Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Hele leven al angst

Ik herken mij helaas ontzettend in alleys wat hier wordt verteld.

Ik ben nu 20 jaar en eigenlijk mijn hele leven al last van angst. Sinds mijn 14e ongeveer al hypochondrie, altijd naar de huisarts gaan voor een nieuwe klacht omdat ik er van overtuigd was dat ik een erge ziekte had. Ook altijd al angst voor de steekjes die ik op mijn borst voel.

Vanaf mijn 18e is het al helemaal bergafwaards gegaan. Ik begon steeds meer paniekaanvallen te krijgen, vooral in mijn slaap waardoor ik in een vicieuze cirkel vast kwam te zitten.
Uiteindelijk naar een psycholoog geweest voor eventjes (die van mij werd niet volledig vergoed dus het werd te duur.)
Het is een paar maandjes minder geweest maar nu al een tijd juist weer erger geworden. Waar ik ook ben heb ik paniekaanvallen en angst om dood te gaan. Ik heb vaak last van steken/druk op mijn borst, pijn aan mijn linkerarm en ook soms de rechter, duizeligheid, benauwdheid, last van mijn maag, kaken, schouders, nek en noem het zo maar op. Vaak tijdens een paniekaanval de huisartenpost al gebeld.
3 weken geleden werd de pijn in mijn linkerarm zo erg dat ik de huisartsenpost heb gebeld. Uiteindelijk bij de huisarts geweest en hij heeft verteld dat het “waarschijnlijk” een beknelde zenuw is wat vanzelf over gaat. Dat heeft voor een paar dagen mij gerustgesteld en uiteindelijk toch weer onzekerheid er over.
Paar dagen geleden weer in de stress omdat ik spontaan alle hartaanval klachten had en nog meer, waar ik woensdag voor naar de huisarts ga. Mijn hart is verder nog nooit onderzocht dus ik ga nu een hartfilmpje etc aanvragen. Ik hoop dat ik vanwege mijn angstige achtergrond serieus wordt genomen.

Ik ben verschrikkelijk moe hier van en ik ben nog zo jong. Ik kan het echt niet meer helpen en ik vraag me af of het ooit beter gaat, maar ik blijf proberen te knokken.

Soraya
27-02-2024
laatste reactie: 06-04-2024

2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Dit is heel herkenbaar voor mij. Ik ben 48 en heb al sinds mijn 18de last van pijnlijke kaken. Dit is onderzocht en komt doordat ik continu mijn kaken op elkaar klem, vooral 's nachts. Dankzij het dragen van een opbeetplaat 's nachts is dit beter, maar ook overdag klem ik veel waardoor mijn kaken overbelast raken en die pijn straalt uit naar hoofd en schouders.
Sinds een jaar of 5 ook last van aanvallen waarbij ik denk dat ik een hartaanval krijg. Steken op mijn borst, pijnlijke linkerarm, ademnood...heel eng. Al meerdere keren naar de cardioloog geweest en ettelijke keren bij de huisarts, ook een keer op spoed. Met mijn hart is alles ok. Onlangs bij een therapeut geweest die specialiseert in hartcoherentie, en die heeft vastgesteld dat ik chronisch hyperventileer. Dus ik adem dag en nacht verkeerd. Al deze lichamelijke klachten zijn daaraan te wijten bij mij. Heb nu oefeningen gekregen om zuiniger te ademen, want het probleem is dat ik continu teveel lucht inadem en daardoor teveel koolzuur uitadem. Dit zorgt voor een hele reeks lichamelijke en mentale klachten, zoals angst, somberheid en paniek. Het zal een hele tijd duren vooraleer ik mijn ademhaling terug op een normaal niveau heb gebracht maar na een paar weken met de oefeningen voel ik al een verschil. Ik hoop dat je hier iets aan hebt. Sterkte!

Sarah
06-04-2024
Reageer:
Ook ik herken je verhaal. Pijnlijke kaken heb ik ook een hele tijd gehad. Ineens was het weg, kwam dan ook ineens weer terug net zoals andere sensaties die je noemt. Ook al eens midden in de nacht wakker geworden met het idee een hartaanval te krijgen, maar ik ben er nog. Dus dat was niet zo. Ik heb halverwege vorig jaar wel een hartfilmpje, echo en fietstest in het ziekenhuis gedaan. Kwam allemaal niets uit. Later ook nog bij de neuroloog geweest voor een mri van mn nek vanwege hoofdpijn, ook nog een emg gehad (zenuwtest) allemaal helemaal prima. Nu eigelijk de grootste klachten wel weer verdwenen zijn heb ik vanuit het niets wel vaak een soort van benauwdheid, ik denk dat dat met onbewuste hyperventilatie te maken heeft.

Maar als het je gerust stelt gewoon naar de huisarts gaan en een onderzoek aanvragen. Ik moet wel zeggen dat ik vanaf december ben begonnen met antidepressiva, waarschijnlijk vermindert dat mijn klachten ook een hoop. Wil natuurlijk niet zeggen dat jij dit ook moet doen

Rik
06-04-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |