Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Kon ineens niet meer fatsoenlijk praten

In 2019 is het bij mij begonnen, ik was aan het werk en ineens kon ik niet meer fatsoenlijk praten, hier schrok ik natuurlijk heel erg van, maar na een minuut ging het weer, wel had ik hierna hoofdpijn en vlekken voor de ogen. Volgens huisarts niks aan de hand, lichaam kan wel eens raar doen zei ze.
Nou daar gingen we, sindsdien 24/7 duizelig, vaak vlekken voor de ogen, somber gevoel, benauwd, niet fatsoenlijk kunnen ademhalen, nergens meer zin in, niet uit bed willen komen en in de auto naar werk trillen als een gek. Hier heb ik zeker 1.5 jaar last van gehad. Ondanks alles wel door gewerkt. Meerdere malen bij de huisarts geweest, bloedprikken, neuroloog, niks aan de hand. Ik heb hierdoor serieus wel eens gedacht dat het opluchting zou zijn als ik gewoon niet meer wakker zou worden sochtends.
Ik ben uiteindelijk bij een ademtherapeut terecht gekomen, zij dacht chv. Meerdere sessies gehad, oefeningen voor thuis. Uiteindelijk ben ik er zo goed als vanaf gekomen!
Nu sinds 2 weken ineens, weer 24/7 duizelig en kan de focus niet meer van mijn ademhaling afkrijgen. Gek word ik er van! En natuurlijk bang dat ik weer hetzelfde ga krijgen als toen der tijd. Dit triggert natuurlijk enorm. Ik weet dat ik mij niet druk moet maken en gewoon weer de oefeningen moet doen. Maar omdat ik pieker over het feit dat dit weer zooo lang kan gaan aanhouden.. ik hoop zo dat ik er nu optijd bij ben en nog kan voorkomen dat het erger wordt. Ik denk wel dat het helpt dat ik nu een dochtertje heb rondlopen waar ik uiteraard druk mee ben. Maar ik wil echt niet dat dit de overhand krijgt en ik geen goede moeder voor haar kan zijn!
Pff wat naar dit.

Senna
27-11-2023
laatste reactie: 30-11-2023

2
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Wat vervelend! Ik heb ook 2 jonge kindjes en vind het zo veel zwaarder om die heftige angst te hebben nu ik kinderen heb. Je wil er voor ze kunnen zijn en voelt je constant schuldig omdat je denkt je er niet genoeg voor ze bent. Terwijl zij het misschien niet echt zo erg merken als jij zelf. Ik ben wel altijd eerlijk met ze en zeg dat mama zich nu even niet goed voelt, maar dat dit niks met hen te maken heeft en zij zich geen zorgen hoeven te maken. En die angst voor de angst is heel herkenbaar! Maar echt je hebt inmiddels zoveel geleerd, het gaat niet zo lang duren als de eerste keer. Dat wil niet zeggen dat het heel vervelend is! Maar focus op wat je hebt geleerd en wat werkt voor je. Heel veel sterkte!

Anoniem
30-11-2023
Reageer:
Precies wat jij beschrijft. Voel me zo schuldig.
Klachten worden erger en erger. Vannacht geen oog dicht gedaan, lag met bonzend hart en vol adrenaline in bed.
Vanochtend contact opgenomen met een adem therapeut. Hopelijk kan ik gauw terecht.
Bedankt voor je bemoedigende woorden. Hoop echt dat het niet weer zo lang duurt.
Jij ook sterkte.

Senna
30-11-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |