Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Constante stress na anticonceptie

Hallo allemaal, ik vroeg me af of er mensen zijn die iets soortgelijks hebben meegemaakt na het zetten van anticonceptie.
Ik heb eigenlijk nooit echt last gehad van zware paniekaanvallen. Wel had ik af en toe last van hartkloppingen (ik zou zeggen 1x in de 2-3 maanden, soms wat vaker) Dit had ik altijd zelf goed onder controle en dan trok het ook redelijk snel weg.

Nu heb ik in december een Implanon laten zetten en hierna begon de ellende. Mijn hartslag is sindsdien extreem verhoogd (constant) en ik heb er nu ook veel meer paniek om. Als ik normaal wandel zit mijn hartslag rond de 150 en als ik zit wil hij ook niet onder de 100 komen. Terwijl mijn hartslag hiervoor in rust rond de 70 was. Na 8 dagen heb ik de Implanon al laten verwijderen, alleen mijn klachten zijn na 3 maanden nog steeds niet over. Het ging wel een tijdje beter, toen slikte ik ook de helft van mijn betablokkers en slaapmedicatie. Maar nu al 4 dagen erg last van paniek. Ondertussen voel ik me mentaal afgleiden. Ik slaap er slecht door en durf weinig dingen, bang voor die hoge hartslag. Mijn hart is ook gecheckt door de cardioloog (hartfilmpje, echo, fietstest en holter) en hier kwam niks bijzonders uit. Hier ben ik natuurlijk blij mee, maar ik begrijp niet zo goed waarom mijn klachten nog niet over zijn. Het lijkt net alsof die 8 dagen zo veel stress en paniek hebben doen ontstaan, dat ik er nog steeds last van heb.
Zijn er mensen die die extreme hartslag / paniekklachten herkennen na het zetten van anticonceptie? En hebben jullie tips?

Rosa
19-03-2024
laatste reactie: 08-04-2024

3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Ik heb sinds ik aan de anticonceptie zit een hogere bloeddruk gekregen (ik moet doorslikken omdat ik al een paar keer bloedarmoede heb gehad en ik heb pms) dus heel erg onstabiel zonder anticonceptie. Ik heb een soort migraine 2x in de week..hevige hoofdpijnen sinds ik met de pilletjes ben begonnen (en ik val niet meer af en houd vaak vocht vast)
Ik heb geen tips maar ik zou wel eens naar de huisarts gaan en bespreken waar je last van hebt.. meschien kun je er niet tegen?

anoniem
20-03-2024
Reageer:
Bedankt voor je reactie :)
Ik ben dus al een keer naar de huisarts gegaan en toen doorverwezen naar de cardioloog. Heb gisteren weer met de huisarts gebeld en nu ga ik naar een internist toe, dus ben benieuwd of daar wat uitkomt. Mijn huisarts vond de klachten ook vreemd.

Rosa
21-03-2024
Reageer:
Hoi Rosa. Een paar jaar geleden na het zetten van een spiraal heb ik paniekaanvallen gekregen. Na een paar weken heb ik de spriaal direct laten verwijderen maar de klachten zijn gebleven. Gelukkig een stuk minder door professionele hulp maar het e.a. is er wel door getriggerd.

Eef
08-04-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |