Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

symptomen bij rust

Bij wie komen de symptomen van onwel voelen, geeuwen, het koud krijgen, druk in de buikstreek ...ook meestal voor tijdens bv rustig tv kijken ? Ik moet heel hard oppassen dat ik op den duur rustige momenten niet ga vermijden uit angst om me dan plots uit het niets zo onwel te voelen. Ik probeer het weg te ademen, maar blijf mezelf dan de rest van de avond zo gefocusd voelen over hoe ik mij voel, dat ik niet meer geniet van het rustige moment :-(

Anoniem
01-02-2024
laatste reactie: 18-02-2024

3
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Ja dat is juist het moeielijkste ervan..
In rust komen de klachten juist omhoog en dan voel je alles ook beter. Erg naar is dat. Heb het jaren lang niet onder controle kunnen krijgen. Inmiddels wel maar nog steeds nog wel eens onrustig tijdens stil zitten

Anoniem
04-02-2024
Reageer:
Ik herken dit heel goed. Dit is chronische hyperventilatie. Ondanks dat je denkt dat je ontspannen bent komt dat op.
Soms denk ik nu valt mijn hart stil. Het begint in de maag-borstreeks en gaat omhoog naar mijn keel, meestal was dat vroeger het geval, nu blijft het hangen ter hoogte van mijn borst. Ik heb het jaren geleden heel erg gehad, heb toen een goeie therapeut met hyperventilatie ervaring had geraadpleegd. Van de 1e consultatie voelde ik iets van me afvallen. Ademhalingstechniek toepassen, paar keren per dag enkel minuten, zonder aan iets anders te denken.
Je hebt geen arts nodig voor je klachten zei hij, je hebt chronische hyperventilatie...en dat heeft wel 100 verschillende symptomen. Ik ben daar vlot van af geraakt.
Die mens is jammer genoeg op pensioen, dus is het nu een ander therapeut want vorig jaar had ik het heel moeilijk door ernstige problemen, die diep op me ingewerkt hebben. Dat is ook helemaal goed gekomen. En nu heb ik weer last van dat akelige gevoel, ik weet dat ik me zorgen maak over mijn maag, die ook van alles doet wat het niet moet, en waardoor ik die angst ik mezelf cultiveer, soms denk ik het gaat grondig mis met mijn maag, ik heb waarschijnlijk maagkanker....en dan denk ik het is mijn hart. Ik heb matige verkalking in een van de hoofdaders, en normaal gezien zou ik eindejaar afspraak hebben met cardioloog maar dat werd uitgesteld door hem, en zo moest ik langer wachten, en door de ongerustheid of het nu mijn hart is of niet, blijft die hyperventilatie duren. Eens ik gerustgesteld wordt, zal dat snel beteren maar nu. Zelfs in de meest ontspannen momenten heb ik het. Belangrijk is dan je ademhaling doen, niet panikeren, het aanvaarden en laten overgaan. Dat is goeie raad geweest van die therapeut.
Het beste met jullie

Christine
18-02-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |