Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Paniekaanval bij elke lichaamsensatie hart en buik, linker

Hallo lotgenoten, wat kan het leven een andere wending krijgen. Van altijd overal bij (willen) zijn en de hele wereld aan kunnen, 33 jaar lang. Naar een angstige man, inmiddels ruim 2 jaar.

Het begon januari 2022. Op de bank samen met mijn toenmalige vriendin, nu ex, tijdens het serie kijken plotseling extreme paniek na enorme steken bij mijn hart, tintelende handen/voeten, druk op het borst. Ik wilde direct naar het ziekenhuis, zo ook gedaan. Ik werd daar gewoon in de wachtkamer gezet, blijkbaar hadden ze door dat het niet iets acuuts was. En dat bleek.

Helaas is het toen in een versnelling gekomen. Van maandelijks, naar wekelijks naar dagelijkse paniekaanvallen en hoge spanning, continu en elke dag bang voor de dood. Alles is onderzocht en goed bevonden met hart, bloeddruk, bloed. De buitenwereld ziet het niet, al vertel ik de belangrijkste mensen wel wat er aan de hand is.

Ik ben ondernemer, loop bij een therapeut en gaat gelukkig weer een beetje beter. Ik merk vooral dat het in de herfst/winter veel slechter gaat. Ik kan nu 9/10 keer voorkomen dat het een paniekaanval wordt. Maar wel heb ik soms dagen achter elkaar hele hoge spanning, geen prikkels kunnen ontvangen of goed kunnen concentreren.

Vooral bij de slechtere dagen schiet ik bij een steek, kramp, langzame hartslag na check op het horloge, sociale gebeurtenissen of wandelen met de hond nog steeds enorme angsten, een niet te omschrijven gevoel.

Soms denk ik, moet ik meer rust nemen en minder dingen doen, anderzijds lees je veel dat je niks moet laten vanwege de paniek. Hoe denk jij hierover?

Erwin
04-04-2024
laatste reactie: 25-04-2024

1
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hey,

Ik heb dit ook precies het zelfde sinds k klein ben. Mijn vader was altijd te voorzichtig maakte ons altijd over al bang voor omt hij zelf ook een erge hypochonder was, nu heb k alles overgenomen & heb k t zelf ook. Soms ( vooral winter idd ) heb ik zoveel last van die hypochondrie, k denk meteen dat k bij elke tinteling wat heb of t zelfde heb als mn moeder ( tumoren ) alle ziekte wat k zie boem hakt er meteen in. Maar dit kan echt beter worden! Na accepteren & loslaten hoe moeilijk dit ook zal zijn, voel k me wel vrijer. Soms heb k momenten dan kan k t even niet zelf. K weet precies wat je voelt. Mn gedachtes gaan alle kanten op, fight or flight is aan & je raakt in paniek terwijl je gwn lekker op de bank zit !

Celine
10-04-2024
Reageer:
Hoi, ik herken me echt in jouw verhaal. Je stelt de vraag of rusten helpt. Op korte termijn doet het deugd, maar op de lange duur blijf je in het comfort van je zetel of bed en maak je je wereld erg klein. En zelfs in dat kleine coconnetje overkomt het je terwijl je rustig in de zetel zit. Daarom: stel jezelf bloot aan prikkels, zonder dat je je extreem gaat forceren. Het is niet de leuke weg, maar wel degene die je langzaam leert omgaan met je angst.. da's alleszins wat ik mezelf voorhou 😊.

Carmen
25-04-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |