Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Nooit geweten dat er zoveel meer mensen als ik zijn

Wauw nooit geweten dat er zoveel meer mensen als ik zijn. Ik heb al zolang als ik mij kan herinneren braakfobie en dan voornamelijk bij andere mensen het zien of horen. Ik raak dan compleet in paniek en het enige wat ik dan wil is weg zo snel mogelijk weg. Als het me zelf overkomt ben ik vooral bang voor de wel bekende controle verlies van het moment. Ook de reden dat ik geen alcohol drink niet uit ga drukke plekken of ruimtes ontloop want he stel je voor. In de zomermaanden geen vis of dat soort dingen eten. Maar nou is het geval ik heb al 6 jaar een vriendin en zij heeft een zoontje (wat ik overigens als mijn eigen kind beschouw)van inmiddels 8 en kinderen in de basisschool leeftijd zijn nog al is ziek. Ik heb het 2 keer mee gemaakt in de nacht dat hij ziek werd en moest overgeven en ik dus echt niet weg kon natuurlijk. Gelukkig zorgde m’n vriendin voor hem maar het voelde zo machteloos dat die angst je volledig overneemt. Mijn vriendin en ik latten en in de vakanties wil haar zoontje altijd minimaal een week bij mij komen logeren want dat vind hij super stoer. Maar dat is voor mij een hele opgave ik controleer hem dan sowieso om te 5 min om te kijken hoe die slaapt (want ja ik associeer het in de nacht) ook heb ik een heel plan met mijn beste vriendin voor als het hier wel gebeurt en zijn moeder niet snel hier kan zijn. Door mijn angst merk ik ook gewoon dat ik hem daardoor ook veel dingen ontneem omdat ik bang ben dat die er van moet spugen ofzo.
Nu ben ik al een week thuis en is hij gewoon thuis bij zijn moeder en heeft hij gisteren buikgriep gekregen en ondanks dat ik gewoon in mijn eigen huis ben ben in helemaal in paniek. Want volgende week is het kerst en zou ik daar natuurlijk naartoe gaan om kerst te vieren maar ik wil niet want stel je voor dat mijn vriendin het van hem krijgt en deze week ziek word of niet ziek word maar het virus wel bij zich draagt? Ik ben afgelopen week zelf ziek geweest de gewone griep dus mindere weerstand en stel dat ik dan dus met kerst buikgriep op loop daar. Pure paniek!! Maar ja hoe vertel je zoiets dan want ja hun willen natuurlijk dat ik er gewoon ben om als gezin kerst te vieren. Maar ik blijf het liefst gewoon opgesloten in mijn eigen huis wat ik overigens helemaal heb schoon gemaakt 😅 misschien moet ik het van de week toch proberen bespreekbaar te maken en me er is wat minder voor te gaan schamen. Ik heb trouwens al een aantal therapieën hier voor gehaald haar blijkbaar is het zo hardnekkig geworden dat ik zelf al bijna de hoop opgegeven heb naar 31 jaar. Ik heb het alleen niet bij dieren of baby’s. Heb zelf namelijk een hond en die heeft ook wel is over me heeft gespuugd en dan kan ik het ook gewoon zelf opruimen en er voor zorgen maar bij kinderen en volwassenen complete chaos in mijn lijf en hoofd. Pff wat een verhaal ik merk wel dat het opgelucht voelt het van me af te schrijven in de wetenschap dat mensen het lezen die het zelfde hebben.
Veel liefs😊

Jennifer
17-12-2023
laatste reactie: 22-01-2024

1
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
hallo jennifer, ik herken mijzelf heel erg in jouw verhaal. Ik heb in maart een familieweekend en ben nu al bang dat er iemand ziek word of iets gebeurd, ik woon op een groep en iedereen had hier 2 weken geleden buikgriep en ik kwam de deur niet uit. Paniekaanval na paniekaanval heb ik me er doorheen moeten wurgen maar het pad lijkt zo eindeloos

sanne
22-01-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |