Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Schok/ademstilstand door chv


Wanneer chronische hyperventilatie een piek bereikt dan wordt er te veel koolzuurgas afgeblazen. Het lichaam reageert daarop met het stokken, of stilzetten van de ademhaling. In die tijd brengt het lichaam de hoeveelheid koolzuurgas in ieder geval weer een beetje op peil.

(Heb het toch maar even opgezocht want ik vind dit best wel beangstigend)

Bij chronische hyperventilatie is er namelijk continu sprake van te lage hoeveelheden koolzuurgas in het lichaam. Dat veroorzaakt dat een stokkende ademhaling blijft voorkomen. Wanneer de ademhaling even stokt heeft het lichaam de gelegenheid om de hoeveelheid koolzuurgas weer een beetje op peil te krijgen.

Ik heb hier wel eens om de zoveel tijd last van, is dit meschien herkenbaar voor iemand? Soort disfunctioneel ademhalen door chv en dat het ooit wel eens stokt of stil gezet word zoals het hier beschreven staat, lijkt ook wel eens op een stroomstoot vanuit het middenrif.

hoe gaan jullie er mee om? Ik krijg het als ik eindelijk in een rust modus zit.. en dan moet ik weer bewegen van de angst pfff houd ook nooit op dit. (Heb wel dagen dat ik ineens heel veel adrenaline heb, opgejaagd gevoel enzo) mijn lichaam lijkt dit zelf te doen en heb geen controle over mijn lichaam :-(

anoniem
12-02-2024
laatste reactie: 16-03-2024

3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
En nu tril ik weer door heel mijn lichaam alsof op de noordpool sta. Mijn hyperventilatie aanvallen zijn elke keer anders, of een zware paniek aanval dat erg lang aanhoud en ik echt het gevoel heb dat ik doodga, of ik krijg het in een vorm van een hoge adrenaline boost (niet het gevoel van doodgaan) maar wel flinke emoties die plotseling uitbarsten met woede en vanalles. Herkenbaar voor iemand? Word hier zo moe van, zit al bijna 4 jaar in deze circel. Eerst gaat het maanden goed en ineens gaat de bom weer af en het is er weer. Nog ff en ik moet huilen want is dit naar!!!

Anoniem
12-02-2024
Reageer:
Ik heb dit regelmatig en al heel veel jaren. Sommige periodes al wat feller dan andere.
Het blijft akelig.
Al bij verschillende artsen gezegd maar ze reageren er weinig over…

Nadia
18-02-2024
Reageer:
Heb het sinds 1993 dus heel wat jaren en ik ben er nog steeds. Dus het is heel vervelend maar niet gevaarlijk dat moet je in gedachte houden wanneer je zo'n aanval hebt. Soms kan ik het niet controleren dan denk ik daaraan VERVELEND MAAR NIET GEVAARLIJK
Succes lotgenoten

Kees
16-03-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |