Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Extreme focus op je lichaam

Een aantal jaren geleden heb ik uit het niets een hartinfarct gehad was toen 49 .Nooit gerookt altijd gesport etc. Ben gedotterd en gelukkig is pompfunctie hart in orde en verder geen schade.Alhoewel geen schade...?
Sinds die tijd heb ik enorme last van angst en paniek aanvallen gekregen. Hierbij al diverse behandelingen gehad psych , medicatie enz enz met tot op heden niet het goede resultaat. Zit hem erin dat ik eigenlijk 24/7 mijn lijf aan het "scannen" ben en heb dan ook vaak allerlei lichamelijke sensaties. Pijn tussen mijn svhouderbladen(verkramping) gevoel of ik geen lucht genoeg krijg raar gevoel in mijn maag en ga zo maar door. Ik ben ook dan eigenlijk bang dat ik elk moment neerval en ikvoel ook daadwerkelijk dat mijn hele lijf gespannen is.Dit alles kost mij zoveel energie.Iedereen om mij heen incl.cardioloogzegt dat ik weer eens moet gaan leven ik wil zelf niets liever maar het lijkt wel of ik de hele dag alert moet zijn. Ik meet ook van alles mijn saturatie mijn hartslag enz.gewoon omdat ik mijn lichaam niet meer vertrouw. Nu heb ik sinds kort ook rare hartoverslagen weer terug naar de cardioloog geweest en die maakt zich nergens druk om.Maar het voelt niet prettig. Mijn vraag nu herkent iemand dit en zo ja wie heeft voor mij de gouden tip?wellicht is er geen gouden tip maar al die zogenaamde experts zoals coaches psychologen etc helpen mij ook niet veel verder.

Ik weet het is een lang verhaal maar geloof me ik lijd hier echt onder en het gaat ten koste van zoveel levensplezier.

Hoop op reacties!

Alvast mijn dank.

R
21-01-2024
laatste reactie: 01-04-2024

2
5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Lastige situatie, als je zoiets meemaakt.. dat kan best traumatisch zijn volgends mij. Heb het vaker gezien met familieleden, sommige gaan meteen door met hun leven en andere hebben er best wat moeite mee om het te verwerken. Is niet niks.

Stop als eerst met je lichaam te controleren, dat maakt het alleen maar erger en metaal is dat niet goed want je krijgt daardoor alleen maar meer angst, en niet te vaak je bloeddruk meten want dat is maar een moment opname, en onnodig stress. Zelf heb ik een aantal x gemeten en dan is mijn bloeddruk hoog omdat ik me druk maak voordat ik al begonnen ben.. ik heb ook regelmatig hartovetslagen of een beklemmend gevoel tussen de schouderbladen etc maar dat trekt wel weg als je wat meer onspannen bent en je gedachte probeerd te verzetten, En geef jezelf wat tijd om het te verwerken, is niet niks wat je hebt meegemaakt he. Dat kan echt grote impact hebben op je leven. Volgends mij zijn er wel wat forums die je meschien zou kunnen zoeken met andere leden die hetzelfde hebben en het lastig vinden om verder te gaan.. wat wel heel begrijpelijk is natuurlijk.

Anoniem
22-01-2024
Reageer:
Dank je wel voor je aardige bericht!
Valt niet mee maar klopt precies wat je zegt en dat meten ben ik me echt van bewust dat het eigenlijk gewoon schijnveiligheid is .Maar tussen iets weten en het laten zit nog een aardige stap bij mij .En dat heeft gewoon te maken dat ik mijn lichaam niet meer vertrouw. En het lijkt wel of angst alle trucen erbij haalt zo van hee daar reageert ie niet meer op laat ik dan nu maar es tintelingen of steken op de borst toevoegen.
Met andere woorden lichaam geeft continu angstprikkels lijkt het wel.

Anoniem
22-01-2024
Reageer:
Hoi. Ik herken me enorm in je verhaal. Hier begint het ook bijzondere vormen aan te nemen. Ik ben begonnen met psychosomatische fysiotherapie en hoop dat dat wat gaat helpen🙌🏻

Anoniem
22-01-2024
Reageer:
Dank je dat je zegt dat je het herkent is gewoon zo waardeloos die enorme focus op je lichaam door angst.

Anoniem
23-01-2024
Reageer:
Hoi!
Je zou bij een psycholoog EMDR kunnen proberen! Heeft mij van angsten afgeholpen!
Groet Carrie

Carrie
01-04-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |