Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Ik krijg ptss van mijn partner met ptss

Mijn partner kan echt een heel mooi mens zijn. Ik heb hem leren kennen toen hij eigenlijk einde verhaal was na een lange periode van trauma’s aan elkaar. Door mij is hij bij zijn psych en traumabehandelaar gekomen. Het lijkt wel iets te doen maar hij is niet eerlijk tegen ze.
In huis lopen we (mijn kind en ik) vaak op eieren om hem niet te triggeren. De kinderen horen van hem op hun slaapkamer of moeten naar buiten.

Bij veel stress bij hem gaat het mis. Ik hoef maar 1 verkeerde opmerking te maken, of zelf een keer wat shaggie te zijn. Dan heb ik een half uur hel in huis.
Ik wordt dan bedreigd met de dood, mijn kinderen worden uitgescholden. Hij twijfelt over mij is mij zooooo zat. “Als jij nu niet opstaat trap ik je een dwarslaesie, ik trap je kankerhoofd door de muur heen”
In zijn verleden heeft hij zich ook schuldig gemaakt aan geweldsdelicten, mij heeft hij eigenlijk nooit pijn gedaan. Afgezien van 1 moment waar ik tegen de muur vloog en ik KO ging. Hij zei later dat ik struikelde.

Ik weet dat ptss heftig is maar ik weet niet wat ik hiermee aan moet. Soms ben ik bang dat hij mij wat aan doet. Ik heb niemand om mee te praten. Want als hij daar achter komt,….
Ik heb ooit zijn psychiater gebeld maar secretaresse zei, alles wat je zegt moeten we aan je partner melden…. Dus niet voort durven zetten.

Heeft iemand handvaten voor mij? Ben ten einde raad ondertussen

Cindy
12-02-2024
laatste reactie: 25-02-2024

1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Wat moedig dat je hier wel schrijft, en wat een rot situatie.
(alleen weet ik niet of je mijn reactie nog gaat lezen. Ik zie dat je al een paar weken geleden schreef)

Ik heb wel een paar gedachten bij wat je schrijft :
- Het is niet ok dat je KO tegen de muur vliegt en uit de manier waarop je het schrijft neem ik aan dat hij er een aandeel in had.
- Op eieren lopen helpt hem niet maar houd het probleem mee instant, ik begrijp wel dat je dat doet uit eigen veiligheids overweging doet.
- Therapie doe je niet alleen, maar met z'n allen. Als dat niet kan of mag hoe succesvol kan het dan zijn ? Ik zou zeker bespreekbaar maken dat je onderdeel wil zijn van het traject.

Nu mijn goed bedoelde adviezen :
- De veiligheid van je kindje moet voorop staan, als je het gevoel hebt dat die er niet is voor het kind (of zijn moeder die hem/haar verzorgt), dan vind ik dat je maatregelen moet nemen, gewoon omdat je kindje dat verdient

- Wanneer je zelf hulp/ psychische ondersteuning zoekt en ik vind echt dat je dat moet doen, dan heb je een eigen behandelaar. Die gaat jou helpen bij wat je doormaakt. Die mag dan niks delen met je man zonder jou toestemming en kan jou helpen bij de dingen waar je tegenaan loopt.

(Wanneer je echter naar zijn behandelaar gaat zal dat wel gedeeld worden, de tip is dus een eigen behandelaar.)

Dus twee dingen : zorg voor veiligheid en zorg dat je het uiteindelijk samen kan doen.

Mocht er niks mogelijk zijn weet je vast zelf wat je te doen hebt, hoe moeilijk dat ook is. Niks doen is geen optie, dan blijft alles hetzelfde.




Spider
25-02-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |