Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Hyperventilatie?

Hallo, ik ben 19 jaar oud en heb al 8-9 maanden last van hyperventilatie. Al 5x op de spoed gezeten en naar huis gestuurd want ik “hyperventileer” vooral snachts voor het slapen gaan bereikt het zijn hoogtepunt.. Mijn dagelijks leven leid hier erg onder, vroeg me af of het wel echt hyperventilatie is, en of mensen deze symptomen herkennen? Heb trouwens oxzazepam mee gekregen, het kalmeerd mijn lichaam wel maar blijf nogsteeds benauwd.. Dit zijn de symptomen:

- Hartkloppingen
- Pijn op linker borst inademen (soms)
- Soms ineens steekjes rondom hartstreek
- Pijn linker rug
- Gevoel om te gapen maar lukt niet
- Proberen te zuchten maar lukt meestal niet
- Gevoel langzaam te stikken (benauwd)
- Pijn op linker schouder
- Trillen
- Koude handen
- Oorsuizen
- Raar gevoel en drukken gevoel in hoofd
- Misselijk
- Pijnlijke nek links
- Droge mond

Word er extreem moe van.. Ookal doe ik ademhalings oefeningen word er niet beter van. Ik hoop jullie reacties te lezen!

Charlotte
06-03-2024
laatste reactie: 23-03-2024

1
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Ja meid, heel herkenbaar! oxzazepam Schrijven ze niet zomaar voor.. wel als je vaak hyperventileerd en een hoge spierspanning hebt.

Alles wat je beschrijft heb ik ook last van gehad.
Gewoon doorgaan met ademhalingsoefeningen hoor! Het gaat wel werken als het goed is maar dat kan erg lang duren. Het gaat erom dat je de aanval daarmee tegen kunt houden of inkorten. Dan ga je vanzelf de goede kant op .. uiteindelijk.

Maar je benauwdheid.. ik heb dat ook voor 2 jaar lang gehad, ik hyperventileerde juist omdat ik een inhalatie allergie heb zonder dat ik het wist.. Meschien eens opletten als je ergens niet tegen kan want dan helpen ademhalingsoefeningen niet omdat je dan door wat anders verkeerd blijft ademhalen. (Ik zeg het er maar eventjes bij voor de zekerheid)

Veel sterkte😘komt allemaal wel goed

Anoniem
06-03-2024
Reageer:
Hallo Charlotte
Het hele vervelende van hyperventilatie is en zeker in het begin dat je heel veel verschillende klachten kunt krijgen wel 1001.
Dus de klachten die jij benoemd zijn heel herkenbaar. Iedereen op deze site heeft er wel mee te maken gehad. Ik heb het al 31 jaar nu en ben er nog steeds haha dus hyperventilatie is heel vervelend en beangstigend maar niet gevaarlijk. Die klachten komen dat jou zuurgraad van jou bloed ontregeld is daarom ervaar jij die verschillende klachten, en ook nadat jij weer normaal kunt ademen kunnen die klachten nog wel even blijven hoor, daarna zakt het af. Onthoud deze tip van een ervaringsdeskundige dat je voor de spiegel gaat staan en zegt tegen jezelf het is vervelend maar niet gevaarlijk en geloof dat ik maar want het is zo. Succes groetjes Kees

Kees
23-03-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |