Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Draaiduizeligheid

Goedemorgen, mijn naam is Jozef en ik heb last van Hypochondrie en daardoor kan ik helemaal wegzakken in de angst bij lichamelijke klachten. Zo ook nu weer. Ik heb ongeveer 2 weken geleden last gehad van draaiduizeligheid. Bij omdraaien in bed ging de hele slaapkamer draaien en als ik dan mijn hoofd stil hield verdween dit na een seconden of 10. Uiteindelijk hiermee naar de HA en die constateerde BPPD. Dit is een onschuldige aandoening in je evenwichtsorgaan. Er zijn dan"steentjes' die niet meer op de goede plek in het oor zitten en deze dienen weer terug te gaan naar de juiste plek. Bij de meeste mensen gaat dit vanzelf weer over binnen 4 weken. De draaiduizeligheid bij mij is er ook niet meer maar ben wel constant licht in mijn hoofd. Ik ben ook bang dat de draaiduizeligheid weer terug komt dus denk er erg veel aan, dat is natuurlijk niet bevorderend. Ben daarbij dus angstig, licht misselijk, licht in mijn hoofd en somber/verdrietig. Ik voel me rottig en huil soms, enkel van dat lichte gevoel in mijn hoofd en de angst.

Ik schrijf dit hier om het van me af te schrijven want de angst is erg aanwezig, angst dat het niet meer weg gaat of erger wordt of toch wat anders is, maak mezelf weer erg gek. Wat een rotziekte is hypochondrie toch....
Het heeft ook invloed op mijn gezin want iedereen heeft zin in de kerstdagen en ik voel me zo rot. En dit is niet mijn 1e x en voel me dan ook bezwaard want ik ben degene die een schaduw legt over de gezelligheid. Ik slik al jaren paroxetine en kan zelf redelijk goed met de milligrammen omgaan, daar bedoel ik mee dat ik weet wanneer ik moet verhogen en dat is meestal in de winter. Ik slik normaliter 10mg perdag, ben nu verhoogd naar 20mg. Dit verlopig maar volhouden en ook zorgen voor afleiding zodat ik er minder mee bezig ben. Ik weet wat ik moet doen maar om het om te zetten in ook echt doen blijft zwaar. Reacties zijn altijd welkom, hoeven niet eens zinvol te zijn Smile, gewoon zaken delen met elkaar helpt al. Iedereen voor zover dat kan in zijn of haar situatie fijne dagen gewenst en hopelijk een 'beter' 2024.

Jozef
23-12-2023
laatste reactie: 12-01-2024

5
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hallo Jozef, ik heb ook al jaren last van hypchondrie en vorig jaar ook een tijdje draaiduizeligheid gehad. Dat was heel naar, aar dankzij goede oefeningen van de fysio ben ik er vanaf gekomen. Ik heb net als jij nog wel lang daarna last gehad van lichte duizeligheid, waarschijnlijk puur uit angst.
Die hypochondrie is echt heel naar en inmiddels heb ik wel bijna alle lichaamsdelen gehad waar iets mee aan de hand zou zijn, heel vermoeiend. Ik wens je veel sterkte en wat fijn dat je jouw verhaal hebt gedeeld.

Sandra
12-01-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |