Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Kriebelende benen en strekkinggen in de nacht

Hallo, ik heb sinds 1 jaar, last van benauwdheid welke een periode weg is geweest en nu al een half jaar terug is. Ook heb ik de laatste paar maanden last van diverse spiertjes welk ik een korte tijd voel trillen, deze trillingen komen en gaan, ze vinden plaats op verschillende lichaamsdelen (vooral kuiten en voeten), nu sinds een week is er een klacht bij gekomen, namelijk dat mijn benen een kriebelend gevoel hebben en in de nacht wordt ik wakker aangezien mijn benen dan schokkende bewegingen maken, voor korte periode, overdag lijk ik hier geen last van te hebben, maar wel van de kriebeligheid in de benen als mijn bijvoorbeeld in rust staat.

Ik ben al diverse keren naar de huisarts geweest voor mijn klachten, hij denkt dat het een angst stoornis is die dit veroorzaakt. Ook ben ik al bij de neuroloog geweest voor een ECG test en bloedtest, deze waren goed. Echter ben ik de hele dag aan het piekeren wara mijn klachten vandaan kunnen komen, dat varieert van parkinson tot ALS en krijg het maar niet uit mijn hoofd. Ook slaap ik slecht door de been klachten en trillende spiertjes.

Is er iemand die deze klachten herkend, en wat heeft hij/zij er aan gedaan?

Erik
23-02-2024
laatste reactie: 28-03-2024

3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Ik had ook dergelijke klachten en bij mij hielp magnesium slikken en veel (in een rustig groen gebied) wandelen. Het weer helpt voor dit laatste niet mee... Sterkte!

JS
24-02-2024
Reageer:
Hallo,

Zeer herkenbaar allemaal.
Jij zal net als mij al wel alle sites aangaande ALS hebben doorgespit. Die kans is natuurlijk ontzettend klein en je hebt ook al het een en ander aan testen gehad die bevestigen dat je niks hebt.
Nou begrijp ik ook dat dat heel even gerust steld en dat de angst vlak daarna weer op komt zetten

Weet dat die angst er ook gewoon mag zijn. Ik ga er denk ik terecht van uit dat niemand in de wereldgeschiedenis ooit de wens heeft gehad ALS of een andere spierziekte te krijgen.
Geregeld zeg ik tegen mezelf dat ik bang ben voor ALS, dat die angst er mag zijn maar tot dat dat moment misschien ooit komt, ga ik genieten, dingen ondernemen en dagjes er op uit.
Makkelijker gezegd dan gedaan en ik worstel er nog steeds mee maar wellicht dat je er wat mee kan.

Groeten

Anon.
28-03-2024
Reageer:
Begrijpelijk dat je je hier druk over maakt en het niet uit je hoofd krijgt omdat de lichamelijke sensaties constant/vaak aanwezig zijn. Ik had dit ook tintelende vinger of vingers, spierpijn, kleine spiertrekkingen in kuiten en voeten. Ook had ik ineens last van paniekaanvallen die uit het niets kwamen wat de klachten alleen maar verergerden. Sinds december ben ik gestart met citalopram en ik heb er eigenlijk steeds minder last van.

Rik
28-03-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |