Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

anoniem

Hoi allemaal,

Ik hoop dat jullie even de tijd kunnen nemen om naar mijn verhaal te luisteren. Mijn klachten begonnen tijdens mijn verblijf in Italië. Ik kreeg plotseling een paniekaanval in de auto, en sindsdien lijd ik dagelijks aan derealisatie en enge gedachten. De derealisatie zorgt ervoor dat ik last heb van ongewenste gedachten, waarbij ik soms het gevoel heb dat ik alles kan doen omdat het toch slechts een droom is. Het is moeilijk om deze gedachten onder controle te houden, en ik wil echt niet alles denken of doen wat in me opkomt.

Heeft iemand hier ervaring mee en kunnen jullie me alsjeblieft tips geven om hiermee om te gaan? Het is echt een uitdaging, en ik ben op zoek naar manieren om de controle terug te krijgen over mijn gedachten en angsten. Alle hulp en advies zijn welkom.


Anoniem
23-01-2024
laatste reactie: 28-01-2024

1
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hoi,

Ik zit in hetzelfde schuitje. Ook flinke derealisatie klachten het gevoel of je niet echt leeft. Het is vreselijk. Ook ik heb die paniekaanval in de auto gehad en dat is niet grappig. Met hulp van de psycholoog kan ik er iets beter mee omgaan. De tip is accepteer het. Zie het als iets goeds van je lichaam je lichaam doet dit om je te beschermen tegen verdere schade. Probeer er niet teveel doorheen te gaan. Doe 1 ding en pak je rust weer. Ik weet hoe lastig het is want mij lukt het ook lang niet altijd. Maar door dit toe te passen kan ik alweer kleine stukjes autorijden ondanks de derealisatie.

Anon
24-01-2024
Reageer:
beste,
heel erg bedankt voor je antwoord, en gerustellend dat ik niet de enigste ben. Heb wel nog een klein vraagje voor je, had je hierbij ook last van instrituve gedachtes?

Alvast bedankt,

anoniem
24-01-2024
Reageer:
Enorm herkenbaar, ook in combinatie met intrusies. De oplossing is zien hoe het werkelijk is. Het zijn maar bedachte gedachten die je moet laten zijn voor wat ze zijn. Je moet ze niet onder controle houden. Dit heeft bij mij voor derealisatie goed gewerkt. Als het er is denk ik het zal wel, dan is het maar zo. Ik heb nog wel veel last van de intrusies en bedachte angsten zoals bang voor blauwe strakke lucht.


Groetjes!

Peter
28-01-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |