Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Korte steken hart en rug

Hallo,
Wie herkent dit en kan mij wellicht gerust stellen?
Ik heb al een tijdje last van hartoverslagen en soms voel ik ineens heel kortstondig (1-2 seconden) een steek vanuit mij hart die doortrekt naar mijn rug. Daarna is het weer weg, maar ik schrik daar steeds van.
Volgens de cardioloog is er met mijn hart niks mis, maar ik raak hier toch steeds een beetje van in paniek.
Hopelijk herkent iemand dit. Kan het een stress-dingetje zijn?
Bedankt alvast!

Sandra
01-02-2024
laatste reactie: 22-03-2024

1
4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Kan het door (chronische) hyperventilatie zijn? Gelezen dat dit daarbij veelvoorkomende klachten zijn. Heb zelf ook CHV maar niet deze steken, wel tig andere symptomen. Heb je veel stress/angsten gehad afgelopen periode?

N
01-02-2024
Reageer:
Hoi N,
Ja, ik ben wel bekend met chronische hyperventilatie en de afgelopen periode is op allerlei fronten erg stressvol geweest. Dat komt juist weer een beetje tot rust en dan word ik overvallen door dit soort klachten.
gr. Sandra

Sandra
01-02-2024
Reageer:
Ook hier vaak steken in hartstreek, afwisselend met steken net onder schouderblad. Diverse cardiologen en een longarts bezocht (MRI-scan, echo's, ECG,s, bloedonderzoeken). Alles dik in orde... Conclusie: chronische hyperventilatie die ontzettende vervelende lichamelijke signalen met zich mee brengt

Mathias
01-02-2024
Reageer:
Dat klinkt bekend. Als ik een periode veel last heb van hyperventilatie trekken de spieren in mijn middenrif meer samen en raken ze overbelast. Dit zorgt voor steken/samentrekkingen in m’n borst (lijkt alsof mijn hart over slaat), het gevoel een knoop in je maag te hebben en rugpijn. Eens in de zoveel tijd ga ik langs een masseuse die het bindweefsel bij mijn middenrif weg masseert (enorm pijnlijk, maar zeer effectief bij mij). Zo krijg ik weer wat meer ruimte om diep door te ademen en doet mijn middenrif niet meer zoveel pijn. Mijn klachten verminderen dan vrijwel meteen.

Lianne
22-03-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |