel lastig ja even traplopen op en neer of knie buigingen doen wil wel helpen voor even hard hoesten helpt ook even en veel drinken

Kees
> 2 jaar geleden
Reactie:
Hallo Kees,

Bedankt voor je reactie! Goed om te horen dat het bij jou nog steeds geen kwaad kan. Dank voor de tips, deze helpen idd even maar als in een hele dag last heb dan gaat het daarna vrolijk weer verder enorm vervelend. Heb jij er ook geen andere nare ritmestoornissen van gekregen? Ben echt bang voor de toekomst hoe dat er hier mee uit gaat zien.. ben ook bang dat ik hier mijn hele leven in deze mate last van blijf houden. Soms niet te doen!

Anne
> 2 jaar geleden
Reactie:
Heb sinds 2 dagen ook weer heel veel overslagen ben er een tijdje van af geweest .maar wat word je daar dan weer verdrietig van en nergens geen zin in groetjes janie

Anoniem
02-05-2022
Reactie:
Ik heb het al een paar dagen na het eten worden ze erger ben er niet gerust in .: is dat gevaarlijk overslagen

Nancy
07-08-2023
Reactie:
Heyhey ik heb t nu ook sinds 3 dagen!! Heb hartfilmpje gehad en alles gecontroleerd en niks aan de hand maar die overslagen zijn zo angstig en vervelend. Slaap slecht erdoor want zodra ik ff ga zitten of wil ontspannen komt t weer! Heb het altijd al gehad maar heel af en toe een x en nu al 3 dagen achter elkaar veel op een dag! Je word er ongerust van en benauwd gevoel ook en voelt alsof je borst nu helemaal beurs is van het opletten op je ademhaling

Chantal
12-08-2023
Reactie:
Hoi, ben nu 72 en alheel veel jaren last van, dan weer minder dan weer minder, dan weer een tijdje niets, is zeker nog angstig iedere keer, dan raak je in een angstcirkel en provoceer je het meer! Dingen gaan doen en zoveel mogelijk proberen niet aan te denken(heel moeilijk!! Ik ga iedere 2 jaar door de molen bij de cardioloog, alles perfect, sterk hart, -nou daar hou ik me dan maar aan. Wel een kleine hapering bij hartklep met geboorte meegekregen, ongevaarlijk , en ook dat hebben heel veel mensen , de een merkt het de ander niet! Probeer te genieten en kom uit de negatieve angstspiraal, anders blijf je het produceren. Succes!!

Els
13-08-2023
Reactie:
Ik heb er al 2 maanden last van. Andere medicijnen gekregen en bloedverdunner. Holter gedragen waarop de PVC’s duidelijk te zien waren. Vorige week middag op hartbewaking gelegen. Ook daar zagen ze de afwijkende extra slagen op de mobiele holter. Krijg binnenkort echo hart, fietstest en hartkatheterisatie. Hopen dat daarmee de oplossing wordt gevonden. Ik word hier zo onzeker van. Dat nare geklop in heel mijn lijf, soms dag en nacht. Heeft iemand nog een goede tip hoe je hiermee om kan gaan? Heel graag advies. Ben 61 jaar.

Bren
13-08-2023
Reactie:
Heb er wel vaker last van maar dan kon ik er redelijk mee omgaan en was het ook nig wel een keer weg.
Nu sinds een week vol met vakantiespreiding heb ik er heel veel last van.
Weet dat ik er rustig onderdoet blijven masr dat lukt me nu niet meer.
Lig nu in Spanje in bed en maak het me zelf heel moeilijk.
Iemand een tip hie ik er rustiger onder word?

Annet
18-08-2023

Jouw reactie:Ineens voelde ik mij in een winkel duizelig worden (Verhaal 94)

Ik weet het nog mijn allereerste aanval 15 jaar geleden .. samen met mijn man was ik een weekend weg en ineens voelde ik mij in een winkel duizelig worden. Het maakte me angstig, wat was dit en waar kwam het ineens vandaan. Even later besteedde ik er geen aandacht meer aan.
Steeds vaker kwamen deze duizelingen voor , vaak als ik slecht geslapen had en in de weken voor mijn menstruatie. Ondertussen ging ik door de molen in het ziekenhuis. De aanvallen namen namelijk toe, de lichte duizeligheid werd carouselduizeligheid en uiteindelijk kwamen er steeds meer fysieke klachten bij zoals vreselijke hoofdpijn en overgeven.
Ik ben bij de neuroloog, longarts, KNO-arts geweest en zelfs in het AMC voor een evenwichtsonderzoek. Ook verschillende CT scans van mijn hoofd gehad. Een aantal jaren geleden merkte ik dat ik ook steeds angstiger werd om een aanval te krijgen. Ik had er een angststoornis bij ontwikkelt, overal waar ik kwam en nog steeds kom voel ik me angstig worden. Mijn ademhaling schiet omhoog, mijn mond, kaak en spieren raken gespannen mijn lichaam schiet volledig in de stres. Zo vreselijk bang om duizelig te worden en te moeten overgeven midden op straat. Al zo vaak heeft mijn vader, mijn man, mijn zus mij ergens op moeten halen.
ik heb veel hulp gehad van een psycholoog, de SOLK therapie gevolgd , fysio voor de nek en rug , fysio voor de ademhaling en allerlei alternatieve therapieën. Maar ik ben nog niet veel verder. medicatie heb ik ook geprobeerd, de ellende die ik toen meemaakte wil ik eigenlijk nooit meer meemaken. De angsten namen alleen maar toe, de nachten waren een hel ( er kwamen elke nacht spinnen uit mijn plafond) en die afschuwelijke hartkloppingen.

Ik heb 2 jaar in de ziektewet gezeten, ik probeer op dit moment weer een groot deel van mijn uren te werken, we zijn ook bezig met een betermelding.
Maar .. eigenlijk gaat het helemaal niet goed! Ik ben niks opgeschoten en voel me op dit moment net zo als dat ik 2 jaar geleden uit ging. Ik heb het idee dat ik in een depressie raak omdat ik maar niet van deze afschuwelijke klachten afkom. Naar de supermarkt, met mijn kids naar de dierentuin, een dagje op mijn werk, een dagje winkelen met mijn zoon, op verjaardag tussen de hard pratende mensen.. Ik doe het wel maar ik ben wazig aanwezig en word regelmatig overvallen door angstgevoelens en duizelingen.
Ik praat er met weinig mensen over, je wilt ook gewoon eens zeggen dat het wel goed met je gaat en dat je stappen hebt gemaakt. Maar de werkelijkheid ligt heel anders..
De enige met wie ik praat is met de psycholoog , daar werken we aan de angst. Maar ik zie geen groei, sterker nog ik zie alleen maar toename van angst.
Mijn man zegt dat ik gewoon door moet gaan en mijn angst opzij moet zetten. Dat probeer ik echt waar maar dan zie ik mezelf weer spugend en duizelig in de dierentuin of thuis ik bed en dan voel ik me weer diep ongelukkig.

Ik zit nu op een punt dat ik het even niet meer weet, soms vind ik het te groot waar ik elke dag mee moet leven. Mezelf iets aandoen zou ik denk ik niet doen, ik wil mijn kindjes zien opgroeien en de mensen om me heen geen pijn doen. Maar wat zou ik graag een maand slapen, wakker worden zonder zorgen en eindelijk weer eens de vrouw zijn die ik ooit was Zelfverzekerd, stralend en overal voor in..

Het is fijn om alles even op papier te zetten. Dat alleen al lucht best even op. Sterkte allemaal, ik denk dat deze problemen zwaar onderschat en vaak onbegrepen worden.

Anoniem
> 2 jaar geleden
laatste reactie: 09-08-2023

7
6
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Zeer herkenbaar…

Mieke
> 2 jaar geleden
Reactie:
Je kan zeggen dat je er nooit vanaf komt dat is ook zo, maar je kan er dadelijk beter mee omgaan en word de angst minder. De angst maakt het erger. Zorg voor voldoende afleiding en zeg tegen jezelf dat het geen kwaad kan. hou je taai het komt allemaal wel goed

Kees
20-03-2022
Reactie:
Hoe gaat het nu? Ik gebruik dezelfde klachten...

Eva
18-06-2023
Reactie:
Ik heb ook dezelfde klachten heel veel spierpijn hals nek middenrif enz.. gevoel out te gaan bij drukke plekken, sommige dagen lukt et beter maar moet wel voldoende uitrusten.. hoe is het nu ..

Anoniem
22-07-2023
Reactie:
Mijn zoon van 20 heeft dezelfde klachten, helaas loopt hij hier ook al jaren mee, en niemand heeft een oplossing, nu als advies reflexintegratie gekregen, volgens de logopedist werken ademhalingsoefeningen niet omdat zijn reflexen niet goed ontwikkeld zijn, en gaat hij weer een poging wagen, helaas heeft hij er geen vertrouwen meer in, maar ik hoop dat hij ooit toch van het leven kan genieten.

Patricia
24-07-2023
Reactie:
Brainspotting!!

Zie Google

B.m.
09-08-2023

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delenDan weer het een dan weer het andere (Verhaal 249)

Beste allen, 4 jaar geleden kreeg ik ineens enorme benauwdheid en dacht dat ik een hartinfarct kreeg. Gelukkig niet het geval maar wel ademhalingsproblemen en verschrikkelijke spierspanningen vooral keel,hals,nek schouders. Meermalen bij huisarts geweest en zelfs kno onderzoek gehad maar niets aan de hand. Huisarts concludeerde Burn out klachten, had idd veel last van chv en telkens in of eigenlijk na een enorme stressperiode wordt ik me weer bewust van dat ik altijd hoog in mn ademhaling zit of juist heel langzaam .
Nu na 4jaar en een enorm heftige stressperiode begon het met een geïrriteerde keel en hees waarbij alle pezen en spieren rond mn hals nek borst en schouders enorm gespannen zijn. Alleen het apparte is dat het dan weer het een dan weer het andere is.
Savonds slaap ik goed maar sochtends al vroeg wakker en wanneer ik uit bed stapt doen al mn borstspieren zeer. Ik wordt daar zo angstig van. Herkent iemand deze klachten?

Arie
07-05-2023
laatste reactie: 09-08-2023

9
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik heb ook veel spierspanning op de plekken die je zei.. de laatste tijd merk ik inderdaad sat ook mijn borstspieren pijn doen net zoals me nek en schouderbladen.. stretchen helpt,minder schermen, lopen in de natuur, niet te veel overdenken of stressen in je hoofd. Dat spant het systeem nog extra aan. Ik doe wel elke dag me middenrif stretchen.. hoop dat et ooit overgaat. Zit nu 2 jaar in een b.o

Anoniem
22-07-2023
Reactie:
Hoi anoniem heb jij dan ook de hele dag pijn op je borst?

Judith
28-07-2023
Reactie:
Hallo. Ik heb al jaren duizelingen en angsten.
Ook hartkloppingen en overslagen. Ik neem op moment vertigoheel en nervoheel van het merk Heel. Na 1 maznd genomen te hebben zijn de duizelingen beter en ik ben rustiger en minder angsten. Van elk 3 maal 1 per dag en 's avonds voor slapen ´og 1 nervoheel. Het is proberen waard.

Erna
09-08-2023

Jouw reactie:Een scan van m'n hoofd maar hierbij is niks raars gevonden (Verhaal 197)

Hoi allemaal,

Ik heb sinds een jaar rare vage klachten zoals tintelingen en steken in m'n hoofd maar ook jeuk en steken op de borst en rondom de borst. Verder ook veel last van trillingen van ogen en doof gevoel op sommige plekken in m'n lichaam allemaal rare pijntjes op verschillende plekken. Ik ben al wel naar het ziekenhuis geweest voor een een scan van m'n hoofd maar hierbij is niks raars gevonden. Heeft iemand van jullie ook dit soort gelijke klachten? Alvast bedankt!

Groetjes

Jacco
20-07-2022
laatste reactie: 25-07-2023

7
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hee, zo herkenbaar, trillend oog en tintelingen heb ik de hele tijd al maanden en maak me echt bang! Is het over gegaan bij jou?

Aleida
11-07-2023
Reactie:
Hi! Hier precies wat jij omschrijft. De huisarts gaf aan dat het toch echt bij chronische hyperventilatie hoort… maakt mij ook bang omdat ik steeds denk dat er iets anders aan de hand is.

Tugce
20-07-2023
Reactie:
Hi,

Magnesium citraat en b12 slikken kan miss ook helpen, veel mensen komen dta erg te kort

Yasmine
25-07-2023

Jouw reactie:Ik voel me zo alleen en slecht (Verhaal 235)

Een jaar terug kreeg een gek gevoel door heel me lichaam heen. Leek wel alsof er iets warms door me lichaam ging. Ik voelde me misselijk en had gevoel dat ik diaree zou krijgen en trillende benen had ik erbij. Vervolgens moest ik ook overgeven en kreeg ik diaree erbij. Ik schrok hier erg van en was naar de spoed geweest. Daar werd mij verteld dat het hyperventilatie is. Ik kreeg vaker zn gevoel en heb vaker overgegeven en diaree. Op gegeven moment kon ik de misselijkheidgevoel en diaree gevoel inhouden. Dan hoefte ik ook niet te kotsen of poepen. Met de tijd werden de klachten wel anders. Ik krijg weer zn raar warm gevoel, duizeligheid, nekpijn, kaakpijn en pijn vooral in me linkerarm en achter me bovenrug. Trillende handen heb ik er nu bij. Ik heb inmiddels al 2 keer mri gehad 1 van hersenen en 1 van nek die waren gelukkig goed. Egg van me hart in rust moment was ook goed. Bloedwaardes waren prima. Alleen b12 was 92 huisarts geeft aan dat het goed is maar internet zeg minimaal 150. De klachten krijg ik vooral in de avond en de klachten blijven nu langer aanwezig bijv in begin was het met 5/10 minuten weg nu duurt het 30 minuten of uurtje. Ik ben heel erg bang… dat ik iets mijn hart heb en dat deze klachten een teken van hartaanval zijn… want ik heb gelezen dat kaakpijn, nekpijn en armpijn niet bij paniek of angstaanvallen horen maar bij een hartaanval. Kan iemand mij helpen… 😞ik voel me zo alleen en slecht

F
05-03-2023
laatste reactie: 23-07-2023

2
6
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Beste F,
Ik ben geen dokter maar dit lijkt toch wel erg op hyperventilatie. Hv staat er ook om bekend dat het klachtenpatroon steeds verandert.
Ga neuriën, zoek afleiding ; bij mij ligt er altijd een legpuzzel of handwerkje, had dit vroeger niet kunnen bedenken. Netflix e.d. kan ook maar dat is erg passief. Zoek inderdaad afleiding waar je je een beetje moet concentreren op iets anders dan de hyperventilatie zoals die legpuzzel dus. Voor mij werkt het om ook even te rusten, liggen met een dekentje, hand op je buik/ navel, ga niet dwangmatig aan je ademhaling denken maar denk alleen maar in, uit, in, uit, in, uit en bij 'in' adem je naar je hand toe. B12 kun je gewoon bij het kruidvat kopen maar vestig daar niet al teveel je hoop op. Wandelen helpt ook. Hyperventilatie is een hele vervelende aandoening en het is de kunst om een soort evenwicht te zoeken tussen er mee om leren te gaan maar het ook niet teveel de aandacht te geven. Uiteraard zou je je ook nog kunnen wenden tot een therapeut o.i.d. , ik lees hier vaak goede dingen over. Ik wens jou veel sterkte voor nu !

Cootje
05-03-2023
Reactie:
Ik heb chronische hyperventilatie en ik ben ook steeds bang voor hetzelfde waar jij bang voor bent. Het is ontzettend moeilijk maar je bent niet alleen. Veel mensen met hyperventilatie klachten, angst en paniek klachten belanden eens of meerdere keren op de eerste hulp of in de ambulance omdat de klachten heel erg kunnen lijken op …
Houdt in je achterhoofd dat je onderzocht bent en dat er dingen zijn uitgesloten. Daar wordt de pijn niet minder van, maar ik hoop dat het je toch enigzins gerust kan stellen. Hyperventilatie is vreselijk en we moeten er allemaal mee leren omgaan. Het is constante twijfel en goede en zeer slechte periodes.
Zoals je hier op het forum kunt lezen hebben heel veel mensen dezelfde angst als jij.
Ik zelf ook. Ik ben me nu ongeveer 1,5 jaar bewust dat ik chronische hyperventilatie heb. Ben ook onderzocht, verschillende keren in de ambulance gelegen, opgenomen op de eerste hart hulp, verschillende specialisten gezien, tientallen bloedonderzoeken. Ik ben oke en nog twijfel ik vanwege mijn pijn en klachten. Dit is echt zwaar je bent dus zeker niet alleen! Veel mensen weten hoe heftig en zwaar dit is. Veel mensen met chronische hyperventilatie angst en paniek klachten lijden ook aan hypochondrie.

Lee
07-03-2023
Reactie:
Hallo, je b12 is wel erg laag. Jouw klachten kunnen heel goed door een b12 tekort komen.
Kijk eens op de website van stichting b12 tekort.
Ik ben bij dr. Auwerda, hematoloog in de b12 kliniek in Amsterdam geweest.
Je kan zelf een afspraak maken of je laten doorverwijzen.
De meeste huisartsen weten niet hoe ze een tekort moeten behandelen.

Mare
08-07-2023
Reactie:
Ow ik schrik wel van je b12 waarde, dat is erg laag, moet minimaal 300 zijn of hoger, in nl hanteren ze waardes van 150 , maar dat is echt erg laag

Yasmine
08-07-2023
Reactie:
Hey , net zoals vele op dit forum ben ik ook op alles onderzocht en mankeert mijn lichaam volgens de boekjes niks. Het was moeilijk om te accepteren dat stress de oorzaak is. Ondanks je misschien denkt niet veel stress ste ervaren , maar zo druk bezig zijn de hele dag in je hoofd met of je iets mankeert levert natuurlijk veel angst en onzekerheid op. Die weer allemaal stresshormoon vrij maakt. Door een verkeerde ademhaling kunnen de borstspieren verkrampen en kan het voelen alsof je een hart aanval krijgt ook wel hyperventilatie dus. Ik heb triggerpoint therapie gehad voor me tussenrib spieren, fysio voor het losmaken van de middenrif zodat je weer kan doorademen voor je gevoel en ademhalings technieken met een ademcoach gedaan. Dit alles heeft de klachten veel doen verminderen en vooral mijn angst minder gemaakt. Daarnaast ben ik er met een psycholoog over gaan praten. Je moet zien te kijken of je de angst cirkel kan doorbreken. Ik ben er zelf nog niet maar zie zeker licht aan het einde van de tunnel. Hopelijk heb je hier wat aan 🩷

Anoniem
11-07-2023
Reactie:
Hoi hoi,

Ik heb ook de zelfde klachten, pijn in linker arm, schouder en linker borst. 2 keer laten onderzoeken maar niks te vinden dat mankeert aan het hart. Daarnaast ervaar ik stress waardoor mijn hartslag ook verhoogd is en constant aan denken wat als ze het verkeerd hebben. Maar gedachtes zijn moeilijk te verzetten. Maar het moet ook geen leven leiden uit angst. Morgen naar HA bellen om een bloedonderzoek te doen. Kan ook een ontsteking of dergelijk zijn.

L
23-07-2023

Jouw reactie:Zie eigenlijk al geen leven meer voor me (Verhaal 25)

Ik ben 19 jaar, uit het niets kreeg ik angstaanvallen die steeds vaker kwamen en pijn aan mijn hart en maag en zijkanten, ook kreeg ik oorruis door chronische hyperventilatie, zit er nu 2 maanden mee en zie eigenlijk al geen leven meer voor me.


Tom
> 2 jaar geleden
laatste reactie: 22-07-2023

11
9
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:

Jaa ik heb he tniet elkedag die zware klachten. Maar ik heb het meestal in de winter ?? Echt raar. Maar ik heb momenteel darm klachten , beetje misselijk, minder eetlust , spier pijn, echt me benen , rug , schouders , armen, beetje benauwd, rommelde maag en darmen, ik word er zo moe van gewoon. Je moet echt hulp zoeken praten met een psycholoog die jeer bij helpt !!!


Mara
> 2 jaar geleden
Reactie:
Vooral positief blijven ademhalingsoefeningen doen ( wimhof app gebruiken ) dit geld voor alle mensen die last hebben van hyperventilatie. succes! En sterkte alles komt goed

Thomas
> 2 jaar geleden
Reactie:
Ik ben 24 jaar zelfde klagt

Anoniem
> 2 jaar geleden
Reactie:
Zoek afleiding door te gaan wandelen. Liefst in de natuur. Mij helpt het om dan ook een potcast te luisteren over bijvoorbeeld angsten.....na een half uurtje voel ik me beter....

Sas
> 2 jaar geleden
Reactie:
Hey Tom

Zelfde klachten; ben 24. Kan enkel maar zeggen, moed niet opgeven! Heb het rond m’n 18 ook gehad maar door corona teruggekomen…

Blijf zeker van de medicijnen af, dat helpt niet…

Hou je goed :)

Dave
> 2 jaar geleden
Reactie:
Het allerbelangrijkste is om na te gaan waar de angst vandaan komt. Zo heb ik na jaren psycho therapie ontdekt dat ik in een disfunctioneel gezin opgroeide. Ik was eigenlijk al mn hele leven bang maar wist het niet. Geldproblemen, een huilbaby en een scheiding hadden me uiteindelijk compleet uitgeput. Een tijd later die allesoverheersende angst. Na een opname van 6 maand en vele jaren therapie ben ik veel wijzer geworden. Ik liep al mn hele leven, zo'n 40 jaar naast mn schoenen als het ware. En dat putte me uit. De angst is een soort kortsluiting en die kan hersteld worden. Ik heb het altijd 'kanker van de ziel genoemd'. dat maakte het voor mij tastbaar.
Niet opgeven. Blijf geloven in beterschap, in jezelf. Zoek gericht hulp, opnieuw en opnieuw. Omring je met de juiste mensen. Niemand kan dit in zijn eentje.
Ik hoop dat je snel een licht ziet aan het eind van de tunnel. Ik ben erdoor geraakt en het loont de moeite.
Sterkte,
Katrien

Katrien
23-05-2022
Reactie:
Ik ben 16 en ik herken me hier heel erg in ik ben zo jaloers op mensen van mijn leeftijd die geen last hebben en ik vind het lastig om uit te leggen waar ik last van heb omdat ze me nooit begrijpen

Manuel
02-05-2023
Reactie:
Ik ben 16 en ik herken me hier heel erg in ik ben zo jaloers op mensen van mijn leeftijd die geen last hebben en ik vind het lastig om uit te leggen waar ik last van heb omdat ze me nooit begrijpen

Manuel
02-05-2023
Reactie:
Ben ook 19 zelfde probleem

Jay
22-07-2023

Jouw reactie:Als ik wakker word een uur lang hyperventilatie (Verhaal 59)

Hallo ,

Ik ga 's avonds rustig slapen en val meteen in slaap

's Morgens als ik wakker word heb ik direct hyperventilatie , een uur lang , élke morgen , een gevoel alsof ik ga stikken , héél bizar en angstig

Heeft iemand hier ook last van ?


Hartelijk dank , ivan

Ivan
> 2 jaar geleden
laatste reactie: 22-07-2023

8
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
hallo Ivan
Ik herken je verhaal helemaal. Het schijnt dat je cortisol niveau s ochtends vroeg het hoogst is. En als je dan al stress hebt zit het heel snel te hoog en dat geeft angst.
Het is een heel rot gevoel en heel moeilijk om zo de dag te beginnen.
Sterkte

Hannah
> 2 jaar geleden
Reactie:
Dat zal de spierspanning zijn ik krijg dat als in de ochtend tv aanzet .. te veel prikkels als ik mijn ochtend met minder prikkels en niet te veel ga inspannen begin.. dan voel ik me beter

Anoniem
22-07-2023

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delenIk kamp denk ik ook al geruime tijd met chv (Verhaal 258)

Ik kamp denk ik ook al geruime tijd met chv.
Ik heb 2 weken geleden griep gehad, en sindsdien is het alleen maar erger geworden. Vreselijk vermoeid, duizelig en zweverig, gevoel van afwezigheid en er niet goed bij zijn, moe en met zware spieren wakker worden, snel schrikken in m'n slaap waarbij m'n hart in mijn keel zit. Mijn ademhaling gaat naar mijn idee niet vanzelf en als ik praat voel ik mijn spieren rondom m'n maag en ben ik daarna buiten adem. Meerdere online testst gedaan en die wijzen op chv.
Ook kamp ik met ziekteangst, waardoor dit elkaar weer versterkt. Klinkt dit allemaal als chronische hyperventilatie? Ik heb het nu al een geruime tijd echt erg. Ik kom er niet uit. Wat kan ik het beste doen?

Anne
29-06-2023
laatste reactie: 22-07-2023

2
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Mijn vader had een tijd gelden ook het gevoel alsof zijn gehemelte verbrand was. Bleek uiteindelijk door stress te komen. Het is raar hoe stress zich uit in het lichaam.

Anoniem
11-07-2023
Reactie:
Ja dat heb ik ook dat is van de spierspanning gevoel van branderige nek hals schouders en daarbij opgejaagd angstig beetje gevoel of verdrietig

Anoniem
22-07-2023

Jouw reactie:Veel zuchten hartoverslagen veel moeten plassen (Verhaal 256)

Hallo iedreen ik loop al 4 maande met gekke klachten veel zuchten hartoverslagen veel moeten plassen pijnlijke spieren zelfs in me billen vaak ook heel erg moe soms vallen me ogen gewoon dicht met tv kijken en daar schrik ik heel erg van ik ben nog nooit zo moe geweest dus dat maakt me angstig heb een ecg gemaakt en die is na gekeken door een cardioloog niks geks op te zien maar ik ben toch elke dag aan het afvragen is het niks anders is het niet me hart ik probeer elke dag positief te blijven maar het is best lastig is er iemand die zich herkent in de vermoeidheid en het veel plassen ect ik kom graag in contact ik voel me nu vaak alleen okal heb ik een prachtig gezin ze zien niks Aan me maar van binnen voel ik me op en leeg

Raggie
22-06-2023
laatste reactie: 22-07-2023

5
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik vond het ook lastig te geloven dat er niks uit mijn onderzoeken kwamen. Het werd neergelegd op stress. Hyperventilatie en angst uiten zich zoals je bij veel andere hier ook kan lezen op een hele nare manier. Het gaat je leven beïnvloeden en beland in een cirkel. Wat me helpt om die ruimte te maken die cirkel te doorbreken zijn toch ademhalings technieken (ademcoach) , yoga , praten erover.

Anoniem
11-07-2023
Reactie:
Ik loop ook al 2 jaar met allerlei spanningsklachten. B.o zeiden ze.. voel vaak angst duizeligheid en spanning. Ademhalingen helpen. Maar wel supergezellig voor beeldschermen krijg dan spanning in me ogen kaken halsgebied. Heb ook veel schouder en nek klachten. Herkenbaar

Anoniem
22-07-2023

Jouw reactie:Wil hier graag wat aan doen (Verhaal 262)

Goedemiddag allemaal,

Het begon allemaal een jaar of 8 geleden: voor het geven van een presentatie kreeg ik voor het eerst te maken met een hyperventilatieaanval. Sindsdien zijn er steeds meer klachten bijgekomen, en weet ik sinds een aantal jaar dat ik chv heb. Echter, ik heb nog steeds geen oplossing gevonden. Yoga, mindfulness, psycholoog, logopedist: niets helpt. Heeft iemand hier ervaringen mee, en tips wat wél zou kunnen helpen? Ik ben echt helemaal klaar met alle klachten, en wil hier graag wat aan doen.
Alvast bedankt!

R.
11-07-2023
laatste reactie: 20-07-2023

1
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hi! Onwijs vervelend… weet je wat je chv triggert? Bij mij was het doodsangst en heb bij mijn geloof (ik ben islamitisch) de acceptatie gevonden waardoor het minder wordt. Ook heb ik yoga of sport gedaan, maar dit is meer een moment omdat je even uit je hoofd treedt.

Anoniem
20-07-2023

Jouw reactie:Slikken, brokken, maagzuur, piekerdepieker (Verhaal 233)

Sinds de geboorte van mijn 2e is het niet zo best, denk ook hormonaal geplaag dus daarom krijg ik nu hormooninjecties omdat in die wisselingen de paniek enorm is.
Sinds 3 weken ook een brok in de keel. Enorm hypochondrisch geworden inmiddels en de 2e ronde bij ggz begint in april, maar ja nu denk ik alleen maar aan dar stomme geslik. Als je denkt dat je niet lekker kunt slikken lukt het ook echt niet he. Waardeloos. Logopedie is aangevraagd . Verder sport ik veel, dat helpt maar alles is maar tijdelijk. Ook de mindfullmess en al.

En nu deze site gevonden. Wie weet vind ik hier herkenning, het is een eenzaam eiland die Hypochondrie terwijl er veel mensen last van hebben..maar je zit opgesloten en verstijfd in jezelf soms.
Althans ik wel.

Anoniem
24-02-2023
laatste reactie: 19-07-2023

3
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Kan ik ook hebben. Of als ik aan het eten ben en plots niet meer kan slikken omdat ik bang ben om te stikken. Waardoor je ook effectief niet kan slikken en je juist bijna je eten hebt ingeademd door de paniekreactie.

Annie
19-07-2023

Jouw reactie:Merk echt dat dit heel erg helpt (Verhaal 263)

Het begon by my in oktober vorig. Eerst enkel paniekaanvallen etc daarna vonden nog eens heftige gebeurtenissen plaats. In januari zat ik op de bank en had het gevoel alsof alles langs me heen ging en er een waas over me hersenen kwam. Graag heb ik de controle maar werd hier heel angstig van , waardoor ik eigenlijk de deur niet meer uit durfde. Vervolgens werd ik rustiger van neurofeed back en volg nu brainspotting. Merk echt dat dit heel erg helpt, ook al word ik er erg vermoeid van !

M
11-07-2023

4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delenGezwollen tong en een pijnlijke gehemelte (Verhaal 226)

Dag allemaal.
Ik heb ook chronise hyperventilatie door jaren lange stress en verantwoordelijkheid te dragen.
Mijn vraag is herkent iemand dit ook?
Ik heb namelijk al 3 maanden een gezwollen tong en een pijnlijke gehemelte

Nora
22-01-2023
laatste reactie: 11-07-2023

6
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hoi,ik.heb ook een gezwollen tong,en maak me hier druk over

Anneke
26-06-2023
Reactie:
Mijn vader had een tijd gelden ook het gevoel alsof zijn gehemelte verbrand was. Bleek uiteindelijk door stress te komen. Het is raar hoe stress zich uit in het lichaam.

Anoniem
11-07-2023
Reactie:
Beste Nora

Ik heb na covid ook chronische hyperventilatie klachten, daarbij hoort gapen omdat je lijf zelf balans wil tussen zuurstof en co2 gehalte. Ook mondbranden of burning mouth syndrome heb ik. Komt overigens ook door stress. Dit kan even duren maar hoor ook slechtere scenarios. Gedurende de dag wordt t erger en t is de hele dag aanwezig.
Ik ben hiervoor ook bij huisarts en specialisten geweest. Geen medische verklaring . Vrouwen hebben t ook soms tijdens de overgang. Wat t bij mij minder maakt( niet over) is zo min mogelijk kruiden eten, koffie, drank en roken laten staan. Als t te erg is vind ik frisdrank of spa rood met ijsklontjes wel.verkoelend. ik drink heeeeel veel water en kauw kouwgom om t gevoel iets minder te maken.. sterkte

Mel
11-07-2023

Jouw reactie:Meerdere keren bij de spoed gezeten omdat ik bang was dood te gaan (Verhaal 261)

Goedemorgen iedereen ,

Wat bijzonder om op deze pagina terecht te komen en allemaal soort gelijke ervaringen te lezen. Toch ook weer een reminder dat ik hier inderdaad niet alleen door heen ga.

Ik heb eind januari last van hyperventilatie en paniekaanvallen. Meerdere keren bij de spoed gezeten omdat ik bang was dood te gaan. Ik werd licht in me hoofd , mijn hart bonsden als een gek, tintelingen door je lichaam. Tot het punt dat ik helemaal niet meer alleen durfde te zijn. Ik ging weer tijdelijk bij mijn ouderlijk huis overnachten en me leven bestond uit overleven, de dag doorkomen met deze gigantische angst om dood te gaan. Alle onderzoeken bewezen telkens het tegendeel er is niks met je lichaam. Wat super fijn is om te horen maar het frustrerende me eigenlijk ook. Hoezo is er niks te vinden?! Mijn huisarts kwam uit op stress. Mijn ademhaling zit te hoog, ik ben dus aan het hyperventileren. Ik kom me er moeilijk bij neerleggen dat "stress" me lichamelijk zo zou laten voelen. Ik kreeg 10 mg escitalopram (antidepressiva) om de paniekaanvallen te teckelen. Ik ben naar de fysio gegaan voor mijn verkrampte borstspieren en middenrif. Dit zorgde ervoor dat ik beter kon door ademen naar mijn buik. Ook ben ik met een ademcoach aan mijn ademhaling gaan werken. Dit bracht weer wat rust terug in me leven. Ik stond op de wachtlijst voor ggz en ben nu weer met therapie gestart. In de tussentijd bleef ik met mijn huisarts in gesprek. Blijf erover praten en zoek contact met dierbaren als je angst ervaart. Ik ben nu sinds 2 weken naar 5mg gezakt en ervaar weer wat angst en dat is okey ik weet dat dit even zo kan zijn. Ik ben er nog lang niet , maar zie wel licht aan het einde van de tunnel. Wat ik ook niet had verwacht meer. Ik hoop voor iedereen hier dat het lukt de angst cirkel te doorbreken. Alleen dan is er ruimte voor verandering. Angst maakt ook zoveel stresshormoon aan en als je de heledag eigenlijk bewust en onbewust bezig bent met wat voel ik in me lichaam, er klopt iets niet leef je in contante angst.

Jamie
11-07-2023

4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Heel de dag gapen (Verhaal 246)

Heb sinds 10 tal dagen last van continu gevoel niet te kunnen doorademen met constant benauwd gevoel. Heel de dag gapen om dat laatste stukje lucht te bekomen. Zeer onaangenaam gevoel.

Flore
25-04-2023
laatste reactie: 11-07-2023

5
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hoi, ik heb dit ook. Je wilt constant heel diep ademhalen omdat je anders het gevoel hebt dat je stikt. als dat lukt lucht het op maar soms lukt het ook niet en dan krijg k een paniekaanval..het gevoel alsof ik stik , duizelig, zweten, wazig zien, dat gaat pas over als ik opnieuw diep heb kunnen ademen.

An
10-06-2023
Reactie:
Ook veel last van gehad afgelopen maanden. Toch doormiddel van ademhalings technieken met een ademcoach en de fysio merk ik dat het minder word. Bij de fysio behandelde ze me voor het losmaken van je middenrif zodat je voor je gevoel beter kan door ademen.
Veel succes 🩷

Anoniem
11-07-2023

Jouw reactie:Elke dag en elke nacht had ik angst en paniek (Verhaal 257)

Hey Iedereen,

Na veel lezen besloten om toch eens men verhaal neer te schrijven.
Alles is begonnen op nieuwjaar 2021, mijn eerste paniek aanval door te veel en te snel wiet te roken. Ik dacht op dat moment dat ik ging sterven, dat was voor mij op dat moment de realiteit en ik had het op dat moment ook geaccepteerd en heb me laten gaan zeg maar. Uiteindelijk bleek ik helemaal niet stervende te zijn en besefte ik dat alles oke is! Het was een intense paniekaanval.. Had enkele dagen nodig om hiervan te recupereren en ik was terug de oude. Tot 2 maand later op 10 februari mijn verjaardag (heel toevallig) om 3 u snachts ik wakker werd, ik voelde dat er iets niet klopte.. Wat bleek? Mijn hart was aan het racen. Weeral een paniekaanval! Deze was nog veel intenser dan de eerste. Opgenomen in de spoed, alles was ok, het was hyperventilatie! Ik heb de maanden daarop in hell geleefd! Elke dag en elke nacht had ik angst en paniek.. Ik heb maanden gemediteerd en ademhaling-oefeningen gedaan tot ik geen paniekaanvallen meer had! I did it, zonder medicatie! Ik begon wel last te krijgen van overdenken, teveel nadenken over het leven, over deze realiteit etc.. Ik begon lichamelijke klachten te krijgen, trillingen in spiertjes over heel mn lijf, sommige periodes veel sommige minder.. Een aantal keer per maand kreeg ik van die bizarre avonden dat ik wou gaan slapen maar na 10 minuten voelde mn hoofd heel raar, mijn denken ging 100000km per uur snel, rare gedachten kwamen naar boven ookal wou ik dat niet, dit waren standaard nachten dat ik pas om 4u in slaap viel.. Dit heb ik nu wel niet meer, Wat ik nu nog ervaar is vaak mn hart voelen kloppen, steken in mijn hart, steken onder mijn linker schouderblad, steken in mijn hoofd op verschillende plekken.... Ik denk constant dat ik een ernstige ziekte heb.. Het begint echt ambetand te worden. En dat allemaal door die stomme wiet!!!!!

Dylan
27-06-2023
laatste reactie: 11-07-2023

4
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Zoveel herkenning in jou verhaal. Ik had het met een ander middel. ( heel weinig van genomen) maar angst was aangezet dat ik er dood van zou gaan. Ondanks onderzoeken inderdaad toch denken dat er wat ernstigst aan de hand is. Doormidden van therapie en ademhalingstechniek werd het minder. Ik heb er last van sinds Januari hopelijk gaat het ooit weer helemaal weg deze angstgevoelens en paniekaanvallen.

Jamie
11-07-2023

Jouw reactie:Constant brandende pijn in voeten (Verhaal 207)

Hallo ik heb constant brandende pijn in voeten
Hele benen knieën enkels _24/7 hoofdpijn
Pijn aan borstkas maagpijn en spierpijn in benen
Wie heeft dat ook groetjes

Anoniem
03-09-2022
laatste reactie: 22-06-2023

1
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hey ik heb het zelfde echt vervelend

Herbert
22-06-2023

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delenOvermatig speeksel? (Verhaal 150)

Heeft 1 van jullie last van overmatig speeksel? Veel moeten slikken etc.?

Anoniem
> 2 jaar geleden
laatste reactie: 22-06-2023

8
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ja of veel speeksel of heel droge mond.
Ik denk dat de angst voor speeksel zorgt en de mondademhaling voor droge mond.
Ik heb zelf last van CHV door mijn neus, dus ik herken dat wel speeksel.

T
> 2 jaar geleden
Reactie:
Ja ik ook! Heeft zeker met angst en chv te maken. Hen je er nog last van?

Nd
02-04-2023
Reactie:
ik heb dit ook heel flink zelfs.. zo bang voor overmatig speeksel dat het alleen maar meer en meer lijkt te worden, heb er echt last van bij het praten. had ook chv, misschien nu nog...

Anoniem
22-06-2023

Jouw reactie:Hoe ik van mijn hyperventilatie ben afgekomen (Verhaal 5)

Heel lang heb ik het gevoel gekregen dat ik continue buiten adem was, alsof ik de marathon aan het lopen was...maar dat deed ik niet! Ik stond onder veel spanning en voelde me steeds meer opgejaagd en dat zag je aan mijn ademhaling (snel en oppervlakkig).

Bijkomend was dat ik er duizelig, draaierig, afwezig van werd.. bang om de teugels te laten vieren.

Met hulp van mijn psycholoog ben ik eraf gekomen. Samen met haar heb ik onderzocht waar dit vandaan zou kunnen komen. Teveel druk op mijzelf, vage grenzen en doemdenken, veel piekeren.
Wat bij mij hielp is het uitpluizen van mijn gedachten met RET schema's en mindfulness.

Met name de combinatie: eerst wat afstand nemen en mijzelf kalmeren en dan uit een kalme "ik" onderzoeken wat er aan de hand is.

Er is lange zoektocht aan vooraf gegaan; ik heb ademhalingstherapie van Buteijko gevolgd, maar alleen al de aandacht op de adem was voldoende om in paniek te schieten.Dus dat werkte bij mij niet.

Soms komt het weer even terug, maar dan weet ik welke stappen ik moet nemen om er mee om te gaan.

Veel sterkte!


Marieke
> 2 jaar geleden
laatste reactie: 10-06-2023

38
7
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:

B12 al laten controleren? Klinkt erg simpel maar een te laag b12 waarde kan veel ellende veroorzaken, kijk maar eens op de site van b12 ervaringsdeskundige.


Anoniem
> 2 jaar geleden
Reactie:

Goedenavond allemaal,

Zo vervelend voor jullie maar vind het zo fijn om te lezen dat ik niet gek ben. Heb al zoveel onderzoeken gehad. Zelfs een hartkatherisatie. Artsen dachten dat ik hartinfarct kreeg. En daar ben ik nog steeds bang voor. Loop al 6 jaar te tobben. Slechte slapen breekt me ook zo op.
Sterkte allemaal zeker in deze moeilijke Corona tijd.

Grtz E


Anoniem
> 2 jaar geleden
Reactie:
Welke stappen onderneem je dan om er mee om te gaan?

Chris
> 2 jaar geleden
Reactie:
Hoi Marieke mag ik vragen hoe je eraf gekomen bent?

Puck
> 2 jaar geleden
Reactie:
Herken het wordt er gek van. Op de 1 of andere dag was het er gewoon. Ik sport veel. Omdat ik dat leuk vind. 2.5 jaar geleden. Burnout gehad. Maar gekke is ik voel me verders prima. Huisarts zegt hyperventilatie ik kan het niet geloven. Hoe dan? Ben een doorzetter en sterk. Hoe kom ik ervan af. Ik krijg nu voor eerst onderzoeken. Voor longen..

Monique
27-04-2023
Reactie:
Die B12-check is een heel goeie. Ik heb het laten checken en het bleek op de grens te zitten De arts wil er daarom niet mee doen omdat het binnen de norm valt. Maar een tekort of grensgeval kan zeker een negatieve uitwerking hebben op je toestand.

Tess
30-05-2023
Reactie:
Herkenbaar. Ook wat ademhalingsoefeningen betreft. Zodra ik aandacht ga besteden aan hoe ik adem, neemt de controledrang over en wordt het alleen maar erger. Ik heb tijdens trauma sensitieve yoga wel één specifieke ademhalingsoefening geleerd die de controledrang omzeilt. En daarmee lukt het dan beter maar ik geraak er nog niet vanaf, van het hyperventileren.

Sara
10-06-2023

Jouw reactie:Weet niet wat ik eraan kan doen (Verhaal 251)

Mensen in m'n omgeving zeggen dat ik hyperventileer al denk ik dat er iets anders is.....

Vannacht bijvoorbeeld schrok ik wakker en kon wel super piepend inademen maar kon niet meer uitademen waardoor ik dacht dat m'n laatste uur geslagen had...

Ben zsm overeind gaan zitten en m'n partner die er wakker van geworden was kwam bij me zitten en praatte rustig tegen me waardoor ik boertjes liet en uiteindelijk moest hoesten.....
had daarna toen ik t niet meer zo heel erg benauwd had het gevoel dat er veel vocht in m'n lijf zat wat er door m'n mond uit wilde en heb sinds vannacht echt zo'n klein piep stemmetje...

Weet niet wat ik eraan kan doen maar vond dit dacht zo ontzettend dood eng
Help aub met tips ??

Niekkie
21-05-2023
laatste reactie: 08-06-2023

2
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik had dus een paar dagen geleden dat ik wakker werd en ineens hapte naar heel veel lucht. Waar aan het aan ligt weet ik niet maar kan wel denken aan een allergie zoals huisstofmijt, of als u met de raam open slaapt hooikoorts…of meschien wel maagzuur? die kunnen dat ook veroorzaken. Beste is naar de huisarts gaan dat stelt meteen gerust

anoniem
08-06-2023

Jouw reactie:Geen idee waar het vandaan komt (Verhaal 255)

Ik ben een 34-jarige man. 10 jaar geleden (september 2013) kreeg ik 'vanuit het niets' last van ademhalingsklachten. Ik voelde een soort van 'blokkade' waar ik overheen moest. Hierdoor ging ik heel diep ademen/zuchten of naar lucht happen. In eerste instantie dachten ze bij de huisarts dat ik een klaplong had. Dit bleek niet zo te zijn. Na meerdere longonderzoeken kwam er niets uit en zeiden ze dat het vermoedelijk hyperventilatie was. Dit is echter nooit echt gediagnosticeerd.

Ik heb altijd vage lichamelijke klachten gehouden en herken heel veel van wat op dit forum gezegd wordt. In 2015 had ik bijvoorbeeld een periode lang hoofdpijn, vorig jaar ben ik bij de dokter geweest met fikse hartkloppingen (dokter zei dat de hartslag goed was) en dit jaar kreeg ik rare darmkrampen (ook niets gevonden)

Ik loop niet constant bij de dokter en mijn klachten zijn ook niet constant, het is ook zo hele periodes weg.

Ik zit nu weer in een periode, misschien heeft het met het warme(re) weer te maken, dat het aanwezig is. Vorige week heb ik een fietstochtje van 32 kilometer op de helft af moeten breken wegens spierpijn. Vannacht maakte mijn vrouw me wakker omdat ik blijkbaar raar ademde.

Gek genoeg functioneer ik er verder 'redelijk-normaal' door. Ook ervaar ik op dit moment geen stress in mijn verdere leven. Ik heb een stressvolle baan gehad, maar sinds vorig jaar heb ik een nieuwe baan waar ik juist zeer gelukkig mee ben!

Ik heb dus geen idee waar het vandaan komt en hoe ik mij voel kan iedere dag anders zijn. Wel ben ik een roker, maar ik weet niet of dat veel met de hyperventilatie te maken heeft.

Gelukkig is het voor mij dus, behalve flink irritant, niet super heftig. Wel fijn om hier even mijn 'ei' kwijt te kunnen. Reacties hoor/lees ik graag.

Jelmer
05-06-2023

5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Iemand die hier ervaring mee heeft? (Verhaal 46)

Hallo allen,
Ik ben Abel, 19 jaar oud, en zit inmiddels al 1.5 jaar in een burn-out. Sinds 13 maanden heb ik ook chronische hyperventilatie, door de gevolgen van stress/angst, maar deze is heel subtiel. Ik adem namelijk rustig en heb ook geen moeite om een buikademhaling toe te passen, toch heb ik nog altijd hele ernstige hyperventilatie-klachten:
-kortademigheid
-druk op de borst
-constante benauwdheid (wat in warme ruimtes nog erger wordt)
-extreem gespannen middenrif
-extreem gevoelig borstbeen (aanraking en/of niezen zorgt voor extreme pijn)
En ik kan nog wel 30/40 klachten meer opnoemen....

Nu wordt ik al goed begeleid voor mijn burn-out, en heb ik ook al bijna alles geprobeerd voor mijn ademhaling, toch heeft het op het gebied van ademhaling nog 0.0 geholpen. De dingen die ik al gedaan heb voor mijn ademhaling zijn:
-Logopedist
-Fysiotherapie
-Manueel fysiotherapie
-Psychosomatische fysiotherapie
-Buteyko methode (voor de mensen die dit iets zegt, mijn ocp ligt tussen de 45 en 55 seconden. En nog altijd voel ik me nog net zo slecht als voor de cursus.)
-Osteopaat
-Psycholoog
-Aanpassingen in mijn eetpatroon
-Alternatieve ademhalingsoefeningen

Niks heeft daadwerkelijk geholpen. Iemand die mijn verhaal herkent, en hier wel een oplossing voor gevonden heeft? Dan hoor ik het graag! De klachten zorgen er namelijk voor dat ik niet meer normaal kan functioneren. En dat is confronterende gezien mijn leeftijd en het feit dat ik tot mijn klachten, 1,5 jaar geleden, topsporter was.

*Ohja en trouwens, ik ben ook helemaal lichamelijk onderzocht in het ziekenhuis en hier kwam (natuurlijk) niks uit.


Abel
> 2 jaar geleden
laatste reactie: 30-05-2023

13
12
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:

Hoi Abel,
Ja je verhaal is heel herkenbaar, dit zijn bij mij ook de klachten waar ik regelmatig tegenaan loop, wat ik je zou willen adviseren , vraag eens aan de huisarts of jij het syndroom van Tietze zou kunnen hebben, vaak gaat dit in combi met chronische hyperventilatie, en dan is de pijn op het borstbeen vaak heel erg, en vooral als je er op drukt of zoals jij zegt, niezen etc. Tietze is weer en stress gevoelig..
en geeft net als de chronische hyperventilatie ongeveer de zelfde klachten,
Bij mij helpt wandelen, goed rechtop op lopen en niet sprinten maar gewoon lekker lopen, half uur per dag.. mijn spieren worden warm en daardoor wordt de pijn minder,
Elke avond en ochtend zacht insmeren met een olie zodat het warm en soepel blijft..
Sterkte en hoop dat je wat aan deze tips hebt..
Groetjes femke


Femke
> 2 jaar geleden
Reactie:
Lijkt mij meer iets van het syndroom van thietze

Johan
> 2 jaar geleden
Reactie:
Dat lijkt inderdaad heel veel op het syndroom van Tietze.
Ik heb vrijwel dezelfde klachten en heb ook alles wel gehad mbt therapie en onderzoeken, echter de valkuil bij al die verschillende onderzoeken is dat de ene arts diagnotiseert dit waarbij de andere arts dit weer de grond intrapt met als gevolg dat jij in alle onzekerheid blijft zitten.
De klachten van chv en Tietze liggen heel dicht bij elkaar in ieder geval.
Helaas is er (nog) geen echte remedie tegen Tietze maar je kunt wel leren goed er mee om te kunnen gaan.
Vraag aan je huisarts om een verwijzing naar een reumatoloog om te kijken of het Tietze is, als je weet waar je klachten vandaan komen ga je er ook makkelijker mee om wat veel meer rust zal geven, waarmee veel (angst)klachten gaan verdwijnen.

Sterkte!

Sjonnie

Sjonnie
> 2 jaar geleden
Reactie:
Je moet het spiritueel uitzoeken. Slechte energieen die je niet kunt zien. Googlen om een therapeut te vinden.

Moes
> 2 jaar geleden
Reactie:
Ik heb _24/7 al deze klachten
Hoofdpijn hele hoofd en duizelig
Maagpijn pijn op de borst
Rugpijn bij de longen onderrug pijn
Pijn hele benen en voeten brandende pijn spierpijn
Kan bijna niet lopen van de pijn
Erge pijn in nek heb dit al een hele tijd
zo kan ik nog wel doorgaan er zijn nog meer pijnen
Wie heeft dit ook

Anoniem
28-05-2022
Reactie:
Ik herken het uit 1000-den bij mij wil.ook niks helpen en blijft maar doorgaan ben ook wanhopig op dit moment heb het al 3 j

Kevin
01-08-2022
Reactie:
Wie heeft ook erge brandende pijn in voeten
En hele benen

Anoniiem
13-08-2022
Reactie:
Hoi Kevin heb jij ook 24/7 hoofdpijn
Maag en pijn op de borst
Brandende benen en voeten spierpijn
Pijn in rug bij longen erge pijn in nek
Zo kan ik wel doorgaan nog meer pijnen
Kan bijna niet lopen en staan bang dat ik door
Mijn benen zak dik heb allemaal 24/7
wat voor onderzoeken heb jij gehad

Anoniem
14-08-2022
Reactie:
Ik heb constant pijn van kop tot teen
Borstkas erg en bij de longen_
24/7 erge hoofdpijn
Wie heeft dat ook

Anoniem
13-09-2022
Reactie:
Heb je ook veel last van misselijkheid?
Ik heb dat nml wel heel erg. Zeker als mijn middenrif heel gespannen is heb ik dat, + heel erg last van mijn rug.
Herken je dit ook?
Groetjes Geeske

Geeske
27-09-2022
Reactie:
Meer vitamines gaan nemen en goede magnesium geloof me dat gaat wonderen doen.

Eppo
05-02-2023
Reactie:
Van alle klachten van chronische hyperventilatie vind ik de algehele malaise het vervelendst. Dat zieke gevoel.

Tess
30-05-2023

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delenWas weer heel angstig dacht dat het mijn hart was (Verhaal 203)

Hoi mensen,

Ik heb ook al een aantal jaar last van chronische hyperventilatie. Het ging jaren goed tot sinds kort dag in last had van me maag. Begon weer te stressen dat uk iets heb en chronische hyperventilatie begint weer op te spelen. Heb totaal geen eetlust en heel dag bezig met boeren ademhaling ect. Herkent iemand zich hierin terug. Ik ben afgelopen nacht ook wakker geschrokken zwetend en met hartkloppingen. Was weer heel angstig dacht dat het mijn hart was. Daarna ging het weer beter. Maar heb nu last van gespannen middenrif rechts bij me ribben pijnelijke plek wat ik ook al jaren heb. Nu weer errge last van en plek in me rug wat ook veel pijn doet. Vroeger heeft een benadeling bij osteopathie mij goed geholpen.

Fatima
04-08-2022
laatste reactie: 27-05-2023

3
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ja heel herkenbaar, ik denk dat je doordat je teveel lucht inademt, je ook meer lucht in je lichaam krijgt, dat moet er dan weer uit. Zo vervelend!

Katja
27-05-2023

Jouw reactie:In wat een tijd leven wij dan (Verhaal 253)

Zoals hierboven reeds aangehaald .k denk heel kort door de bocht .terug naar de natuur .technologie gebruiken ,maar niet ganse dagen .is moeilijk want tegelijk daar krijg je steun .in wat een tijd leven wij dan .t blijft een ?????

Elisabeth
27-05-2023

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Altijd een gevoel van naderend onheil (Verhaal 21)

ik heb al lang last van angsten en CHV. De klachten wisselen vaak. Nu al een poos veel last van hartoverslagen. Heel angstig. Krijg nu via de cardioloog allerlei onderzoeken.
Ik heb bijna altijd zo n onrustig gevoel in m'n maag/buik. Altijd gespannen en een gevoel van naderend onheil of gevaar. Herkennen jullie dat?
Ik hoor het graag want het leven is zo niet leuk meer al lange tijd.


Hannah
> 2 jaar geleden
laatste reactie: 27-05-2023

26
6
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:

Hallo Hannah,

Ik ben zelf nog maar 22 en een jaar geleden gediagnosticeerd met chronische hyperventilatie. Ik haal al sinds kinds af aan verkeerd adem. De hoeveelheid klachten die naar voren kunnen komen door paniekaanvallen, hyperventilatie, stress en hypochondrie zijn extreem (zoek de symptomenlijst van CHV maar eens op). Wat vooral opvalt is dat de klachten inderdaad afwisselen en vaak weer terugkomen. Ik denk dat bij de meeste mensen angsten en stress de grootste boosdoeners zijn. Met 24/7 neusademhaling en door zo nu en dan verschillende adem methodes te gebruiken (buteyko, the oxygen advantage en wim hof method) ben ik er grotendeels vanaf gekomen. En uiteraard zo nu en dan een goede dosis ontspanning :) Ik ben echter bang dat het nooit helemaal weg zal gaan, het blijft een zwak punt. Een periode van wat meer stress dan normaal lokt de vicieuze cirkel alweer uit. Het is van belang om dat onder controle te kunnen houden, en dan komt alles weer goed! Veel beterschap toegewenst!

Gr. Ano


Ano
> 2 jaar geleden
Reactie:

dank je wel voor je duidelijke reactie Ano


Hannah
> 2 jaar geleden
Reactie:
Hier precies hetzelfde. Altijd gespannen, altijd bang wat komen gaat. Terwijl ik vroeger , 25 jaar geleden, alles kon en alles durfde... Maar toen overschreeuwde ik mezelf ook al. Oorzaak is terug te voeren op moeilijke jeugd. Altijd kritiek, niets was goed. Daar door heel perfectionistisch en ambitieus geworden en ja, dan ben je voordurend bang dat het kaartenhuis instort. En dat is dan nu ook gebeurd. Sinds een maand burnout...

Ron
> 2 jaar geleden
Reactie:
Die onrust herken ik ook. Ik heb er alleen s’nachts last van.
Ik word dan wakker met een opgejaagd gevoel, check dan mijn hartslag (fitbit, fibricheck-app) en zie dat deze gewoon rond de 67 zit. Vrij normaal dus. Heb veel last van overslagen (extrasystolen), hoofdpijn en duizeligheid.
Een holteronderzoek gaf buiten een paar PAC-s en extrasystolen geen afwijkingen.
Mijn vermoeden is dan ook dat ik CHV heb.
Zijn er ook anderen die last hebben van een opgejaagd gevoel en dan met name in de nacht.

Dank alvast

Groetjes Coby

Coby
> 2 jaar geleden
Reactie:
Ik zie alles al dat kan gebeuren
Bv...op autostrade doodsangsten
Bv kindje aan een glazen deur..zijn vingertjes enz....
Pas op voor dit pas op voor dat....glijbaan klimrek.zie het al gebeuren...in een lift stappen .uitgesloten vr mezelf.claustrofobie
Ziet dat hij blijft hangen....in een toilet deur nooit dicht doen...zie dat ik er niet meer uit kan....
Bijna vr mezelf en partner onleefbaar.

Anoniem
25-01-2023
Reactie:
Heb dit al jaaaaaren .heeel ongelukkig wordt een mens daarvan .vanwaar komt dit toch .?????

Elisabeth
27-05-2023

Jouw reactie:Mijn lichaam voelt opgebruikt en ik ben altijd moe... (Verhaal 252)

Ik heb al jaren last van paniekaanvallen en hyperventilatie.soms voel ik een aanval aankomen en soms totaal niet...dit gebeurd dan op meest lastige plaatsen(op de tram,fiets,aan de kassa)ik ga dan precies een hartaanval krijgen en flauwvallen,ik moet dan rond kunnen stappen en gerust gelaten worden.
Ik neem in de avond medicatie om tot rust te komen maar dit zorgt voor andere neveneffecten
gedurende de dag.
Mijn lichaam voelt opgebruikt en ik ben altijd moe...

De block jill
21-05-2023

3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Duizeligheidsaanval die dan 3/5 uur duurt (Verhaal 158)

Benieuwd of iemand zich herkent in het volgende: na bewegen of spannende/stressvolle momenten krijg ik een duizeligheidsaanval die dan 3/5 uur duurt! Ik word ook misselijk, braken, hart bonken, moet met hoofd naar beneden wijzen, kan amper lopen en als ik wel loop, heel snel uitgeput.

Ik heb dit al sinds mijn 10de en ben inmiddels bijna 27. Maar het lichaam gedraagd zich als een 80 jarige. Al veel onderzoeken verder sinds mn jeugd, krijg ik nu een longonderzoek! Dit is mijn laatste hoop, anders ga ik helaas euthanasie aanvragen.

Anoniem
04-03-2022
laatste reactie: 16-05-2023

1
4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Dat klinkt heftig, ik herken de symptomen wel maar niet dat ze 3/5 uur duren, probeer je weleens ademhalingsoefeningen?

Mikki
08-04-2022
Reactie:
Kom op anoniempje vecht er niet teveel tegen joh ik heb het inmiddels 30 jaar en dit hoort bij mij helaas
Zodra je dingen gaat accepteren word je wat losser en dan verdwijnen die duizelingen ook hou je taai he

Kees
14-05-2022
Reactie:
Lieverd vraag of je dppd kan hebben draai positie duizeligheid dat heeft te maken met kristallen in je oren die verschoven zijn daar kan je mee geholpen worden mocht het zo zijn bij de dokter zelf of Fisio en aub geen euthanasie als het hyperventilatie is ga je het leren herkennen en kan je er veel beter mee omgaan xx

Anoniem
16-11-2022
Reactie:
Ik heb het nu ook al 3 maanden dat ik de heledag moet liggen van duizeligheid stekende pijn buik en borst…gewoon volhouden hoe moelijk het ook is positief blijven denken

Anoniem
16-05-2023

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delenVerschillende vage klachten (Verhaal 224)

Hallo allemaal,

Ik heb sinds vorig jaar last van verschillende vage klachten. Nou heb ik een scan gehad van van mijn hoofd omdat ik erge tintelingen en steken had maar hier kwam niks uit . Sindsdien zijn de klachten zo goed als over maar nu begon het op mijn borst te slaan vooral links steeds een branderige zeurende pijn op verschillende plekken en af en toe steken bij mijn hartstreek dit is natuurlijk erg beangstigend. Zodra ik aan het werk ben heb ik er nauwelijks last van en misschien 1x per week een keer een kleine druk maar als ik vakantie heb zoals nu heb ik er na 3 a 4 dagen gelijk mega veel last van. Ik had hiervoor al af en toe steken bij mijn borst maar nu is het bijna de hele dag aanwezig. Zijn er meer mensen die dit hebben en is dit Chronische hyperventilatie/angst of mogelijk iets anders ik ben 23 jaar. Alvast bedankt!

Groetjes Jacco

Jacco
30-12-2022
laatste reactie: 16-05-2023

1
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hoi Jacco

Ben zelf ook 23 en herken alles. Maak je niet druk want zoals je zelf zegt tijdens werk geen last. Dit komt omdat je onbewust toch niet afgeleid bent !

Probeer ademhalings oefeniningen’

Eric
26-03-2023
Reactie:
Dag Jacco,

De langdurige steken bij de borst zijn voor mij erg herkenbaar (ook chronische hyperventileerder). Dit betekent dat je te hoog in de ademhaling zit en of dat de spieren rondom de borstkas vermoeid zijn. Wat mij hielp is je handen op je ribbenkast zetten, aan de onderkant van je ribben, en dan rustig in en uit ademen. Je moet kunnen voelen dat je ribbenkast uitzet zegmaar (kreeg dit als tip van de fysio). Verder is er online bij bol.com een werkboek over hyperventilatie te vinden, hier wordt alles over hyperventilatie heel helder beschreven inclusief opdrachten. Heeft mij erg geholpen. Hoop dat je hier wat aan hebt, groetjes.

Eline
12-04-2023
Reactie:
Ik heb dat ook en dan heel veel moeite met ademen

Anoniem
16-05-2023

Jouw reactie:Naar Fisio maar de klachten gaan niet weg (Verhaal 250)

moelijk ademen pijn op borst stekendepijn links borst
Rechts onder Ribben pijn heel moe duizelig duurt al 3 maanden bloed en echo foto’s laten maken niks te zien en allerlei naar Fisio maar de klachten gaan niet weg Iemand met zelfde symptomen

Kida
10-05-2023
laatste reactie: 12-05-2023

2
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik krijg binnenkort ook een echo,
Ik heb dezelfde klachten als die jij beschrijft. Loop er inmiddels al een paar jaar mee en het word steeds erger. Zelf denk, nou ja hoop ik een galsteen te hebben. Heb vaak ineens pijn in mijn borstkas/rechter bovenrug en buik (steken/kramp) zelfs koliek pijn. Maar aan de andere kant adem ik meestal verkeerd en dat kan ook erg veel klachten in de borskas geven, benauwd, last van darmen en vooral de spieren die samentrekken

Anoniem
12-05-2023

Jouw reactie:word elke nacht gillend, gevoel v stikken, paniek , wakker (Verhaal 28)

Heb al jaren slaapproblemen: word elke nacht gillend, gevoel v stikken, paniek , wakker..Alle trajecten gehad: slaapcentrum/ slaapcoach/ hypnotherapie/ emdr/ medicatie en niks helpt. Ben radeloos, vind slapen vreselijk. Weet t ff niet meer.
Krijg nu ook overdag last v e stikkend gevoel, keelspanning. Ik laad niet meer op met als gevolg dat ik mentaal en fysiek ben opgebrand!! Herkent iemand dit??


Liz
> 2 jaar geleden
laatste reactie: 10-05-2023

21
6
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:

Ik heb net hetzelfde n heb enorme bang voor de dood. Lees ik er artikels over, dan ben ik helemaal vd kaart. Ik heb 2 kindjes en heb continue angsten dat er iet met hun of mij gebeurd. Echt geen leven mee! Mijn vriend is opgekeerde v mij n kan mijn angsten niet meer verdragen.. ik hen elke keer ook andere symptomen.. Soms spierpijnen, felle hoofdpijnen n momenteel of ik n bol ik mijn keel heb n mijn keel
Wordt dichtgeknepen.. pfffff! Ik sukkel hier al jaren mee en ben radeloos !!


Emna
> 2 jaar geleden
Reactie:
Ik heb dit ook, het is geen leven!

MAGDA
> 2 jaar geleden
Reactie:
Miss heb je slaapabneu

Mijn zus had het ook Ik wil je niet bang maken maar die is er aan overleden
Omdat ze opsot zo moe was is ze dus uiteindelijk dus gewoon gestikt
Ze had minstens 90 seconde haar adem in gehouden met als gevolg te weinig zuurstof in haar hersens en een hartstilstand erachter aan

Alex
> 2 jaar geleden
Reactie:
Heel herkenbaar
Heb het ook en ineens met paniek wakker worden en men hart bonkt ineens heel hart
Grz

Natascha
> 2 jaar geleden
Reactie:
Ja, heeeel herkenbaar

Sjonnie
> 2 jaar geleden
Reactie:
Goeiemiddag

Verschrikkelyk al die klachten , ik heb nu een aantal neurofeedback sessies gehad en merk dat ik daar wel rustiger van wordt. Dus wellicht kan het jullie ook helpen

Tien
10-05-2023

Jouw reactie:Op training plots last van kortademigheid (Verhaal 248)

Ik ben 16 jaar en kreeg op training plots last van kortademigheid en druk op de borst ik heb me helemaal laten onderzoeken en mijn hart en longen waren allemaal gezond de dokter vertelde me dat is waarschijnlijk last had van chronische hyperventilatie.
Ik weet dat mijn hart getest is en gezond is maar toch heb ik altijd angst dat er toch iets mee aan de hand is door de pijnen die ik voel in mijn borst en maagstreek en keel de afgelopen 3 maand.
Ik hoop dat er nog mensen zijn die dezelfde klachten hebben.
Dit mag stoppen.

Manuel
02-05-2023
laatste reactie: 07-05-2023

2
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik herken jou klachten, bij mij is dat ook zo begonnen 3 jaar geleden, eerst werd ik kortademig.
Vervolgends krampen en pijn rond de linker borst streek.
Train je buiten? Allergie meschien?

anoniem
07-05-2023

Jouw reactie:Ontregelde astma door corona (Verhaal 244)

Hoi allemaal,

Ik ben bekend met astma, voedselallergie en hooikoorts en eczeem. Sinds 8 weken geleden corona gehad en sindsdien helemaal ontregeld met de ademhaling. Hoewel het een lange periode in een stijgende lijn ging, nu toch weer flink last van hyperventilatie. Huisarts benadrukte dat dit een gevolg is van ontregelde astma door corona. Ik word er moedeloos van en mijn omgeving lijkt niet altijd begrip te hebben. Ik heb afwisselend last van hoofdpijn, raar gevoel in het hoofd/duizeligheid, trillende spieren, misselijkheid, zwak gevoel, steken midden op de borst en tintelingen in de handen en vingers. Omdat ik weet wat de oorzaak is, heb ik niet zoveel last van angst. Wel maakt de gehele situatie mij verdrietig. Ben nu sinds twee week samen met een fysiotherapeut 2x per week bezig om het vertrouwen in mijn lichaam terug te krijgen en mijn ademhalingsspieren te versterken. Hoop dat dit uiteindelijk effect heeft.. ademhalingsoefeningen helpen mij maar voor korte duur. Is er iemand die een soortgelijke situatie heeft meegemaakt? Ik ben benieuwd.

Eline
12-04-2023
laatste reactie: 04-05-2023

4
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Was je eigenlijk ook gevaccineerd?

Anoniem
01-05-2023
Reactie:
Hoi, ja ik heb 3 vaccinaties gehad.

Eline
04-05-2023

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delenB.o samen met angst en chronische hyperventilatie? (Verhaal 245)

Hoi allemaal,
In juli 2021 uitgevallen met een zware b.o. ik kreeg een aanval van duizeligheid et gevoel out te gaan en niks meer kunnen. Compleet uitgeput geraakt door die ene aanval geen prikkels meer kunnen verdragen inspanning was te veel de eerste 6 weken gevoel flauw te vallen bij het staan en de enorme duizelingen elke dag. Nu 21 maanden later nog steeds herstellende energie is er iets meer maar nog steeds enorme spanningklachten met name middenrif borst keel ogen nek schouders kaken hoofd voelt licht aan. En als.ik wandel in drukke plekken voel ik me angstig gespannen en duizelig. Herkenbaar voor iemand. Vraag me soms ook af of ik niet b.o samen met angst en chronische hyperventilatie heb.

Anoniem
25-04-2023
laatste reactie: 28-04-2023

3
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hey, ik zelf ben ik ook 3 jaar geleden in burn-put geweest.. links plotsdoof, kaakspanning en nekspanning, licht in het hoofd, moeite om te kunnen focussen, ik kon niet meer schrijven, van zodra ik wou schrijven begon ik te overdenken en dan gaat het niet meer.. ik heb blijven doorwerken en het proberen te verdringen maar nu na 3 jaar heb ik nog steeds spanning in mijn kaak, getuut in mijn oor, en als ik in situtaties kom waarbij ik moet presteren dan krijg ik panische angst en krijg ik black-out..
T laatste jaar met up en downs wel maar het is een lange weg.. diegene die beweerd dat een b.o. maar 6 maanden duurt, die heeft er gene gehad denk ik..

Bert
27-04-2023
Reactie:
Hoi Bert,
Ik zelf kan nog niet werken durf ook nog niet met openbaar vervoer te reizen. Heb ook nog heel veel lichamelijke spanningsklachten zoals ik hierboven al schreef. Het duurt inderdaad lang. Ik vraag me af wat een goede hulp is? Wat heb jij eraan gedaan om je iets beter te voelen

Anoniem
28-04-2023

Jouw reactie:Ze zeggen dat je ervan kunt genezen (Verhaal 247)

Zijn er mensen die uit hun burnout angst paniek chv zijn. En wat heeft geholpen? Ze zeggen dat je ervan kunt genezen maar hierboven lees ik dat er mensen zijn die langer dam 20 jaar erin zitten. Kan et ooit overgaan? Zelf zit ik er nu 2 jaar in

Anoniem
27-04-2023

4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:Iemand die deze klachten herkent? (Verhaal 117)

Iemand die deze klachten herkent?

- Druk op de borst
- Hartkloppingen / hartbonzen (soms ook in keel)
- Licht gevoel in het hoofd
- druk in het hoofd / alsof het hoofd vol zit
- Soms misselijk
- last van mijn maagstreek
- Wazig zien
- Pijn tussen schouderbladen / pijn rondom de schouders
- onwerkelijk gevoel alsof de wereld niet echt is
- moe gevoel in arm
- soms moeite met doorademen
- bang om ziek te zijn / een hartaanval te krijgen etc.

Zijn dit klachten die horen bij chronische hyperventilatie?

Lizzy
> 2 jaar geleden
laatste reactie: 27-04-2023

23
13
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hoi Lizzy
Dit kon mijn verhaal zijn!
Ik heb precies dezelfde klachten.

Miriam
> 2 jaar geleden
Reactie:
Ik heb ook van al deze klachten last.
Ik ben hiervoor al over de laatste denk zo'n 10 jaar meerdere malen voor bij de huisarts geweest. Ben bij een cardioloog geweest. Echo van het hart. ECG. Ook inspannings ECG (fietstest). Daarna bij Psycholoog inmiddels 2x 10 sessies. Nu loop ik bij Psychosomatische Fysiotherapie en oefen therapie in sportzaal om vertrouwen in lichaam te krijgen. Gaat wel langzaam beter. Vreemde is dat als ik aan het sporten ben gaat alles goed. Als ik thuis zit heb ik vaak last.

Ik hoop dan ook dat mijn steigende trend doorzet en ik er zo uit kom.

Ralph
> 2 jaar geleden
Reactie:
Herkenbaar helaas, al jaren last van heel veel klachten die hier genoemd worden. Echter heb ik veel rugpijn linkerkant en trekt door naar de buik ook links, daar maak ik me zorgen over, niet constant aanwezig maar wel dagelijks. Ook kortademig gevoel etc etc 2 jaar geleden onderzoeken gehad, en vorig jaar Jan ook bloed geprikt niks aan de hand... nu toch weer afspraak gemaakt voor bloedprikken... ik denk ook echt dat als er weer niks uitkomt het chronische hyperventilatie is, door verkeerd ademen dat de spieren pijn gaan doen???? Herkenbaar??? Omdat het meestal aan 1 kant van lichaam is ?,,

Daan
> 2 jaar geleden
Reactie:
Heel herkenbaar. Loop nu ook bij chiropractor helpt ook enorm tegen de spierspanning.. verder veel wandelen

Sas
> 2 jaar geleden
Reactie:
Heel herkenbaar, bij mij zit het ook links , begonnen bij schouder ( blad) linkerarm , soms onder inde rug links ( of zij) ook alles gechecked en ok , leven met angstklachten is een hel en zo zonde maar dat weten we verstandelijk allemaal wel … maar ja als je iets voelt is dat heel moeilijk te negeren ..

Yvonne
> 2 jaar geleden
Reactie:
herkenbaar, vooral pijn op borst en linkerarm veel bewegen helpt bij mij iig heel erg goed om te ontspannen

Leon
> 2 jaar geleden
Reactie:
Alles herken ik.
Soms heb ik de ene week iets uit de lijst en de andere week weer iets anders.
Aan het eind van de middag gaat het altijd over.
Hierdoor weet ik dat het psychisch is, maar helaas helpt dat niet echt.

Carla
> 2 jaar geleden
Reactie:
Ik heb precies het zelfde

Anoniem
24-06-2022
Reactie:
24/7 hoofdpijn hele hoofd misselijk en draaierig
Pijn borstkas en rug
Maag en buikpijn
Pijn in voeten en hele benen en knieën
Kan bijna niet lopen en staan dan word het nog erger
Wankel op de benen
Zo kan ik nog wel doorgaan nog meer pijnen
Wie heeft dat ook

Anoniem
18-11-2022
Reactie:
Herken dit heel goed zit in zelfde situatie

Benny
21-11-2022
Reactie:
Hier ook dezelfde klachten pijn in de onderrug links trekt naar de buik,gevoel dat ik elke keer moet plassen groetjes

Joke
09-02-2023
Reactie:
Ik herken veel van deze klachten maar heb dit voornamelijk in de nacht, ook de maagklachten en t gevoel te moeten boeren, zeer droge mond, rillingen, hartkloppingen
Na zo'n onrustige nacht de dag geen stuiver waard, uitgeput

Anja
02-03-2023
Reactie:
Ik heb dezelfde reeksem klachten..
Ik ben zelfs doof geworden aan de linkerkant, na 1 jaar terug kunnen horen links met getuut als neveneffect.. kaakspanning links, hyperventilatie was absurd toen ik die doofte had maar dit is nu al wat verbeterd, als ik me moet concentreren dan ga ik in paniek en krijg black-outs.. dan weet of begrijp ik plots niet meer wat men aan het vertellen is..
Alles begon met een paniek-aanval en burn-out..

Bert
27-04-2023

Jouw reactie:Wat voor "soort" benauwdheid ervaren jullie bij (chronische) hyperventilatie? (Verhaal 147)

Hallo iedereen,

Wat voor "soort" benauwdheid ervaren jullie bij (chronische) hyperventilatie? Als ik s'ochtends vroeg uithijg (niet omdat ik buiten adem ben, maar gewoon even testen) heb ik het gevoel dat ik minder longinhoud uitblaas dan voor ik last kreeg van CHV (astma-achting maar droog, zonder slijm). En als ik normaal en rustig adem gaat dit niet meteen weg. Is dit omdat je lichaam/longen tijd nodig hebben om te herstellen?

T.
> 2 jaar geleden
laatste reactie: 16-04-2023

2
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Je bent er dan teveel mee bezig waarschijnlijk.. maar is ook wel logisch als je er last van hebt. beste is om juist niet je ademhaling in de gaten te houden en meteen afleiding zoeken. Ook ik heb soms astmatische klachten door stress omdat ik onbewust anders adem ga halen. Bij mij uit het soms na dagen/ of na wat piekeren al.. ik kan dagen spierpijn ervaringen, zelfs maanden omdat ik elke keer weer op de verkeerde ademhalings spier val. En dat kan best pijnlijk zijn. Nu ben ik er weer eventjes vanaf maar elk moment kan het weer ineens terug keren

anoniem
16-04-2023

Jouw reactie:Vaak benauwd, pijn etc ter hoogte van longen en keel (Verhaal 37)

Vraag, ik adem vaak snel ook vaak niet door men buik. Vaal benauwd, hoesten brok in de keel keel schrapen. Soms tijdens praten naar lucht happen. Soms niet kunnen slapen bang dat men longen ermee ophouden, heel me lijf doet zeer, maar het meeste op de hoogte van men longen op men rug. Nek schouders altijd vast soms trillingen, vaak droge mond. Niet kunnen concentreren. Ben ook chronische verkouden. Neus vaak dicht of half dicht. Iemand ervaring of een tip.


Annemarie
> 2 jaar geleden
laatste reactie: 15-04-2023

34
6
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Net alsof jij mijn verhaal vertelt... Maak het zelfde mee nu al 3 jaar. Heb dit over gehouden na mijn in coma gelegen te hebben. Iets waar ik totaal geen nabegeleiding heb gehad van intensieve. Iets wat ik niet begrijp! 3 dagen in coma gelegen en de 5de dag op ontslag naar de gewone long afdeling. Zo van hup we moeten plaats maken.!! Echt heel erg dit ook vr mijn man en dochter niets nabegeleiding.

Nency
> 2 jaar geleden
Reactie:
Ik heb net hetzelfde al maanden het voelt of mijn longen dichtknijpen schouders pijn happen om lucht dagelijks om zot te worden

Viv
> 2 jaar geleden
Reactie:
Hi ik heb een vraagje
Ik doe ademhalingsoefeningen
Deze maken de klachten van brok in mijn keel veel erger
Doe ik het dan verkeerd of betekent dit dat de spieren er aan moeten wennen?

Groetjes

Maddy
> 2 jaar geleden
Reactie:
Zelfde verhaal iedere dag dezelfde ellende vooral druk op borst en schouderbladen en geen adem frustrerend

Anoniem
15-10-2022
Reactie:
Hallo allemaal, is al een tijdje geleden dat jullie een berichtje hebben geplaatst. Ik ben erg benieuwd naar jullie hoe het nu gaat. Zijn de klachten verminderd? Ik heb nu namelijk het zelfde als wat Annemarie beschreef. Hebben jullie tips voor mij? Dit belemmert mijn dagelijkse leven. Wordt er erg hopeloos van.

Mienke
17-03-2023
Reactie:
Hoi,

Ja deze klachten heb ik helaas ook al lange tijd. Ik ga over 2 weken aan de slag met een
psychosomatisch fysiotherapeut. Ook ga ik weer aan de slag met een psycholoog. Hopelijk verminderd dit de klachten en wellicht een goed idee voor jou?

Wendy
15-04-2023

Jouw reactie:Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delenNet of ik mijn Hart in mijn middenrif of maag voel kloppen of overslaan (Verhaal 240)

Ik heb ook vaak dat ik door de hyperventilatie, net of ik mijn Hart in mijn middenrif of maag voel kloppen of overslaan . Zijn er hier mensen die dit herkennen?

Anoniem
25-03-2023
laatste reactie: 12-04-2023

2
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Ik herken dat heel goed ! K heb dezelfde problemen

Eric
26-03-2023
Reactie:
Hoi,

Ik heb ook regelmatig last van steken op mijn borst. Wat ik te horen kreeg van de fysio is dat mijn ademhaling van mijn borst naar beneden moet, richting mijn buik. Ze gaf mij als tip beide handen aan weerszijden van je ribbenkast te zetten, aan de onderkant. Je moet je borstkas in en uit voelen gaan, dan gaat de aandacht vanzelf naar onder. Hoop dat je hier wat mee kan.

Eline
12-04-2023

Jouw reactie:Ik vermoed dat ik chv/paniek aanvallen heb (Verhaal 241)

Ik vermoed dat ik chv/paniek aanvallen heb.
Het is begonnen met slokdarm ontsteking (ik had een verborgen reflux) waar ik te lang mee rond liep en vervolgends een verstijfde/pijnlijke middenrif door hoog ademen (spierpijn/kramp). nu de laatste tijd heb ik ook wel eens een hele korte slokdarm kramp wat voelt als hart problemen, steken rondom het hart, vooral in de rug links, overslagen en hartbonzen met diepe steken. Ben al een aantal x bij de doktor langs geweest maar mijn hart was het niet, maar een doorverwijzing krijg ik ook niet..
Zijn er meerdere mensen hier die ervaring hebben met de slokdarm/maag/middenrif? Verkramping of spanning/steken die eventjes komen en dan ineens verdwijnen?

anoniem
02-04-2023
laatste reactie: 12-04-2023

2
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hoi,

Ik heb ook regelmatig last van steken op mijn borst. Wat ik te horen kreeg van de fysio is dat mijn ademhaling van mijn borst naar beneden moet, richting mijn buik. Ze gaf mij als tip beide handen aan weerszijden van je ribbenkast te zetten, aan de onderkant. Je moet je borstkas in en uit voelen gaan, dan gaat de aandacht vanzelf naar onder. Hoop dat je hier wat mee kan.

Eline
12-04-2023

Jouw reactie:Ik ben buikademhalingsoefeningen gaan leren (Verhaal 242)

5 jaar lang viel ik om de haverklap bewusteloos voor korte tijd , het gebeurde overal en heel onverwacht , het begon met kuchen en schuddende armen 5 jaar lang wist niemand wat er was ,dan kwam het verlossende woord : cronische hyperventilatie
Ik ben buikademhalingsoefeningen gaan leren , na enkele dagen viel ik niet meer .

Anoniem
03-04-2023
laatste reactie: 12-04-2023

1
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Hoi!

Wat fijn om te horen dat ademhalingsoefeningen werken en wat angstaanjagend om steeds weg te vallen.

Groetjes

Eline
12-04-2023

Jouw reactie:Ik hoop dat iemand mijn verhaal herkend (Verhaal 10)

Ik wil hier mijn verhaal doen, te hopen dat iemand dit herkend.
Ik loop al jaren met een heel scala aan klachten (ben een man van 48) waarvan vermoeidheid het ergste is. Het begon circa 10 jaar geleden, elke keer als ik uit mijn werk kwam was ik volkomen uitgeput. Allergietest gehad en ik bleek allergisch voor pollen, huisstofmijt, grassen en bomen. De dokter gooide alles op ook stress, was al een keer overspannen verklaard en kreeg antidepressiva. Ik knapte iets op, maar de klachten bleven. Toen heb ik na lang aandringen een test bij de longarts gehad, en zijn mijn longen en bloed nagekeken, conclusie, ik ademde volkomen verkeerd. Ben toen in behandeling bij verschillende hulpverleners.
Ik bleef me echter niet lekker voelen. Twee jaar geleden ben ik via de neuroloog door de molen gegaan omdat ik spiertrekkingen heb. Kreeg een hersenscan, ruggeprik, EEG en spierfunctietesten, uitgebreid bloedonderzoek en weer een longfoto en hartfilmpje. Ik was doodsbang voor de uitslag, maar tot mijn grote verbazing konden ze niets vinden! Opgelucht naar huis maar de klachten gingen niet weg, Integendeel, begin dit jaar kreeg ik buikklachten, zoals een opgeblazen gevoel en rommelende darmen. Drie keer naar de huisarts, heeft buik nagekeken, geluisterd, bloed weer gecheckt, volgens hem geen reden tot doorverwijzing omdat ik al zoveel testen heb gehad. Nu ben ik een paar maanden verder. Erg bang weer voor een ernstige ziekte (ben ook nog eens hypochonder) maar door die corona kon ik niet naar de dokter.
Dit is mijn huidige situatie: Ik word smorgens moe wakker, heb zware hartkloppingen en heb het gevoel dat ik inwendig tril. Ook rommelende darmen, soms misselijk, wazig zicht, verschrikkelijk moe, kan me niet ergens op concentreren, beetje benauwd, drink weinig maar heb een normale eetlust. Bij de geringste inspannnig erge hartkloppingen en savonds, doordeweeks na het werk totaal geen energie dus vroeg naar bed waarmee sochtens de hele cyclus weer begint. Ga af en toe wel op de hometrainer of fiets naar mijn werk en dat gaat dan wel weer goed.
Zit nu echt met de handen in het haar. Wat kan het toch zijn, toch CHV? , angsstoornis? Erge ziekte? Wat het ook is het beheerst mijn leven erg. Ben zoo benieuwd if iemand dit bekend voorkomt! Gr. Hans


Hans
> 2 jaar geleden
laatste reactie: 07-04-2023

31
34
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:

He hans.

Ik herken wel een beetje wat je zegt. Heb ook moeite met het geloven dat een angststoornis hyperventilatie stress zoveel met iemand kan doen. Ik heb dagelijks last van licht in mijn hoofd en gespannen spieren. En ook af en toe tintelingen in mijn voeten. Ik zelf ben erg bang voor ms maar dat word steeds ontkracht door mensen die je dan gaat bellen voor geruststelling.. Ben in okt nog bij een ms neuroloog geweest en die heeft eem spier zenuw onderzoek gedaan voor mijn geruststelling maar ja nog steeds ben ik niet gerust gesteld want ms zie je alleen op een mri. En die heb ik okt 2017 gehad. Dus al met al zegt iedereen dat het van hyperventilatie stress en angst is.. En ik heb ook hypochondrie


Hoi
> 2 jaar geleden
Reactie:

CHV duidelijk


Wieke
> 2 jaar geleden
Reactie:

Hallo, ik herken alles van wat je schrijft, ik ben hypochonder, heb een angststoornis, heb chronische hyperventilatie, al 4 jaar lang door een trauma. Alle klachten wat je maar kan denken heb ik al gehad. Duizelig, oorpijn, hartoverslagen, wazig zicht, diarree, krop in de keel, ... en nog allerlei dingen noem het maar op. Voor alles liet ik onderzoeken doen, mijn dokter ziet mij niet graag meer komen. Voor de moment heb ik heel erg last van zuchten, naar adem snakken, heel vervelend maar ik weet dat het van mijn hyperventilatie komt. Ik zou eens hulp moeten zoeken bij een psycholoog en hopen dat die klachten eens verdwijnen zodat ik een normaal leven kan hebben. Weet dat je niet alleen bent


Anoniem
> 2 jaar geleden
Reactie:

ik herken heel je verhaal ik zit in het zelfde schuitje


jan
> 2 jaar geleden
Reactie:

Ik denk dat ik je verhaal ook herken. Mijn klachten zijn iets anders maar ook al een hele tijd van constant verschillende 'onverklaarbare' klachten terwijl er medisch niet echt iets te vinden is. Bij mij zit nu het meeste in m'n keel/ borst. Constant gevoel van slijm in de keel, hoestprikkels, 'luchthonger', brok in de keel, gevoel van lucht niet uit kunnen ademen, post nasal drip gevoel, veel maagzuur, hartkloppingen, tintelende verdoofde handen en voeten, spierpijn, noem het maar op. Ik heb ook heel veel angst en kan me steeds niet voorstellen dat ik al deze dingen voel terwijl er niet medisch iets ernstigs aan de hand is. Maar het lijkt toch voornamelijk door stress, angst en chronisch onbewust verkeerd ademen te komen. Ik begin steeds meer te denken dat angst en stress etc zoveel meer fysieke klachten kunnen veroorzaken dan algemeen bekend is. Ik ben trouwens een vrouw van 21. Ik kan me ook echt voelen alsof ik een hartaanval heb etc. Maar ik ben 'jong en gezond' en het blijkt moeilijk om serieus genomen te worden. Niet dat ik niet wil geloven dat er medisch niks ernstigs aan de hand is. Maar ik wil gewoon zo graag verlichting. Ik snap hoe erg het je leven kan beinvloeden.


AJ
> 2 jaar geleden
Reactie:

Ik herken al jullie verhalen. Ik heb ook angst en paniek. Vorige week zo benauwd dat buren de ambulance hebben laten komen. Hartfilmpje en zuurstof waren goed. Diagnose erg gestresst en hyperventilatie. Ik hyperventileren chronisch. Het vervelende is dat de klachten vaak kunnen wisselen waardoor je telkens weer schrikt van iets anders. Momenteel heb ik veel last van hartoverslagen en en rommelig gevoel in mn borst. De lucht haken herken ik ook. Ik durf zo langzamerhand niet met naar de huisarts te gaan. Maar de twijfel blijft


Hannah
> 2 jaar geleden
Reactie:

Bedankt voor de reacties. Ben dus niet de enige met die klachten.
Nu zit ik weer in een dip, slaap weer slecht en heb een vreemde kriebel in mijn keel. Ook pijnlijke ademhalingsspieren. Mijn partner is getest op corona, gelukkig negatief dus ik ga er vanuit dat ik dat ook niet heb. Ook weer traanogen, erg moe. afwezigheidsgevoel en een beetje depri. mijn vraag is of behalve CHV ook een angststoornis kan meespelen? En kan daar ook die eeuwige vermoeidheid vandaan komen? Blijf maar piekeren.....


Hans
> 2 jaar geleden
Reactie:

Hoi . Ik heb precies hetzelfde, ik kamp al jaren met chronischehyperventilatie.
Mijn klachten zijn: hartkloppingen overslagen vermoeidheid tintelingen darmklachten diaree opstipatie.
Trillen koud ook in de zomer, benauwdheid vermoeidheid, rugklachten, warmte aan één kant van mijn gezicht.
Heb alles al een keer onderzocht , geen aanwijsbare oorzaak.
Dus ik begrijp u heel goed.
Sterkte.


Tijani
> 2 jaar geleden
Reactie:

Misschien eens laten prikken op vitamine b12 . Tekorten geven ook heel veel vage, maar serieuze klachten


Anoniem
> 2 jaar geleden
Reactie:

Je klachten passen precies bij hv!!!
Doordat je eigenlijk voor 3 ademt raakt je complete systeem van slag!
Bij mij is het ook begonnen na een langdurige periode van stress..
benauwdheid, hartkloppingen, duizelig, luchthappen, schommelingen in de suikerspiegel, te hoge bloeddruk, slecht inslapen en viel ik wel snel in slaap dan na 5 uurtjes weer wakker, tintelingen in mijn gezicht, heel moe, kort lontje en soms weer emotioneel! Huisstofmijt allergie, lactose intolerantie, spastische darm en zo kan ik nog effe door gaan! Als de ene klacht was verdwenen kwam de andere ervoor in de plaats. Wat mij heeft geholpen is het te “ accepteren” het is iets wat voor nu bij je hoort! Ook wandelen in de natuur haalde mij “ uit mijn hoofd” je voed als het ware zelf je angst! De angst voor de angst zeg maar! En zo is de cirkel elke keer weer rond.
Accepteer het en ga er mee aan de slag want het is er met een reden...


Sniper
> 2 jaar geleden
Reactie:

Goedenavond allemaal,

Zo vervelend voor jullie maar vind het zo fijn om te lezen dat ik niet gek ben. Heb al zoveel onderzoeken gehad. Zelfs een hartkatherisatie. Artsen dachten dat ik hartinfarct kreeg. En daar ben ik nog steeds bang voor. Loop al 6 jaar te tobben. Slechte slapen breekt me ook zo op.
Sterkte allemaal zeker in deze moeilijke Corona tijd.

Grtz E


Anoniem
> 2 jaar geleden
Reactie:
Ik herken het. Ik heb chronische hyperventilatie. Benauwd duizelig, hartbonzen. Stijve spieren. Erg vervelend

Anoniem
> 2 jaar geleden
Reactie:
Hoi hans. Ik ken mijzelf in jouw verhaal. Ik heb ook veel klachten, pijnen, trillingen, onrust ik kon van de pijn, niet liggen niet zitten. En inderdaad, hopen dat ik naar bed kon, met pil. Maar volgende dag hetzelfde verhaal.
Veel ziekenhuizen gehad
Ik ben nu met het roessingh, revalidatie ziekenhuis.
Ik ben er achter gekomen, dat ik door alle trauma,s en ziekenhuizen, ik helemaal in mijn stress zit, waardoor ik verkeerd ademde. Al 3 jaar lang.
Ik ben net begonnen om de buikademing te doen. Vreselijk nu. Maar zou met 3 dagen weer vanzelf moeten gaan.
Weet je, ik heb opgezocht wat stress allemaal kan doen. Echt je kunt er dood aan gaan.
Kijk er eens goed naar hans.
Ik wens je sterkte

Door.
> 2 jaar geleden
Reactie:
Dag Hans,

Identieke klachten, identieke medische onderzoeken. Ik twijfel soms ook, maar hyperventilatie (let op, ding heeft vele namen) lijkt toch de boosdoener te zijn. Sterkte, je bent niet de enige

Stef
> 2 jaar geleden
Reactie:
Heb op mijn 39e een acute hyperventilatie aanval gehad en kon lange tijd niet geloven dat ik niets ernstigs onder de leden had. Veel onderzoeken deden me langzaam geloven dat het ‘niets’ was. Door de jaren heen toch veel angstige periodes gehad met de door jullie genoemde klachten. Heb met Buteyko methode de klachten overdag geminimaliseerd, maar ‘s nachts hyperventileer ik nog veel (snurken)
Ben nu 60 plus en terugkijkend heb ik me te vaak en teveel zorgen gemaakt om niks !!
Blijft evenwel dat je chronisch op je ademhaling moet letten en goed voor jezelf zorgen en geen ‘ellende’ van een ander op je nek moet nemen, iets dat ik al te vaak gedaan heb ...
Succes en blijf (rustig) ademenen ...

Giovanni
> 2 jaar geleden
Reactie:
Hoi Hans.
Ik herken al jouw klachten.
Ik heb ook last van hyperventilatie en al jouw klachten komen bij mij wel overeen.
Ik heb het nu al een week wat erger steeds overademen het gevoel steeds een diepe teug lucht in te willen ademen.
Heel moe elke dag weer.
Niet uit mijn bed kunnen komen omdat ik gewoon nog heel moe ben.
Last van de spieren tussen mijn schouderbladen en last van de spieren in mijn middenrif.
Hartkloppingen en zweten alsof ik opvliegers heb.
Het is echt heel vervelend.
Ik hoop dat je een goede diagnose krijgt zodat je weer iets rustiger kunt zijn en weet wat het het uiteindelijk is.
Met vriendelijke groet

Nathalie van D.
> 2 jaar geleden
Reactie:
Beste Hans,

Hier nog een lotgenoot. Herken het allemaal. Al tijden last van allemaal vage maar o zo bekende klachten: hartkloppingen, overslagen, moe, tinnitus, wazig zien, duizelig, spiertrillingen (denk vaak dat mn mobiel afgaat maar blijkt het mn beenspier te zijn die trilt) nekpijn, schouderpijn etc etc.

Sinds een maand burnout en tot overmaat van ramp nu ook gerommel en getril in de borst. Dacht dat mn hart op hol sloeg. Zelfs voor op de 1e hulp geweest maar men kon (gelukkig maar) niets vinden. Het voelt alsof mijn hart op hol slaat of overslaat en treedt vooral op als ik beweeg. Maar het zal wel door de HV komen. Toch om gek van te worden.

Persoonlijk lange geschiedenis van angsten, stress en slecht kunnen omgaan met spanning. Allemaal terug te voeren op het verleden maar wat een ellende is dit. Om moedeloos van te worden.


Ron
> 2 jaar geleden
Reactie:
Ik herken mij helemaal in het verhaal van Ron. Ook dezelfde reeks klachten. 8 jaar geleden in het CVS centrum beland na uitsluiting van andere ziektes. In de jaren erna toch nog enkele keren op spoed beland omdat ik dacht dat het mijn hart was,

Onlangs ben ik van vaccinatie ziek geworden en kreeg ik enorm veel overslagen van soms wel 3-4 per minuut en van 4u tot 48u aan een stuk. Heel akelig. Sindsdien ook veel druk op mijn borst. Bij onderzoek in het ziekenhuis lijkt er geen schade te zijn aan het hart. Die druk op de borst had ik ervoor niet, dus weet niet of dit dan ook van de HV kan zijn?

In elk geval heeft die coronaperiode er geen goed aan gedaan en heeft dit veel mensen zeer veel stress bezorgd, inclusief mezelf.

Veel succes aan allen met de zoektocht naar een geschikte oplossing.

Cindy
> 2 jaar geleden
Reactie:
Verschrikkelijk Hans heb helaas t zelfde gehad precies als jou verhaal heb ook van alles geprobeerd maar hielp niets de vermoeidheid en angstig zijn blijft geregeld terug komen ik heb er nu gelukkig controle over waar ik heel blij mee ben na meer dan 10 jaar eindelijk wat meer rust ik ben veranderd van baan werk ook minder (alleen de ochtende)heb meer tijd voor mijzelf en heb met professionele hulp geleerd bij iedere aanval (het is niet gevaarlijk t gaat weer over)met kleine stapjes ook heb ik afgeleerd om de automatische piloot uit te zetten dus doe nu alles bewust(geeft ook fijner gevoel)bij mij

Anna
> 2 jaar geleden
Reactie:
Hallo ik herken het helemaal. Ik sukkel al jaren ermee .maar met ups and downs
Dan is het weer tijdje goed en dan weer ineens slecht.
Ik sukkel nu ook terug.en is heel beangstigend. Net long foto laten doen echo van de maag lever en pancreas. En bloed alles was goed.maar heb zo een raar gevoel.kan ni goed uitleggen maag of luchtwegen. Een krakend ratelend gevoel ook dat ik ni goed kan ademen erbij er zit precies iets.als ik beweeg voel ik het zo aan het hart en maagstreek en als ik diep adem valt da precies soms iets uit precies of men hart geeft een zware bonk daar aan de maagstreek en straalt naar boven toe uit .vind zo raar en beangstigend weet iemand wat het is .
Bedankt alvast
Grz

Natascha
> 2 jaar geleden
Reactie:
Allen, heel herkenbaar. Ben 24 jaar en ik durf met alle zekerheid te zeggen ( uit jaren lange ervaring) dit hoort allemaal bij hyperventilatie/paniek/angst etc.

Martin
> 2 jaar geleden
Reactie:
Als je te veel zuurstof binnen krijg en te weinig koolzuur uitademt gaan je spieren in je hogerug, nek en schouders pijn doen. Mijn ademhaling is 21 per min en dat horen er 6 of 7 te zijn per min. Ik heb dus te veel koolzuur in mijn lijf en dat is niet goed voor je lijf. Ik ben zelf begonnen met ademhaling oefeningen. Ik doe dat 3 keer per dag 10 min lang en dan zorgen dat ik 6 ademhaligen per min doe en ik ben van de meeste pijn af. Als ik het niet doe komt de pijn weer terug. Je lichaam werkt zo hard dat die uitgeput raakt als je ademhaling de hele dag te hoog is. Ik heb er baat bij en hopelijk ga ik weer een keer normaal ademen.

Colet
> 2 jaar geleden
Reactie:
Lijkt verdacht veel op lyme, al een LTT test gedaan? Nederlandse lymetest werken niet bij chronische klachten.

Mark
> 2 jaar geleden
Reactie:
Ik ken al deze symptomen spijtig genoeg zo goed dat elke dag een oneerlijk gevecht is voor mij. Ik zou iedereen ook Metarelax willen aanraden. Dit is magnesium en helpt in tijden van angst, paniek, hyperventilatie en dergelijke heel goed voor lichaam en geest. Ik wens iedereen die met deze stress kampt veel sterkte en verlichtin!!

Kris
> 2 jaar geleden
Reactie:
Hans,

Kijk eens naar de klachten van een vitamine b12 tekort en word eens lid van de Facebook groep b12 de vergeten ziekte..herken veel

Lies
> 2 jaar geleden
Reactie:
Beste Hans,

Ik herken me volledig in je verhaal, echt volledig.
Ben een man van 40 en heb denk ik al wel 15 jaar last.
Heb helaas ook nog niet DE oplossing gevonden.
Stoppen met alcohol en ademhalingsoefeningen hebben mij wel iets geholpen.
Buikademhaling, inademen door de neus totdat je buik helemaal is opgezet en dan uitademen door de mond, maar door neus mag ook, uitademing langer maken dan de inademing, succes en je bent dus niet de enige.

Lieuwe
> 2 jaar geleden
Reactie:
Ik heb het ook klinkt bijne het zelfde levensmoe van zelfs

Anoniem
> 2 jaar geleden
Reactie:
Zo herkenbaar dit!!ben ook al een hele tijd er mee bezig.maar hoe kom je er van af?

J de jong
19-03-2022
Reactie:
25 jaar geleden begon ik moe te worden , daarbij kwam een ziek gevoel , het werd steeds erger ,
toen de ene depressie na de andere , dan viel ik 4 jaar lang af en toe bewusteloos , en deed ik dingen waarvan ik me niet van bewust was , dan eindelijk de diagnose chronische hyperventilatie , doe nu ademhalingsoefeningen , voel me beter , en ben niet meer gevallen , maar de vermoeidheid en het ziekgevoel zijn er vaak nog

Willy
16-06-2022
Reactie:
Ik hoor graag of er mensen die last hebben van CHRONISCHE hyperventlilatie , en wat het met hen doet , en wat zij doen om het te verhelpen.

Willy
16-06-2022
Reactie:
Ik heb precies hetzelfde alles gecontroleerd maar rond 18 u kan ik niet meer met moeite de vaatwas ledigen vermoedelijk is dit een psychise ziekte ik neem antidepressiva en angstremmers om het toch wat draaglijker te maken, ik heb nu wel een heel moeilijke prive situatie waar ik de oplossing niet direct vind en Ja zo gaat het verder

Frank
15-09-2022
Reactie:
Hey ik ben een man van 45 en herken me volledig in jou situatie ik dikwijls kort van adem als ik inadem steken in linker borst dikwijls licht in hoofd heel veel spiertrekkingen ik word er soms zot van ben al drie keer bij neuroloog geweest om de twee maanden laat ik bloed prikken al vier keer bij hartspecialist geweest bij pyoloog geweest opgeblazen biuk bijna elke dag er zijn 7 dagen in een week als ik me 2 dagen van de 7 goed voel ben ik blij mijn vrouw zegd soms doe niet zo depresief ik hoop dat het ooit beterd want zit nu al een jaar thuis Zou graag terug gaan werken maar met die pijn ik durf niet goed en hoe ist met jou nu

Schoels J
26-03-2023
Reactie:
Prachtig al die mensen in hetzelfde schuitje en niemand die een oplossing weet? Ik heb gelukkig door logica zelf ontdekt wat er aan de hand kan zijn en wat de oplossing is in veel gevallen. 1 fysiotherapeut heeft het exact beschreven maar die website kan ik niet meer vinden. Ik kom er later wel op terug als mensen geïnteresserd zijn in mijn bevinding

PR
30-03-2023
Reactie:
Ook ik maak dit nu al reeds anderhalf jaar mee van het ene onderzoek naar het andere.. 3 keer cardioloog geweest, kno arts , mri scan gehad , darmonderzoek, maagonderzoek en wat is er uitgekomen maagontsteking met chronische hyperventilatie. Ik ben soms ten einde raad.. ik doe mijn ademhaling oefeningen niks helpt. Elke dag licht in mijn hoofd, diarree, misselijk, spierpijn , stijve nek verschrikkelijk is het..

Samira
07-04-2023

Jouw reactie:Kun je door chv en stress ook lage zuurstofgehalte krijgen? (Verhaal 209)

Hallo allemaal.

Ik heb een vraag. Weten jullie of je door chv en stress ook lage zuurstofgehalte kan krijgen.

Please hoop op een antwoord.
Groetjes en sterkte voor iedereen
Hanneke

Hanneke
14-09-2022
laatste reactie: 02-04-2023

1
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reactie:
Meet jij je eigen zuurstofgehalte toevallig? Volgends mij schommelt het altijd met wat je doet, dus ook stress enzo..
Niet zo’n zorgen maken hanneke, vooral niet om zoiets. Kan geen kwaad. Hoop wel dat je er vlug vanaf komt

anoniem
21-11-2022
Reactie:
Beste Hanneke,

Typisch bij CHV is juist een heel hoog zuurstofgehalte. Het gevoel dat je hierbij ervaart is alsof je te weinig zuurstof krijgt. Het tegenovergestelde is dus waar. CHV is daarom niet gevaarlijk, maar wel extreem onplezierig.

Anoniem
08-02-2023
Reactie:
Boy87 dat herken ik, alsof je vergeet te ademhalen voordat je in slaap valt. Heel naar!! Is dan ook omdat je waarschijnlijk onbewust zelf de controle erover wilt hebben of idd angst

anoniem