Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie
Psychodynamisch Therapeut - Den Haag - Karin
Therapie Den Haag
Raamweg 4
Den Haag
Stuur een berichtGoed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
BerichtKarin | Psychodynamisch Therapeut

Therapie Den Haag

Hoi, welkom op mijn profiel!

Als psychodynamisch therapeut ben ik opgeleid om uiteenlopende methodieken toe te kunnen passen. Daarbij kijk ik naar jou als persoon, naar jouw omgeving, ervaringen uit het heden én verleden, naar het bewuste én onbewuste brein.

Zoals de therapievorm al zegt, werk ik dynamisch. Hierbij maak ik gebruik van visualisaties (denkbeelden) en voorwerpen (bijv. kussens, placemats) die ingezet worden als metafoor. Ik laat je ontdekken, verwerken en versterken. We gaan terug naar de bron, naar het verleden, en koppelen dit aan het hier en nu, om tot nieuwe inzichten te komen.

De therapie is holistisch van aard en de methodiek staat van tevoren niet vast. Dat maakt dan ook dat deze goed inzetbaar is bij psychosociale klachten. Denk hierbij aan diverse vormen van angst, burn-out, fomo, grenzen aangeven, keuzestress, lichamelijke klachten, rouw- en verliesverwerking, schaamte, slapeloosheid en vergroten van zelfvertrouwen.

Je kunt bij mij terecht voor o.a. EMDR, hypnose, mindfulness, regressie, cognitieve therapie en schaamtetherapie. De laatste therapievorm is voortgekomen uit mijn specialisme: seksueel misbruik en grensoverschrijdend gedrag.

Mijn motto: Als je het even niet meer weet, zet dan voor de zekerheid een stapje vooruit.

Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met mij op.

Karin

Opleidingen & registraties

Ik heb de post hbo-opleiding tot Psychodynamisch Therapeut afgerond bij de academie voor psychodynamica. Daarnaast ben ik ca.10 jaar werkzaam geweest bij de Luisterlijn als vrijwilligster. De laatste jaren ben ik naast therapeut, ook werkzaam in het speciaal onderwijs. 

Ik ben lid van de beroepsvereniging VBAG en heb een licentie bij de RBCZ. Ook heb ik een AGB-code waarmee je mogelijk deels vergoed wordt door de zorgverzekering.Registraties

Specialisaties

Als psychodynamisch therapeut ben ik opgeleid om uiteenlopende methodieken toe te kunnen passen. Zo kun je o.a. bij mij terecht voor EMDR, hypnose, mindfulness, regressie, cognitieve therapie en schaamtetherapie.

De laatste therapievorm is voortgekomen uit mijn specialisme: seksueel misbruik en grensoverschrijdend gedrag. Eigenlijk is het geen methodiek, maar een behandelvorm. Schaamte over seksueel misbruik zit namelijk diep geworteld.

Tijdens mijn studie heb ik mij verdiept in het fenomeen schaamte en hier mijn scriptie over gemaakt. Wanneer de schaamte voorbij is, kan het verwerkingsproces beginnen. De behandelmethode bestaat uit een aantal fases. In iedere fase komen weer andere technieken van pas, afgestemd op jouw situatie en op jou als persoon.

De meest behandelde angsten in mijn praktijk:

  1. Schaamte als gevolg van seksueel misbruik. Dit is een heel breed pallet. Denk hierbij aan overschrijdende opmerkingen, online misbruik, aanranding en verkrachting.

  2. Traumaverwerking. Variërend van gebeurtenissen uit het verre verleden tot korte termijn en van lange of meermalige trauma's tot eenmalige.

  3. Burn-out. Therapie is gericht vergroten van veerkracht. 

  4. Angsten. Denk aan pleinvrees, podiumvrees, belemmerende overtuigingen, angst voor het donker angst voor afwijzing.

  5. Lichamelijke klachten. Dit kunnen zichtbare of onzichtbare klachten zijn zoals slapeloosheid, eczeem, darmklachten, migraine.

Meest gebruikte therapievormen: EMDR, hypnose/visualisatie, regressie, cognitieve therapie (RET, NLP) en schaamtetherapie.

Tarieven

Mijn tarief is 95 euro (btw vrij) per individuele sessie van 50 minuten (inclusief indirecte tijd). Een korte kennismaking doe ik online en is gratis. 

Ik heb een geldige AGB-code waarmee je mogelijk deels vergoed wordt door de zorgverzekering. Daarnaast ben ik vrijgesteld van btw.

Openingstijden

Maandag 13:00-17:00 uur
Dinsdag 13:00-17:00 uur
Woensdag 13:00-17:00 uur
Donderdag op aanvraag
Vrijdag 13:00-17:00 uur
Zaterdag op aanvraag
Zondag op aanvraag

Praktijkfoto's

Ligging


Neem contact op

Wil jij ook verandering?

Ja, ik wil verandering
( Nee, ik zoek nog verder )
Goed dat je de stap gaat zetten.
Laat een bericht achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Naam
Woonplaats
Email
Telefoon
Bericht