Angstfobietherapie
Netwerk van therapeuten
bij angst en fobie
Angstfobie therapie

Last van stress die ik niet zelf ervaar

Hi allemaal,

Ik heb last van stress die ik niet zelf ervaar. Maar mijn lichaam geeft allerlei signalen af dat het gestresst is. Het begon op mijn eerste werkdag bij mijn vorige baan, wat de start was van mijn carrière in mijn droombranche. Dat voelde gek, want ik had eindelijk bereikt wat ik wilde en mijn lichaam stribbelde dus tegen.

De klachten toen waren bloedend tandvlees, wekelijks koorts, oververmoeidheid, haaruitval en bacteriële vaginose. De eerste drie zijn inmiddels weg, maar die laatste twee (die ik nu net het ergste vind) zijn er nog en ik kom er niet vanaf.

Inmiddels ben ik al twee keer in therapie geweest, wat er wel voor heeft gezorgd dat mijn bacteriële vaginose is veranderd van een visachtige geur naar een minder sterke zuurdere geur. Maar weg is het niet. Ook heb ik vooral in de begin fase kuren gekregen van de dokter, die slaan kort aan en daarna komt het terug. Voor mijn haar heb ik al zo'n beetje elk product gebruikt, specialisten bezocht, vitamines geslikt etc. Het wordt wel langer, maar ik denk dat ik 30% kwijt ben en ik zie er niets voor terugkomen. Of het nog uit blijft vallen kan ik niet goed zien.

Binnenkort start ik een onderzoek met orthomoleculaire geneeskunde om te zien of ik stoffen tekort kom, maar voor beide situaties geldt dat er een blokkade zit in mijn lijf die (waarschijnlijk) mentaal veroorzaakt. Daarom heeft het ook geen zin om allerlei dure behandelingen te doen die zich enkel op het fysieke richten.

Ik ben benieuwd of er meer mensen zijn die last hebben van lichamelijke signalen zonder op een bewuste manier mentaal problemen te hebben.

Na 2,5 jaar ben ik echt radeloos en ik ben bang dat een heftige trigger achter zit.

Janneke
21-11-2023
laatste reactie: 31-12-2023

1
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hoi Janneke.

Wat ontzettend vervelend dat je zoveel klachten ervaart, maar het vervolgens niet voelt in je lichaam. Als je niet bewust bent waar het probleem zit, kan je het ook moeilijk veranderen.

Ik weet uit ervaring (ik ben stresstherapeut) dat er heel veel mensen zijn die de stress niet voelen of niet ervaren als stress.

Als je lichaam stress ervaart (dit wordt bijna altijd veroorzaakt door je gedachten) wordt er cortisol (stresshormoon) aangemaakt. Dit is een noodhormoon, bedoelt om je te helpen vechten of vluchten in een noodsituatie. Zodra er cortisol in je bloed zit, gaat je lichaam daar direct mee aan de slag, het krijgt voorrang op alle ander processen in je lichaam. Dit is niet erg voor een paar uur, maar je begrijpt dat als je dag en nacht cortisol aanmaakt, er een hoop processen niet de nodige aandacht krijgen en hierdoor ontstaan dus allerlei klachten.

Belangrijk dus om je stress te verminderen. Mijn advies zou zijn om aan de slag te gaan met je ademhaling en een goede ademcoach te zoeken. Eéntje met veel kennis over de ademhaling. Met de ademhaling kan je je autonome zenuwstelsel direct beïnvloeden en met de juiste beïnvloeding daalt de aanmaak van cortisol en daarmee je stressniveau. Het mooie van de ademhaling is, dat je het altijd bij je hebt en het dus ook altijd en overal kunt gebruiken. De ademhaling (transformational breath) wordt ook vaak gebruikt om blokkades op te heffen of vastzittende trauma's te verwerken.

Ik wens je veel sterkte met je klachten. Weet dat je weer uit deze ellende kunt komen met de juiste hulp! Blijf geloven en zoeken naar de juiste hulp.

Nicolette
31-12-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>


© Angstfobietherapie.com - Therapie bij angst, fobie en paniek
| Disclaimer | Privacy verklaring | Reviews | Login |