Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie
EMDR therapeut & Gestalttherapeut - Hoorn - Isabel
Therapie Hoorn
Nieuwe Steen 50
1625 HV Hoorn
Stuur een bericht


✓ Ik bied ook online therapie aan

Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtIsabel | EMDR therapeut & Gestalttherapeut

Introductie

Jouw klachten
Angst kan je zeer belemmeren in je leven. Ondanks dat je weet dat dat zo is, heb je er een tijdje genoegen mee genomen. Het is je ook wel goed gelukt om situaties te vermijden waarvan je angstig word, maar je begint er ook genoeg van te krijgen. Je wil verder. Je leven lijden zoals jij dat wil. Nieuwe dingen ontdekken. En je angst kan je daar niet zo goed bij gebruiken. 


Over angst
Angst is een heel normaal verschijnsel. Het behoedt je voor gevaar. Zonder angst zouden we zonder parachute uit een vliegtuig springen of kriskras over de snelweg lopen. Dat doen we natuurlijk niet. Dat zou bijzonder eng zijn en je zou zo onnodig je eigen leven op het spel zetten. 

Je komt met je angst in de problemen als je bij tamelijk 'normale' situaties of bij een confrontatie met tamelijk 'normale' voorwerpen, mensen, viezigheid of dieren (etc.) paniekerig reageert.  Alsof je je alsware in een levensbedreigende situatie bevindt.

Misschien heb je geen flauw idee wat je angsttrigger is. Maar voel je op verschillende momenten van de dag angst. Dat maakt je angst alleen maar nog meer onvoorspelbaar.


Jouw lichaam
Je lichaam neemt het over en je voelt nare sensaties, zoals hartkloppingen, zweten, trillen en/of een versnelde ademhaling. Het kan ook zijn dat je je verstart, je ademhaling heel oppervlakkig wordt en dat je wit wegtrekt. Op dat moment kan je niet meer goed nadenken. Je loopt vast en reageert globaal gezien op steeds dezelfde manier. 

Als je bekend bent met paniek aanvallen, dan kan het zelfs zijn dat je zo vast loopt dat je buiten bewustzijn raakt en misschien gaan er gedachten en herinneringen door je hoofd, waarmee je weer even oog in oog staat met een nare ervaring.

Als je veel lichamelijk heftige reacties ervaart, dan krijgt angst een dubbele lading. Je wordt namelijk ook angstig voor de angst(aanval).


Voorkom erger
Het is dus goed om wat aan je angst te doen. Hoe je er nu ook in zit. Als het niet zo heftig is, wil je voorkomen dat het zo heftig wordt. Als het wel al zo naar is dat je paniekaanvallen hebt en/of bepaalde situaties, dingen, viezigheid, etc. vermijdt waardoor je niet kan doen wat belangrijk voor je is, dan wil je natuurlijk het probleem bij de kern aanpakken. 

Hier kan ik je bij helpen.


Therapie bij mij in de praktijk
Vanuit mijn praktijk bied ik je globaal twee vormen van therapie waarmee je van je angst af komt en je jezelf leert stabiliseren en krachtiger maakt. 

Gestalttherapie is een heel procesgerichte therapie, waar je je draagkracht aanzienlijk mee vergroot en wat er voor zorgt dat je jezelf meer verbonden voelt met je omgeving. Een nare bijwerking van angstaanvallen is namelijk dat je je er alsware helemaal alleen voor voelt staan. Jij bent namelijk de enige in jouw buurt op dat moment die die angst ervaart. Gestalttherapie helpt je om meer vertrouwen te krijgen en om je heen te organiseren wat jij nodig hebt om je angst de baas te blijven.

EMDR therapie is een heel doelgerichte vorm van therapie, waarmee je angst in de kern aanpakt en de lichamelijke reactie op jouw angst triggers aanzienlijk omlaag kan brengen en in de meeste gevallen helemaal te laten verdwijnen.

De combinatie van deze twee vormen therapie is enorm effectief om jouw angstpatronen te doorbreken, zodat jij eindelijk de dingen kan doen die jij graag wil. Zonder ineens overvallen te worden door een naar gevoel. Dat geeft je een enorm gevoel van vrijheid.

Hoe zou het zijn als je je eindelijk die nare angstgevoelens overwint?

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Isabel

Online therapie

Therapie bied ik het liefst vanuit de praktijk. Maar als je angstklachten hebt, realiseer ik me ook dat dat niet voor iedereen mogelijk is. Bijvoorbeeld; als je de straat niet op durft, dan is het komen naar de praktijk een enorme uitdaging die misschien wel dusdanig belemmerend is dat je de praktijk niet zomaar bereikt. 

Daarnaast kan online therapie ook een uitkomst zijn als je te ver van de praktijk woont of nog hele kleine kindjes hebt en toch graag bij mij in therapie wil. 

Misschien heb jij wel een heel andere goede reden om niet naar de praktijk te komen en graag online in therapie komt. Dat is prima en kunnen we goed bespreken. We komen er eigenlijk altijd wel goed uit. 

Alle vormen van therapie zijn goed online te volgen. Zelfs EMDR. Aan EMDR zitten wel wat voorzorgsmaatregelen. Bijvoorbeeld dat ik het belangrijk vind dat je niet alleen bent. Als je vrij heftige angstklachten hebt, dan wil ik toch dat je voor de EMDR naar de praktijk komt, zodat ik je beter kan begeleiden. Maar dat zullen we dan ook tijdig bespreken en een plan voor maken. Het komt eigenlijk altijd wel goed! In uitzonderlijke gevallen kom ik zelfs op huisbezoek. Maar dat doe ik alleen in Hoorn, omdat ik dan snel weer terug in de praktijk kan zijn.

Online therapie bied ik aan via Zoom of Google Meet.

Opleidingen & registraties

Opleidingen:
 • HBO Sociaal Pedagogische Hulpverlening - 4 jaar
 • Post HBO Gestalttherapie Opleiding - 4 jaar
 • EMDR Opleiding - 1 jaar
 • Yoga en Mindfulness - 2 jaar


Registraties

Specialisaties

 • Individuele therapie volwassenen
 • Individuele therapie jongeren vanaf 12 jaar
 • Gezinstherapie en specialistische opvoedondersteuning bij schoolverzuim, agressie en passiviteit onder jongeren
 • Traumabehandeling
 • Behandeling bij angst en paniek
 • Behandeling bij verslaving

De meest behandelde angsten in mijn praktijk:

 • Angst voor afwijzing
 • Pleinvrees (angst om de straat op te gaan)
 • Angst om te reizen
 • Faalangst
 • Angst om alleen te zijn

Tarieven

Jouw investering is €97,-- per uur voor doordeweeks en in de avond.
Een individueel consult duurt 1 uur.
EMDR sessies zijn doorgaans wat langer en duren maximaal 1,5 uur. Dit bespreken we van te voren. Jouw investering komt dan uit op €145,50

Individuele therapie wordt deels vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering en valt onder alternatieve zorg. 

Openingstijden

Maandag 19:00-22:00
Dinsdag 12:00-17:00/19:00-22:00
Woensdag 12:00-17:00/19:00-22:00
Donderdag 9:00-17:00
Vrijdag 12:00-17:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht