Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Ondragelijke duizeling en druk vanuit mijn hoofd.

Lieve lezers,

Mijn naam is Anne en ik heb nu al bijna 10 jaar last van hyperventilatie. Het begon ooit toen ik opeens midden in mij slaap ben flauwgevallen. Ik schrok hier zo van dat ik elke avond bang was om te gaan slapen. En hier is het ook begonnen, vanaf dat moment ben ik overal een stuk banger voor geworden.

Maanden laten kreeg ik constant het gevoel op werk dat ik flauw zou vallen. Dit kon ik altijd net tegengaan en dan gebeurde het niet maar de angst wat er mis met me was werd steeds groter. Na bloedprikken en een hartfilmpje bleek er uiteraard niets aan de hand te zijn. Wel twijfelde ik er toen aan wat er dan toch aan de hand was en of de dokter wel gelijk had. Gelukkig kwam het maar af en toe voor, wat voelde dat toen nog fijn.

Op een gegeven moment verschoof mijn aandacht meer naar mijn hartslag en ik was constant aan het voelen hoe snel of langzaam die nou ging. Eigenlijk was het nooit goed voor mij en ik bleef ermee in m’n hoofd zitten dat ik iets met mijn hart zou hebben.

Ondertussen kreeg ik steeds meer klachten zoals een stijve nek, hypochondrie, veel gapen, spierspanning, snel buiten adem, steken in m’n borst, hartkloppingen en soms in de nacht wakker worden van een hart wat onnatuurlijk op hol sloeg. Ik werd hier bangen en banger van. In rust kon ik geen rust meer vinden en ik was altijd zenuwachtig. En ondertussen iedereen maar zeggen dat het tussen je oren zit.

De laatste jaren zijn de klachten ondragelijk geworden. Ik werk inmiddels niet meer omdat ik niet meer normaal kan functioneren. Met name de duizeligheid die ik dag in dag uit voel is niet mee te leven. Op dit moment is de duizeling zo erg dat ik ook nog een druk in mij hoofd ervaar en dit brengt een onwerkelijk gevoel met zich mee. Het lijkt of ik elk moment kan wegvallen en dit de hele dag door. Ik heb soms het gevoel er niet meer te zijn en paniekeer van de gedachte om mentaal helemaal gek te worden. Ik houd het niet meer vol en de kwaliteit van leven is verschrikkelijk.

Is er iemand anders die ook 24/7 duizelig is die tips heeft wat wel geholpen heeft? Ik doe ademhalingsoefeningen, mindfulness, ga naar de psycholoog, fysio maar niets helpt.

Anne
05-03-2024
laatste reactie: 08-03-2024

2
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Ik denk dat je je teveel zorgen maakt dat het je hart is, misschien stress je teveel en je symptomen lijken erg op derealisatie je kan een test online doen. Het lijkt op een mix van een angst/paniek stoornis met derealisatie en hyperventilatie.

Charlotte
06-03-2024
Reageer:
Meid prik je ferritine gehalte eens.

En je HB

Ook vitamine D

Ferritine is ook van belang voor je ijzergehalte.

Ik heb waarde 5
Moet tussen de 15 en 150 zitten


Jouw klachten, ze zijn zo hetzelfde als jouw.
Ik heb door de duizelingen, hyperen etc ook een mega rijanst gekregen.

Vitamines zijn zo belangrijk voor je gestel ook psychisch.

Ga even bloedprikken (bloedarmoede)

Anoniem
07-03-2024
Reageer:
Kijk eens naar de symptomen van PPPD. Dat heb ik samen met chronische hyperventilatie. Jouw klachten lijken op de mijne. Sterkte!

Lisa
08-03-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |