Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

We werden slachtoffer van een terrorist

Even moeilijk hier de stap zetten. Zowel mijn vrouw als ikzelf, beide politieambtenaren werden in 2016 het slachtoffer van een terrorist. Ik kreeg 16 messteken enkel het overleefd omdat mijn vrouw, eveneens aanwezig bij de aanval tussentijdse kwam. Beide zagen we de dood in de ogen. Nu zeven jaar later, na een heel traject van hulpverleners en medicatie zitten we in een impasse. Bij mij zijn er de lichamelijke klachten, gevolg van de mesaanval gecombineerd met een ptss, bij haar is het vooral de complexe ptss die haar en in feite ons parten speelt. Ik ben ondertussen gepensioneerd en mijn vrouw, 40 jaar wordt begin volgend jaar opm rust gesteld , gedwongen.
Het werken bij de politie was voor haar een kinderdroom en ze was dan ook een kei in haar job. Sinds de aanval heet ze nog even gewerkt maar is nu reeedss zes jaar thuis , onder het regime arbeidsongeval. Samen trachten we de dag door te brengen, ieder tracht zijn verhaal te leven en samen beleven, of trachten we ons verhaal in ons leven in te passen. Na zes jaar antidepressiva waar mijn vouw emoties min of meer onder bedwang had, heeft ze nu op een jaar alles afgebouwd en is zonder medicatie. Evenwel komen nu de gevolgen van de complexe ptss ten volle naar boven. Ze zonder zich af van alles en iedereen, ergert zich aan veel van mijn gedragingen en daar waar we vroeger samen veel plezier hadden is het nu een toestand van langere stiltes en uitbarstingen van woede, steeds met de boodschap, ik vind geen rust in mijn hoofd, ik ben alle mensen beu…. Ik hou zielsveel van mijn vrouw, zal dan ook alles doen wat moet om haar bij te staan, genezen daar geloven we al niet meer in maar een nieuw evenwicht vinden is nu ons doel.
Herkennen er nog lotgenoten dit verhaal.
Wij leven in België en daar is heel de behandeling en erkenning van ptss een lachertje en therapeuten met kennis van zaken zijn er quasi niet te vinden.


Filip
01-12-2023
laatste reactie: 03-01-2024

1
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Agv een gewapende overval met gijzelaar in 1998 heb ik in de loop van een revolver gekeken. Met alle training die ik gehad heb is het gelukt om een goede afloop voor elkaar te krijgen. In de dagen hierna merkte ik dat bij een confrontatie niet meer naar een de-escalatie zocht maar juist naar een escalatie. Na een tijdje bleek dus ptss. Ik heb samen met mijn vrouw de behandeling bij de psycholoog doorlopen. Hierdoor wist zij precies waar ik mee zat. Naar mijn mening heeft dit de behandeling goed gedaan. Echt helemaal over is mijn zucht naar geweld niet over maar weet het wel te bedwingen en weg te lopen van mogelijke triggers. Misschien is een gezamenlijke therapie bij een psycholoog voor jullie ook een mogelijkheid. Ik wens jullie veel sterkte.

Rob
23-12-2023
Reageer:
We volgen wekelijks een sessie bij de psy, maar zitten na 7 jaar werkelijk op een knooppunt. Mijn vrouw heeft het enorm moeilijk en vertoont alle symptomen in de ergste vorm. Ze sluit zich volledig al zelf voor mij en het lijkt wel een andere vrouw geworden. Tracht hiermee te coopen maar heb het zelf ook zwaar en heb het gevoel niet geholpen te worden. Ik spreek wel over gevoel maar toch. Een normaal huwelijksleven bestaat hier niet meer, echt heel heftig maar we trachten vol te houden. Na 7 jaar anti depressieve heeft ze die kunnen afbouwen en dit ligt aan de basis van de crisis toestand, nu moeten we volhouden

Filip
03-01-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |