Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Nog nooit zo erg gehad als nu

Ik ben al sinds mijn 15e bekend met hyperventilatie/angstoornis (ben inmiddels 46) toch heb ik het nog nooit zo erg gehad als nu.
Daar waar ik vroeger eens in de zoveel tijd ademnood had heb ik het nu al 5 maanden elke dag de hele dag door. Ben al meerdere malen bij de huisarts geweest maar volgens haar is het echt hyperventilatie (longen klinken goed, saturatie is goed, hartslag normaal en daar moet ik het mee doen). Ik snap wel dat ze het daar op gooit want ze weet dat ik de afgelopen 2 jaar veel op mijn bordje heb gehad (overlijden moeder, diagnose kanker vader, echtscheiding broer met de nodige zorgen) maar zou het niet beter zijn om eerst e.e.a. medisch uit te sluiten vraag ik me af? En misschien moet ik haar er ook gewoon naar vragen maar aan de ene kant durf ik niet, bang voor bevestiging dat het niet goed is.
Dus wil ik hier om herkenning vragen voor nu. Zijn er mensen die voor langere periodes elke dag, de hele dag door, aan het luchthappen zijn?

J.
04-01-2024
laatste reactie: 06-03-2024

4
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hoi, ik ben 55 en ik ervaar ook hartkloppingen sinds 2 weken met trillingen druk op mijn borst steken ook branderige gevoel onder mijn oksels ben 2 keer onderzocht door cardioloog er keam niks. Ja kan stressen zijn, ik heb afgelopen ook heel veel meegemaakt wat niet leuk was en meek het nog mee. Ik zit ook met angst nu omdat het eng vind er slaap er nog et van. Heb vandaag nog niet geslapen, het wil niet door de klachten en ook angstig om te slapen eigenlijk.

Anoniem
16-01-2024
Reageer:
Dat herken ik ook als hyperventilatieklacht. Het is heel vervelend,
Maar is niets ernstigs.
Probeer anders, met je buik te ademen.
Er zijn goede YouTubefilmpjes met ademhalingsoefeningen.

Anoniem
06-03-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |