Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Chronische hypereventilatie

Dag allemaal,

ik heb sinds een 8tal jaren chronische hyperventilatie.

Bij de minste emotie die ik voel, steekt die hoge ademhaling alweer op. Door die hyperventilatie heb ik ook allerlei angsten ontwikkeld die me erg onzeker maken.
Ik heb al jaren het gevoel me amper volledig te kunnen ontspannen. Gelukkig ben ik erg sportief en kon ik in het verleden via mijn hardlopen deels mijn gespannen gevoel wat wegwerken. Ik kamp de laatste jaren regelmatig met blessures in de vorm van ontstekingen. Mijn lichaam heeft deze steeds goed kunnen opvangen. Tot enkele maanden geleden...

Door omstandigheden ben ik de laatste maanden in een stressvolle (ben wel stressgevoelig) situatie terechtgekomen en geeft mijn lichaam duidelijke signalen.
- hoofdpijn
- wazig gevoel
- spanning nek, schouders, rug
- pijnlijke onderrug
- weinig concentratie
- slapende ledematen
- moeilijk uit mijn woorden geraken
- blessures aan beide knieën

Jammer genoeg kan ik nu al maanden niet meer sporten en me dus ook niet afreageren terwijl dit me altijd heeft staande gehouden.

Ik heb de laatste tijd erg veel last van schokjes in mijn lichaam en een voos gevoel in mijn rechterbeen. Onlangs via mijn HA bij een fysiologische arts geweest en alles blijkt in orde te zijn. Ze merkte wel op hoe gespannen al mijn spieren zijn. Ik moet dringend rust vinden en minder 'in mijn hoofd' zitten. Ze heeft me wat opgelapt door in mijn onderrug en mijn dijen spierontspanners in te spuiten.

Sinds een kleine week heb ik ook last van spiertrillingen. Vooral in mijn kuiten en dijbenen. Deze voel ik vooral als ik in rust in de zetel lig en ook wanneer ik in bed lig. Mijn slaapkwaliteit gaat bijgevolg ook achteruit.
Pffff... waar is die zorgeloze ik toch naartoe...

Ik doe aan mediteren en ga dagelijks wandelen. Ik probeer zoveel mogelijk positief te denken en ga ervan uit dat ik niets ernstigs mankeer.
Het doet deugd te lezen dat mensen in dit forum hetzelfde ervaren.

Ik hoop ergens onderweg asap mezelf terug te vinden.





GP
02-02-2024

Reageer
Toon reacties Verberg reacties

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |