Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

De spiertrekkingen voel ik vooral in rust

Hoi allen,

Ik ben Peet en 29 jaar. Ik kamp al een jaar of tien met angststoornissen/hypochondrie. Als ik ook maar iets voel in mijn lichaam, maak ik me zorgen en denk ik dat ik een erge ziekte heb.

Ik heb nu een aantal weken last van spiertrekkingen. Vooral in mijn benen, maar ook op andere plekken en ik heb soms ook een trekkend ooglid. Ik ben, net als jullie, gaan Googelen en dat had ik beter niet kunnen doen. Sindsdien ben ik ervan overtuigd dat ik ALS heb. Ik struin alle sites af over informatie daarover en hoe meer je erover leest, hoe meer ik alle symptomen naar mezelf ga betrekken. Ik raak er daardoor van overtuigd dat ik het heb.

Natuurlijk lees ik ook dat de ziekte zeer zeldzaam is en dat het vooral mensen van 50+ zijn die het 'krijgen', maar toch. Gerustgesteld ben ik zeker niet. Ik kan er alleen maar aan denken en heb het gevoel dat het erger wordt en dat het nooit meer goedkomt.

De spiertrekkingen voel ik vooral in rust, bij afleiding zoals bewegen dan heb ik ze niet door of ze zijn er niet. Het is allemaal heel vervelend, hoop dat het snel beter wordt.

Sterkte allemaal, en benieuwd naar jullie verhalen.

Peet

Peet
14-12-2023
laatste reactie: 20-12-2023

2
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Ik heb precies hetzelfde gehad. Ik kamp nu ook al ongeveer 6 jaar met angsten. Ik heb ook een periode gehad met dezelfde symptomen. Uiteindelijk ook meerdere testen gehad en er was niks te vinden. Waarschijnlijk heeft de stress toch de spiertrekkingen bij mij getriggerd. Nu heb ik daar geen last meer van.
Ik heb nog wel steeds angsten. Vooral ook kanker en toen dus ook ALS. Ik probeer echt niet meer te googlen. Inmiddels heb jj een huisarts die weet hoe het in mijn hoofd werkt en waar ik met de stomste vragen terecht kan. Ook heb ik geleerd wanneer de angsten erger worden. Bv vlak voor de menstruatie en wanneer ik te weinig slaap heb gehad in een periode. Vaak kan ik dan de angsten onder controle krijgen met een lichte doses alprazolam. Ik denk dat ik er nooit meer helemaal vanaf kom, maar vertrouwen hebben in artsen scheelt ook. Deze mensen maken zeker ook weleens fouten, maar over het algemeen weten zij waar ze over praten. Jarenlange studies gehad. Ik hoop dat je de angst snel los kan laten en dat daarmee de spiertrekkingen ook over gaan.

Naomi
20-12-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |