Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Vooral de derealisatie is enorm

Sinds een aantal maanden zit ik in een burnout/angststoornis. Aan het begin een paar x niet lekker geworden en allerlei onderzoeken gehad van mijn hart dit was allemaal in orde. Toen werd het erger ik raakte in een diep dal vond dingen niet meer leuk,kon niet genieten, zag er niet doorheen. Vervolgens had ik periodes met lichamelijke pijnen zoals zware ogen, warrig raar hoofd, zere slappe benen enz.
Toen weer bang voor ernstige ziektes in hoofd. Nu zit ik momenteel na 2 redelijke weken weer in een flinke dip. Vooral de derealisatie is enorm. De wereld voelt eng en raar aan. Ik voel me mezelf niet alsof ik vanuit diep in me hoofd mezelf bestuurd. M'n ogen doen pijn en genieten is er nauwelijks. Rond een uur of 6 knap ik soms iets op maar de volgende ochtend begint het weer van vooraf aan. Tegen de dag op zien, moe, angstig.
Gisteren bijvoorbeeld flinke last. Dacht even een rondje lopen. Maar een rondje lopen met derealisatie is moeilijk de wereld was raar en ontzettend angstig, m'n hoofd voelde raar en ik ging nadenken. Ineens mega hartkloppingen en gevoel dat ik flauwviel. Toen gelijk weer bang dat ik iets aan m'n hart of hoofd zal hebben. Kortom dramatisch
Ook ben ik zo bang dat dit nooit meer overgaat dat ik nooit meer kan genieten van het leven. Zijn er mensen die dit ook herkennen?

Lois
26-12-2023
laatste reactie: 21-02-2024

6
8
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Dit is zo herkenbaar. Je hoeft je niet druk te maken dit gaat zeker goed komen. Het heeft alleen flinke tijd nodig.

Ano
26-12-2023
Reageer:
Ik heb dit ook. Wereld is raar,eng en onwerkelijk. Als ik naar buiten kijkt lijkt het nep en ik voel mezelf ook nep en eng.
Hoe ga jij hiermee om?

Pim
28-12-2023
Reageer:
Hier nog één bij mij wisselen periodes zich heel erg af. Dan hoofdpijn en duizeligheid, dan weer derealisatie, dan moe en zere ogen, dan depri enz.

Annerie
09-01-2024
Reageer:
Hallo!

Dat heb ik ook!
Ik heb gisteren gelezen dat het misschien ook aan de anticonceptie pil/hormonen kan liggen.

Ik heb veel verhalen gelezen en heb meteen besloten om te stoppen en te kijken of het helpt.

Sarah
25-01-2024
Reageer:
Ik heb ergens anders ook gereageerd. Maar ook hier wilde ik even reageren. Want ik heb precies deze klachten.
Ik heb helaas geen echte tips ik heb er inmiddels 3,5 jaar last van.
Wel hoop ik dat dit ergens goed voor is en ik
hier sterker uitkom.
Maar het is super zwaar en zo naar als
Je niet meer kan genieten.
Zijn er hier ook mensen die hier last van hebben en (kleine) kinderen hebben?
Groetjes Lotte

Anoniem
25-01-2024
Reageer:
Ooo jee het lijkt wel of je over mij schrijft. Ik heb dit precies hetzelfde. Toevallig moest ik vandaag ook nog naar de winkel. Ik stond daar begon te zweten mijn hart ging tekeer ik wist niet hoe gauw ik weg moest komen. Ik heb ook elke morgen vreselijke angsten en ben bang dat ik ernstige ziekte.s heb als ik wat voel denk ik het is niet goed ik ben ziek. Maar inderdaad ook bij mij zakt het in de avond af. Maar ben zo moe zo vreselijk moe. Elke dag hetzelfde ritueel. Ben zo bang dat het niet meer beter word. Ik wens jou ook heel veel sterkte toe. Liefs mina

Mina
01-02-2024
Reageer:
Beste betreffende,

Zo herkenbaar wat jij beschrijft ! Ben een een beschaafde integere man,hbo opgeleid,maar verder is het 1 ramp met angsten,stress,chronische hoofdpijn al jaren,antidepressiva,pijnstillers.stuit vaak op onbegrip ! Wil het liefst wegkruipen.Ik wens jou veel sterkte,ook aan anderen die op jou gereageerd hebben.Ik denk dat wij,lotgenoten,met deze vervelende klachten liever aardiger en gevoeliger zijn dan de gemiddelde ! Is een App groep of mailgroep een idee ? Of een keer met lotgenoten ergens in een café of verwarmd terras erover praten ? Ook over koetjes en kalfjes,misschien geeft het steun aan elkaar,vanzelfsprekend geen bijbedoelingen

Groetjes Edwin uit Eindhoven !

Edwin
17-02-2024
Reageer:
Hallo Edwin goed idee weet jij hoe contact te leggen mvg anoniem

Anoniem
21-02-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |