Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Hypochondrie?

Hoi allemaal,

Sind een aantal jaren heb ik last van angsten. Vooral het laatste jaar neemt de angst om ziek te worden toe. Ik functioneer nog redelijk, maar merk ook dat ik mij erg somber en steeds meer angstig begin te voelen. Dit is omdat ik echt iets voel. Het begon met vage klachten bij m’n ribben rechter kant. Ik ging net als velen veel en vaak googelen en dan kreeg ik een soort angstaanval. Zweten, warm worden en heel bang voor kanker. Ik ben continu bang dat ik kanker krijg. Geen idee waarom en hoe dit komt. Ik ben uiteraard met die klachten bij de huisarts geweest, dan verdwijnen de klachten even en daarna begint het weer elders in het lichaam. Pas sinds ik een echo heb gehad is de pijn definitief weg.

Daarna kreeg ik andere klachten in schouder etc. Hiervoor werd ik verwezen naar de fysio. Maar ik merk ook dat doorverwezen worden naar bijv. Fysio heel veel spanningen opleverde. Ik dacht dan: straks ontdekt de fysio wel dat er iets ergs is.

Sinds een maand heb ik vage keelklanken, heel laag in mijn keel. Meer de slokdarm/ luchtwegen. De huisarts wilde mij doorverwijzen naar haptonoom en zei: die kan de spanningen in je keel wegnemen (daar heb ik nu een maand al last van en straalt uit naar mijn linker oor). Ik ben gelijk bang voor kanker in luchtwegen of keel of ergens in dit gebied. Ik slaap er heel slecht door. De huisarts geeft aan dat het kan komen door stress en spanning, maar de klachten blijven. En het ene moment denk ik dat het inderdaad door spanning kan komen maar ik merk zelf niet dat ik iets aanspan in mijn keel. Dan slaan mijn gedachten dus over naar; het is toch kanker en de huisarts veegt het zo maar van tafel zonder onderzoek.
De huisarts zei: de haptonoom kan zo voelen waar spanning zit, het is goed om te gaan. Ik zei dat ik juist bang ben om te gaan, want als zij geen spanning voelt in mijn keel dan is het dus toch iets ernstigs. Ik ben dus bang om te gaan om bevestiging te krijgen dat ik ernstig ziek ben, terwijl het mogelijk toch spanning is. Ik haat mijn brein en mijn gedachtegang. Ik zou zo graag willen dat er een uit-knop is in mijn hoofd die even de gedachten stopt, want elke dag ben ik bang om spoedig dood te gaan en het is zeeer vermoeiend.

Ik ben alleenstaande moeder en altijd bang om mijn kind “alleen te laten” ondanks alles geregeld is mocht mij iets overkomen. Ik wil hem gewoon zien opgroeien en de angst dat dit niet kan maakt het leven zwaar. Toen ik klein was zei iemand ooit: jij wordt niet oud ik kan dat bij mensen zien. Ik geloof daar totaal niet in en ben daar veel te nuchter voor, maar toch spookt het in mijn hoofd.

In ieder geval heb ik momenteel veel last van lage keelklanken en ik voel ook echt pijn. En wanneer ik pijn voel vergroot dit mijn angst. En dit is nu al een maand lang.
Iemand tips of zelfde ervaringen dat er echt pijn wordt gevoelt en het niet alleen zo is dat ik bang ben ziek te worden maar dat de pijnklachten deze angst vergroten?


Anoniem
19-01-2024
laatste reactie: 21-01-2024

2
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Angst zorgt juist voor pijn en stress is heel erg gemeen hoor, je kunt daardoor alles voelen en zolang je in de circel blijft hangen met angst/stress zal het alleen maar toenemen. Niet gaan voeden maar gaan rusten en ademhalingsoefeningen doen desnoods (kan wel een heel poosje duren). Bij mij heeft het maanden geduurd voordat ik eindelijk wat rustiger werd en de verzuurde spieren die ik heb in heel mijn lichaam duurde minstens een half jaar (tenzij ik weer angst/stress heb) is het gelijk terug. Ik heb 2 jaar lang last van keelklachten gehad, globus gevoel, keelpijn en slikproblemen en ook last van de slokdarm en erge maagzuur. Mij werd verteld dat keel problemen door spanning komt vanuit de nekspieren. En dat klopt ook. Ik zou zeggen .. probeer te rusten, en nee het is dan niet na 1 dag goed rusten over.. dat kan maanden duren voordat er echt verbetering in komt. Oja, spanning op het middenrif kan ook rare pijntjes veroorzaken in de slokdarm/maag en borstkas. En angst en stress zorgt ervoor dat je dat deel (onbewust aanspant) en dus word het alsmaar erger. Ik zou zeggen, niks aan de hand, ga leuken dingen doen met je kindje :-) flink wat afleiding zoeken

Anoniem
20-01-2024
Reageer:
Een beetje een stomme tip misschien, maar het hielp mij door te leren welke pijn echte pijn was en welke mijn hoofd verzint. Ga op boksen bijvoorbeeld, leer om jezelf is situaties af te matten (in de sportschool bijvoorbeeld) op een liefdevolle goede manier leren wat pijn echt is en wanneer je hoofd er met je vandoor gaat. Succes!

Anoniem
20-01-2024
Reageer:
Wow wat herkenbaar jou verhaal. Het is net of ik mijn eigen verhaal lees.
Ik ben ook alleenstaande mama en ben ook altijd bang en angstig om ernstig ziek te zijn of te worden. bij elk pijntje en steekje denk ik dat ik ernstig ziek ben. Bang om dood te gaan, bang om mijn kind achter te moeten laten.
Ik ben vorige week toch maar naar de huisarts geweest omdat ik een opgezette klier in mijn hals heb al een poosje. Ik wilde elke keer niet naar de huisarts omdat ik zo'n angst heb voor wat ze gaan vinden of gaan zeggen. Toch maar gegaan de huisarts heeft gevoeld en gaf aan het niet verontrustend te vinden maar voor de zekerheid toch een echo te laten maken deze ( ondanks zijn woorden blijf ik ermee bezig bang dat hij het verkeerd heeft etc..) vanuit daar begin ik dan te zoeken op Google en dat maakt me helemaal gek..
Ik zelf heb deze angst gekregen door dat mijn moeder verkeerde diagnoses heeft gehad en uiteindelijk na de echte diagnose nog 2 dagen geleeft heeft. Dus mijn vertrouwen is op medisch gebied echt 0.
Ik heb hier therapie voor gehad en dat is een poosje goed gegaan maar sinds kort in volledige hevigheid weer terug is na dat ik mijn beste vriendin en vader binnen 12 dagen verloor aan Corona... wel fijn om alle ervaringen te lezen op deze site en dat ik zie dat ik hierin niet de enige ben.


J
21-01-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |