Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Geboren met een hartafwijking

Hoi iedereen, ik ben 22 jaar en ben geboren met een hartafwijking

De laatste tijd kamp ik met vreselijke angst voor ernstige ziektes (lees de ziekte met een K).
Ik voel me de laatste tijd, naast permanent gestresst, erg opgeblazen in de bovenbuik, rommelende darmen en soms verstoorde stoelgang. Ook heb ik last van boeren, winderigheid en reflux. Laatst ging ik hiervoor naar de dokter, maar die vertelde me dat alles normaal klonk en voelde, ook mijn bloedwaardes waren volledig inorde. Een week of 2 later zag ik op tv iemand die met buikpijn naar de dokter ging en geconstateerd werd met buikvlieskanker. Ik googlde snel en al snel leken een aantal symptomen overeen te komen. Ik brak in tranen uit en zag mijn leven zo voorbij flitsen. De volgende ochtend dacht ik dat ik van alles zag en voelde dus besloot ik naar spoed te gaan. Wederom bloed getrokken, en alweer was er niets te vinden. Alles zag er normaal uit, alles klonk normaal en ik moest me niet druk maken. Een paar dagen was ik gerustgesteld en had ik geen klachten meer, maar na een aantal dagen bekroop de stress me weer en kwamen de klachten terug (of andersom). Herkent iemand deze klachten als gevolg van stress/hypochondrie? Ik vrees altijd, wat als de dokters iets missen, ze hebben ten slotte geen scan gedaan...Weliswaar omdat ze daar geen enkele aanleiding toe vonden. Toch blijven de gedachtes door mijn hoofd spoken. Ook al is het compleet onrealistisch. Ik ben intussen opzoek naar psychologische begeleiding, want ik trek het niet meer. Hopelijk herkent iemand dit. Ik vind in elk geval al erg veel steun in verhalen van anderen te lezen.

Anoniem
22-12-2023
laatste reactie: 30-01-2024

3
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Beste

Ik herken mezelf in alles wat je hier beschreven hebt. Ik ben zelf ook geboren met een hartafwijking. Ik ben ondertussen 35 jaar en leef een normaal leven.

Ook ik kamp het voorbije half jaar met angst en paniekaanvallen. Ik liet me inmiddels door 5 verschillende cardiologen onderzoeken, liet elke maand mijn bloed onderzoeken, had een MRI-scan van de longen, de grote bloedvaten en het hart. Alles is perfect in orde en toch blijft mijn lichaam me signalen (benauwdheid, zweten, onrustig, zeurend gevoel borstkas en rug) geven dat er lichamelijk iets mis is.

In rationele momenten weet ik dat het een mentaal probleem is. In paniekmomenten ben ik er van overtuigd dat ik zal sterven.

Ik kan je maar één advies geven. Heb vertrouwen in je huisarts/cardioloog. Ga in behandeling bij een psycholoog/psychiater en ga langs bij een kinesist die gespecialiseerd is in chronische hyperventilatie.

Veel sterkte. Laat de angst je leven niet verpesten!

Mathias
30-01-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |